Vyhledávání
Domácí výroba woblerů
V diskuzi je 12.371 příspěvků, z toho 12371 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Úterý 18. srpna 2009 v 11:53® BigMike
-
To je fakt, poslední dny nějak nejdou, asi opráším jeho zašlou slávu a dám mu opět šanci:)) No, třeba bych se divil!!!
- Pondělí 17. srpna 2009 ve 22:24® inspo
-
BigMike> A evidentně i tak to fungovalo, tak co.
- Pondělí 17. srpna 2009 ve 22:17® BigMike
-
Jo, vystřihlé z fólie, takové magické a kostru jsem dělal z kancelářských špínek:))
- Pondělí 17. srpna 2009 ve 22:05® inspo
-
BigMike> A hlavně ty oči jsou luxusní.
- Pondělí 17. srpna 2009 ve 21:48® BigMike
-
Koukám, všichní pořád na rybách:)) Našel jsem jednoho z mých asi 5 prvních dělaných wobů. 12,5 cm, balzový, lopatka z hliníkového plechu,barvený laky na nehty, lakovaný nějakým lakem na nábytek. Skoro vůbec ve vodě nepracoval, ale jak vidno, své si také lapnul:))
- Středa 12. srpna 2009 ve 23:32® BigMike
-
tomini: je to fakt hlavně o tom relaxu:))Mimo práci, rodinu… Nejsradši stejně chodím sám! přijdu k vodě, hážu 30 minut, necítím „to“ tak se seberu a jedu jinam, kde to třeba zase necítím, tak přetáhnu zase jinam… Když jedeš s někým, už jsi vázaný. Tím neodsuzuji výpravy s kamarády, ale je to už i o pokecu a jak něčemu nedám 100%, málokdy to vyjde:))Jinak nechytám obludy, když koukám na „z lovu“ jímá mě občas závrať a proč to nepřiznat – i závist.))Ale jak říkáš, když začínáš, každý kopanec do prutu je zážitek!!! A nejen když začínáš!!! Když jsem teď při jo zvedlé vodě chodil na jisté místo, kde jsem dostával kopance vcelku pravidelně, ale v proudu to prostě nešlo udržet, přehrával jsem si ty okamžiky před spaním v hlavě a někdy i dnes.)))Voda už opadla, ale loket to cítí doteď:)Dostal dnes první včelku Synocromu forte, tak snad se po té 3. srovná!:) Jinak dnes od 11. do 13.hod. – potřeboval jsem nutně rybu (jo, jsem masař:)a i když jsem potupně (na mne)nasadil i rotačky, byl jsem vyautován:) Asi 3 okouni do 25cm, 4 candátci do 30 cm, al eten jejich pratrýc stále nikde. Zítra s rodinkou do ZOO pLzeň, tak možná k vodě po návratu. Mám také rozdělaného jednoho s vrtulkou, další 2 s přemírou zátěže na daleké hody a hlubší vody (Dyje si vyžádala daň),tak snad dodělám!
- Středa 12. srpna 2009 v 10:13® inspo
-
candatek> Určitě pěkná ryba, která by zasloužila svobodu, ale nějak nechápu souvislost s tímto tématem.
