Chytej.cz

Domácí výroba woblerů

V diskuzi je 12.371 příspěvků, z toho 12371 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Středa 24. listopadu 2010 ve 22:39® olda
olda

Mrakoš> Zdravotní potřeby,drát pro dentisty,nerez a 0,6mm,0,8mm.

Středa 24. listopadu 2010 ve 22:35® Mrakoš

LuboO> V každým případě příště dám to očko už níž. S tím vyvážením mezi přední kotvu a lopatku nevím, myslím že by to pak padalo na čumák. Přidávám horní pohled, je maličko užší než předchozí pokusy.

gomz> To je dobrá fotka. S tím kreslením už to praktikuju u vyřezávání, ušetří to spoustu času.

Ještě chlapi poraďte kde berete dráty? Koupil jsem v železířství tenký vázací, ale nějak to není ono. Není to rovný a myslím že se to až příliš snadno láme.

foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2010/th-img39066.jpg
Středa 24. listopadu 2010 ve 22:24® LuboO
LuboO

Mrakoš> este ti poradim jednu vec, ked si vystruhas woblera, tak si ho presne 1:1 nakresli na papier aj s osadenim kostricky a umiestnenim olova a lopatky, budes potom vediet, kde to olovko vo wobleri mas, aby si nehadal, ktorym smerom posunut. Potom si k nemu napises, ako sa chova a ak budes chciet kopiu, tak si to urobis podla tohto planika.

Este ti pridam nejaku rentgen snimku wobov, ako to vyvazuju profici, ale su to ine materialy, tak to je hlavne na priblizne dovazenie pre ten, ktory typ woba.

foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2010/th-img39065.jpg
Středa 24. listopadu 2010 ve 22:20® Mrakoš

gomz> Jasan, zatím testuju a hledám způsob co se mi nejvíc osvědčí. Až to zmáknu tak to začnu sekat jak Baťa cvičky :-)

Středa 24. listopadu 2010 ve 22:18® LuboO
LuboO

Mrakoš> ako pise gomz, ono to nie je uplne jedno, z coho to vyrezes, lebo kazde drevo ma inu hustotu = tvrdost = potapavost. To znamena, ze borovicu vyvazujes inak, ako balzu alebo lipu alebo dub. Vseobecne plati, ze ak vyvazis wobler olovom medzi predny hacik a lopatku a vodiace ocko posunies viac dole, bude agresivnejsi, cize budet vrtet ritkou ako tanecnice samba. Tie sklony lopatky, co si nakreslis, zalezi, ci ho chces plytky alebo hlboky. Ak hlboky, tak c.3, ale musis ho viac zatazit. Neskodila by aj fotka zvrchu, ci ho nemas moc tlusty, taky sa tazsie rozpohybuje.

Středa 24. listopadu 2010 ve 22:11® gomz
gomz

Mrakoš> prubni dle sveho rozmaru, ale nauc se nejdriv s jednim materialem(nemyslim to nijak zle)(olovo, opracovani atd…) pak si otestuj jiny material(balsa, treba) a sam uvidis, ze se to chova uplne jinak..

navic i u balsy(muj pripad) jde o „jen“zpusob vytvrzeni, ale je uz problem „jestli“ jen z venkovni strany…

Středa 24. listopadu 2010 ve 21:56® Mrakoš

gomz> Zkusím i tvojí metodu. Teď jsem to dělal tak že jsem ho rozříz úplně podél, dovnitř dal vše a zalepil. Jen to vyvážení jsem musel odhadnout a to nebylo dobře. Jinak jako matroš používám borovici, prostě proto že to dřevo mám doma. Myslím že je celkem jedno z čeho to vyřežu.

