Chytej.cz

Domácí výroba woblerů

V diskuzi je 12.371 příspěvků, z toho 12371 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Úterý 1. února 2011 v 17:38® LuboO
LuboO

billy717> a mate tam na Toryse nejake pekne rybky? Ja tam nedaleko od vas zvyknem spavat, v Sarisparku oprotipivo varu, ked som na vychode na sluzobke. Pekne to tam mate…

Tento příspěvek byl editován 1.2.2011 16:41:15 uživatelem LuboO.
Úterý 1. února 2011 v 17:35® billy717
billy717

LuboO> mne sa gumky na pstruhy neosvedcili, hoci za nimi chodia nevezmu ich… jedine drop shot, inac v tejto sezone sa pokusim ist aj na stuky atd

Úterý 1. února 2011 v 17:25® LuboO
LuboO

gomz> n ale drazku si nechcem zaniest letoxitom, porad, ako to robis?

Úterý 1. února 2011 v 17:24® LuboO
LuboO

billy717> popper je skor na stojatu alebo mierne tecucu vodu, do vacsich prudov na pstruhovkach moc nieje. Tam uz skor tie napodobeniny hmyzu, co pracuju tesne pod hladinou. Gomz tu mal nejake osicky, tak nieco take, ale tie maju rady jalce. Ja pstruhy nechytam, ale co som pocul, tak makke nastrahy nymfy, racky, male gumky a male wobleriky.

Úterý 1. února 2011 v 17:05® gomz
gomz

LuboO> pretahni je letoxitem a mas klid.Uz se tesim na tvoje fotky.

Úterý 1. února 2011 v 17:03® billy717
billy717

LuboO> no nejakeho poppera si chcem aj ja skusit… u nas na nasej vode, takmer kazdy chyta iba na blyskace a pytliaci aj na cervi, co je na pstruhovych vodach zakazane, ja som si minuly rok kupil dva woblery a na take co pripominali vzhladom a pohybom skutocne rybky ako cereble, pstruzky a nieco medzi tym tie nase prefikane pstruhy sli, mozno by dobre brali na poppre…

Úterý 1. února 2011 v 16:55® LuboO
LuboO

billy717> v pohode, lek moze byt super, ale to zistis, ked ho na wobler das, moze sa stat, ze ti bude robit mapy. A mozno nie. Vyskusaj, uvidis.

Krucinal, musim uz aj ja dorobit nejake veci, ale potrebujem dovazit a otestovat a predtym zvyknem lakovat lakom v spreji, karosarskym dake 2 vrstvy, aby mi rybky nenasali vodu. A neni kde. A smrdi to. takto mi stoji nejakych 20 kuskov v krabici a cakaju. Asi sa pustim do novych kostriciek poperov, tym sa chcem viac venovat.

Úterý 1. února 2011 v 16:51® billy717
billy717

inac prepacte tie gramaticke chyby… akosi som myslel dopredu a tak to dopadlo :-D

Úterý 1. února 2011 v 16:50® billy717
billy717

LuboO> ok, ja len som napisal svoj nazor k tym hakom, ale niet problem to zmenit, kostra, olovo ani lopatka este niesu napevno… ten lak nie je lodni, neviem ako sa vola, je to tuzim kombinovany akryl (to je myslim v kazdom laku na drevo) a nejake netradicne zlozky. Ten lak je stvoreny na drevo ktore ma byt vo vode s dobrimi vlastnostami na tvrdnutie… je to nemecky lak len fakt neviem ako sa vola, mam z neho uz len ozaj malo, takze si musim nieco kupit ine…

Úterý 1. února 2011 v 16:09® LuboO
LuboO

billy717> pisem o hakoch, nie o trojhakoch. Co si tam das, je tvoja vec. Ale uplne ti postaci jeden, problem moze nastat, ze pri takej malej vzdialenosti sa ti mozu dva haky do seba zakvacit a nezaseknes rybu.

Skus si kupit dvojzlozkovy epoxid alebo letoxit, co je laminovaci epoxid, pri tom to vytvrdne dobre. Myslim vobler. Aj rozne laky sa pouzivaju, napr. aj lodny, co bude predpokladam tvoj, ale pocul som aj negativne ohlasy.

Úterý 1. února 2011 v 16:03® billy717
billy717

LuboO> no je to pravda, ja som to ale planoval tak ze pri tych mensich by som dal iba dva jednohacky, to z toho dovodu pretoze mne pstruhy tie male beru agresivne a ked maju obidva trojhaciky v sebe su dost ranene… ten prvy vobler som som vytvrdil jednozlozkovym lepidlom a tuzidlom do neho a este na cely wobler som pouzil lak na drevo ktory mi dal otec, tiez dobre tvrdne a dobre sa znasa s vodou

Úterý 1. února 2011 v 15:57® LuboO
LuboO

billy717> Nie, potlace nevyrabam. Nejak som tymto smerom nesiel. Chcel som ti len povedat, ze pri tych najmensich je zbytocne davat dva haciky. Staci jeden a posunut ho smerom pod brusko, ako pise jepice. Ja nemam dva haky ani na 4– centimetrovych. Pride mi to zbytocne, nemal som problem s nedoberanim. A ako ich tvrdis?

