Vyhledávání
Domácí výroba woblerů
V diskuzi je 12.371 příspěvků, z toho 12371 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Čtvrtek 11. listopadu 2010 ve 22:22® BigMike
-
Dredaty> ani jsem na to v životě nechytal, ani jsem si to nekoupil, ani nevím o nikom v mém okolí, kdo by na to chytal. Neporadím. Jen, že je to plast s kuličkami uvnitř – to nejspíš asi nezvládneš. Spíš bych šel do výroby jerků, když tě neberou lopatky.)
- Čtvrtek 11. listopadu 2010 v 9:26® Dredaty
-
Zkouseli jste nekdo delat neco jako RAPALA RATTLIN? Myslim potavy wob bez lopatky s ockem na zadech. Premyslim, ze bych neco takoveho zkusil (nechce se mi delat lopatky), tak jestli s tim mate nekdo zkusenost.
- Úterý 9. listopadu 2010 v 8:04® 3stan
-
fishman123> zalezi aku balzu pouzijes a ako ju vytvrdis. ta uplne makka je dobra akurat na mikrwoblery s ktorymi budes chytat pstrauhy a jalce,teda ryby,ktore ti to nerozhryzu. Pokial zvladnes dobre vytvrdenie,tak kludne pouzi aj na vacsie kusky. inak z lipy to budes mat o cosi tvrdsie. Podla toho,co som odpozoroval od profi vyrobcov,tak pouzivaju tvrdsiu balzu,ktora sa ale nozom o dost horsie opracuvava. Dobre rezatelnu balzu je treba napustat nejakym tvrdidlom,aby bola dostatocne odolna.
- Pondělí 8. listopadu 2010 ve 12:37® osprey
-
fishman123> Možné je oboje.
- Neděle 7. listopadu 2010 v 18:14® Kazan
-
fishman123> no možná je lepší si zkusit udělat woba z objojího, není nad vlasní zkušenost.
- Neděle 7. listopadu 2010 v 17:58® fishman123
-
Nazdar kolegové. Tak nevim jestli mam použít na výrobu woblerů balzu nebo lipové dřevo. Poradíte?
- Sobota 6. listopadu 2010 ve 21:01profil byl smazán
-
Tak jsem dneska chvilku zkoušel vyrábět,včera sem si koupil balzu pár drobností a dal se do toho.Musim říct,že to neni žádná hračka..Až budou náký hotovky,tak vám je sem pošlu ať se pobavíte
- Čtvrtek 4. listopadu 2010 v 17:10® bimbo
-
BigMike> To můžu bohužel potvrdit, věk je opravdu nezajímá:). Na obludky se vrhnu nejdřív příští čtvrtek… vše potřebné mám, jen ten zpropadený polykarbonát nemůžu nikde sehnat. Jestli se naštvu, udělám wobům měděnou hubu a bude:).
- Středa 3. listopadu 2010 v 9:58® BigMike
-
bimbo> jo hochu, pány Hajzlhajmra a Perkinsna nezajímá věk:))) Do toho troška vrozené demence a …:)))
Tak rychle ty obludky dodělat, vymalovat pořádně lákavými barvami a budeš rybky tahat z vody na počkání:))
- Úterý 2. listopadu 2010 ve 23:21® bimbo
-
BigMike> Koukám na profil… jseš mladej kluk, tak jaké pak stárnutí:o). Myslím, že za 2–3 týdny se k vodě dostanu, otázka jestli budou šupinatí kamarádi ještě při chuti.
- Úterý 2. listopadu 2010 ve 14:30® BigMike
-
bimbo> to jsem celý já, pro woblery nevidím pravítko. Stárnu:( a nezoufej, letos doladíš, příští rok udeříš! I když noha je jen noha, v listopadu se k vodě už dostaneš! I kdyby o berlích a na dostupná, profláklá místa.))
Kazan: to listí je na w.hrob, guma spíš propadne a nechá se vodit. Já, krom jiných mám Tauruse .357 Mag.-takže bratři ve zbrani, nebo triku?:) Už sháním optiku ke vzduchovce, zima bude tuhá a dlouhá:))))
Tento příspěvek byl editován 2.11.2010 13:31:42 uživatelem BigMike. - Pondělí 1. listopadu 2010 ve 20:58® Kazan
-
BigMike> V poslední době jsem s woby moc slávy nenadělal a tahám spíš gumy. Revolver Taurus 38spec.
- Neděle 31. října 2010 ve 22:23® bimbo
-
BigMike> Nestihnu, mám zlomenou nohu:-/. Na druhé fotce je pravítko.
- Neděle 31. října 2010 ve 20:03® BigMike
-
bimbo> hlavně ať ještě stihneš žně koncem sezóny:) Jaké jsou to velikosti?
Kazan: jo, big CEJNa jsem věnoval jednomu přispěvovateli z Chytej. Slíbil jsem, že mu také udělám takového, ale s mojí leností jsem zvolil schůdnější cestu:) Za svoji nezištnost jsem byl odměněn w.na sumčíky renomované firmy, kterého vozím autem sem a tam na všechny mé výpravy, ale je mi líto ho do vody namočit.))) Jinak se budu muset pozeptat, jestli už BC něco lapnul. Já byl dnes na skok někde pod Tá. a nemohu si stěžovat, na 16 cm RH to hopsalo! Jen to listí, to listí…grrrr!!!! Kupodivu jsem to vše i pouštěl, při mojí lenosti – kdo by to kuchal?:))) Co máš za „železo“? Typuji ČZ 75?
