Vyhledávání
Domácí výroba woblerů
V diskuzi je 12.371 příspěvků, z toho 12371 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Úterý 12. ledna 2010 ve 21:03® BigMike
-
Sakra dobrá cena! Tak to příště písnu také výrobci, myslel jsem,že to neprodává!
- Úterý 12. ledna 2010 ve 20:14® gomz
-
BigMike:2×200g toho co je vic za 200k nebo o nejakou kacku min, ale nejsem si jist.urcite za to neptali vic.
- Úterý 12. ledna 2010 v 19:03® BigMike
-
Aha… Já to míchám tak 20 vteřin:))) Jaké objemy jsi bral od výrobce a za kolik, jestli to není tajemství?
- Úterý 12. ledna 2010 v 18:56® gomz
-
BigMike:s tim problemem ohledne suchych ocek v letoxitu jsem se trapil taky a dlouho.wobky jsem uz bral jen peanem za ocko nebo lopatku.stejne to nepomohlo, ale pry je to spatne rozmichanou smesi.nekde zustane jen tvrdidlo a je problem.dnes micham aspon 5minut ode dna i z boku nadobky a zda se, ze je klid.pokud sezenes neco levnejsiho a stejne dobreho, pisni.kupoval jsem primo u vyrobce a cena je tam lepsi nez v modelarine.
- Úterý 12. ledna 2010 v 18:48® BigMike
-
Sakra, to neexistuje levnější čirý dvousložkový lak? Kdysi mi ho brácha sehnal zadara z údržby a byl supr. Bohužel změnil zaměstnání:(
- Úterý 12. ledna 2010 v 18:46® BigMike
-
Sám se zarovná, pokud je medovatej:) Další možnost asi je, nechat ho tekutější, ale toho bych se bál! Hodně by toho steklo a možná by to ty oka dělalo ještě více a nebyl by pak materiál na woby kterým by jsi to doháněl. Ještě jeden postřeh – sice věším za čumák, ale zpočátku dám háček i na zadek a třeba ob minutu to přehazuji z hlavy za zadek a opačně. a do toho dolaďuji ty oka. Možná by stálo za úvahu, jestli to nedělá minimální mastnota, třeba jen od prstů. Odmastit a držet to při lakování za lopatku!?
- Úterý 12. ledna 2010 v 18:18® sidonius
-
BigMike- jj díky, to jsem pochopil, ale ptal jsem se, jestli se ten letoxit sám zarovná(aby bylo tělíčko hladké), nebo to musím udělat nějak já
- Úterý 12. ledna 2010 ve 13:52® BigMike
-
Sidonius: prostě ten letoxit nech „zmedovatět“ ať už se moc neroztéká, nanes ho jakkoliv na woba po celé ploše, zavěs za čumák a pak průběžně kontroluj jestli se někde nedělá to oko. Pokud ano, lehce ho zase štětcem zavři. Takhle to hlídej asi tak půl hodky dokud letox nevytuhne do té míry, že už oka nedělá a jen si v klidu schne.) Já dávám jen 1, max.2 poslední vrstvy. Pokud chci rybku vytvrdit, přímo na balzu nanáším vteřiňák za 14,– a po zaschnutí přebrousím – je to jako kámen! ale v 90% případů rovnou barvím na balzu a dávám letox až jako poslední „uzávěru“
- Pondělí 11. ledna 2010 ve 23:14® gomz
-
sidonius:nejdriv natiram krizem a az si myslim, ze mam letoxit vsude tak jej jakoby jen doladim tim tahem po delce.kolik davam vrstev ani nevim…1.drevo-obrousim,2.dalsi vrstva,barva-nejaky zaklad,3.dalsi vrstva-dodelam si barvu jak chci a pridam oci,4–5 zalezi na tom jak jsem spokojen.
dvoudilne se mi dost mizerne natirali prave v tom spojeni.delal jsem to ve vysici poloze wobka a nejdriv nanesl vrstvu jen kolem spodniho ocka a po uschnuti obracene-jen to trvalo moc dlouho.zatim je nemam v planu delat tak je mi to sumak.
