Vyhledávání
Domácí výroba woblerů
V diskuzi je 12.371 příspěvků, z toho 12371 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Neděle 4. září 2011 v 11:27® jajco
-
olda> Nevim,ale dřevo podle mě pracuje pořád,nikdy nevíš kolik má v sobě vlhkosti.Já s tím měl problém,ale možná to bude ve špatném lakování,jak píšete.
- Neděle 4. září 2011 v 0:37® poacher
-
jajco> co vyrobis tak testuj s hackama. Jinak jak to spravne zalakujes tak drevo je porad stejne a pracovat ti rozhodne nebude!
- Sobota 3. září 2011 ve 20:04® olda
-
jajco> dělám ze dřeva a tebou zmiňovaný problém neznám.Na dřevo základ.barva ,vyrchní barva,a 3× lak.Voda se do dřeva nemůže dostat.
Tento příspěvek byl editován 3.9.2011 20:05:21 uživatelem olda. - Sobota 3. září 2011 ve 20:02® gomz
-
jajco> Neverim vymluvam na drevo… Rapala dela taky ze dreva.Ja s tim problem nemam.:)
Jestli ona ta chyba nebude nekde jinde.Treba v povrchove uprave.:)
- Sobota 3. září 2011 v 19:32® jajco
-
Přes zimu sem si jich taky pár vyrobil,vyzkoušel ve vaně a vše šlapalo,tak sem je natřel,osadil trojháčkama a už přestali šlapat.Až na některé,které makali dobře sem je zase odháčkoval a schoval v mé ryb.skříni.Na dvojdílného sem dokonce chytil candáta.Jinak životnost je malá podle mě,protože dřevo pracuje a schne a pořád se zas namáčí a stále dokola a dokola a všechny schopné kousky přes zimu popraskali.
- Sobota 3. září 2011 v 10:36profil byl smazán
-
BigMike> 4cm tělíčko spíš taková piplačka ,ale začnu dělat větší už
- Sobota 3. září 2011 v 9:18® BigMike
-
mannice> a velikost, srovnání s něčím?
- Pátek 2. září 2011 ve 12:22profil byl smazán
-
tak něco pro zpestření,zkoušel sem novou metodu,neni to ani 70%,ale ryby na to reagujou velice dobře
- Pátek 19. srpna 2011 v 17:30® Shrek
-
Díky všem za rady.
- Pátek 19. srpna 2011 v 17:14® BigMike
-
Alivio> Kdepak, RH je RH, nedám na ní dopustit! Také bych nic nedrsnil, vzal to bílou a hlavu červeně (možná lakem na nehty)a hotovo, až se to lehce oťuká, bude to ten pravý veterán na monstr ryby.))
- Pátek 19. srpna 2011 v 15:54® olda
-
Alivio> zdrsnic jemným papírem,a dej základ a na něho už barvu a lak.
- Pátek 19. srpna 2011 v 15:08® Kazan
-
Alivio> to víš že jó, nenech si do toho kecat, RH muší v krabičce být, i když je to dost propálená barva, občas funguje víc než dobře. Jinak asi bych woba ani nezdrsňoval a přetřel nějakou syntetrikou, pokud by se to neosvědčilo, umyl to pak dolů ředidlem.
- Pátek 19. srpna 2011 ve 14:32® Shrek
-
kerob> ne, netvrdim nic proti barvě, ale jak jsem psal, stříbrnejch woblerů mám dost, RH žádnýho. Jen chci rozšířit barevnou škálu v krabičce. Prostě jen další malichernost
- Pátek 19. srpna 2011 ve 13:28profil byl smazán
-
kerob> Já na RH taky dlouho neměl,ale už má dva měnší úspěchy na „ploutvičce“
- Pátek 19. srpna 2011 ve 12:53® kerob
-
Alivio> zdrsnil bych povrch jemnejsim smirglem a striknul bych to pres to. Jinak to S funguje dobre, takze to barvou neni. Ja na RH nemam rybu…
- Pátek 19. srpna 2011 v 7:54® Shrek
-
osprey> teď je to S. Neřeším pocity, jen na toho stříbrňáka moc nechytám, mám pár jinejch stříbrnejch woblerů. Je to spíš o tom, že Rapala jointeda ve verzi RH nedělá a já chci mít v krabičce něco, na co budu zkoušet chytat. Takže pro upřesnění – je to výmysl v mojí hlavě způsobený rozmarem
- Čtvrtek 18. srpna 2011 ve 23:06® osprey
-
Alivio> Máš pocit, že ti RH pomůže? Jakou barvu to má teď?
- Čtvrtek 18. srpna 2011 ve 22:29® Shrek
-
čus lidi, malej dotaz. Mám Jointeda 11cm, kterýho nepoužívám, chtěl bych ho obrousit a přebarvit na RH. Je to možné, nebo ho tím úplně doje......ehm zničím?? Díky za odpovědi.
