Vyhledávání
Domácí výroba woblerů
V diskuzi je 12.371 příspěvků, z toho 12371 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pondělí 7. února 2011 v 19:26® LuboO
-
Char> Gomzov by nechaval aj bobky po sebe…
D
- Pondělí 7. února 2011 v 18:49® Char
-
gomz> tý wo.e, ted jsi mě dostal, představil jsem si ten megawobler v králičí kůži jak ve vodě plácá ušima řezal jsem se tak že jsem rozbil hlavou klávesnici
DD
- Pondělí 7. února 2011 v 16:06® billy717
-
no ja sa v tom nevyznam, ale nebolo by mozne pouzit napr. perie ako na muchy alebo strimery? inac na tu mys co chytate?
No a na fotke je moj novy tmel a klasika sekundove (ospravdlnte ma za kvalitu fotky)
- Pondělí 7. února 2011 v 11:21® gomz
-
LuboO> Zase jsem to nenapsal dobre.Cast kuze z kralika-vysmaty smajlik.
- Pondělí 7. února 2011 v 11:09® LuboO
-
gomz> to bude megavobler, na zraloky:))
- Pondělí 7. února 2011 v 11:07® gomz
-
jepice> Tak to delat neminim-vysmaty smajlik.Mys obrat o kabatek, nee.Nemam s tim zkusenost, ale asi bych lepil na povrch wobka srst, mozna z kralika.
- Pondělí 7. února 2011 v 0:02® jepice-zruseno
-
gomz: olda: jak si představujete tu srst? Já jsem kdysi četl návod v knize 1000 + 1 rada. Říha uvádí, že je vhodný lov na myš. Pokud nechcete vždy chytat nové myši do pastičky, doporučuje chycenou myšku opatrně stáhnout a našít její kožíšek na tělíčko z korku. Myslím, že to je dobré řešení a navíc se korek lakovat nemusí.
Tento příspěvek byl editován 6.2.2011 23:03:08 uživatelem jepice-zruseno. - Neděle 6. února 2011 v 19:54® gomz
-
billy717> To je proste klasicka barva, hodne lidi ji pouziva a muze byt uspesna jak do ciste tak i prikalene vody.Ma ji v nabidce asi kazdy vyrobce wobleru-klasika.
- Neděle 6. února 2011 v 19:44® billy717
-
gomz> casto tu vidno ten bielo cerveny wob. je taky dobry? Kedy sa s nim dobre lovi? na zakalenej vode alebo tak? vdaka
- Neděle 6. února 2011 v 15:19® gomz
-
olda> Ne,asi by tam byl problem s hornim lakem.Ta srst by musela dojit jako uplne posledni vrstva.Takova myska by urcite stala za pokus…
- Neděle 6. února 2011 v 15:11® olda
-
gomz> nezkoušel jsi osrstěný wob?
- Neděle 6. února 2011 ve 14:41® gomz
-
BigMike> Jo, chlupate hacky chytaji, akorat je potreba se trefit do barvy, ktera je zrovna zajima.
- Neděle 6. února 2011 v 11:58® BigMike
-
Gomz: to sou voni!!!:) Lupají od tlouště po sumíka!!! Já zatím nic, snad se do 16.6. rozhoupu.
Koukal jsem, ty tvé chemlonové jigy vypadají slušně, už proběhly testy apetitu dravčíků?
- Sobota 5. února 2011 ve 20:04® gomz
-
10cm plovouci
- Sobota 5. února 2011 v 18:04® gomz
-
hotovky 6,5 a 8 cm.
- Pátek 4. února 2011 v 18:26® jepice-zruseno
-
LuboO> Poškodím
- Pátek 4. února 2011 v 8:59® Tino
-
je mi jasné že s háčkama se to bude chovat jinak. Myslím si, že to budou trochu stabilizovat, takže by se podle mě měl chovat odstrojený wob jak epileptik.
Lopatky jsem vyrobil z plastového kanistříku na chladící kapalinu. Tak jsem zvědavý, co s tím v létě bude dělat vedro.
p.s. Ani ryba, závistivý důchodce ani chtivá RS nebyla nas.ána absencí háčků:
Tento příspěvek byl editován 4.2.2011 08:01:31 uživatelem Tino. - Čtvrtek 3. února 2011 v 17:11® paur17
-
Tino> Myslím si že zkoušet woblery bez háčků není to pravé ořechové,protože ty háčky (trojháky) mají svojí váhu, Hlavně ten spodní který je nimo středovou osu.
