Vyhledávání
Domácí výroba woblerů
V diskuzi je 12.371 příspěvků, z toho 12371 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pátek 19. února 2010 ve 23:12® osprey
-
fishing USA> Přestavovali jsme dům a ten starý měl strop z rozpůlených smrkových kmenů a na nich vrstvu hlíny. Takové dřevo jsem nikde prodávat neviděl. Vyzrálé, dokonale vyschlé, nepraská,… Strukturou mu odpovídá jediné, které je běžně k vidění – když se podíváš na rezonanční desku kytary. Tam jsou taky léta milimetr od sebe.
Táta si větší část pořezal na prkýnka a zbytek pomalu pálíme. Ale některá pěkná polínka vybírám a schovávám na woby. Jenom není čas to vyrábět.
- Pátek 19. února 2010 ve 23:00® fishing USA
-
osprey> no tyy jo,za takovej material,ze ktereho vyrabis woby,by te zapadni sousede nastrahama zasypali
- Čtvrtek 18. února 2010 ve 2:11® majrou
-
Na X-rapa v barvě CLN mám pár štik. Když nic nefunguje, tak tento klacek to občas vyřeší. Jinak momentálně pracuji na odlévání wobků, tak snad brzy něco přidám.
- Středa 17. února 2010 ve 21:17® LuboO
-
bol som trochu nakupovat, aby som mal vzory na struhanie. Apropo, ma niekto skusenost s tym x-rapom, na fotke prvy a druhy vpravo, so strapcom na haku. Celkom sa mi to pozdavalo na bolene, mozno trochu este prihnem lopatku dole, aby isiel plytko.
- Středa 17. února 2010 ve 21:02® osprey
-
libryb> To už je jedno. Big Mike mi poslal odkaz na ten Letoxit. Koupím to a uvidíme.
gomz> Takovej materiál jako mám já bys těžko pohledal – 80 let starý rezonanční smrk. Houslař by uronil slzu, že z toho strouhám woby…
- Středa 17. února 2010 v 18:26® libryb
-
osprey>Já používám jednosložkový epoxidový lak. Není to uplně nej, ale když dáš vic vrstev tak docela drží. Nějaké kousnutí se musí občas zakápnout. Výhoda je snazší manipulace a i cena.
- Středa 17. února 2010 v 15:38® osprey
-
gomz> Není to balza. Velké díry do toho neuděláš. Navíc Letoxit nemám a ani nevím, jestli by na něj ta barva chytla.
Libor: Nevím, jetli je TAK velký i ve skutečnosti, ale malý není.
A jinak je to prototyp. Iluze si nedělám, nejspíš moc vycházek neodchytá a bude nahrazen nástupcem. Sice jsem dělal nějaké testy s holým nenatřeným tělem a nevypadalo to úplně nejhůř, ale myslím, že po pár odvláčených hodinách zjistím, co všechno jsem měl dělat jinak.
Tento příspěvek byl editován 17.2.2010 17:40:49 uživatelem osprey. - Úterý 16. února 2010 ve 22:14® gomz
-
preji vsem dobrou noc…
- Úterý 16. února 2010 ve 22:14® Libor
-
osprey> já myslel jestli je tak veliký i ve skutečnosti, špatně jsem to napsal.
- Úterý 16. února 2010 ve 22:14® gomz
-
LuboO> problem je jinde…ja mu to rikal uz driv…to jeste Osprey mohl resit, ale nekde se stala asi chybka…
muj nazor je: TVRDIT, TVRDIT,TVRDIT,TVRDIT a teprve pak to musi mit tu spravnou, ale to urcite uz znas…
- Úterý 16. února 2010 ve 22:08® LuboO
-
gomz> suhlasim s tebou, len ospreyov kusok uz bol natrety farbou. Ja som viblery predtym striekal lakom na auta karosarskym, asi 3 vrstvy, bolo to dost tvrde, az na to isla farba. Teraz davam Letoxit.
