Vyhledávání
Domácí výroba woblerů
V diskuzi je 12.371 příspěvků, z toho 12371 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pátek 22. dubna 2011 ve 22:02® gomz
-
BigMike> Jednoduche rozhodnuti o barve-TU spravnou!:)))
- Pátek 22. dubna 2011 ve 20:45® BigMike
-
Nikdy neříkej nikdy!:) Dnes mě to vzalo a udělal jsem 5 kousků. Každej skoro jinej, já prostě nejsem na nějaké sériovky. Do těch 3–5 kousků to dělám s radostí, potěšením, dotáhnu to za den do konce – myslím tím bazénové zkoušky. Všichní chodí na 1, tak pro začínající „wobleristy“ je tato fotka příkladem umístnění lopatek.))) Vyvážení je nařezanými plátky olova z trubky ( pokrutiny u nás nemají)okolo kostřičky, spodní očko odhadem.
Zítra asi dám barvu, ale jakou, to mi řekněte, jakou?!?:(((
- Čtvrtek 21. dubna 2011 v 18:48® gomz
-
BigMike> Se ti to prehrabuje…:))) Ja nemam co.Bud trham nebo poustim do sveta.Jeste, ze nechodim tak casto vlacit.
- Čtvrtek 21. dubna 2011 ve 14:34® inspo
-
BigMike> Škodá pálit. Někdy takové šílenosti přinášejí úspěch.
- Čtvrtek 21. dubna 2011 ve 14:23® BigMike
-
Sem tam mi ujely nervy:))) A to jsem fotil jen to, co trošku vypadá, ty šílenosti z let minulých asi spálím:))))
- Čtvrtek 21. dubna 2011 ve 14:17® BigMike
-
paur17> tak to nevím:)) Na každé vodě něco jiného. Přebral jsem dnes podle barev něco z těch mejch usjkladněnejch „pokladů mimo krabičky a vyšly mi tyto barvy. Tak zauvažuji, která mi chybí, nebo spíš odstín. Lužnice je stabilně tmavší, tak preferuji spíš "ostré“ barvy.)
- Čtvrtek 21. dubna 2011 ve 14:17® BigMike
- Uživatel nenapsal žádný text, pouze vložil následující fotografie.
- Středa 20. dubna 2011 ve 20:40® paur17
-
BigMike> Dobrá práce. Kdo umí ten umí a kdo neumí ten se snaží??? Jo a jaká barva půjde letos?
- Středa 20. dubna 2011 ve 12:21® inspo
-
BigMike>
- Středa 20. dubna 2011 v 10:56® BigMike
-
inspo> ale kdepak, to se nevyplatí.))Z balzy to nebylo ono, špatně chytal chrom a lidi to i poznali podle váhy. Tak dělám radši w., prodávám je za šíleně přemrštěnou cenu a nemusím dělat „drobáky“.
- Středa 20. dubna 2011 v 9:29® inspo
-
BigMike> Hezká…pětikoruna.
Tento příspěvek byl editován 20.4.2011 09:29:35 uživatelem inspo.Taky domácí výroba?
- Středa 20. dubna 2011 v 9:24® BigMike
-
Ticho před bouří!:)
Ale asi to zase ještě nějak zpřehážu – každý rok mám jiné cítění pro barvy které „půjdou“.)) Obvykle jsem ale mimo mísu a průběžně přehazuji barvy a typy v krabičce ještě tak 14 dní po zahájení a nebo dodělávám jiné, které „cítím“:))
- Úterý 19. dubna 2011 ve 12:43® BigMike
-
inspo – něco v tom jsou i origoše, ty nej hity jsou okované v krabičkách k vodě a nebo visí ve sklepě na drátu v „rychlé“ záloze:) K tomu přidej stovky gumek a to nechytám už rotačky ani plandy. To už by bylo na pomatení:))
Dnes testuji v bazéně včerejší nové lopatky a předělám asi i další – letos se asi na surovou balzu ani nepodívám a budu žít ze zásob let minulých:))
- Úterý 19. dubna 2011 v 9:53® inspo
-
BigMike> Slušná zásoba.
- Úterý 19. dubna 2011 v 9:51® BigMike
-
gomz> no jo, kolotoč nemám, ty moje malosériovky ho neuživí, to se s tím radši budu peklovat štětečkem během zasychání:) ředím ho stejně, jen ho prostě nepoužívám v takovém množství a tak zalepuji levnějším epoxydem.
3stan: už to dělám jako ty. Když jsem používal lopatky plastové z těch krabiček od Fuji filmů nebo podobných, vteřiňák byl super. Teď jak říkáš, patku lopatky lehce pomáznu a usadím do tělíčka a pak zbytek zablemcám už tím epoxy. Tenhle lámavý polyk. byl z nějaké krabičky – tenčí než mám a tak mě zlákal:)) Kolik bych si ušetřil práce, vsadit na jistotu, ale to jsem celý já, pořád musím zkoušet a mýlit se:)) Teď přebírám ty moje zásoby. Ty morálně a konstrukčně zastaralé dám stranou, třeba na ně někdy také dojde.
- Úterý 19. dubna 2011 v 8:04® 3stan
-
nechapem ale mne to po zalepeni dvojzlozkovym stale vypadne. ci je povrch zdrsneny alebo nie, tak tu lopatku bocnym tlakom vzdy vytrhnem, pripadne sa to uvolni casom aj samo. pouzil som niekolko tych lepidiel,ale vysledok stale rovnaky. Jedine,co mi zatial najlepsie fungovalo bolo prave sekundove lepidlo, do ktoreho len namocim kuren lopatky a rychlo utriem. potom uz pracujem s dvojzlozkovym a takto to nevytrhnem ani hrubou silou. nic nepraska. BigMike-aky polykarbonat pouzivas,ze sa ti to lame. Niektore typy su naozaj krehke a nevhodne.