- Úterý 11. srpna 2009 ve 22:14® candatek
-
jednoho dne jsme si vyrazili na revir Antošovice sli jsme na kapry takze jsme sli na nase misto a nahodili jsme na medovku chvili jsme cekali a asi po 8hodine nam policajt jel nahoru jak vytah tak jsem sekl a najednou na neco v dalce vystrelilo z vody chvili jsme nevedeli co se deje a pa nam to doslo stika asi 30min jsme ji tahali a kdyz byla na brehu zmerili jsme ji a zvazili mela krasnych 92cm a 7kg tak jsme jeli domu a byla to pekna rybacka.:)
- Úterý 11. srpna 2009 v 17:21® tomini
-
BigMike> ja s privlacou iba zacinam, takze sa len rozkukavam, co kde. Teraz mam 31 a naposledy som chodil na ryby pred nejakymi 15-timi rokmi len tak s jednym susedom – tak vtedy podustvy, ale boli to jeho navnady, ked som siel sam, tak opat len jalce na plavanu. Takze teraz po rokoch som sa k tomu opat dostal, ale zapacila sa mi prave privlac, zatial same jalce do 30 cm, 1 ostriez (okoun) cca 20 cm… a nedavno ma potesili aj male potocaky, ktore boli moje prve v zivote… rychlo som ich vratil vode
Ale som trpezlivy, takze verim, ze sa to naucim, teraz je pre mna prioritou naucit sa „citat vodu“ a tak…zistil som vsak, ze pre mna je dolezitejsie vypadnut zo zabehaneho stereotypu vsednych dni niekam do prirody, k vode a ked mam aspon nejake skubance do prutu, tak sa z toho tesim. Takze preto obdivujem tie Tvoje ulovky – pre mna su to doslova veleryby…
- Úterý 11. srpna 2009 v 16:28® BigMike
-
tomini. jo,jo – vcelku se daří a to sem nepíši vše, spíš tak dle nálady:) Jinak přes léto z 80% woby, zbytek gumy. Rotačky, plandavky skoro vůbec a směrem k podzimu přecházím z 80% na gumy. I když včera jsem také už dost gumoval, takový krásný večír, taková krásná voda a o w. ty větší potvory nestály! Na kroužky používám malé kleštičky se stíhlými čelistmi, koupil jsem je ve svářečských potřebách asi za 50 Kč. Ty samé používám k ladění chodu wobů i vyprošťování trojháčků, když to pean nestíhá.
- Úterý 11. srpna 2009 ve 14:48® tomini
-
V rybarskych potrebach – su rozne velkosti. Na male vobleriky pouzivam kruzky s priemerom 4mm u nas v Presove stoji balik 15ks cca 0.66 EUR. Potom sa priprav, ze pri nasadzovani sa pobavis – bez specialnych kliesti to chce cvik. Ale asi si zozeniem tie speci klieste na tie kruzky…
- Úterý 11. srpna 2009 ve 14:24® D@N
-
Jeste bych se chtel zeptat kde muzu sehnat krouzky k pripevneni trojhacku?
- Úterý 11. srpna 2009 ve 13:51® tomini
-
BigMike: podla prispevkov v tomto fore sa Ti dari – chcem sa len spytat, ci pouzivas aj ine nastrahy alebo preferujes voblerov? Hlavne nech beru…
- Úterý 11. srpna 2009 v 9:53® BigMike
-
Tak tyhle dvě barvy letos chytaj:)))
- Pondělí 10. srpna 2009 v 15:15® lacika3000
-
LuboO> nasiel som tam len tie farby do airbush pistoli
- Pondělí 10. srpna 2009 ve 14:07® LuboO
-
lacika3000> a tam, odkial si objednaval balzu, tam to nemaju?
- Pondělí 10. srpna 2009 ve 13:30® lacika3000
-
BigMike> no modelarsky shop u nas neni tak sa budem pytat kde to pojde:D
- Pondělí 10. srpna 2009 v 11:25® BigMike
-
Modelář je lepší, ale ptej se všude:) U nás nějak vymizely, ale zatím pár základních mám.Kdybys jo chtěl narychlo tvořit, tak jsem kdysi přímo na balzu barvil vodovkama:))Ono se to sice naježí, ale to uhladíš bříčkem lžičky na kafe a pak rovnou lak!
Jinak včera ráno sumík asi 50 cm, jeden bolen spadl, tloušť tak k 55 cm zdolán. Vybil s emi ale mobil,tak foto není:( Vše na w. Bigmike. Večer 3 hod. pod jezem na jednom místě a jen měnil nástahy – vypnul malého sumíka, jinak ani šupina.
- Pondělí 10. srpna 2009 v 11:07® lacika3000
-
BigMike> a tie minicolory kupim v papiernictve alebo v modelarskom obchode? alebo kde ich mam hladat?
- Neděle 9. srpna 2009 v 9:29® tomini
-
K tomu malovaniu by som len doplnil, ze najlepsie je postupovat od svetlejsich farieb po tie tmavsie, pricom ako zaklad pre celeho voba pouzi bielu. Ak by si chcel napr. striekat sprejom farebne prechody, nie je to az take tazke, len treba z vacsej vzdialenosti. Chytis si voba napr. do pean-u alebo nejakej svorky a malymi „psss…pssss…psss“ pristrekmi pridavas viac a viac farby. Potocaka robim tak, ze na biely zaklad:
- nastriekam zltu (na celeho voba)
- zo spodu okolo pusinky dam trochu bielej (brusko je potom bielo zlte)
- zhora dam hnedu (voba drzim na vysku a striekam len v smere hore-dole)
- biele bodky vybodkujem klincekom a necham zaschnut
- do spodnych bielych bodiek dam cervene bodky a do hornych cierne
- nakoniec pridam male cierne bodky po celom telicku okrem brucha
- vacsinou este zhore na chrbatik jemne pridam ciernu na stmavenie (ale s ciernou velmi opatrne – z velkej vzdialenosti)
Chce to len cvik a nebat sa. Drzim palce.
