Chytej.cz

Domácí výroba woblerů

V diskuzi je 12.371 příspěvků, z toho 12371 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Čtvrtek 4. března 2010 ve 14:56® Fido
Fido

Tommy> :-D díky… Zima je sakra dlouhá, chce to oživit barvama:))

Čtvrtek 4. března 2010 ve 14:14® Tommy
Tommy

Fido> Tý jo, už to nehul :-D Né dělám si srandu,opravdu pěkný :-)

Čtvrtek 4. března 2010 ve 13:27® Fido
Fido

Dnešní ,,malovací amok" :-D

foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2010/th-img31704.jpg
Úterý 2. března 2010 v 19:39® BigMike

Nechtělo se mi dnes tu bandu hotových barvit tak jsem po dlouhé době zmáknul jednoho „hloubkaře“, délka jen tělíčka je 9,5 cm.

foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2010/th-img31666.jpg
Úterý 2. března 2010 ve 14:13® stupy
stupy

Ahoj,mam větši nachlazeni a tak jsem cely tyden doma.Vsadila jsem se s brachou (o 100kč) že za cely tyden zvladnu udělat jednoho woblera.zatim mam kostru a těličko.Dalo mi to prace a jsme zvědava jak wobika budu barvit.Čim ho barvite Vy?

Úterý 2. března 2010 v 10:58® BigMike

Hlavně je to dobrý relax! Tady aspoň pro mě i když někdy to člověka také moc nebaví. Ale když pak vidíš ty fešáky vedle sebe ve výřadu po laku, později už „nabité“ v krabičce a ve vodě – je to krása a dobrý pocit:))

Pondělí 1. března 2010 v 19:22® gomz
gomz

rybář> najdi na netu rcm pelikan a v horni liste mas prodejce po cele CR.pak uz si musis poradit sam…

druhy dotaz:nejdriv si precti tuto diskusi od zacatku(vim, ze to neni na chvilku) a pak se sam rozhodni jake drevo pouzijes.nez sezenes balsu tak vem nejake(ne moc tvrde)drevo a udelej si nejake telicko at mas predstavu jak se ti bude pracovat s takovym materialem a jak se ti bude libit vysledek.

uz se tesim na zverejneni tve snahy-uprime a beze srandy.taky jsem rad, ze vyroba domacich wobku chyta stale vice lidi.

Neděle 28. února 2010 v 19:52® rybář

ahoj poraďte mi pls :nevíte někdo kde bych V HAVÍŘOVĚ sehnal balsu a kde jsou modelářské potřeby (v havířově)a jestli je lepší wobbler z balsy nebo z nějákého dřeva??

Pátek 26. února 2010 ve 4:23® bimbo
bimbo

LuboO> kukam:)

Pátek 26. února 2010 ve 4:22® bimbo
bimbo

BigMike> Díky za radu. Až bude čas, tak nakoupím vše potřebné a vrhnu se na to. S očkem to jasné je, alespoň, co se týče teorie:).

Čtvrtek 25. února 2010 ve 21:31® LuboO
LuboO

BigMike> tož možeš škubat…

Čtvrtek 25. února 2010 ve 20:36® BigMike

Tak jsem dneska zmáknul na sluníčku pár lopatek a vlepil – první velká série s komplet lopatami z polykarbonátu.

foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2010/th-img31491.jpg
Středa 24. února 2010 ve 14:58® BigMike

bimbo> udělej pro začátek tvar Original Rapala, velikost okolo 10 cm a měl by chodit i nezatížený, stačí jen kostřička a trojháčky! Pokud podél kostřičky přídáš podélně, okolo spodního očka na obě strany stejně olověný drátek, neuděláš chybu. Do shad rapů a pod se pouštěj až zvládneš toto:)) O ladění chodu a tudíž vyhýbání očka do stran a nahoru u hotového, testovaného woba je to snad jasné, ne?:)

Středa 24. února 2010 ve 14:26® LuboO
LuboO

bimbo> kukni tu

foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2010/th-img31462.jpg
Středa 24. února 2010 v 0:47® bimbo
bimbo

gomz> Díky za reakci. V září ti dám vědět, až to dočtu:). Diskuzi si pročítám jen pár dní, ale určitě jsem se dozvěděl dost věcí na to, abych mohl zkusit vlastní výtvor u kterého bych ladil těžiště, chod… a tím dostal potřebné zkušenosti. Ale jelikož jsem od přírody trošku líný, tak mi to nedalo a zkusil jsem zadat dotaz o těžišti, což by mně i jiným mohlo ulehčit práci s vyvažováním.