- Čtvrtek 3. února 2011 v 16:14® LuboO
-
jepice> mam otazku, ked ohnes to ocko, neposkodis lak?
Hnidopich.
:)
- Čtvrtek 3. února 2011 v 16:04® jepice-zruseno
-
Tino> Jestli chceš agresivnější chod, velký vliv má často vyvážení vobleru. Totiž umístění zátěže vůči ose vobleru (osou vobleru mylsím spojnici mezi předním očkem a koncem tělíčka). Pokud chyci agresivnější akci, často dávám očko co nejníže k lopatce s tím, že zátěž umisťuji obvykle převážně do břicha, tedy v dolní části. Tímto se mi osa vobleru přiblíží k zátěži, tedy dolu, vobler se více a razantněji kolébá do stran. U hotového voblírka se to dá často celkem dobře ošéfovat peánem nebo kleštěma, prostě to oko celý vohnu dolu. Pro hnidopichy, kteří mi budou tvrdit, že tím poškodím lak, doporučuji tedy v místě manipulace s očkem přeláknout. Já jsem zde již uváděl, že na to lakování moc nejsem, přeci jenom ty voblery mám na ryby a ne pro vnoučata a pravnoučata – pro mě prostě spotřební materiál.
- Čtvrtek 3. února 2011 ve 14:12® LuboO
-
Tino> a to, ze nasieras ryby, ktore maju chut na nieco dobreho a ono to je z dreva, to ti nevadi? To je pristup, toto… To akoby mne dali rizek cez sklo…
Robim si prdel, samozrejme.:DD
- Čtvrtek 3. února 2011 ve 14:07® Tino
-
dneska jsem si byl u vody vyzkoušet moje výrobky. Přišlo mi, že se nějak chaoticky neklepou, prostě jen si máchají ocáskem a plavou dopředu. Co na ten kvrdlavý pohyb má největší vliv? Šířka a úhel lopatky?
pro rejpaly: pro jistotu jsem k vodě nebral žádné háčky, jen samotné wobíky a prut.
Doufám, že případnou diskuzi ohledně nepovoleného lovu bych vyhrál, díky absenci háků.
- Středa 2. února 2011 ve 20:20® billy717
-
LuboO> niesi sam, originaly podla toho co som videl na nete idu super, ak bude mat kopia aspon spolovice taky uspech idem na to
ide len o to ci mne to vyjde aspon na 10%
- Středa 2. února 2011 v 17:39® LuboO
-
olda> tak ked ich okupes, napis dojmy, celkom ma to zaujima.
- Středa 2. února 2011 v 17:36® olda
-
LuboO> jig jsem nezkoušel,zatím jsem nezkoušel žádné z mé výroby,ty berušky nelítaj jsem jim svázal křídla.
- Středa 2. února 2011 v 17:33® Mr. Vydra
-
homemade. Splávek z korku
- Středa 2. února 2011 v 17:30® LuboO
-
olda> pekne, ako jazdia tie jigwoblery? A tie berusky ti neuletia?:D
- Středa 2. února 2011 v 17:28® olda
-
Home made:
- Středa 2. února 2011 v 16:45® jepice-zruseno
-
billy717> Na barvy sem už jednou reagoval, já se s tim moc nepatlám
Tento příspěvek byl editován 2.2.2011 15:46:15 uživatelem jepice-zruseno.Tempery sou docela dobrý, pokud to matřeš napřed na bílo (např. latexem), tak jdou i vodovky. Pokud to napřed vytvrdííš něčím a pakpřebrousíš a barvíš, chce to něco jiného. Dobré jsou barvy ve sprejích, foukneš to ze dvou stran např. oranžovou a když pak přejedeš přez záda černým sprejem, vypadá to velice slušně. Zároveň je to nejsnažší varianta, ale spreje sou drahý. Toto dole malovala moje milá temperama.
- Středa 2. února 2011 v 16:06® billy717
-
jepice> vdaka, pustim sa zasa do struhania… ze ked kupim ten letoxit tak sa nebudem musiet hrat s drevom. Viem ze o malovani toho bolo uz spomenute co to, ale zalezi velmi na tom ake pouzivame farby?(tempery, fixy, laky na nechty, ci nieco specialne co striekate kompresorom…)