Chytej.cz

Domácí výroba woblerů

V diskuzi je 12.371 příspěvků, z toho 12371 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Neděle 8. listopadu 2009 v 18:22® LuboO
LuboO

minule som cital pri nejakych modelaroch o riedeni Letoxitu v pomere 100:38 az 100:38,5, ale to mi prijde uz dost prehnane, ja som to riedil 10:4 a bolo to ok

Neděle 8. listopadu 2009 v 17:02® 3stan

sidonius-je to tak ako si napisal. ten letoxit sa miesa v pomere cca 1:0,5. zozen si striekacky a miesaj len potrebne mnozstvo. kolko , to si zistis sam

Sobota 7. listopadu 2009 ve 20:04® BigMike

Vzhledem k tomu,že není Letox za hubičku, dávám jen poslední, silnější vrstvu na barvu. Nenapouštím, povrch nevyrovnávám a rybám to taky nevadí:))

Sobota 7. listopadu 2009 ve 13:47® sidonius
sidonius

takže jestli jsem pochopil ten postup, tak je asi takto : 1.řídkým letoxitem napustit dřevo(mám woba do lepidla naložit nebo jen štětcem natřít?), aby vytvrdlo, 2. natřít malinko hustším, aby se vyrovnaly nerovnosti(jak dlouho to tak trvá?), 3. natřít barvami, 4. natřít hustým letox. a konec

a mám mezi 3. a 4. bod použít ještě nějaký jiný lak nebo je to zbytečné a stačí jen to lepidlo? díky moc

Sobota 7. listopadu 2009 ve 13:30® sidonius
sidonius

A to lepidlo v tubě nebo v plechovce neztvrdne, když ho rozmýchám? nebo to zustane jen ztuhlé a to pak mýcháním zase zřidne?

Sobota 7. listopadu 2009 v 7:03® 3stan

BigMike-stale som nezistil,co moze robit tie mapy,ale castejsie sa mi to stavalo,ked bol ten letoxit pomerne riedky. Dalej sa mi to stavalo,ked bol povrch mastny,alebo farba nebola uplne sucha. Co sa tyka napustania balzy,tak ideal by bolo pouzit epoxid s viskozitou,aku ma napriklad voda. V usa maju na to speci pripravky,ale u nassom sa zatial k nicomu nedopracoval,mozno nejake penetracne epoxidy budu dobre. Cital som ajo riedeni epoxidov acetonom,ale stale to len testujem,nakolko nariedenim sa zhorsuju mechanicke vlastnosti epoxidu

Pátek 6. listopadu 2009 ve 20:23® gomz
gomz

sidonius: je to tak jak pise 3stan i BigMike.je to dvouslozkove lepidlo a nicim se uz neredi.po namichani obou slozek je dost tekute, ale pokud nechas stat cca 30–45minut tak dochazi k houstnuti a je potreba si tuto dobu ohlidat dle okolni teploty(at se s tim da jeste pracovat. co se tyka letoxitu a barveni:da se pouzit letoxit primo na barvy, ale je vhodne odzkouset co to bude delat.na barvy humbrol muzes klidne dat zrovna(pouzivam je a neni problem)

Pátek 6. listopadu 2009 v 19:31® Libor
Libor

BigMike> osazuji trojháky a v neděli je snad půjdu vyvenčit..

Pátek 6. listopadu 2009 v 15:53® BigMike

Ničím ten Letoxit neředit!!! Když se to namíchá, je to hodně tekoucí – dobré pro napouštění základního balzového tělíčka woba. Když to naředěné necháš odstát, začne to postupně „medovatět“, tuhnout. To je dobré pro tu poslední, závěrečnou vrstvu. Při pokojové teplotě to nechávám odstát i 1 hod. Nanáším, víceméně už napatlávám v pořádné vrstvě. Bohužel má Letox jednu vadu a to, že když to začne na w. tuhnout, někde se udělá jakoby mapa, odkud ten Letox odteče. Musíš to pořád hlídat a jak se něco takového stane, zase to štětcem zapatlat. Pokud ty mapy vychytáš a L.zatuhne v souvislé, tlusté vrstvě je to navěky.)