Úterý 23. února 2010 ve 22:41® gomz
gomz

bimbo> procti si tuto diskusi a hezky od pocatku(smajlik). vubec mi nejde o to neodpovedet, ale urcite sam poznas, ze najdes daleko vice nez pokryje tvuj dotaz.

pokud muzu poprosit pak dej info, pokud ti neco „to“ cteni dalo, dekuji.

Úterý 23. února 2010 ve 22:38® bimbo
bimbo

Zdar chlapi, chtěl bych začít s výrobou woblerů. Když jsem nad tím přemýšlel,tak jako největší problém mě napadlo nalézt správné těžiště. Jelikož jsem ještě student, nemám na to si kupovat drahé woblery a podle nich dělat svoje kopie. Proto bych chtěl poprosit o kresby, popřídě vzdálenosti těžiště konkrétních wolberů.

Úterý 23. února 2010 ve 22:20® Michal7
Michal7

Ja vzdycky pred vlepenim povrch lopatky zdrsnim nebo do ni udelam jemnou mrizku jehlou a jeste se mi nestalo ze by vypadla_ spis se ulomi nez aby vypadla a pak mam potize s vymenou

Pondělí 22. února 2010 v 8:34® 3stan

nebije sa to navzajom a konecne to poriadne drzi. http://www.autok.sk/…y-p-539.html

Neděle 21. února 2010 ve 14:07® LuboO
LuboO

3stan> cize davas lepidlo na lepidlo? Nebiju sa navzajom?

Neděle 21. února 2010 v 10:34® BigMike

3stan: sem s konkrétním typem!

LuboO: vlepím je před barvením, pak se to za ně dobře drží:) Kor když nesprejuji a jen používám štětec.

Neděle 21. února 2010 v 10:21® 3stan

na ten polykarbonat som kupil speci lepidlo. stavalo sa mi,ze z epoxidu to vypadlo. s tymto to tiez nebolo idealne. na polykarbonat to chytilo,ale z woblea to vypadavalo. tak som to skombinoval. lopatku natrem tymto lepidlom,necham zaschnut a potom to normalne prilepim epoxidom. vyraba ho bison.

Sobota 20. února 2010 ve 22:21® LuboO
LuboO

BigMike> lepis lopatky az nakoniec? po farbeni a lakovani? Alebo predtym?

Sobota 20. února 2010 ve 22:19® BigMike

LuboO> jo,jo – dvousložkovým! I když origoše a menší lopatky klidně i tím vteřiňákem, ale jak jde o „shady“ s pořádnými lopatkami co občas někde uvíznou, radši tím epo – nelámou se těsně u dřeva!

Sobota 20. února 2010 ve 22:13® LuboO
LuboO

BigMike> a cim to vlepujes? epoxydom?

Sobota 20. února 2010 ve 22:04® BigMike

balda9> koukni v okolí po firmě co dělá s tímto matrošem (Lexan)- zimní zahrady, lodžie atd. Já ještě dělám lopatky z krabiček od kinofilmů Fuji a nebo rozřežu kanystřík od náplně do ostřikovačů, krabičky od vitaminů a pod. Ale nejlepší je ten polykarbonát. Ale pozor, nevlepovat vteřiňákem – to pak křehne!

Sobota 20. února 2010 ve 20:34® BigMike

Já je dělám z malých norků – noříků:)

Sobota 20. února 2010 v 19:53® balda9

3stan> To si obědnáš na netu??

Sobota 20. února 2010 v 17:31® 3stan

balda9>ja pouzivam lexan,alebo sa hodi aj iny polykarbonat,pri­padne polyester

Sobota 20. února 2010 v 15:26® balda9

Můžu se zeptat z čeho vyrábíte nořítka??