Vyhledávání
Domácí výroba woblerů
V diskuzi je 12.371 příspěvků, z toho 12371 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Čtvrtek 4. března 2010 ve 14:56® Fido
-
Tommy>
díky… Zima je sakra dlouhá, chce to oživit barvama:))
- Čtvrtek 4. března 2010 ve 14:14® Tommy
-
Fido> Tý jo, už to nehul
Né dělám si srandu,opravdu pěkný
- Čtvrtek 4. března 2010 ve 13:27® Fido
-
Dnešní ,,malovací amok"
- Úterý 2. března 2010 v 19:39® BigMike
-
Nechtělo se mi dnes tu bandu hotových barvit tak jsem po dlouhé době zmáknul jednoho „hloubkaře“, délka jen tělíčka je 9,5 cm.
- Úterý 2. března 2010 ve 14:13® stupy
-
Ahoj,mam větši nachlazeni a tak jsem cely tyden doma.Vsadila jsem se s brachou (o 100kč) že za cely tyden zvladnu udělat jednoho woblera.zatim mam kostru a těličko.Dalo mi to prace a jsme zvědava jak wobika budu barvit.Čim ho barvite Vy?
- Úterý 2. března 2010 v 10:58® BigMike
-
Hlavně je to dobrý relax! Tady aspoň pro mě i když někdy to člověka také moc nebaví. Ale když pak vidíš ty fešáky vedle sebe ve výřadu po laku, později už „nabité“ v krabičce a ve vodě – je to krása a dobrý pocit:))
- Pondělí 1. března 2010 v 19:22® gomz
-
rybář> najdi na netu rcm pelikan a v horni liste mas prodejce po cele CR.pak uz si musis poradit sam…
druhy dotaz:nejdriv si precti tuto diskusi od zacatku(vim, ze to neni na chvilku) a pak se sam rozhodni jake drevo pouzijes.nez sezenes balsu tak vem nejake(ne moc tvrde)drevo a udelej si nejake telicko at mas predstavu jak se ti bude pracovat s takovym materialem a jak se ti bude libit vysledek.
uz se tesim na zverejneni tve snahy-uprime a beze srandy.taky jsem rad, ze vyroba domacich wobku chyta stale vice lidi.
- Neděle 28. února 2010 v 19:52® rybář
-
ahoj poraďte mi pls :nevíte někdo kde bych V HAVÍŘOVĚ sehnal balsu a kde jsou modelářské potřeby (v havířově)a jestli je lepší wobbler z balsy nebo z nějákého dřeva??
- Pátek 26. února 2010 ve 4:23® bimbo
-
LuboO> kukam:)
- Pátek 26. února 2010 ve 4:22® bimbo
-
BigMike> Díky za radu. Až bude čas, tak nakoupím vše potřebné a vrhnu se na to. S očkem to jasné je, alespoň, co se týče teorie:).
- Čtvrtek 25. února 2010 ve 21:31® LuboO
-
BigMike> tož možeš škubat…
- Čtvrtek 25. února 2010 ve 20:36® BigMike
-
Tak jsem dneska zmáknul na sluníčku pár lopatek a vlepil – první velká série s komplet lopatami z polykarbonátu.
- Středa 24. února 2010 ve 14:58® BigMike
-
bimbo> udělej pro začátek tvar Original Rapala, velikost okolo 10 cm a měl by chodit i nezatížený, stačí jen kostřička a trojháčky! Pokud podél kostřičky přídáš podélně, okolo spodního očka na obě strany stejně olověný drátek, neuděláš chybu. Do shad rapů a pod se pouštěj až zvládneš toto:)) O ladění chodu a tudíž vyhýbání očka do stran a nahoru u hotového, testovaného woba je to snad jasné, ne?:)
- Středa 24. února 2010 ve 14:26® LuboO
-
bimbo> kukni tu
- Středa 24. února 2010 v 0:47® bimbo
-
gomz> Díky za reakci. V září ti dám vědět, až to dočtu:). Diskuzi si pročítám jen pár dní, ale určitě jsem se dozvěděl dost věcí na to, abych mohl zkusit vlastní výtvor u kterého bych ladil těžiště, chod… a tím dostal potřebné zkušenosti. Ale jelikož jsem od přírody trošku líný, tak mi to nedalo a zkusil jsem zadat dotaz o těžišti, což by mně i jiným mohlo ulehčit práci s vyvažováním.