- Pondělí 11. ledna 2010 ve 23:01® sidonius
-
gomz-díky snad to zvládnu a v tomto „a ve finale se zlehka po delce snazim udelat ucelenou plochu, ktera nebude mit zadne diry“ to myslíš tu vrstvu, kterou děláš křížově? dáváš jen jednu vrstvu letoxitu jo? a ještě jak lakuješ dvojdílný(vícedílný) woby, aby se nedostal lak do spoje? zkoušel jsem zalepit spoj izolepou a nalakovat to i s ní, ale lak se dostal i pod izolepu a pak mi dalo dost práce odstranit lak ze spoje, aby wob pěkně šlapal
- Pondělí 11. ledna 2010 ve 22:54® gomz
-
sidonius:tak ten 30ti minutovy nechej stat 10minut.uvidis podle hustoty, ktera ti bude vyhovovat zacni natirat.chce to parkrat odzkouset a sam uvidis co ti bude pasovat nejlip.natiram krizem, abych dostal letoxit vsude a ve finale se zlehka po delce snazim udelat ucelenou plochu, ktera nebude mit zadne diry.
- Pondělí 11. ledna 2010 ve 22:39® sidonius
-
gomz-tenhle má dobu zpracovadelnosti 30 minut, nevim jen to, jak to mám udělat/natřít, aby byl povrch hladký, nebo se to samo zarovná a bude to pravidelné a hladké? Letoxitem jsem nikdy nedělal, tak nevim jak s ním pracovat.
RedTom- záleží na typu vody(revíru) a jakou mají ryby náladu(jestli jsou agresivní či plaší), nosím s sebou vždy woblery od obou typu(myslím chrastící i nechrastící) musíš zkoušet, co se rybám v daný den a dané lokalitě bude zrovna zamlouvat :-d
- Pondělí 11. ledna 2010 ve 22:34® gomz
-
sidonius:podle toho jaky ten letoxit mas ho nechej po namichani odlezet, ale tezko rict jak dlouho.je to v pomeru k teplote okoli.ten co pise vyrobce jako dobu zpracovatelnosti 50–60minut klidne 20minut nech stat.natiram stetcem.brusnym papirem to urcite zdrsnis, ale muzes pak dat dalsi vrstvu teda pokud nebudes spokojeny s vysledkem.
BigMike:taky tvorim, ale nejsem schopen udelat nejake fotky.
- Pondělí 11. ledna 2010 ve 21:37® RedTom
-
taky se chystám, že si někdy nějaké udělám zatím jen sbírám moudra a které sou úspěšnější hrkací nebo nehrkací?
- Pondělí 11. ledna 2010 ve 21:22® sidonius
-
RedTom-jo taky je dělám. Dělám je tak, že použiju jednu pomůcku ze sumcařiny a to takovou malou bombičku, ve které jsou malé kuličky-něco jako chrastítko( něco podobného, ne-li stejného je i na podvodních splávcích) Bombičku vložím do jedné půlky (zvukové woby dělám jen z balzy- slepím dvě jednocentimetrové kusy balzy k sobě kanagonem a dám je do svěráku))chrastítka dávám spíše do horní poloviny(do hřbetu) tělíčka nad kostřičku, dolu dávám olovo a pak s vyřezáváním a broušením je to stejné jako u obyčejných wobů.
- Pondělí 11. ledna 2010 ve 20:20® sidonius
-
a tady jsou foto 2.část
- Pondělí 11. ledna 2010 ve 20:20® RedTom
-
sidonius:máš pěkné woblery a chtěl jsem se zeptat jestli někdo děláte i chrastící woblery.
- Pondělí 11. ledna 2010 ve 20:17® sidonius
-
tady jsou foto 1.část
- Pondělí 11. ledna 2010 ve 20:00® sidonius
-
zdravím vás, wobler je stále ještě na stromě, ale nápad už mám jak ho sundat dolu. Z dlouhé chvíle nic nedělání jsem si vyráběl a maloval woby, ještě nejsou v laku, to je čeká tento týden(doufám :-d ), a koupil jsem si letoxit a tak se ptám, jak ho mám na ten wobler dát. Asi někdy v prosinci nebo listopadu jsem si o tom psal s BigMikem a 3stanem, ale pro jistotu se zeptam ještě jednou. Smíchám ty svě složky v daném poměru, štětečkem nebo špejlí nebo nečím podobným ho napatlám na woba, nechám ztvrdnout a ty nerovnosti zarovnám smirkem? nebude to poškrábaný potom? díky PS: fotky dodám za chvíli, zatim to schne
- Pondělí 11. ledna 2010 ve 2:12® upbraider
-
cigaro.123: A prozradíš i název té kouzelné moduritu podobné hmoty když už jsi nás tak navnadil?
jinak pěknej rattling rap
- Pondělí 11. ledna 2010 v 0:28® cigaro.123
-
BigMike:Hmota plave. Když potřebuju potápku tak ho nacpu brokama. Je to za tepla slisovaný. Je na to potřeba fakt tvrdá sádra,jinak se ta forma rozloupne.
