Vyhledávání
Domácí výroba woblerů
V diskuzi je 12.371 příspěvků, z toho 12371 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Neděle 7. února 2010 ve 22:35® BigMike
-
Libor> snad jo, někde jsem to viděl:))) Ale jestli to bude chodit, to se dozvím až rozmrzne! To je to prokletí zimy, bazén nefunguje a vana na tohle nestačí.
- Neděle 7. února 2010 ve 22:30® Libor
-
BigMike> no vida, dvě očka jsou pro měnění hloubky?
- Neděle 7. února 2010 ve 22:02® BigMike
-
Další experiment
- Čtvrtek 4. února 2010 v 15:43® Kazan
-
BigMike> je to pro kámoše chce je na bílou rybu, tloušťáci, jesen atd.
- Čtvrtek 4. února 2010 v 15:26® BigMike
-
Kazan> Vypadají jedovatě a asi velikostně na pstroužky,že,
- Čtvrtek 4. února 2010 ve 12:02® Kazan
-
Zalakovával jsem dnes kabátky, tak sem dávám foto ať se to tu trochu rozjede.
- Čtvrtek 4. února 2010 v 11:51® Kazan
-
BigMike> nejlepší je stejně ten velký cejňák co jsi vytvořil
, ten se mi líbí nejvíc.
- Čtvrtek 4. února 2010 v 11:22® BigMike
-
Kazan> vypadá barevně šíleně, provedením také, ale kdo ví? Já mám chvění v bránici, že to na něj půjde:)) Každopádně aspoň 2 normální originaly takto udělám:)
- Čtvrtek 4. února 2010 v 10:27® Kazan
-
BigMike> ten wob je příšernej(z mého pohledu) na druhou stranu člověk nikdy neví s čím se rybám zavděčí.
- Středa 3. února 2010 ve 22:18® BigMike
-
Praská barva, ale myslím, že to rybám vadit nebude.)Ještě vychytat chod, tady u toho těžko vyměním lopatku.)) Ale jako připomínka MS v cyklokrosu se mi to vybaví vždy:)
- Středa 3. února 2010 ve 21:41® Libor
-
BigMike> to je čistokrevnej duhák z kmene apačů
- Středa 3. února 2010 v 16:45® BigMike
-
Duhák:)
- Středa 3. února 2010 v 15:51® gomz
-
testik neceho malinko vetsiho-polotovar
- Neděle 31. ledna 2010 v 16:04® olda
-
MatesKGB> http://www.sema-louny.cz/index.php?…
- Neděle 31. ledna 2010 ve 14:26® sethy
-
MatesKGB> krouzky maji v kazdych rybarskych potrebach.
- Neděle 31. ledna 2010 ve 14:00® MatesKGB
-
Zdravím všechny rybáře,
na fotce jsem přiložil pár svých úplně prvních woblerů, které jsem v životě vytvořil
Polovina smrk a druhá buk… No k věci… Chtěl jsem se hlavně zeptat jak uchytit háčky na očka? nejlepší by asi byly malý kroužky jak jsou na klíčích, ale ty nemůžu nikde sehnat
Nebo máte jiné rady jak tohle vyřešit?
A pka ještě čím je barvíte, obyčejnou barvou na dřevo?je na prd, že namám žádný rozprašovač nebo malej sprej nebo čím se to dělá, tak budu muset bojovat se štetcem…
Předem díky za rady
- Sobota 30. ledna 2010 ve 23:01@ liskaboys
-
liskaboys>
- Sobota 30. ledna 2010 ve 23:01@ liskaboys
-
Doudleban> souhlasím,jdu do balzy
- Sobota 30. ledna 2010 v 16:28® Ftmči
-
liskaboys: Nejlepší asi bude vyzkoušet balzu i smrk na pár modelech, a pak se rozhodnout. Třeba zjistíš, že u tvých modelů ti bude víc vyhovovat smrk (ale pochybuji o tom).
wobbor: Pokud budu vycházet z toho, že ty 2 čísla u hustoty bývají vetšinou pro suché a mokré dřevo, tak hustota balzy pro modelářské účely se bude blížit té minimální hodnotě (60kg/m3), takže při porovnání s minimální hodnotou smrkového dřeva (400kg/m3) bude rozdíl 340, což mě osobně přijde hodně. Mám to potvrzené i z praxe.
- Sobota 30. ledna 2010 v 0:32@ wobbor
-
liskaboys> hustota balzy 60–350 kg·m-3 hustota smrku 400–530 kg·m-3 Veliký rozdíl to není stupnice od 60–1350 kg·m-3
- Pátek 29. ledna 2010 ve 22:48@ liskaboys
-
Doudleban> Aha,jdu koupit balzu
- Pátek 29. ledna 2010 v 11:42® Ftmči
-
liskaboys: Tvrdší dřevo má sice tu výhodu, že povrchová úprava je méně náročná než u balzy, ale díky vyšší hustotě dřeva je jinak rozložené těžiště ve wobleru, což ovlivňuje chod wobleru. U některých typů to může být i přínosem, ale ve většině případů je to spíše negativní. Nejvíce je to znát u menších modelů. Neber to tak, že se tě snažím neustále kritizovat, jen se pokouším ti poradit a upozornit tě na některé problémy, které se projeví většinou až v praxi.
- Čtvrtek 28. ledna 2010 v 10:57@ liskaboys
-
3stan> Ano,první. Ovšem nutno dodat,že mi vydatně pomohl kamarád na soustruhu. Je to rychlé a přesné. Vytočí základní tvar,já potom rašplí opiluji boky,případně ocasní část atd.,potom polotovar znovu roztočí a smirkovým papírem začistí a je hotovo. Má-li někdo kamaráda co soustruží,nebo soustruží sám,je to opravdu paráda. Dá se to totiž dělat z tvrdšího dřeva,než je balza. Tyto jsou ze smrku. Je to opravdu velmi rychlé,jedem kus trvá přibližně 3–5 minut.Mám už nadělaných dalších asi dvacet tělíček,až budou hotové určitě se pochlubím.
- Čtvrtek 28. ledna 2010 v 7:53® 3stan
-
sidonius> nie,ale skus nejaky eshop
- Středa 27. ledna 2010 v 17:50® sidonius
-
Zdravím, chtěl jsem se zeptat, jestli se dá balza koupit v obchodech jako je OBI, Hornbach, Bauamax, atd. problém je v tom, že u nás modelářské potřeby zrušili, díky
- Středa 27. ledna 2010 ve 13:59® 3stan
-
liskaboys> ak su to tvoje prve kusy,tak klobuk dolu
- Středa 27. ledna 2010 ve 12:23® Ftmči
-
liskaboys: Parádní woblery.
gomz: Tobě už ani nemá význam ty woblery chválit
. Perfektní práce.
- Úterý 26. ledna 2010 ve 23:04® Libor
-
liskaboys> dobrá práce!
- Úterý 26. ledna 2010 ve 22:52@ liskaboys
-
Dlouho jsem laboroval nad tím jakého koupit woblera,než jsem narazil na tyto stránky a bylo rozhodnuto. Woblera vyrobím. Ve vašich příspěvcích jsem pochytil spoustu užitečných informací pro jejich výrobu a pustil se do práce. Je to sice piplačka,ale docela mne to baví. Díky vám jsem woblery úspěšně dokončil (přikládám foto). Snad se líbí,ty příští budou lepší. Díky za vaše stránky borci