Úterý 1. února 2011 v 15:56® billy717
billy717

jepice> chodi dost agresivne, je mierne potavavy.. ohnutie lopatky dole by ho zmenilo na potapaveho ale chcel som ho skusit tak… uplne mi pripomina unikajucu rybku

Úterý 1. února 2011 v 15:50® jepice-zruseno

billy717> jo ten je korkový. Už sem ho někam dával dříve, to je prvada. Ta revoluce u něho (alespoň pro mě) je v tom, že je tan háček pod zadkem. páč je to takovej kompromis mezi dvouma trojháčkama a trojháčkem jenom na zdku, míň se to motá než dva trojháčky a ryby se na to chytnou, jak okouni, který jdou často zezadu, tak tloušti zespoda, když to tahnu těsně pod hladinou. Mě se nejvíc líbí ten tvůj vlevo nahoře, jak je už namalovanej. Zajímavý umístění toho očka až na konci lopatky. Jakým způsobem to chodí?

Úterý 1. února 2011 v 15:43® billy717
billy717

jepice> ten ulovok na w. co pripomina pstruha je tvoj? Tu foto si daval aj na mrk.cz nie? pekny w. vraj je z korku…

Úterý 1. února 2011 v 15:41® billy717
billy717

LuboO> no ten prvy ma 5cm, tie najdlhsie maju 6 cm a tie mensie od 2,5 – 3,5… este kupim nejaky epoxid aby som ich dokoncil a tam ich tu hotove. A este ktosi tu pisal, asi gomz ze na tie w. ideme dost vedecky :-D ma cistu pravdu, hlavne aby sa to pacilo rybam… a LuboO nahodou nevyrabas potlace na niektore w.?

Úterý 1. února 2011 v 15:29® jepice-zruseno

a ještě vícedíl zatím mi na to akorát útočili malí okounci, ale jeho čas teprve příde

foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2011/th-img40623.jpgfoto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2011/th-img40624.jpgfoto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2011/th-img40625.jpg
Úterý 1. února 2011 v 15:26® jepice-zruseno

Ochutnávka

foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2011/th-img40619.jpgfoto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2011/th-img40620.jpgfoto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2011/th-img40621.jpgfoto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2011/th-img40622.jpg
Úterý 1. února 2011 ve 14:56® jepice-zruseno

gomz> To ne, mě se to líbí, když je to hezký. Akorát mám takovej blbej pocit, že těm rybám to je uplně ukradený – buď žerou a je to jedno, jak to vypadá a nebo prostě nežerou a člověk by se postavil na hlavu a nic na ně nevymyslí. A někdy zaberou na něco uplně děsnýho. Prostě jsou nevyzpytatelný, skoro jako ženský :-D Pro mě je to prostě spotřební věc. Něco jinýho budou asi jerky, s tima se jezdí kolikrát pomalu, ty si ta ryba stihne prohlídnout. Já se snažím, aby se to co nejvíc vrtělo a pak se to tak klepe, že nějaký detaily nejsou vidět.

Úterý 1. února 2011 ve 14:51® LuboO
LuboO

jepice> kolko ludi, tolko chuti, hlavne, ze nas to bavi a rybky beru, nie?:)

Úterý 1. února 2011 ve 13:22® gomz
gomz

jepice> V jednoduchosti je sila.Hezke kousky, mozna na to jdeme moc „vedecky“.

Úterý 1. února 2011 ve 13:15® jepice-zruseno

Já naopak woblery zkouším bez oček a háčků. Většinou je můj problém ten, že se vobler překlápí na jednu stranu, což doladím ohýbáním očka, po osazení břišním trojhákem se to pak dycky spíše zlepší než zhorší. Pokud mi vobler plave a po nandání háčků se mírně potápí, mám radost. na takový vobler pak mívám úspěch. Ale to se povede málokdy udělat to takto. Většinou prostě plavou, když je moc zatížím, tak se potápí a hůř mi chodí. Nepatlám se tolik ale s timy povrchy jako vy. To by dalo moc práce a stejnak to hnedka někam háknu :-D

foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2011/th-img40614.jpg
Pondělí 31. ledna 2011 ve 21:52® LuboO
LuboO

billy717> ake velke su tie w., co mas na fotke?

Pondělí 31. ledna 2011 ve 21:44® billy717
billy717

LuboO> vdaka, urcite tak zacnem robit…

Pondělí 31. ledna 2011 ve 21:37® LuboO
LuboO

billy717> zalezi na velkosti woblerov a na tom, aky typ chces vyrobit. Pri malom w. ti ocko z hacikom urobi dost, dokonca ich skusam aj s karabinkou niekedy, ale take male vacsinou viazem priamo na vlasec. Niekedy ti dve ocka a dva trojhaky urobia z plavajuceho na jemne potapaveho. Nemusis ich rovno navliekat, staci, ked ich len zakvacis do ocka w. A casto ti trojhak ovplyvni aj chod w. Treba ich testovat v plnej vyzbroji, ako ked ides na ostry lov, lebo mozes byt niekedy prekvapeny.

Pondělí 31. ledna 2011 ve 20:48® billy717
billy717

LuboO>troch ano… musim este ocka dokoncit na ostatnych, myslis ze je velky rozdiel bez ociek a hacikov?

Pondělí 31. ledna 2011 v 18:26® LuboO
LuboO

billy717> testoval si ich aj s kruzkami a hacikmi?

Pondělí 31. ledna 2011 v 16:00® billy717
billy717

gomz> vdaka, chodia urcite dobre, spravil som kopie woblerov tych druhov ktore doma mam a chodia super… urcite je co zlepsovat ale na prvych sa da

Pondělí 31. ledna 2011 v 15:51® gomz
gomz

billy717> pokud chodi podle tvych predstav pak muzes byt spokojeny

Pondělí 31. ledna 2011 v 15:17® billy717
billy717

tak toto je moj prvy wobler, plus nejake woblery iba po hrubom opracovani a testovani

foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2011/th-img40604.jpg