- Čtvrtek 18. srpna 2011 ve 12:17® Kazan
-
fishman123> ještě maličkost, pokud budeš používat větve, vyřezávej si čisté úseky bez součků.
- Čtvrtek 18. srpna 2011 v 8:42® fishman123
-
Kazan> díky to jsem potřeboval slyšet
Nebyl jsedm si jistý jestli můžu použít i větve z lípi tak tet jsem zas o trochu moudřejší
- Čtvrtek 18. srpna 2011 v 7:47® Kazan
-
fishman123> bylo to tu psáno několikrát, kup si za 100 kaček v mod. potřebách prkénko balzy a pro začátek z toho naděláš wobů, že nebudeš vědět co s nimi. Jinak pokud budeš bazírovat na té lípě, svého času jsem posbíral nebo ořezal suché větve. To ti na woby stačí, opracovatelnost je tam malinko horší než u balzy. Jediný důvod proč se používají přednostně tato dřeva je že mají nejvyšší vztlak a dobrou opracovatelnost. Jinak můžeš woby dělat z čehokoliv budou funkční, jen se u výroby krapet víc nadřeš.
Tento příspěvek byl editován 18.8.2011 07:48:33 uživatelem Kazan. - Středa 17. srpna 2011 ve 22:04® osprey
-
fishman123> Lipové dřevo – sháněl bych normální lipový špalek.
Ale myslím, že dobré je i smrkové – to koupíš naprosto kdekoli, kde se prodává dřevěný materiál. Mě se s ním dělalo docela dobře. Práce je pomalejší, ale ten wobbler je pak takový uhlazenější a tvrdší (finální úprava šmirglpapírem).
- Středa 17. srpna 2011 ve 20:16® Kazan
-
fishman123> modelářské potřeby
- Středa 17. srpna 2011 v 19:52® fishman123
-
tak stále scháním balsové a lipové dřevo a nemůžu ho pořád sehnat.. kde ho kupujete vy?
- Pondělí 15. srpna 2011 v 10:22profil byl smazán
-
Tak tady jedna dnešní dělaná,lakem prokládaná na svět vyhlížejíc lepším dnům
- Neděle 14. srpna 2011 ve 22:21® Mikyška
-
Prichy> Jasně. Je vidět že neleníte.Nezbývá než popřát ať Vám to co děláte přináší jen a jen radost a spoustu ůlovků na vaše nástrahy.
- Sobota 13. srpna 2011 v 17:20® Prichy
-
Mikyška> pracuje se na specialni zalezitosti pro tento pripad a to nejen pro zimni obdobi, ale prave pro moznost chytani na zarostlych revirech…dejte mi trochu casu, pozadavky se jen hrnou ze vsech stran..musime taky vyrizovat objednavky – ted v sezone je toho az az na praci
- Sobota 13. srpna 2011 v 16:11® Mikyška
-
Prichy> Ahoj. Vaše výtvory vypadají dokonale. Možná by nemuselo být špatné posunout hřbetní ploutvičku více do předu, že by v podzimním období mohla omezovat zachytávání listí na hrot háčku.
- Sobota 13. srpna 2011 v 0:14® Prichy
-
kubas> je to osazeno hacky Eagle Claw 4/0, osobne jsem na to chytil 60-ku, vetsi rybu bohuzel ne (s tim je u nas krapet problem, obcas jezdime testovat nastrahy do zahranici, clovek tak za minimalni mozny cas ma moznost lepsiho protestovani, kdyz nahodou nejaky zaber „zmrvi“. Co se tyce polozeni hacku a vnitrniho olova zkouseli jsme nekolik variant a toto polozeni davalo nejlepsi vysledky, nastraha pracuje jak ocaskem tak se mirne kyve kolem sve podelne osy, podobne jako nekrere woblerky…je radost na to koukat, kdyz se povede celou vec takto vyladit…puvodni navrhy samozrejme delam na pocitaci a cele to konzultujeme a vybirame nejlepsi reseni. Je treba vyzkouset. Pokud pojedes na sraz udelam tam malou prezentaci techto veci a pevne doufam, ze obstojime pred kritikou mnohych velmi zkusenych borcu z chytej.cz Ale jak rikam, jen do me. Napr na popud Robura byla prakticky znovu vyrobena forma na pulce.
- Pátek 12. srpna 2011 ve 22:15® kubas
-
Prichy> No právě to tak vypadá
Tento příspěvek byl editován 12.8.2011 22:15:41 uživatelem kubas.. Tak když je to odskoušený, tak to bude asi ok, jinak bych tomu já osobně moc nevěřil podle fotek