Středa 24. listopadu 2010 ve 21:40® džigit

Mrakoš> pravda podvádět by se nemělo,ale když jsem viděl nějaké čínské kopie motorek,kde bylo zkopírováno naprosto vše,bez znalosti funkce…

Tento příspěvek byl editován 24.11.2010 20:40:46 uživatelem džigit.
Středa 24. listopadu 2010 ve 21:39® gomz
gomz

Mrakoš> zdar chlape.jak pise LuboO, radeji bych udelal telo a do nej ze spodni strany drazku na vse(kostra, olovo atd.).nejaky drzak pro polotovar- at ti lepidlo neutece(nebo do drazky „orez“ balsy ci lipy).osobne na to jdu malinko jinak.

ze spodni strany tela drazku do ktere zasadim kostru(diry pro olovo mam nachystane) a pak dam lepidlo jen na kazdy konec tela.necham vytvrdnout a mam moznost co nejridcim lepidlem zalit kostru-treba na 2az3X.balsa ma dobrou nasakavost a tim i moznost abych ji vytvrdil z vnitrni strany.u malych kousku je to proti prokousnuti super vec, ale taky nutnost dodrzovat postup pri vyrobe- jinak bude kazdy wobler jinak vyvazeny.

Středa 24. listopadu 2010 ve 21:19® Mrakoš

džigit> To jsem si myslel. V tomhle případě tam nejspíš dám lopatku č.3. Nějak málo se mi taky vrtí. To je možná tím že jsou větší a těžší než ty co mám kupovaný. (mám teda jen executora momentálně :-) Budu muset zainvestovat a koupit nějakou předlohu :-))

Středa 24. listopadu 2010 ve 21:12® džigit

Mrakoš> čím menší úhelk vlasci,tím by měl být větší ponor.Porovnej si to s originály.Aspoň pro ilustraci.Ono taky záleží na umístění očka.

Středa 24. listopadu 2010 ve 21:03® Mrakoš

Tak jsem na rybníku zkoušel chod mýho dalšího homemade woblírku a nebylo to úplně špatný. Jen je to pořád o tom že něco udělám a netuším jak se to bude chovat. Dokázal by někdo popsat jak se bude chovat tenhle zelenej okounek s různýma lopatkama který jsem načrt na fotku? Je celkem lehkej, plovoucí možná až moc.

Tento příspěvek byl editován 24.11.2010 20:04:44 uživatelem Mrakoš.
foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2010/th-img39063.jpg
Středa 24. listopadu 2010 ve 13:10® džigit

3stan> sekunďák na dřevo???

Středa 24. listopadu 2010 v 8:23® 3stan

Mrakoš> to radsej nejake sekundove lepidlo

Úterý 23. listopadu 2010 v 18:05® Mrakoš

Zatím zkusím kanagon. Letoxit koupím až budu vědět kde. Večer se na to zase vrhnu. Díky za rady.

Pondělí 22. listopadu 2010 ve 20:29® LuboO
LuboO

Mrakoš> najcastejsie sa pouziva dvojzlozkovy epoxid, niekto pouziva aj Kanagom, ale vynikajuci je Letoxit, co je laminovaci epoxid napr. na kridla lietadiel (modelov). Ja osobne robim drazku, do nej vlozim kostru, ktoru uchytim sekundovym lepidlom, vlozim olovo, zalejem epoxidom a vtlacim do drazky odrezky balzy, po zaschnuti odrezem a vyhladim. Potom farba a na vrch Letoxit, dobre rozmiesany, viac vrstiev. Niekedy zvyknem po vyhladeni povrchu a napileni drazky 2× streknut karosarskym vytvrdzovacim lakom, aby sa mi pri testovani vyvazenia nenapil vodou. Ale kazdy to robi inak, cize tych 200 stranok je dobre si prelistovat.:)

Pondělí 22. listopadu 2010 v 19:53® Mrakoš

LuboO> Díky za radu, určitě to zkusím. Příští kousky už budu dělat jinak. Potřeboval bych poradit nějaký dobrý lepidlo na dřevo. (Zkusím těla lepit ze dvou polovin). A taky lak co vydrží páčení ze štičí tlamy. Vím že když bych prošel 200 stran zpátky tak bych na něco narazil, ale…

Pondělí 22. listopadu 2010 v 11:08® LuboO
LuboO

Mrakoš> tie ocka na nose toc zvislo, a stlac ich mierne dole, bude agresivnejsi. Pozri si nejake fotky par stran dozadu, inak lopatka nema na lavopravy pohyb woblera velky vplyv, skor vyvazenie, umiestnenie zataze a tiez to ocko. Lopatka ti podmienuje hlbku ponoru hlavne.

