Chytej.cz

Domácí výroba woblerů

V diskuzi je 12.371 příspěvků, z toho 12371 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Neděle 3. července 2011 ve 22:39profil byl smazán

gomz> Ten první sem udělal přesně jak píšeš,baculák a chodí neskutečně „ostře“ :-) –Můj první a od té doby je to tak 50 na 50 co chodí..Ale máte pravdu,už se snažim dělat něco podobného originálu.Děkuju Myslel sem to tak,že né každý plast je stejný :-)

Tento příspěvek byl editován 3.7.2011 22:45:00 uživatelem .
Neděle 3. července 2011 ve 22:21® gomz
gomz

mannice> Asi ano, plechovou muzes nahrivat az pujde telo do kopru.:)))

Kluci ti radi urcite moc dobre, kopiruj ty w ,ktere chodi dle tveho gusta a pak si vymysli neco podobneho a uc se na nich.Pokud pujdes do tvaru, ktere jsi daval foto, nepocitej s tim ,ze ti budou makat.

Moc „ostra lopatka vuci telicku a dovazeni-tezko soudit“. Pokud ti jde o agresivni chod, ocko co nejbliz k lopatce-cim delsi w, tim horsi.Kratsi a „baculatejsi w“ tim lehci k vyrobe agresivniho chodu.

Neděle 3. července 2011 ve 21:43profil byl smazán

olda> To asi záleží z jakýho materiálu ta lopatka je viď? To mě nenapadlo..

Neděle 3. července 2011 v 17:57® olda
olda

mannice> Dá se nahřát a přihnout

Neděle 3. července 2011 v 17:41profil byl smazán

Doudleban> Jj to už sem zkoušel a dělá to uplný změny v chodu,nebo uplně přestane chodit.Jak měníš uhel lopatky,když ti ten původní řez nesedí?To děláš třeba 5 stejných kusů a zkoušíš různý uhel lopatky na každym?Protože když uděláš jeden zářez už ten uhel moc měnit nejde ne?

Neděle 3. července 2011 v 17:33® Ftmči
Ftmči

mannice> Pokud má ten wobler 15cm, tak ho můžeš klidně zkoušet bez trojháčků :-) . Já většinou zkouším wobler ještě před prvním zalakováním i s trojháčkem (jednoháčkem). U vyzkoušených typů dolaďuji chod až po úplném dokončení. Nejlehčí na rozpohybování jsou podle mě woblery klasického rybičkovitého tvaru kolem 7cm délky. Lopatku dej pod úhlem cca 45° a zátěž do 1. třetiny těla. Velký význam má také umístění očka pro uchycení vlasce. Zkus si na nějakém koupeném wobleru vyhnout očko do prava, doleva, nahoru a dolů a poznáš to sám.

Neděle 3. července 2011 ve 14:18profil byl smazán

Doudleban> A když koušíš chod,tak by tam asi měl být i trojhák viď,aby to zatížení bylo odpovídající.Aha,já myslel že sklon lopatky je hlavně pro ponor woblera. Sem neznalej v tomhle,ale rád si nechám poradit :-|

Tento příspěvek byl editován 3.7.2011 14:18:21 uživatelem .
Neděle 3. července 2011 ve 13:29® Ftmči
Ftmči

mannice> Musíš tu lopatku umístit pod větším úhlem na osu wobleru a také je to otázka umístění zátěže, tvaru wobleru a polohy očka pro uchycení karabinky. Odpor je rovnoměrný vždy, když wobler pracuje správně, proto dochází k rovnoměrné odchylce na obě strany. Při malém sklonu lopatky je odpor minimální a proto wobler téměř nekmitá. Z fyzikálního hlediska to vysvětlení asi pokulhává, ale pro představu je to asi jedno :-) .

Neděle 3. července 2011 ve 13:20profil byl smazán

bimbo> ty rentgeny,sem takhle pohromadě ještě neviděl,tak děkuju.

Zkoušit všechny různý tvary a hraju si s tim,fakt je to zajímavý jak si na kolenou může člověk udělat parádně chodící nástrahu :-) .. Ale ještě sem nepochopil,jakse možný,že když má člověk wobler vyváženej s lopatkou,tak mu wobler nekmitá jen se ponoří a rovně jde kde dnu,bez pohybu :-)

Jak je to možný,to tam je tak rovnoměrnej odpor? :-)

Neděle 3. července 2011 ve 12:44® bimbo
bimbo

mannice> Není vůbec zač, všichni zkoušíme:). Jinak tohle by se ti mohlo hodit do budoucna- rentgeny. Jde tam krásně vidět jak jsou woblery vyvážené. Ale stejně, chce to radši pak odzkoušet v bazénu, jestli se člověk trefil s vyvážením a lopatkou.

Tento příspěvek byl editován 3.7.2011 12:45:53 uživatelem bimbo.
Čtvrtek 30. června 2011 ve 23:46profil byl smazán

BigMike>

bimbo> Díky kluci,přiznávám že se učim a spíš zkoušim :-) Ale baví mě to :-)

Čtvrtek 30. června 2011 ve 22:49® bimbo
bimbo

mannice> Asi nejsem ten pravý co by měl někomu radit, ale… máš hodně vodorovné lopatky, což není jednoduché rozchodit pokud ti očko neprobíhá skrz lopatku (tak to má např. rapala deep runner), zkusil bych lopatku a očko ohnout směrem dolů. Záleží na všem možném, ale jak píše Mike, je to hlavně o lopatce a očku). Dál záleží jak je wobler vyvážený. Většina woblerů je vyvážená někde mezi lopatkou a spodním očkem. Některé mají závaží až skoro u zadku protože musí vyvážit těžkou dlouhou lopatku (někteří hlubináři). Jak píše BigMajk, začni s něčím jednoduchým jako je rapala original. Jestli můžu poradit, vždy když budeš dělat nový typ wobleru, dej ho do bazénu(vany) a zkoušej posouvat záváží v tělíčku, ohýbat lopatku a očko a uvidíš co to bude dělat za kouzla:). Hodně zdaru.