- Úterý 16. února 2010 ve 22:05® gomz
-
osprey> LuboO ma pravdu, ale, mam nejakou pripominku…pozde chtet tvrdit povrch, pokud neni vytvrzeno uz drevo same(podklad)…mekky podklad=tvrda vrstva (povrchova) se da projit zubem.
proto jsem zastancem tvrzeni uz od pocatku vyroby az po test nebo treba odpocinek(na furt).
jinak-pokud chci, nebo predpokladam, ze budu trhat nastrahy tak si nebudu delat problem s povrchovou upravou…, ale pokud mam na mysli neco pouzit vicekrat.....bych nesetril ve vytvrzeni a nejakou tu vrstvu „hodil za hlavu“…pokud opravdu neutrhnu pak kazda jedna vrstva i cekani na ni mi „velmi“ prijde vhod.
jinak osobka…
- Úterý 16. února 2010 ve 21:47® osprey
-
Libor> Je to focené se 100/2.8 Macro. No a delší ruce nemám…
- Pondělí 15. února 2010 v 0:14® LuboO
-
Libor> v tom pripade by to nebola nastraha ale ulovok:)
- Neděle 14. února 2010 ve 23:35® Libor
-
osprey> hezký, to je měřítko jedna ku jedné ?
- Neděle 14. února 2010 ve 23:20® LuboO
-
osprey> vacsina tu pouziva Letoxit EM420 + 102pr, aj osobne som s nim spokojny, rozmiesat, nechat chvilu zatiahnut a natriet.
- Neděle 14. února 2010 ve 23:13® osprey
-
Pánové, mám prosbu. Konečně jsem dobarvil, potřebuju to nalakovat.Potřebuju nějaký tvrdý lak, který se neloupe v ploše. Co bych si na to měl koupit?
- Neděle 14. února 2010 v 16:18® Kazan
-
BigMike> Tohle je něco na odzkoušení pro mě a něco ještě pro kámoše. Jinak pak začnu na větších.
Tento příspěvek byl editován 14.2.2010 15:18:42 uživatelem Kazan. - Neděle 14. února 2010 v 16:06® BigMike
-
Kazan> Sakra, ty tedy do těch letošních mebidyků půjdeš vyzbrojen. Nebo pro sebe potají děláš +12 a tohle je opět pro kamaráda?:)
- Neděle 14. února 2010 v 15:47® Kazan
-
Něco málo dopolední práce
- Sobota 13. února 2010 ve 21:34® Kazan
-
BigMike> to je ruční výroba.
- Sobota 13. února 2010 v 19:41® BigMike
-
Kazan> kde je kupuješ?:)
- Sobota 13. února 2010 v 17:10® Kazan
-
BigMike> jsi mi připoměl že bych je taky mohl vlepit do wobů, jdu na to.
- Sobota 13. února 2010 ve 14:46® Libor
-
Doudleban> pěkná dílnička..
- Sobota 13. února 2010 ve 14:35® BigMike
-
Už bych se dal do lopatek pro 31 ks čekajících tělíček, ale pořád mě bere loket, nechci to přetěžovat! Jinak není co fotit – na zahradě v kůlně mám svěrák, lupínkovou pilku, pak to brousím venku, drážku zase ve svěráku a zbytek ( kostřičky ládování olovem, zalévání epoxydem)doma u stolu v kuchyni a nebo vleže na břiše na gauči.:) Lopatky z krabiček od filmů stříhám doma, když řežu polykarbonát a obrušuji, tak venku. Barvím u stolu v kuchyni a lakuji na jaře venku, zavěšuji v kůlně na drát. Prubuji v bazéně.
- Sobota 13. února 2010 ve 14:25® Fido
-
Doudleban> kamaráde moc pěkný to máš:) Odpoledne nafotím svoji dílnu a přidám
- Sobota 13. února 2010 ve 14:22® Ftmči
-
Tak koukám, že všichni už finišujete. Moje výrobky jsou zatím ještě dost nefotogenické. Přidám tedy ještě fotku pracovní plochy. Možná by nebylo špatné, kdyby i ostatní předvedli svoje výrobny…
- Sobota 13. února 2010 v 10:56@ liskaboys
-
a je hotovo
- Pátek 12. února 2010 v 17:18® gomz
-
… a vase foto?sup s nim sem – vysmaty smajlik.