Vyhledávání
Domácí výroba woblerů
V diskuzi je 12.371 příspěvků, z toho 12371 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pondělí 19. října 2009 v 15:29® BigMike
-
Klicí na vycházce a v pohotovosti (bohužel nebodoval ani jeden) a ten cejnek ve vodě.
- Neděle 18. října 2009 ve 14:47® LuboO
-
Tak ja som sa teraz vratil z hodinovej vychadzky na Hron a zistil som, ze u nas sa zacina vyskytovat novy poddruh podustvy (ostroretky) a to podustva drava, dostal som na toho mojho hero vlastenca dve, z toho jednu 45 cm. A okrem toho 4 jalce (tlouste) okolo 35 cm. Tu je ta ostra.
- Neděle 18. října 2009 ve 13:45® BigMike
-
„Cejnek“ chodí excelentně, rozvážně se kolíbá ze strany na stranu a míří ke dnu.
Jinak na Vlkově 2 hod. bez záběru, utrhnul 1 velkou rotačku.
- Neděle 18. října 2009 v 10:16® BigMike
-
Smečka vyráží
- Neděle 18. října 2009 v 9:33® BigMike
-
Ty naše jim chutnají:))
Ta moje obluda plave i s hákama, další info jak vlastně chodí až se vrátím od vody.
- Neděle 18. října 2009 v 8:39® LuboO
-
V piatok som bol trochu skusat Hron a brali mi len na obiteho vlastenca pstruzika, 5 jalcov (tloustov) od 30 do 40 cm a prva bola podustva (ostroretka)41 cm za tlamu. To je na tohto uz druha v tomto roku. A raz tolko mi padlo, asi mam male haky. Foto z mobilu.
- Sobota 17. října 2009 ve 23:03® BigMike
-
No a i kdyby plaval a nechtěl pod vodu, tyrolské dřívko 50g ho stáhne v pohodě tam, kde na něho, fešáka jednoho patvarového dravci dozajista číhat budou!:)
- Sobota 17. října 2009 ve 23:01® BigMike
-
Kdepak ke dnu, bude se placatit těsně nad potopenými kmeny a metrové štičky ho budou ozobávat zespoda, kde se budou bimcat pořádné trojháky:)) Ale takových 40g má:)) Na jeho chod jsem také zvědav, ale má v kýlu tolik olova,že prostě nemůže padnout na bok:)Možná i k tomu dnu půjde sám:) Tak jen doufám,že ho lopatka snad trošku rozkmitá
- Sobota 17. října 2009 ve 21:49® Ftmči
-
BigMike: Dobrý a zajímavý. Buď váží aspoň 70g, nebo si vůbec nedokážu představit způsob, kterým ho dostaneš na stojáku ke dnu. Chtěl bych vidět, jak chodí. Neokoukané věci mají ryby rády, tak snad ho nějáká pořádná zubatice ocení.
All: Dneska 2 8cm (suspending) z lípy, náhrada za padlého kolegu, až budou v barvě, hodím foto.
- Sobota 17. října 2009 ve 20:32® Kazan
-
BigMike> jóóó, tak to je krasavec, doufám že ho neurveš než se spolu dostanem zas na rybky, rád bych viděl jak chodí.
- Sobota 17. října 2009 ve 13:24® BigMike
-
Slibovaný patvar na štiky:))) Dnes dostane lak, zítra by se mohl podívat na Vlkov. Napadl mě sakra dobrý flek!:)
- Pátek 16. října 2009 v 8:18® LuboO
-
Chlapi, uz som to niekde pisal a napisem to znovu. Otvorte si odkaz, ktory sem dal Kazan a ja ho este raz pridam:
http://www.chytej.cz/…oba-wobleru/
chodte na uplne prvu stranu a citajte prispevok za prispevkom. Je tam uplne vsetko, materialy, technika, vyvazovanie, rtg snimky wobov, povrchovky, no proste uplne vsetko, co sa trochu toci okolo vyroby wobov. Ja viem, je toho vela, ale stoji to za to, ved to netreba na 1×. A to, co sa vam paci, hodi alebo je dolezite, to si skopcite do wordu ako dokument a uvidite, ze o chvilu mate celkom objemnu prirucku mladych svistov na vyrobu woblerov. Vrele to doporucujem. Woblery vas nikto nenauci robit, akurat si treba precitat z toho odkazu nejkay kvazi navod a potom skusat, skusat, skusat. A vysledky sa dostavia. Ale myslim si, ze nas kolega Gomz je v tomto nedostihnutelny, lebo hoci su tu vyrobcovia, ktori maju aj krajsie woblery, tak Gomz ma vlastny styl a to je nenapodobitelne. To su originaly.
Takze kopu trpezlivosti, optimizmu a hura do toho, zimne vecery su mara dlhe…
Tento příspěvek byl editován 16.10.2009 08:19:31 uživatelem LuboO. - Čtvrtek 15. října 2009 ve 23:55® kuna
-
BigMike-formu dělám z lukoprenu dá se koupit v každý větší drogérce,kostru si naohybám z drátu(dělají se z něho rovnátka na zuby nevím jak se jmenuje)forma je na dva kusy ,je půlená a do ní vleju namíchanou hmotu.
- Čtvrtek 15. října 2009 ve 22:11® BigMike
-
kuna: sem se zkušenostmi! Jak dělat formu, jak do toho vložit kostru, olovo, jak to zalít atd:) Nejde ta hmota jen vytvrdit a pak z toho vybrousit tělíčko?.)))
