Vyhledávání
Domácí výroba woblerů
V diskuzi je 12.371 příspěvků, z toho 12371 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Středa 14. října 2009 v 17:50® Salmo
-
LuboO> Prej stereonukleozu, to není sranda…
inspo> No já vím, to jsem zase pořád někde jezdil, byl na fiškách apod. Nebyl čas…
mascha> Podle mně olověného woba nerozjedeš ani omylem, jak psal BM, ty cykády by byly na výrobu lepší.
- Středa 14. října 2009 v 16:04® BigMike
-
To už by si měl lepší dělat Cykády, někde v Kajmanovi nebo možná tady dával jednou Milda Rozsypalů článek na výrobu. Osobně si myslím, že olověného w. by jsi nerozkýval:))) někde jsem jednou padnul na pšoukání tělíček do formy nějakou montážní pěnou. Pokud to chceš jet ve velkém, asi je lepší forma. My klasičtí 1 až 2tělíčkáři od jednoho typu si vystačíme s balzou. A proč to neříci, mám z té výroby po kusu, dvou i radost!:)Velké série mě osobně ubíjely!
- Středa 14. října 2009 ve 14:09® mascha
-
LuboO> mam nejake zkusenosti s odlevanim olova a nejakych epoxydovych pryskyric a jsem si jisty, ze odliti a nasledna uprava mi zabere min casu nez opracovani dreva. Jsem trosku krkounek a nerad trham. Nejlepsi chytani je ale tam, kde je nejvic vazek. Takze bych si chtel udelat vyzkousene a osvedcene nastrahy treba najednou v deseti dvaceti kusech. Tech opravdu fungujicich a osvedcenych mam tak okolo peti variant, cili pet matric. Kdyby se priprave matrice venovalo dostatek pozornosti, pak by prace s dopracovanim nemusela byt tak casove narocna. A to ze je vetsina materialu tezsich nez voda mi nevadi, stejne mi jde predevsim o potapive potvory. Hladinovky si delam z balzy a ty se tak casto netrhaj. BTW, mam k dispozici docela velke mnozstvi olova. Nezkousel jste nekdo pro hlubokopotapive, ale male mrchy, celokovove telo? Myslim, ze by se dal udelat z olova tak čtyr-peti centimetrovej hubenejsi pindik, kterym by se dalo hodit docela daleko, rychle by se potapel a vetsi lopatka by i takovou vahu mohla rozkejvat, aby to z hloubky tahalo okouny. Nezkouseli jste nekdo neco podobneho?
- Středa 14. října 2009 v 10:55® inspo
-
BigMike> Dodej pak foto. Už teď jsem zvědavý.
- Středa 14. října 2009 v 10:53® BigMike
-
Pracuji na mega w. na štiky imitujícího cejnka, je dost vysoký. Šupiny už má. Teď přemýšlím nad tvarem, velikostí a posazením lopatky aby to také chodilo:))
Jestli tohle už je nyprobere z letargie, přejdu na granáty:)) Takový věrně udělaný model, patřičně zatížený, hozený na správném místě do vody…:)))Jak ho uvidí, vyskáčí na břeh a než jim dojde, že to je atrapa, budu mít vybráno a hurá se fotit.)
- Středa 14. října 2009 v 9:52® inspo
-
Salmo> Škola je jasná věc, ale ty ses tu neukázal ani přes prázdniny.
- Úterý 13. října 2009 v 19:52® výča
-
gomz> naučíš mě dělat ty voblery a z čeho vlastně jsou?
- Úterý 13. října 2009 v 18:05® LuboO
-
mascha> no, poviem ti, jeden standardny wobler velkosti cca 7 cm mi trva vyrezat a vyhladit necelu polhodinu. Cize kratka doba a zanedbatelna proti vsetkym ostatnym upravam, ktore by si musel robit aj pri odlievanom wobe. Nehladiac na to, ze vacsina materialov, ktore sa pouzivaju na odlievanie, su tazsie ako voda, teda by bolo treba do nich robit dutiny a to je o x pokusoch a omyloch. Ale dovazovanie, zarez, kostra, lopatka, farbenie a lakovanie, to ti ostane aj pri odlievanych. S tym vyrezavanim, ono to je o praxi. Vyrezes 10 a bude to ok, vyrezes 50, bude to super, vyrezes ako Gomz a bude to jedinecne v tom zmysle, ze uz si budes robit vlastne tvary a nebudes kopirovat. A este nieco, predstav si, ze chces robit 5 tvarov v 3 velkostiach, to uz mas 15 foriem a pri tomto pocte urcite neostanes. Odlievanie a formy su dobre pre velkovyrobu, ale pre nas pidihobikov je najlepsia doska balzy a riadne ostry bičak.
V konecnom dosledku je to na tebe a ty vies najlepsie, co sa ti oplati a co nie.
Salmo> no vitaj hade, ty mas asi stereonukleozu, ked ani nevies zapnut pc a napisat par viet…
Urcite si si odfaklil pol prsta pri vyrezavani nejakeho stukolapa a teraz sa hanbis priznat. A kde mas Michala s lomitkom?