- Neděle 10. ledna 2010 ve 23:47® sidonius
-
Zdravím, chtěl jsem se zeptat, jestli a jaký máte fígl na sundávání woblerů se stromu. 27.12 jsem si dodatečně k Vánocům koupil několik RAPAL, den na to jsem je chtěl na řece vyzkoušet a X-RAP mi zůstal viset na tlustší větvi, ze které jsem to už nesetřásl, škubnul jsem s tim a rapalka se mi omotala aspon 5×okolo té větve, škubal jsem dál, a utrhl jsem ji s lankem i spletenkou na 20 kg, z předchozích zkušeností jsem to zkoušel sundat tak, že jsem si na sumčí prut navázal trojhák, a hodil to na tu větěv, zasekl jsem větev, omotál šňůru kolem klacku a táhl,( to jsem taky zkoušel a šňůra praskla a na tom stromě zůstal i ten trojhák(šňůra na 91 kg, přetrhl jsem ji a spadl za sebou do roští ) kdyby byla ta větev kousek nad zemí, tak tam vylezu, ale je tak aspon 7 metru nad zemí teda nad vodou, ale vody tam je tak 70cm, tak to by byl s mým štěstím tvrdý dopad na šutry dole. Ten strom nemá dole žádné větve, je to nějaký starý dub nebo buk, napadlo mě , že bych mohl tu větev ze země uříznout pilkou na nějaký tyči nebo klacku (nebo zrovna celý strom, ale to by ale lidi z organizace nebyli moc rádi ) , ale tak dlouhý klacek jsem nenašel, a snad bych ho ani neunesl, natož s nim řezat, nebo další nápad byl hodit přes tu větev dlouhý pevný lano, pověsit se na lano (já+ kámoš) a doufat, že praskne větev a ne lano, nebo že se lano nesklouzne po větvi a mi nesletíme po puse do řeky do ledové vody, tak mi prosím pomozte, nenechám ho tam chudáka viset jako oběšence celou zimu, chci na něj ještě v létě chytat díky moc za rady níže je obrázek jak to zhruva vypadá ve skutečnosti
- Sobota 9. ledna 2010 ve 22:09® BigMike
-
cigáro: z čeho děláš plovoucí modely?
- Sobota 9. ledna 2010 v 19:31® cigaro.123
-
Čau lidi.Koukám tady ,že všichni vyrábíte woblery z balzi.Několikrát jsem to zkoušel a výsledek nic moc. Žádný úlovky. Pak jsem to zkusil z hmoty podobný moduritu a je to podstatně lepší. Mám je vyzkoušený a fakt fungujou. Jeden vzorek. Čus.
- Sobota 9. ledna 2010 v 18:05® KYJAK
-
zdravim vas mel bych dotaz z jakeho plexi udelat lopatky na wobler hloubka asi do 5m neco pevneho diky predem
- Čtvrtek 7. ledna 2010 ve 22:23® BigMike
-
Makám, co vy?
- Neděle 3. ledna 2010 ve 14:05® RedTom
-
® BigMike> dík zítra se po tom půjdu podívat
- Neděle 3. ledna 2010 ve 13:20® BigMike
-
RedTom: cenu ti přesně neřeknu,ale prkénko síly 1 cm a dlouhé 100 cm vyjde do 100,–Kč. a seženeš jí v dobrých modelářských prodejnách. I o síle 1,2 cm a 2 cm.
- Neděle 3. ledna 2010 v 11:54® RedTom
-
Chtěl bych se zeptat kolik stojí balza a kde se dá koupit?
- Pátek 1. ledna 2010 v 16:26® BigMike
-
Nápodobně! Dnes jsem z nudy a na udržení kondice brousnul 6ks 10 cm tělíček – jak na Nový rok, tak…:)