Pátek 6. listopadu 2009 v 10:43® sidonius
sidonius

3stan – a čím mám to lepidlo naředit? nějakým lakem nebo čím? diky

Pátek 6. listopadu 2009 v 7:59® 3stan

sidonius-prva vrstva je na napustenie.talkze co najredsia. druha vrstva na vyrovnanie povrchu,tu davaj kludne aj 40–60 min po nariedeni a potom to nafarbi a poslednu vrsrvu zase hustu

Čtvrtek 5. listopadu 2009 ve 23:36® sidonius
sidonius

gomz- jo našel jsem ty tvoje příspěvky k letoxitu viz str.205. odkaz : http://chytej.cz/…oba_wobleru/?…
A ten letoxit se ředí nějakým lakem na tu poslední vrstvu nebo se dává samotnej? 3stan tam píše : " ja davam len 1 poslednu vrstvu. po nariedeni nechaj cca 30min tuhnut a potom nanasaj stetcom. pokial sa zacnu robit mapy,tak pockaj este chvilu,kym to este trochu vytuhne a pretieraj znovu. niekedy je treba kontrolovat," takže z toho usuzuji, že se asi ten letoxit bude na poslední vrstvu něčim ředit nebo mám jen takový pocit. No uvidím jak mi poradiš jinak díky

Čtvrtek 5. listopadu 2009 ve 23:18® sidonius
sidonius

gomz – takže, když si koupim dvousložkové lepidlo LETOXIT, tak ho mám použit nejdřive na napuštění dřeva, pak barvama namalovat woba, natřít nějakým lakem (např. tim jednosložkovým lakem třeba?) a poslední vrstvu dát zase to lepidlo?

Čtvrtek 5. listopadu 2009 v 18:22® gomz
gomz

HaDová, revoke: mooooc hezky chci podekovat za slouceni fora a diskuse.

sidonius:nazev dvouslozkoveho lepidla na wobky je:LETOXIT.pouzivam jej jak k napousteni dreva tak na posledni povrchovku.vyrabi fa 5m.maji stranky, ale doprava je u nich moc draha.pomer michani je na pribalovem letacku nebo strankach vyrobce.

Čtvrtek 5. listopadu 2009 v 15:33® revoke
revoke

Do této diskuze byl přesunut obsah fóra Domácí výroba woblerů.

Čtvrtek 5. listopadu 2009 v 9:20® Kazan

HaDová> pěkně děkujeme

Čtvrtek 5. listopadu 2009 v 8:37® 3stan

BigMike-cez vikend na rybach a cez tyzden doplnujem odtrhnute nastrahy. stale ich chcu,takze vyrabam, kolko stiham. navyse sme v rodine dvaja rybari,tak vsetko robim dvojmo. fotky nemam,fotit ma nebavi

Čtvrtek 5. listopadu 2009 v 0:04® BigMike

A propó, děláte někdo něco nebo jen lovíte a střádáte síly na leden a následující měsíce?:)

Čtvrtek 5. listopadu 2009 v 0:01® BigMike

Toto je prý „bitevník“ L – 159 Alka, jak to nazývají odborníci:)Stíhačky Gruppen „Jasno v 39devátém“ dnes doprovázely „foťáka“ nad Jihočechami. U nás letěli tito dva – velitel se mi nějak ze záběru utrhl, zachytil jsem jen číslo. Nevím proč, ale kamkoliv vyrazím na ryby, čas od času jsou mi v patách:( Většinou je nechávám být, není jich až tak moc, ale jednou toho Stingera pošlu „zalovit“:))) Nebyl zadarmo, ale člověk chce mít někdy na rybách klid! Co z toho škvarku zbyde sbírat nebudu, to už zvládnou jiní a já si budu, s potutelným úsměvem prohazovat v klidu tajná místa:)))

