Chytej.cz

Domácí výroba woblerů

V diskuzi je 12.371 příspěvků, z toho 12371 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Středa 9. listopadu 2011 ve 22:12@ All Armor

Kazan> Čemu rozumíš a čemu ne, nemohu objektivně posoudit. Přečetl jsem si, co uvádíš a nevím, co ti nehraje. Ráno v 7,10 jsem odpovídal Gomzovi. Jeho otázku jsem pochopil tak, že se ptá, či je možné ještě dělat v současné době z mé strany ty nořítka (lisovat za tepla). Vysvětlil jsem, že je to stará historie. Vždyť jsem napsal v „dávných časech“. Je to téměř 40 let. Jsem už starší pán. Čemu nerozumíš?

Středa 9. listopadu 2011 v 19:59® Kazan

All Armor> pokud si přečtu tvůj příspěvek z Pondělí 7. listopadu ve 23:40 a příspěvek z dnes v 7:10 tak taky asi trochu nerozumím, a nebo rozumím…??:-))

Středa 9. listopadu 2011 ve 12:13@ All Armor

gomz> Voblery děláš pěkné. Já to už dávno kupuji. Ale i takové home made,jako na fotce. nejradši mám vícedílné. To vrcení se ve vode miluju. Chce to měkčí prut.

foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2011/th-img45818.jpg
Středa 9. listopadu 2011 v 8:10@ All Armor

gomz> Možná nerozumím. Pokud se ptáš na to tvoření nořítek za tepla, tak u mne ne. Já se zabýval výrobou voblerů a rotaček, co by věrnou kopií produktů Mepps v sedmdesátých letech minulého století (zní to hrozně). Později jsem z politických důvodů emigroval (z názorových-spíš principiálních, v obrovské fabrice-zbrojovce jsem byl už dost vysoko na důležitém místě, dařilo se mi)a všechen hardware, co jsem zanechal, sebrali asi eštébáci. Komické je, že jsem se po převratu vrátil do stejné fabriky na téměř nejvyšší funkci.Bohatší o absolvování dalších 2 univerzit v D a US. Výrobou rybářských propriet jsem se nezabýval a nezabývám, krom mušek. Dnes by stál ten lisovací vercajk s výměnnými tvarovacími segmenty (5 velikostí)co jsem si principiálně navrhl sám, vyhřívaný elektricky, ovládaný ručně (byla k tomu i elektrická pícka se stabilizací teploty na ohřev materiálu, dost peněz. Tak 200 tis. CZK. Bratru…

Úterý 8. listopadu 2011 ve 21:29® gomz
gomz

All Armor> Jde toto i dnes?

Úterý 8. listopadu 2011 ve 12:06® Shrek
Shrek

All Armor> přesně příteli, nevyrábím je. Pouze jsem našel dva v šuplíku bez nořítek a bez háčků. Asi něco zapomenutého z minulosti. :-D

Úterý 8. listopadu 2011 v 9:05® Kazan

All Armor> však dobře že jsi napsal jak jsi to dělal ty, inspirace není nikdy dost, může to pomoci někomu jinému a nemusí to být notně na lopatky;-)

Úterý 8. listopadu 2011 v 9:04@ All Armor

Kazan> Alivio píše o nořítkách na opravu voblerů, on voblery asi nevyrábí.

Úterý 8. listopadu 2011 v 9:02@ All Armor

Kazan> Nešlo mi o to, abych někomu radil, aby to dělal jako já. Napsal jsem Aliviovi, že nořítka nemusí z čehosi pracně vyrábět a při tom jsem zavzpomínal.

Úterý 8. listopadu 2011 v 7:11® Kazan

All Armor> ono to není o tom že si je musíš vyrobit, ono je to o tom, co ti z toho šopíku pošlou, aby ti to rozměrově vyhovovalo. Pro lidi co vyrábí sobě a kamarádům velké série wobů by se to asi využít nechalo ale třeba u sousedů jsou lidi co dělají lopatky na céencéčku a lze se s nimi domluvit. I cena je tam daleko příznivější a máš na míru přesně to co potřebuješ. Něco ve stylu jak píšeš ty, vyráběl jsi si to, co ti přesně vyhovovalo.

Úterý 8. listopadu 2011 v 0:40@ All Armor

Alivio> Nořítka v některých šopech mají pěkná a hotová, jen je vlepit. Jasně, že pro „výrobce“ to nevyhovuje, ti si je musí vyrobit. V dávných časech, kdy jsem rentgenoval originál rapaly a vyráběl z lípy voblery, jsem měl na nořítka sadu kovových nástrojů. Profi úroveň, taky to konstruoval konstruktér lisovacích nástrojů a vyrobila nástrojárna. Strčil jsem tam kousek rozehřátého polymetakrylátu (plexi) a naráz jsem vystřihl tvar a udělal potřebný prolis. Stačilo to obrousit a vyleštit.

Pondělí 7. listopadu 2011 ve 21:51® Kazan

BigMike> svého času jsme měli debatu o barvičkách, tyto jsem si dnes dovezl z ústeckého globusu

foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2011/th-img45805.jpg
Neděle 6. listopadu 2011 ve 22:56® gomz
gomz

BigMike> Neni zac, volal jsem ohledne tohoto problemu vyrobci. A zapomnel jsem ti pochvalit w, skvele vypadaji.