- Úterý 13. října 2009 v 17:44® Salmo
-
inspo> To víš, začala škola, tak musím šroubovat, abych nepropadnul a na výrobu není čas
Navíc jsem byl teď přes týden v nemocnici…
- Úterý 13. října 2009 v 15:55® inspo
-
Salmo> Jen vyráběj vyráběj. Už se těším. Co že ses tak dlouho neukázal?
- Úterý 13. října 2009 v 15:39® Salmo
-
mascha> S odlíváním zkušenost nemám, zkus napsat na Rapalu, třeba ti poradí…
- Úterý 13. října 2009 v 15:27® mascha
-
Nezkoušel jste někdo tělíčka odlívat z nějaké hmoty? pryskyřice, epoxidy, polyuretan apod.? Já chci zkusit modurit, nemáte s tím někdo zkušenost? Chtěl bych trochu zrychlit tu výrobu tělíček a taky se vyhnout bordýlku z pilin. Přeci jen nemám dílnu a dělám to v bytě. A okrouohání a šmirglování mne moc nebaví a také nedokážu přesně reprodukovat vyzkoušené tvary. Takže tvorba kopyta resp. formy by byla ideální cestou. Jen jaký ten materiál do toho fouknout…
- Úterý 13. října 2009 v 15:23® mascha
-
BigMike> jo díky, naprosto přesný popis. Díky
- Úterý 13. října 2009 ve 13:07® Salmo
-
BigMike> Pěkný ryby, pěkný woby, pěkný všechno…
Jinak já jsem bohužel nemocen, složila mě mononukleoza, takže mám po rybách… A jak tak ležím doma, tak jsem dostal chuť, asi něco vyrobím a pak přidám foto.
- Pondělí 12. října 2009 ve 22:34® BigMike
-
Alobal z čokolady, nalepim Herkulem (lepsi se hodi Kanagom)a takovou tou siti proti hmyzu do oken (koupis v kovomatu apod.)do toho vytlacim supiny. Navickrat – ruzne to natacim a pak je tento vysledek. Mozna by stacilo jen jednou a bylo by to pravidelne! Lerak, Kazan a pouzivaji hruby pilnik a vali to tim.Je to popsano OK?
- Pondělí 12. října 2009 v 18:57® mascha
-
můžu se zeptat na ten povrch toho RH? to vypadá, že tam je ten hrubej vzor jakoby šupin schválně. Jak jsi ho tam udělal? vymáčknout rašplí? nebo to je jen dojem od hrubýho broušení?
- Pondělí 12. října 2009 ve 14:52® tochan
-
Všechny Vás srdečně zveme.
- Neděle 11. října 2009 ve 21:39® BigMike
-
Herkulem, ale lehce chytal i vteřiňákem. Dnes měli všude zavřeno, Canag bude zítra:):) Jinak na hodinku u řeky, ale je to oproti včerejšku přizvedlé, zakalenější a plné listí! Tak párkrát hodil, lupnul candíka 30 cm, okouna toho samého, vyvztekal se lapáním dna a veverek a jel domů:))Teď budou dny hodně mizerné, možná někde v tišině bez listí na gumu dostanou chuť candáti.
- Neděle 11. října 2009 v 17:45® Kazan
-
BigMike> alobal už jsi na to erháčko lepil kanagomem nebo je to ještě hekulesák?
- Neděle 11. října 2009 v 15:00® BigMike
-
Včerejší lakovaný zelňáček a dnešní, jestě nelakovaný divoch – to budou štiky koukat a snad i kousat:)))
- Sobota 10. října 2009 v 16:38® BigMike
-
Tenhle mi prostě v krabičce chyběl, jdu ho „oháknout“ a k večeru se snad předvede, jaký že má epetit!:)
- Pátek 9. října 2009 ve 20:42® Libor
-
BigMike> paráda, wob pěknej.., to se musí nechat.
- Pátek 9. října 2009 v 18:35® BigMike
-
Něco málo rybek luplých na home made a nafocených mobilem. Nevím proč, ale ty ryby prostě na fotce vypadají jak pidižvejky.)) Ten wob má bezmála 15 cm a včera to nějak bralo. Malé štičky s touto obludou jsem ani nefotil. Jedna větší a větší candát spadli:(((
- Pátek 9. října 2009 v 18:34® BigMike
- Uživatel nenapsal žádný text, pouze vložil následující fotografie.
- Pátek 9. října 2009 v 18:31® BigMike
- Pátek 9. října 2009 v 18:31® BigMike
- Čtvrtek 8. října 2009 ve 20:37® Beer.Beda
-
gomz> i přez to jsem na pochybách.Vždyť to není snad ani možné.Jestli je to tak jak píšeš tak super
- Čtvrtek 8. října 2009 ve 14:33® Big štikoun
-
Tak co pošleš teda něco prosím??Na ten mail a nebo pls daruješ nějakýho toho woblýrka?
- Úterý 6. října 2009 ve 20:08® Kazan
-
gomz> není zač