- Čtvrtek 15. října 2009 ve 22:10® BigMike
-
Parmen: nevykám, myslel jsem nás „víc“, nebo kolik lidí diskutovalo:))) Cokoliv je dobré, když to urychlí práci! Já spíš to dělání w.beru i jako dobrý relax – brousím si to na zahradě, dýchám čerstvý vzduch (někdy ty pilinky od pilníku či šmirku pak se dávím a kašlu…)Jak mi počet balz.tělíček přeskočí číslo 5, začíná stres:)))
- Čtvrtek 15. října 2009 v 19:21® kuna
-
Ahoj!Mám zkušenosti s odléváním odlévám to AXONEM,je to dvousložková hmota a dá se do toho dát ještě plnidlo aby to bylo lehčí!Formy si dělám sám.
- Čtvrtek 15. října 2009 v 18:57® Kazan
-
LuboO> jo, tak pokud ti to sedí a můžeš jí mít za dobré peníze tak není co řešit.
- Čtvrtek 15. října 2009 v 18:10® LuboO
-
Kazan> no to je mozne, ale k tomuto viem prist za lecnejsi peniaz a sedi mi to v ruke, obcas s tym robim
- Čtvrtek 15. října 2009 v 17:10® Kazan
-
LuboO> No nevím radši bych šel do toho Ferma co sem dával Méďa Béďa už jen to prodloužení je dost praktická věc, a navíc se nechá koupit kolem tisícovky.
- Čtvrtek 15. října 2009 v 15:24® LuboO
-
Beer.Beda> tiez si myslim, ze je to dobra vec a mam v plane kupit toto:
http://www.profinaradie.sk/index.php?…
uz som s tym robil a je to dobra masinka. Nie na cely den ale pre moju pracu staci.
- Čtvrtek 15. října 2009 v 9:44® 3stan
-
Beer.Beda-brusku pouzivam na rezanie drazok,vrtanie otvorov na olovo a obrusovanie uschnuteho laku. Este s nou ostrym haciky a zabrusujem protihroty. Urcite je to dobra pomocka
- Čtvrtek 15. října 2009 v 9:40® 3stan
-
Masha- nehrozi,ze by si olovene telo rozchodil. niekedy je problem aj s pretazenym balzakom. predstav si aky tlak by musela mat voda,ktora naraza do woba,aby ho rozkyvala. Na susednom webe chalanisko odlieva do formy. skus sa ho opytat. Mne je to v podstate jednoduchsie vyrezavat. robim teraz viac kusov a za vecer urobim tak 50 tiel woblerov do 5cm. Ale vacsinu casu ti potom aj tak zaberu ostatne upravy
- Středa 14. října 2009 ve 23:45® parmen
-
No tak uznávám, že někde to může být „problém“, ale my z venkova, co máme dílničku, to máme vychytaný
navíc mám tu frézku pověšenou na stojánku (co byl u toho) a pracuji jen s „ohebným prodloužením“ (teď nevím, jak se tomu nadává) kam upínám vše co potřebuji, takže nemusím držet celou dobu frézku, což je si myslím výhoda, když by se dělalo delší dobu, sice není těžká, ale časem by se to pocítilo
PS: prosím nevykat, nejsem na to stavěnej
- Středa 14. října 2009 ve 22:37® BigMike
-
Určitě je to +, ale když si představím natahovat prodlužovačku, dělá to kravál…:)))Mám rád klídek, ale jak píšete, na urychlení, kor u balzy to je OK!
Obludku sem zatím nedám, focená za umělého světla se mi nelíbí:)) Takže asi až v pátek, zítra jsem za denního světla v práci:(
- Středa 14. října 2009 ve 21:47® parmen
-
Beer.Beda: přesně tu malou ruční brusku mám, používám ji na vyhlazení (jak tělíčka, tak tvaru lopatky, a všeho co ze dřeva dělám – menších rozměrů samozřejmě) a tím úzkým brusným kotoučkem vyřezávám drážku na kostru. Dá se tím dobře i něco „vyříznout“ do toho, např. skřele. Podle mě je to urychlení, ale když to někdo má „v ruce“ se šmirglem, tak je to asi jedno. Ale já jsem v počátcích výroby, takže ti lepší info dají asi ti profíci tady
- Středa 14. října 2009 ve 21:37® BigMike
-
Nepoužívám i když jí mám.
- Středa 14. října 2009 ve 20:24® Beer.Beda
-
Používáte někdo při výrobě wobů, takové ty malé ruční brusky?? Třeba něco takového?? http://naradi.czeso.cz/…010_p_md.jpg
- Středa 14. října 2009 v 18:57® BigMike
-
Ten patvar už má i lopatku, ještě nabarvím, udělám oči a snad dnes aspoň foto bez laku hodím. Jak bude chodit, zjistím až v pátek, dnes už jsem líný odkrývat bazén a ve vaně to asi nepůjde.
- Středa 14. října 2009 v 18:53® Kazan
-
mascha> Co se týká wobů z pryskyřice dostali se mi do ruky potápivé odlité z eprosinu.(což samo o sobě zaručuje dost solidní váhu) Olověné jsou podle mě na nic, moc velká váha a navíc olovo je měkké, ale chlapci si odlévali na boleny woby z hliníku.
- Středa 14. října 2009 v 18:39® Michal/
-
LuboO< Já sem tu
Nějak teď vůbec nemám náladu na vyráběni. Řezání a broušení na praxi mi bohatě stačí
Až bude tužší zima, tak se ozvu i s wobkama
Salmo< Mononukleóza joooo, v poslední době se ta němoc nějak rozmáhá
Tak ať se ji zbavíš marode.