Chytej.cz

Domácí výroba woblerů

V diskuzi je 12.371 příspěvků, z toho 12371 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Úterý 17. listopadu 2009 ve 21:09® spike
spike

Jaké používáte barvy na woby. Myslím tím typ

Úterý 17. listopadu 2009 ve 20:58® spike
spike

3stan> pěkné woblery

Tento příspěvek byl editován 17.11.2009 19:58:25 uživatelem spike.
Čtvrtek 12. listopadu 2009 ve 20:02® Kazan

Nitrocelulozovým lakem napuštěné budoucí 2,5 woby

foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2009/th-img28940.jpg
Čtvrtek 12. listopadu 2009 v 18:27® gomz
gomz

sidonius> ten odkaz od BigMikeHO je na letoxit-mas pravdu.

mirecxxx:moc hezke vytvory

Čtvrtek 12. listopadu 2009 v 16:23® Kazan

štička na domácího woba

foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2009/th-img28939.jpg
Čtvrtek 12. listopadu 2009 v 9:24® sidonius
sidonius

BigMike- potřebuju letoxit, takže to je ten odkaz od tebe jo? sory že pořád otravuju, ale záleží mi na tom díky a nezlob se

Středa 11. listopadu 2009 ve 21:47® BigMike

Sidonius:

Letoxit je v mém případě místo laku – na závěrečnou povrchovou úpravu!!!

Pokud potřebuješ jen lepidlo, tak je výběr dvousložkových dost široký!

Pokud chceš dvousložkovým lepidlem řešit povrchovou úpravu, tak množstevně i cenově je tedy rozhodně lepší ten Letoxit!

Středa 11. listopadu 2009 v 18:46® 3stan

sidonius> nemam s nicim co je tam skusenosti. mozno by nemuselo byt zle toto http://www.rcm.cz/…:13581.eshop

Středa 11. listopadu 2009 v 17:22® sidonius
sidonius

BigMike, gomz, 3stan- kluci mohli by jste mi někdo (nebo všichni :-) ) poradit, který z epoxidových lepidel(letoxit) se mi vyplatí vzhledem k množství a ceně koupit na této stránce? viz odkaz: http://www.rcm.cz/…le/2.stranka tato prodejna je Pardubicích, takže bych si tam zajel, protože jsem z Chrudimi tak to mam 11km. Důvodem proč si asi nekoupim lepidlo, které mi doporučil BigMike http://www.reichard.cz/…uct_info.php?… je ten, abych neplatil tolik i s poštovným, takhle si tam zajedu a mam to bez poštovného, ale když řeknete, ať koupim tamto, které doporučoval BigMike,že se vyplatí cenově i množstevně víc, než ty na odkazu v Pardubicích, tak koupim to z odkazu od BigMike. Doufam, že jste mě pochopili, díky za radu

Tento příspěvek byl editován 11.11.2009 16:25:54 uživatelem sidonius.
Úterý 10. listopadu 2009 v 16:35® inspo

mirecxxx> Krásná práce. Některé vypadají lépe jak originál.

Úterý 10. listopadu 2009 ve 13:41® 3stan

mirecxxx> mne sa najviac osvedcila syntetika. ja pouzivam klasicke revellky,nikekedy aj humbrolky. Zalezi,aky odtien potrebujem. humbrolky maju slabsiu kryciu schopnost, co pouzivam,hlavne pri robeni tych prechodov,pripadne doladenie podkladovej farby. Akryl pouzivam len v perleti a tiez len doladujem svetlejsie odtiene. Krycia schopnost perleti je uplne slaba. Metalicke a perletove farby mi upchavaju pistol,riesim to bud silnejsim nariedenim,ale castejsiemu cisteniu sa aj tak nevyhnes. Co sa tyka pistole,tak mam najlacnejsiu dvojcinnu fengdu http://www.modelshop.sk/index_main.php?… Kompresor som si vyrabal sam,takze v tom,aky kupit ti neporadim. Inak farby najlepsie budu asi zbytky z autolakovni. Speci airbrushove farby som neskusal hlavne koli cene.

Úterý 10. listopadu 2009 ve 12:42® mirecxxx
mirecxxx

este foto jedneho popika velkost 4,5cm aj s ulovkom:-)) ):-)) ) sice neni to ziadne hovado ale na mojho prveho popa potesi:-)) )

foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2009/th-img28901.jpgfoto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2009/th-img28902.jpgfoto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2009/th-img28903.jpg
Úterý 10. listopadu 2009 ve 12:30® mirecxxx
mirecxxx

3stan> ty kokso, si naozaj sikovny s teba by mali radost aj v takej vyrobe ako je „RAPALA“ ;-) ......fakt super...... inak k tomu striekaniu chcel by som sa spytat ake farby pouzivas ...... popripade aku airbush pistol a akou velkostou trisky , aky kompresor, samozrejme ak to nie je tajomsvo:-) ......... ja rozmyslam na kupou tejto pistolky http://www.prakticke-naradie.sk/…in-one-2189/… k tym farbam pouzivas specialne na airbuch alebo nejake ine ...... lebo zatial najvhodnejsie co sa mne javia su (na natieranie stetcom)metalicke alebo perletove tu je odkaz http://www.gastanko.sk/…alicke/alebo http://www.gastanko.sk/…y-perletove/ popripade s tym 3D efektom .......lebo niekde som cital ze na airbush su neni moc vhodne farby s hrubsou casticou ako su spomynane metelicke alebo tie prletove.....­...preto by som chcel vediet ake mas ty skusenosti:-)