Čtvrtek 30. června 2011 ve 21:57® BigMike

mannice> no, nezvolil jsi pro začátek jednoduchý tvar!? Ty nechodící bych asi nerozchodil ani já:)) Prubni tvar klasické rybky – vždy dávám za příklad Rapala Original. Až to zvládneš, přejdi na něco složitějšího!

Čtvrtek 30. června 2011 ve 21:29® HaDová
HaDová

Máme tu novou soutěž s firmou Kryston: http://www.chytej.cz/souteze/

Čtvrtek 30. června 2011 v 16:44profil byl smazán
Uživatel nenapsal žádný text, pouze vložil následující fotografie.
foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2011/th-img43634.jpg
Čtvrtek 30. června 2011 v 16:33profil byl smazán

posílám fotku těch co nechodí..Ta druhá fotka sou nechodící a první jsou dnešní práce..Neni to tak dokonalý jak vaše přiznávám :-) ale udělal sem si pěknýho popíka,chodí pěkně,ale zatim na něj nic nepřišlo – zapoměl sem nafotit,jdu to napravit.

Tento příspěvek byl editován 30.6.2011 16:34:09 uživatelem .
foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2011/th-img43632.jpgfoto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2011/th-img43633.jpg
Čtvrtek 30. června 2011 v 16:30® BigMike

Já zastávám názor, že na 99% má vliv na chod lopatka! Pokud má w. tvar jak má mít a ne nějaký extrém! I kdyby se udělal wob bez zátěže, musí stačit na zátěž háčky a lopatka aby chodil!!!

Tento příspěvek byl editován 30.6.2011 16:31:45 uživatelem BigMike.
Čtvrtek 30. června 2011 v 15:58profil byl smazán

poacher> jj tam sem to cpal a bez chodu asi to bylo lopatkou..

Čtvrtek 30. června 2011 v 15:36® poacher
poacher

mannice> ne ne ten druhy :-)

Čtvrtek 30. června 2011 v 15:08profil byl smazán

poacher> myslíš jakoby ocasní trojhák?

Čtvrtek 30. června 2011 ve 14:59® poacher
poacher

mannice> dej olovo tam kde bývá druhy závěs na trojhak.

Čtvrtek 30. června 2011 ve 14:18profil byl smazán

Kluci můžu se vás zeptat? Jak vyvažujete woblery? Spíše hnedka pod lopatku a nebo se to nedá říct,záleží na daném kusu? U posledních kusech,kde sem zkoušel dovažovat se mi stávalo,že kousky neměli chod vůbec,ikdyž šli pod vodou.Ať sem si hrál jakkoliv s lopatkou ..

Čtvrtek 30. června 2011 v 0:39profil byl smazán

gomz> hmmm,zřejmě podarovala :-)) ..Hodně zajímavý zážitek :-)

Tento příspěvek byl editován 30.6.2011 00:39:53 uživatelem .
Středa 29. června 2011 v 19:50® gomz
gomz

BigMike> Super!Ja jsem dnes nejak nestihal chapat…Na ULXko a mini plandu zaber(ja v presvedceni, ze jde o vazku)taham a taham, vazka se rozjela.Porad u dna a na cca 8mi metrech az k noham jsem rybu nevidel.U brehu mi uz bylo jasne, ze o vazku nejde, ULX jen zpivalo.....Na­jednou mrtvo a nic, prut se naroval.Tak mi to utrhla, potvora si rikam.Podivam se na konec vlasce a roztrzena karabinka.Nedalo mi to a dal jsem se ukazat cely repertoar krabky, za stribrnou plandavkou mi prijela az k noham cca 20cm od brehu-stika cca 60cm.No, nedalo mi to a hazel jsem dal az na slidera 6,5cm skocila, ale nedobrala…Pak jsem prestal chapat uplne, na koncovem trojhacku vysela moje plandavka. Pak uz toho mela asi dost a nevzala nic, tak jsem spokojen, ze nema sesitou hubu sel radeji dal.

Středa 29. června 2011 v 17:07® BigMike

gomz> tenhle je pidi, ale ta barva je super – lak na nehty:))

foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2011/th-img43612.jpg
Středa 29. června 2011 v 15:41® BigMike

Dnes zabodoval „černoušek“.

Ale jinak bída, bída…

foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2011/th-img43608.jpgfoto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2011/th-img43609.jpg
Úterý 28. června 2011 ve 13:26profil byl smazán

jedna kudla (53ka) na home made :-)

foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2011/th-img43580.jpg
Úterý 28. června 2011 ve 13:20® billy717
billy717

BigMike> taka bída bola aj u nas na pstruhovke, az kym som nezacal nymfovat a rybyckovat a teraz to uz ide na vsetko, no takmer :-D

Pondělí 27. června 2011 v 16:03® olda
olda

džigit> nebuď závistivej,víš kolik makání mi to stálo než jsem se takle vypracoval?:-D

Pondělí 27. června 2011 v 8:34® džigit

olda> to máš proto,že nenosíš triko.Kdo se má na to Tvoje žilnaté tělo koukat?!? :-D