Tento příspěvek byl editován 31.10.2010 19:05:07 uživatelem BigMike. - Neděle 31. října 2010 ve 12:31® bimbo
-
Konečně jsem se do toho pustil
Tento příspěvek byl editován 31.10.2010 11:37:38 uživatelem bimbo. - Pátek 29. října 2010 ve 20:26® Kazan
-
BigMike> sakra ty jsi si toho nabral
pokud si budeš potřebovat vyčistit hlavu dej vědět, sjedu do Sobíku, dáme společnou vláčku martifish1> obávám se že ti to neufouká, musel by jsi k tomu ten zásobníček na vzduch dodělat.
- Pátek 29. října 2010 ve 14:46® martinfish1
-
Ahoj poradíte mi prosím . Bude stačit na stříkání woblerů k stříkací pistolce malý kompresor třeba na huštění pneumatik ,míčů a člunů . Je bez zásobníku vzduchu . Díky Martin
- Pátek 29. října 2010 ve 12:34® BigMike
-
Kazan> woby nedělám, nevím kde mi hlava stojí. Dostal jsem se do zastupitelstva, do toho samostudium na zkouška na výpravčího atd.atd. Takže jestli začnu, tak někdy příští rok na jaře. I když zásobu mám a letos s mojí četností docházek nějak moc netrhám.
Osprey: jen do toho, letos už tu zase kormoráni brousí, tak je třeba je předběhnout.))
- Čtvrtek 28. října 2010 v 17:26® osprey
-
BigMike> Neboj, pokud se dostanu na Lužnici, rád se budu řídit tvým příkladem
- Čtvrtek 28. října 2010 ve 12:06® bimbo
-
osprey> Díky za odpověď. Vím o něm, ale je docela drahý. Zkusím lepidlo,které mi poradil Fido.
- Čtvrtek 28. října 2010 v 10:31® Kazan
-
BigMike> dost jsem to flákal, hodně jsem se potloukal po pstruhovkách, jinak teď mám v plánu Nežárku a snad polapu nějaku tu slušnější štičku, zatím jsem se letos zasekl na dvaašedesáti. A o střelnici ani nemluvím, bouchnout jsem si nebyl ani nepamatuju, mě snad ten kvér zrezne
Jinak dělal jsi nějaké nové woby? Co ten cejňák, vytáhl jsi ho letos na ryby?
- Čtvrtek 28. října 2010 v 9:03® BigMike
-
Kazan> moje řeč!:) Tak jak je letos lapaš? Já jsem víc na střelnici než u vody. Ale něco už také mám. Radši se nebudu šířit, lidi co ryby chytají a ještě jedí tu někdy nejsou v kurzu:))) Teď jsem přešel spíš na candátí gumy a štičí woby + 12 cm.
- Čtvrtek 28. října 2010 v 7:41® Kazan
-
samomo> To že jsi zkoušel obal od CD, předpokládám že to máš pro nějaké malé woby. Hodně jsem používal takové to prázdné CD z multipacku nebo přímo ten mléčný obal, použít mužeš různé krabičky od jídel či jiných věcí. Nevadí že jsou mléčně zabarvená, stejně mléčné jsou i lopatky některých profivýrobců. Jenom jedna drobná ale důležitá rada, nevlepuj lopatky vteřinovkou, způsobí že použité materiály zkřehnou a lopatky se pak lámou ani nevíš jak. Pokud by jsi měl možnost se dostat k materiálu (spíš k jeho odřezkům)lexan bylo by to lepší.
- Středa 27. října 2010 ve 20:46® samomo
-
poznate prosim nejake lahko dostupne materialy na lopatky? skusal som obal z CD ale pokal,..mate nejake napady? dik
- Středa 27. října 2010 ve 13:13® osprey
-
bimbo> Existuje rychleschnoucí epoxid, ale je fakt, že to většinou není moc velké balení.
- Úterý 26. října 2010 v 19:25® bimbo
-
Koukám, že je to tady úplně mrtvý… . Jestli o víkendu něco vyřežu, tak sem hodím foto.
- Pondělí 25. října 2010 ve 20:31® bimbo
-
Ještě mám jeden dotaz… Projížděl jsem fórum, ale nikde jsem nanašel konkrétní fólie (papíry) používané na kabátky woblerů. Můžete mi někdo poradit?
- Pondělí 25. října 2010 ve 20:24® bimbo
-
Používáte někdo ještě jiná lepidla na dřevěné miláčky??? Práce s epoxy se mi moc nelíbí, většinou netrefím správný poměr tvrdila a pryskyřice, tvrdne to strašně dlouho, docela blbě to zatéká…
- Neděle 24. října 2010 v 9:05® bimbo
-
Fido> Fido> Díky za odpověď. Jestli ho potkám někde v obchodě, tak ho prubnu. Jinak se koukám očkem po Pattex Wood Super 3.
Tento příspěvek byl editován 24.10.2010 09:06:58 uživatelem bimbo. - Neděle 24. října 2010 v 0:46® Fido
-
bimbo> Ahoj,já používám lepidlo UHU holzleim expres, tuhne to do 5 minut a když se to nechá pořádně vytvrdit tak to drží jak čert,zatím sem neměl problém s vytrháváním kostřiček či tak něco..