- Úterý 23. února 2010 ve 22:41® gomz
-
bimbo> procti si tuto diskusi a hezky od pocatku(smajlik). vubec mi nejde o to neodpovedet, ale urcite sam poznas, ze najdes daleko vice nez pokryje tvuj dotaz.
pokud muzu poprosit pak dej info, pokud ti neco „to“ cteni dalo, dekuji.
- Úterý 23. února 2010 ve 22:38® bimbo
-
Zdar chlapi, chtěl bych začít s výrobou woblerů. Když jsem nad tím přemýšlel,tak jako největší problém mě napadlo nalézt správné těžiště. Jelikož jsem ještě student, nemám na to si kupovat drahé woblery a podle nich dělat svoje kopie. Proto bych chtěl poprosit o kresby, popřídě vzdálenosti těžiště konkrétních wolberů.
- Úterý 23. února 2010 ve 22:20® Michal7
-
Ja vzdycky pred vlepenim povrch lopatky zdrsnim nebo do ni udelam jemnou mrizku jehlou a jeste se mi nestalo ze by vypadla_ spis se ulomi nez aby vypadla a pak mam potize s vymenou
- Pondělí 22. února 2010 v 8:34® 3stan
-
nebije sa to navzajom a konecne to poriadne drzi. http://www.autok.sk/…y-p-539.html
- Neděle 21. února 2010 ve 14:07® LuboO
-
3stan> cize davas lepidlo na lepidlo? Nebiju sa navzajom?
- Neděle 21. února 2010 v 10:34® BigMike
-
3stan: sem s konkrétním typem!
LuboO: vlepím je před barvením, pak se to za ně dobře drží:) Kor když nesprejuji a jen používám štětec.
- Neděle 21. února 2010 v 10:21® 3stan
-
na ten polykarbonat som kupil speci lepidlo. stavalo sa mi,ze z epoxidu to vypadlo. s tymto to tiez nebolo idealne. na polykarbonat to chytilo,ale z woblea to vypadavalo. tak som to skombinoval. lopatku natrem tymto lepidlom,necham zaschnut a potom to normalne prilepim epoxidom. vyraba ho bison.
- Sobota 20. února 2010 ve 22:21® LuboO
-
BigMike> lepis lopatky az nakoniec? po farbeni a lakovani? Alebo predtym?
- Sobota 20. února 2010 ve 22:19® BigMike
-
LuboO> jo,jo – dvousložkovým! I když origoše a menší lopatky klidně i tím vteřiňákem, ale jak jde o „shady“ s pořádnými lopatkami co občas někde uvíznou, radši tím epo – nelámou se těsně u dřeva!
- Sobota 20. února 2010 ve 22:13® LuboO
-
BigMike> a cim to vlepujes? epoxydom?
- Sobota 20. února 2010 ve 22:04® BigMike
-
balda9> koukni v okolí po firmě co dělá s tímto matrošem (Lexan)- zimní zahrady, lodžie atd. Já ještě dělám lopatky z krabiček od kinofilmů Fuji a nebo rozřežu kanystřík od náplně do ostřikovačů, krabičky od vitaminů a pod. Ale nejlepší je ten polykarbonát. Ale pozor, nevlepovat vteřiňákem – to pak křehne!
- Sobota 20. února 2010 ve 20:34® BigMike
-
Já je dělám z malých norků – noříků:)
- Sobota 20. února 2010 v 19:53® balda9
-
3stan> To si obědnáš na netu??
- Sobota 20. února 2010 v 17:31® 3stan
-
balda9>ja pouzivam lexan,alebo sa hodi aj iny polykarbonat,pripadne polyester
- Sobota 20. února 2010 v 15:26® balda9
-
Můžu se zeptat z čeho vyrábíte nořítka??