Pondělí 22. listopadu 2010 v 10:14® inspo

Mrakoš> Není nic jednoduššího než se inspirovat nějakýmm originálním kusem.

Neděle 21. listopadu 2010 ve 23:46® Mrakoš

inspo> Ten modrej má ještě lopatku z petky, ten dnešní dřevěnej už z tý krabky od dývek. S tou lopatkou si nevím moc rady. Zatím mi chybí představivost co jakej tvar udělá s chodem. Taky to očko na karabinku mi teď přijde moc nahoře. No, vyzkouším a uvidím.

Neděle 21. listopadu 2010 ve 22:53® inspo

Mrakoš> Tak to teda koukám, protože to já použil také a nikdy se mi to nezdálo tak tenké. Možná lehce klamou ty fotky.

Neděle 21. listopadu 2010 ve 22:31® Mrakoš

inspo> Je to z obalu od multipacku DVDček. Myslím že to bude stačit.

Neděle 21. listopadu 2010 ve 22:28® inspo

Mrakoš> Mi se ty lopatky zdají trochů tenké. Nemáš nějaký hrubší plast?

Neděle 21. listopadu 2010 ve 22:16® Mrakoš

Tak jsem dneska vyrobil prototypa číslo 2. Mám z něj už mnohem lepší pocit, ale ještě budu muset doladit tu lopatku někde u vody. Zkouška ve vaně mi toho moc neukázala. Myslím že se mi ho povedlo dobře vyvážit. Má tři olůvka u spodního trojháčku a pak ty dvě viditelný na čumáku a na zadku. No a teď už mě čeká jen barvení a lakování – na to se těším nejvíc.

foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2010/th-img39018.jpgfoto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2010/th-img39019.jpgfoto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2010/th-img39020.jpgfoto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2010/th-img39021.jpg
Neděle 21. listopadu 2010 v 17:04® LuboO
LuboO

Mrakoš> otoc predne ocko do zvislej polohy a trochu ho stlac dole. A potom skus vo vani.

Neděle 21. listopadu 2010 ve 13:42® Mrakoš

Máš pravdi Inspo, tenhle dokázal že má něco do sebe a tak mu tu lopatku nechám. Ale byl to jen první pokus. Dneska udělám pár dalších kousků a ty už budou trošku jinačí.

Neděle 21. listopadu 2010 ve 13:31® inspo

Mrakoš> Nač měnit něco, když po tom ryby jdou?

Neděle 21. listopadu 2010 v 10:22® Kazan

Mrakoš> jj, přesně tak budeš muset zvětšit lopatku, nastavením úhlu měníš hloubku ponoru.

Neděle 21. listopadu 2010 v 9:43® Mrakoš

Nudil jsem se doma s chřipkou a tak jsem se pokusil vyrobit taky jednoho woblírka. Musím říct že novej vypadal opravdu pěkně :-) No, ale pak jsem ho vzal k vodě a ukázalo se že nemá vůbec, ale vůbec žádnou akci, prostě mrtvej špalík. Kromě toho byl moc lehkej. Jenže rybám se vyloženě líbil. Před ním jsem máchal exekutora a nic. Pak jsem nahodil svojí modrou příšerku a poškubáváním postupně vyprovokoval 4 menší štiky.

Nechápu že když má lopatku, že se nemrská, aspoň trošku bych měl. Váhu upravím snadno, vycpu ho olovem. Ale co s lopatou? Mám udělat větší, nebo jinej úhel? Babo raď :-)

foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2010/th-img38993.jpg
Čtvrtek 11. listopadu 2010 ve 23:29® Dredaty
Dredaty

BigMike> S jerkama me zas nebavi furt tak skubat. :-) Ja prave jednoho takoveho mam (ne rapalu) a ryby po tom i sly. Je to vlastne jak plechova cikada. Asi to bude chtit nazakulacovat moc hrany (jak slider) a nacpat dost olova na vhodne misto. Mozna to o vikendu zkusim, tak pak dam kdyztak vedet. Nejvetsi problem vidim v dodrzeni symetrie, jak ulozeni ocka, tak prave to srazeni hran.