Neděle 6. listopadu 2011 ve 20:13® BigMike

gomz> díky, dobrá rada k nezaplacení!:))

Chtěl jsem „nováčky“ zapojit do akce, ale všude je tolik listí, že jsem koupal gumy a stejně nervově selhal a zabalil to!

foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2011/th-img45794.jpgfoto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2011/th-img45795.jpgfoto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2011/th-img45796.jpg
Neděle 6. listopadu 2011 v 15:16® gomz
gomz

BigMike> Prikaleny spodek v letoxitu odstranis nahratim a protrepanim.Ja na lahvicku pustil fen a trepal jak o dusi.

Neděle 6. listopadu 2011 ve 12:55profil byl smazán

BigMike> Ten spodní na první fotce je perfektní.Né že by se mi ostatní nezamlouvali.

Neděle 6. listopadu 2011 ve 12:42® BigMike

2 nové a 2 starší dostaly nový lak.

• krabička se štičákama.
foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2011/th-img45767.jpgfoto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2011/th-img45768.jpgfoto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2011/th-img45769.jpg
Neděle 6. listopadu 2011 v 11:50® Kazan

Alivio> jak píše BM, počítá se všechno, na větší woby dělám lopatky např.z ochran­ných brýlí.

Neděle 6. listopadu 2011 v 11:48® Kazan

BigMike> kupoval jsem ho po netu co jsi mi kdysi posílal odkaz:-) jinak zatím podobné problémy nemám.

Sobota 5. listopadu 2011 ve 22:21® BigMike

Alivio> co funguje, to se počítá!!!:) Jak říká klasik: " účel světí prostředky"!!! Sice jsem přešel na polykarbonát, ale kdyby došel a nešel sehnat, vrátím se ke kořenům a nebo k těm krabičkám, cos „objevil“ ty! Dobrý typ pro ty, co opravují w. nebo dělají kusovky.

Já dnes udělal narychlo 2 w. 9 cm. Už zasychá lak (dal jen jednu „medovou“ vrstvu) a zítra jdou na plac:)) Foto dodám.

Sobota 5. listopadu 2011 ve 22:13® Shrek
Shrek

BigMike> já jsem potřeboval opravit pár nořítek a našel jsem přepážky z krabičky na rybářské potřeby. Vím, že to není řešení pro Tebe, Gomze a podobné balzomaniaky, jen možná inspirace pro toho, kdo má doma nějakou pochroumanou krabičku a potřebuje nořítka.

Sobota 5. listopadu 2011 ve 20:53® BigMike

Kazan> Karle, kde jsi koupil ten Letox? Někde a nebo dobírkou?

Neobjevil jste někdo něco místo něho? Já ho mám asi 3–4 rok, moc ho nespotřebuji a v té velké složce se mi začíná dole usazovat takový jakoby gel.

Pátek 4. listopadu 2011 v 11:32® BigMike

Jedna lepší včerejší na 14 cm okouna a pak jedna menší, na to samé.

foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2011/th-img45737.jpgfoto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2011/th-img45738.jpgfoto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2011/th-img45739.jpgfoto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2011/th-img45740.jpg
Středa 2. listopadu 2011 ve 22:26® Shrek
Shrek

BigMike> no tak já nevim o modelářských potřebách v okolí, z netu to objednávat nechci a když mi to někdo donese až pod nos grátis..... no neber to :-D

Středa 2. listopadu 2011 v 19:21® BigMike

Alivio> se holt někdo má!

Já abych investoval do metrového prkénka 10×1 cm celých 100,–Kč. Mám ho tak na 2 – 3 roky:)))))

Středa 2. listopadu 2011 v 15:17® Shrek
Shrek

Před chvílí jsem měl na krámu týpka, co chtěl škrábadlo pro kočku, že mu prej chodí škrábat modely z balzy, tak jsem se ho optal, kde se tu dá sehnat balza. Prej na co to potřebuju, tak jsem mu ukázal voblera a zítra mi prý donese zadarmo plný pytel odřezků z hranolků. To jsem na to zvědav.....

Úterý 1. listopadu 2011 ve 21:12® HaDová
HaDová

NOVINKA – http://www.chytej.cz/uzly-a-montaze/

Úterý 1. listopadu 2011 ve 20:42® BigMike

Kazan> špatně jsem to napsal – je mi líto těch ownerů na dně.)))

Úterý 1. listopadu 2011 ve 20:11® Kazan

BigMike> byl jsem na stojáku, co je s ownery ?? Já tam z trojháků mám teď vemcéčka

Úterý 1. listopadu 2011 ve 20:06® BigMike

Kazan> pěkně jsi je otestoval, v Tá. dnes kousaly!? Já asi začnu zítra, udělám šablonku na 9 cm a 13 cm – pár tělíček na další rok asi mrkne na svět. Letos jsem to zase v krabkách dost provětral. Nejvíc mě štvou ty ownery kterými to osazuji.