Úterý 10. listopadu 2009 v 11:24® 3stan

mirecxxx-nejake starsie striekane airbrushom. ak mas nejake konkretne otazky,tak sem s nimi

foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2009/th-img28896.jpgfoto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2009/th-img28897.jpg
Úterý 10. listopadu 2009 v 11:24® 3stan

mirecxxx> tu su nejake starsie striekane airbrushom. ak budes mat nejake konkretne otazky,tak sa ozvi

foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2009/th-img28895.jpg
Pondělí 9. listopadu 2009 ve 21:02® LuboO
LuboO

mirecxxx> mimochodom, existuje regionalna diskusia Slovensko, bolo by dobre, keby sme tam vhodili viaceri, trochu pokecat o slovenskych vodach a rybach…

Pondělí 9. listopadu 2009 ve 21:00® LuboO
LuboO

mirecxxx> velmi pekna robota…

na airbrush je tu expert gomz, ten ti poradi…

Pondělí 9. listopadu 2009 v 18:30® mirecxxx
mirecxxx

Chcel by som sa este spytat niekoho ci nema skusenosti s airbush technikou:-) ....... viem ze to tu bolo uz spominane ale chcel by som sa jej zacat venovat......tak kazdu radu uvitam.......­..myslim si spomynane prechody farieb sa stetcom velmi tazko daju docielit…a este jeden moj favorit na jalcou

foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2009/th-img28889.jpg
Pondělí 9. listopadu 2009 v 18:26® mirecxxx
mirecxxx

kvalito foto nic moc ........ mobil:-)) )toto su jedny z mojich favoritou

foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2009/th-img28888.jpg
Pondělí 9. listopadu 2009 v 18:24® mirecxxx
mirecxxx

pridavam par mojich vytvorov.....vsetko natierane stetcom:-) .......nech to tu trosku ozivim

foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2009/th-img28887.jpg
Pondělí 9. listopadu 2009 v 18:19® mirecxxx
mirecxxx

Zdravim vsetkych co prepadli podobnej vasni ako ja vyr. wob…:-) .......po dlhsom poste zacinam uz aj ja s tvorbou predsa zimne vecery:-)) ........ neda my nespomenut uz viecaj krat som cital o material. na vyrobu woblerov viacery z vas maju dobre skusenosti s balzou urcitre bezpochyby sa jedna o velmy dobry material ......ja osobne sam som ho neskusal , ale mozem povedat ze skusal som rozne druhy driev medzi mojich favoritou patri smrek, borovica, dub, s dubom mam dobra skusenosti pri vobleroch na dlhe hody,(aj pri malych rozmeroch) dakazem s nimi dohodit do velkych vzdialenosti kde si myslim ze inym lachsim drevom by to bolo skoro nemozne.......co sa tyka smreku 80% woblerov vyrabam prave z neho a este sa my nestalo ze by som nejaky wob. nedokazal rozplavat.....

Pondělí 9. listopadu 2009 v 11:48® 3stan

LuboO> ked si pozries ten odkaz,co dal bigmike,tak tam je balenie 400g+160g=1:0­,4 hmotnostnych dielov,ale objemove su skoro 1:0,5

Pondělí 9. listopadu 2009 v 11:44® 3stan

LuboO> mam pocit,ze miesas hmotnostnymi dielami,nie objemovymi. vysledny epoxid je potom maksi

Pondělí 9. listopadu 2009 v 8:51® LuboO
LuboO

gomz> no ten pomer bol pisany presne k tomu, co mas aj ty aj ja. Ale ved je to jedno, ono to bolo este menene aj v zavislosti na teplote prostredia, v ktorom s nim pracujes.

Neděle 8. listopadu 2009 ve 21:44® BigMike

Jo, dojdou ti dvě plastové lahvičky v igelit.pytlíku s návodem. Jedna větší s bezbarvou složkou a ta druhá poloviční se světle modrou. Když to naředíš, je to namodralé, ale po nanesení bezbarvé. Já to ředím 2:1 a je to OK. Mnoho zdaru!

ALL: na nic lepšího než LETOXIT jste ještě nikdo nenarazil?

Neděle 8. listopadu 2009 ve 21:11® sidonius
sidonius

BigMike- takže jestli mi to doporučuješ, tak ho hned koupim, protože za tu cenu je toho množství dost. Takže po objednávce mi pak dojdou dvě lahvičky nebo plechovky a ty potom podle potřeby v daném poměru a potřebném množství spolu naředim a to bude vše, jen natřu a nechám zachnout je to tak?

Neděle 8. listopadu 2009 v 19:49® BigMike

Tady jsem i jiného prodejce:

http://www.reichard.cz/…uct_info.php?…

Neděle 8. listopadu 2009 v 19:40® sidonius
sidonius

díky všem za rady, mam ještě dotaz a to tento, zda by bylo použitelné toto lepidlo viz odkaz: http://www.5m.cz/…-lx-083.html je toho 100g+100g, ale nepišou tam cenu, kolik to asi bude podle vás stát? je tam i poměr míchání 1 : 1 díky

Tento příspěvek byl editován 8.11.2009 18:40:38 uživatelem sidonius.
Neděle 8. listopadu 2009 v 18:49® gomz
gomz

sidonius:zalezi na tobe jak se ti bude s lepidlem pracovat.chce to prubnout a uvidis. 1-napustim drevo(stetec)2-obrousim zvedle „chlupy“3-zalepim kostru4-barva5-povrch hustejsim lepidlem. co se tyka „jineho laku“neni potreba pokud ti lepidlo nebude delat neplechu s barvou.

Neděle 8. listopadu 2009 v 18:44® gomz
gomz

tak ja micham v pomeru 1:4,5(presne mezi posledni dva prispevky)vetsinou mi staci ty necele 3ml.

LuboO:tech letoxitu je vic a pomery michani jsou ruzne.podle vyrobce muzes jeste vybirat mezi hmotnostnimi dily nebo objemovymi