- Pondělí 18. dubna 2011 ve 23:59® gomz
-
Par skorohotovek
- Pondělí 18. dubna 2011 ve 23:43® gomz
-
BigMike> Vse je otazka teploty okolniho prostoru.Ideal je cca 20stupnuC.Kazde zvyseni teploty je „rychlejsi“tvrdnuti. Nevim jak ty, ale ja jej(letox)se snazim vyuzit v celem prostoru jeho reakci a tuhnuti. Po rozmichani cca 5min.(rozmichavam), pouziju na lepeni(zalivani koster)tak at mi „neutece“ a neukapava z tela. Zbytek dle hustoty uziju na(medovina)povrchove vytvrzeni, ale pokud „jen“ vesis za ocka(predni, zadni)neni ti pomoci.I v tekutem satvu je „pouzitelny“ na vse, co je treba pro w.Pokud jeste nemas „kolotoc“, ktery ti dovoli „nestekat“, chyba a je to problem.
Jinak ja mixuju na objemove dily(vahove jsou jinak), 1ml/0,4–0,5ml.Natahuji do strikacky a spokojenost.
- Pondělí 18. dubna 2011 ve 23:23® BigMike
-
gomz> myslím poměr, ne ředění něčím jiným. Já když ho naředím dle návodu (snad ho ještě najdu), tuhne velmi, ale velmi pomalu, na natírání w. je použitelný až když zmedovatí a nedovedu si představit, po jaké době tuhnutí bych s ním měl i něco lepit:(
- Pondělí 18. dubna 2011 ve 23:19® gomz
-
cormaxx> OLDA mel pravdu v tom vyhledani eshopu.Mam ten samy odkaz, bohuzel az pri objednavce nad 5000k neni postovne.Zalezi i na zpusobu platby, ale co vim, tak jsou ochotni poslat a nehledi na „chemii“. Odkaz zde:
http://www.sczmodelshop.cz/…-prysk-200g/
Moc jsem te asi nepotesil, ale ja si radeji tech 50–60km zajedu primo na prodejnu a u toho nakupu vezmu vse ostatni, ktere potrebuji.
Jinak tech letoxitu je mooooc a staci si vybrat dle sve potreby.Mam doma dva ruzne a trochu mi i vadi, ze v modelarne nemaji oba.
BigMike:letoxit NICIM neredim, bo se pak meni vlastnosti vytvrzeneho produktu a to je vec se kterou si „nechci“a neminim zahravat.Jsem moc rad, ze se chova jak „ma“ a vubec nebudu radeji vyhledavat nejake extremy v tomto duchu.Jinak se da i „dotonovat“ dle barevnych „choutek“ vyrobce, ale zase jde o vec, kterou si musi kazdy najit sam.
- Pondělí 18. dubna 2011 ve 22:30® BigMike
-
Jo a ještě – myslím si, že v prodejně se Lotoxin nedostane, snad v celých Jč. Čechách ho v normál modelářské prodejně neznají!!!
- Pondělí 18. dubna 2011 ve 22:28® BigMike
-
Já sem dám další odkaz na Letox –
http://www.reichard.cz/…uct_info.php?…
Gomz: to není smůla, to je blbost, vím to už roky, ale lenost mě vždy přemůže:))
Jak ředíš ten Letox, že ti hned tvrdne? Já jak nemám do 5ti minut tvrdo, jsem nervózní:)))
Dnes jsem vlepoval lopatky tím epoxy z Lidlu a super – naprosto čirý, zatvrdnul do 5 minut. Zítra prubnu pevnost spoje, otestuju v bazénu a osadím hákama.
- Pondělí 18. dubna 2011 ve 22:00® cormaxx
-
gomz> Když to najdeš,tak to sem hoď juknu na to a když to nikde neseženu,tak to hold objednám. Doma mám jen lodní lak a nechce se mi to na woby patlat,když vidim ten letoxit
- Pondělí 18. dubna 2011 ve 21:58® cormaxx
-
olda> Díky.Já to na netu taky našel,ale nechce se mi objednávat jen tohle,kvůli poštovnému.Chtěl jsem to zkusit sehnat někde u nás(popř.Ústí)
- Pondělí 18. dubna 2011 ve 21:51® olda
-
cormaxx> http://www.sczmodelshop.cz/…-prysk-400g/ nevím jestli je to ono,ale snažil jsem se.
- Pondělí 18. dubna 2011 ve 20:31® paur17
-
A ještě nové vzorky (tedy pro mě)
- Pondělí 18. dubna 2011 ve 20:29® paur17
-
Tak tady to je víkendové šílenství
- Pondělí 18. dubna 2011 v 19:58® gomz
-
cormaxx> Pohledam, jsem nekde videl modelprodejnu se zasilkovou sluzbou.Jinak u vyrobce je cena za doruceni baleni 400+160g vyssi jak letoxit samotny.Tvrdi, ze jde o chemii a musi na to byt dopravka vybavena.Jak vidno, nektere prodejny „umi“ delat obchod a nehledi na predpis.Jejich problem. Skoda, ze jsi nenapsal dva dny z5, tu adresu jsem nahlizel. Vydrz, najdu.
- Pondělí 18. dubna 2011 v 19:25® cormaxx
-
gomz> Já ten letoxit u nás nemůžu nikde sehnat.Neznáš prosim ještě něco čim woby lakovat?
- Pondělí 18. dubna 2011 v 16:42® gomz
-
BigMike> To je proste smula.Lepim letoxitem a problem neni.