Chytej.cz

Domácí výroba woblerů

V diskuzi je 12.371 příspěvků, z toho 12371 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Středa 9. dubna 2008 ve 21:15® sidonius
sidonius

mám takovej dotaz,když woblera maluju neředěnýma temperama , nerozpijou se mi ty barvy když to přetřu lakem na lodě? už 3 dny makám na barvě a nechci si to takovou blbostí zkazit děkuji

Pondělí 7. dubna 2008 v 15:52® Salmo
Salmo

Ok už se těším :-)

Neděle 6. dubna 2008 ve 23:17® Kuba V.

Jasně, že to potom postnu, ale až budou nabarvené v plné své kráse:)

Neděle 6. dubna 2008 ve 22:44® Salmo
Salmo

Kuba V.> potom přihraj foto,rád se podívám na ponorku s lopatkou a trojháčky :-D

Neděle 6. dubna 2008 ve 22:14® Kuba V.

Dal jsem jim jen kousek olověného plátku (cca 25mmx3mm) za lopatku. Dal jsem to tam jen kvůli snadnějšímu záběru lopatky. Váha tělíčka bude sama o sobě na horní hranici mého prutu(8–27g).Snad to utáhne když vezmu v potaz odpor ve vodě.Zatím jsem je zkusil jen tak v rychlosti, ale vypadalo to že pojedou dobře.

Neděle 6. dubna 2008 v 19:51® Mysho 22
Mysho 22

KubaV:Jako tie velké opachy vyvažuješ ja som si tiež teraz robil nejaké vačšie ,ale tažko sa mi vyvažovali a aj ten chod neni taky aký by som si predstavoval.

Neděle 6. dubna 2008 v 19:14® Koudy
Koudy

Sidonius: a hlavně pokud tam necháš ten igelit tak ten korek ztrácí svůj smysl,který podle mě je příjemné držení v ruce…vůbec se neboj,s korkem se ti nic nestane pokud do něho nebudeš zapichovat háčky apod.

Neděle 6. dubna 2008 v 19:07® Hony

pardón – pod

Neděle 6. dubna 2008 v 19:06® Hony

sidonius: Ten igelit se sundavá, mohlo by ti to pot ním začít plesnivět.

Neděle 6. dubna 2008 v 18:30® Kuba V.

To asi těžko… Oloupat se ti to může maximálně tvým nevhodným zacházením jinak ne. A aby jsem nepsal jen OFF… Tak má výroba woblerů je ted na nule nějak se nemůžeme dokopat na barvení, ale tak času ještě je:-D A budou i 4 kousky 17cm tak snad na ně přijde nějaký menší krokodýl:-D

Neděle 6. dubna 2008 v 18:28® Tomash
Tomash

sidonius : Díky za radu. já ještě kromě home made woblerů dělám různé výrobky z paroží – tak tu brusku asi stejně pořídím – ušetřím čas a energii :-)

Neděle 6. dubna 2008 v 18:20® sidonius
sidonius

já měl strach , jestli voda ten korek nepoškodí(aby se mi neoloupal)

Neděle 6. dubna 2008 v 17:05® Kuba V.

A jaký máš důvod dávat tam tu folii. Ta je tam ze začátku kvůli tomu, aby se korek nezašpinil při manipulace do krámu. Nebo to má jinou funkci o které nevím?

Neděle 6. dubna 2008 v 16:44® cormaxx
cormaxx

sidonius: tak pokud nemusí být průhledná,tak by šlo použít smršťovací hadičku(na spoje kabelů) ale bojim se že tak silná ,aby šla přes korek,bude mít silný stěny:-((

Neděle 6. dubna 2008 v 16:12® sidonius
sidonius

Tomash>na balzu ti stačí nožík k ořezání a na hrubší obroušení pilník a pak na jemnější spirkový papír,já si osobně myslím,že stolní kotoučovou brusku nepotřebuješ , ale záleží na tobě

Neděle 6. dubna 2008 v 15:32® sidonius
sidonius

cormaxx>tak šprcku jsem nemyslel,nechci , aby se mi ten korek z toho oloupal a průhledná být nemusí,ale velikonoce na prutu mít nechci

Neděle 6. dubna 2008 v 15:19® cormaxx
cormaxx

sidonius: jinač, musí být průhledná?

Neděle 6. dubna 2008 v 15:18® cormaxx
cormaxx

sidonius: Ty chceš mít na rukojeti nějakou šprcku? Kvůli čemu? Promiň,ale musim se zeptat;-)

Neděle 6. dubna 2008 v 15:03® sidonius
sidonius

chlapi , mám takovej dotaz , kterej nesouvisí s výrobou woblerů , ale jde mi o přívlačovej prut.Nevíte z čeho by šel udělat na korkové rukojeti ten průhlednej (asi igelitovej )kryt? Když jsem si prut kupoval tak byl igelit jen na přední části(před sedlem navijáku)ale vzadu nebyl.Myslel jsem ,že by to šlo udělat z těch scvrkávacích nálepek na velikonoční vejce ,ale je blbé,že jsou na nich různé velikonoční motivy.Poraďte mi prosím děkuji

Neděle 6. dubna 2008 ve 14:41® yerrx
yerrx

jake drevo by bylo lepsi lipa- meke? habr- tvrde?

Neděle 6. dubna 2008 ve 14:41® yerrx
yerrx

jake drevo by bylo lepsi lipa- meke? habr- tvrde?

Neděle 6. dubna 2008 ve 14:26® Tomash
Tomash

Pánové kutilové, používáte při broušení balzy stolní kotoučové brusky? Díky za odpověď

Sobota 5. dubna 2008 ve 22:41® Salmo
Salmo

Ne korek říznu vejpůl a do něj dám zátěž jako jsem to sem dával nafocený s tou Shad Rapkou :-)

Sobota 5. dubna 2008 ve 13:13® sidonius
sidonius

salmo>a to ten korek zespoda nařízneš a dáš do něj drát nebo jak? a dáváš do popa zátěž nebo ne (aby plaval po náhozu břichem dolu a aby byl zadek trochu pod vodou jako u kupovaného popa)

Pátek 4. dubna 2008 ve 21:50® Salmo
Salmo

ještě jedna

foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2008/th-img27773.jpg
Pátek 4. dubna 2008 ve 21:50® Salmo
Salmo

nezlobím se aspoň s někým tady pokecám :-) Popa už jsem taky dělal ale z korkového špuntu od vína ne z balzy a jsem spokojený „pope“ dobře už jsem ho zkoušel bez háčků na řece :-D

foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2008/th-img27772.jpg
Pátek 4. dubna 2008 ve 20:15® sidonius
sidonius

salmo>prosimtě nevíš jak vyrobit poppera ? asi jako normálního woba, ale dát mu asi zatěž na zadek , ale nevim jak udělat ten předek myslím tu plochu ,která čeří vodu,ještě jsem ho nikdy nedělal tak se nezlob díky

Pátek 4. dubna 2008 v 17:25® Salmo
Salmo

No asi ne

Pátek 4. dubna 2008 v 17:09® sidonius
sidonius

díky a jinou fotku kleněte nemáš?

Pátek 4. dubna 2008 v 17:04® Salmo
Salmo

Tak zkoušej různě nahýbat úchytové očko a jestli plave do leva tak ho přihni trochu do prava :-) to pomáhá