Středa 4. listopadu 2009 ve 23:25® HaDová
HaDová

ALL: dobrý večer, omlouvám se, že takto sem vpadám, ale Vaše žádost o sloučení starého fóra a této diskuse se zadařila, fotografie daly programátorovi dost zabrat, ale zítra to prý spustí :-)

Středa 4. listopadu 2009 ve 23:22® LuboO
LuboO

BigMike> lapol si stihacku? ako si ju podobral?

Středa 4. listopadu 2009 ve 22:43® BigMike

Podvečerní lupání na home made:

foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2009/th-img28796.jpgfoto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2009/th-img28797.jpgfoto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2009/th-img28798.jpg
Středa 4. listopadu 2009 ve 22:33® BigMike

Porovnej tloušťku polykarbonátu lopatky s origošema! Jinak se tady hodně používá Lotoxit. Coje nám známo, široko, daleko nejlepší povrchová úprava w. Barvostálá, tvrdá, byť dost drahá. Cokoliv jiného bylo vyzkoušeno, neobstálo:) Třeba najdeš něco jiného. Když to sháníš v modelář.pro­dejnách, většinou to neznají. Tedy u nás v jihočeském kraji. Tak jsem to objednal poštou. Teď nemohu najít odkaz na ty modelářské potřeby, ale už jsem to sem dával. myslím, že když půjdeš tak 10 stránek pozpátku, někde to objevíš.

Středa 4. listopadu 2009 ve 21:43® sidonius
sidonius

Ahoj, chtěl jsem se zeptat, jaký používáte na woby lak. Já používám jednosložkový epoxidový, ale nevyhovuje mým požadavkům(není tak tvrdý), takže větší štička ho prokousne jak nic nebo ho alespoň poškrábe.Myslím, že tu někdo psal něco o nějakém tvrdidlu nebo tak něčem(myslim že gomz nebo BigMike), ale nevim v jakým poměru se ředí s lakem nebo to je na plechovce? 3stan,gomz--- díky za rady k tomu lexanu nebo tomu plastu před svářecí sklo, hned zitra nebo v patek se zajdu podivat do železářství(mají tam i věci na svařování) jestli ho mají. A kdyby ho měli tak jak tak silný potřebuju na woby kolem 10 čísel ± 3–5cm. nevadí wobum, který mají 5cm lexan tlustej třeba 1,5–2mm? díky

Neděle 1. listopadu 2009 ve 21:52® Libor
Libor

BigMike> rozkaz, tady je máš klasicky ze strany

foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2009/th-img28795.jpg
Neděle 1. listopadu 2009 ve 21:34® BigMike

Nekousalo ale vůbec nic, ještě jsem jim nabízel toho RH biga – bída.

Neděle 1. listopadu 2009 ve 14:15® BigMike

Vypadají dobře, vyfoť je klasicky ze strany. Já jedu k vodě testovat, kdy se do toho cejna něco zakousne:))

Neděle 1. listopadu 2009 v 11:48® Libor
Libor

BigMike> tady dávám fotku domácích woblerů, jsou z topolové kůry, lopatky jsou z hliníku. Dělal je pán o kterém jsem Ti psal.

foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2009/th-img28794.jpg
Pátek 30. října 2009 ve 20:58® gomz
gomz

Kazan> tak at slouzi dle tvych predstav a pokud budes spokojen tak pisni co to mas za stroj.

Pátek 30. října 2009 v 19:40® Kazan

Nedávno se tu probíraly přímé brusky, dnes jsem v Lidlu podlehl a jednu na aku si koupil, hned jsem si k tomu přibral ještě kufřík s náhradními nástroji. Tak jsem zvědav co to vydrží a jak se s tím bude dělat.