- Sobota 8. srpna 2009 ve 22:10® BigMike
-
Prdlajz zničíš! Prubni to na násadě na koště:)) Prostě kup vodou ředitelné, nejlépe ty Minicolory. Udělej základ bílou, pak tomu po zaschnutí přidej lehce hnědou a směrem k břichu žlutou a do bíla a po zaschnutí naťukej špejlí sem tam bílé puntíky a pak po zaschnutí červené tečky do nich a máš potočáka jak víno:)))Kdybys dal podklad více do zelena, neuděláš chybu!Mám pocit, že dravé rybky přes léto tu zelenou s kapkou žluté vyhledávají nejvíce!!!
- Sobota 8. srpna 2009 v 18:21® lacika3000
-
LuboO> oks potom zrobim aj vetsie…len ja sa bojim malovania..take jednoduche su v pohode ale najradsej chytam na woby vo farbe potocaka a to kim sa naucim malovat este vela wobow znicim:D
- Sobota 8. srpna 2009 v 17:14® LuboO
-
lacika3000> a este nieco, ako hovoril BigMike, zacni trochu vacsimi kuskami, 7–10 cm, najlepsie sa naucis, potom postupne zmensuj.
- Sobota 8. srpna 2009 v 17:13® LuboO
-
lacika3000> skus umiestnit zavazie priamo do drazky na kostricku do prvej tretiny telicka. A tie ocka ohni dole, presne opacne, ako mas na tom RH-cku. Inak fajn praca. Dolezite je, aby chodil.
- Sobota 8. srpna 2009 v 16:43® lacika3000
-
Doudleban> asi tak nejako?
- Sobota 8. srpna 2009 ve 14:34® Ftmči
-
Chápu dobře, co chceš říct, já to spíš jenom tak doplnil pro úplnost. Jinak s tím, že by se mělo začínat s klasickými woblery určitě souhlasím.
Lacika3000: Lopatku bych trochu zkrátil a přihnul očko pro karabinku směrem dolů. U jednotrojháčkových woblerů je taky třeba pamatovat na to, ža kvůli vyvážení je třeba posunout zátěž poněkud blíž k hlavě wobleru.
- Sobota 8. srpna 2009 ve 13:10® lacika3000
-
tak moj prvy…trosku sa mi nepaci chod tak asi zrobim novu lopatku…dufam ze potom pojde lepsie:D
- Sobota 8. srpna 2009 ve 13:04® BigMike
-
Jasně, když budu umistňovat zátěž do neobvyklých míst, chod se mění, ale předpokládám, že nejlogičtější je to zatížit podélně od středového očka dopředu a dozadu. Což dělám stabilně, jen měním váhu zatížení a pak už je to jen na lopatce. Prostě a jasně, začátečník by měl dle mého začínat normálním tvarem rybky (R.original) – od toho nejjednoduššího postupu a časem přejít dál.
- Sobota 8. srpna 2009 ve 12:08® Ftmči
-
BigMike: Tak tady bych si s tebou dovolil nesouhlasit, protože když dám wobleru závaží ,,za hlavu", tak bude chod úplně jiný, než když bych tu zátěž umístil ,,k ocasu". Osobně myslím, že tak 2/3 chodu obstarává lopatka a zbylá 1/3 je vliv umístění zátěže. A to už se vůbec nebavím o jercích, ale uznávám, že to už je hodně specifický případ.
- Sobota 8. srpna 2009 v 9:58® BigMike
-
Dobrý, každý nějak začínal – hlavně jestli chodí! Osobně jsem byl v začátcích ovlivněn typem „original“ Rapala, tak jsem začínal dělat ten tvar a myslím, že pro začátečníky je to ideál. Dobré ve velikosti okolo 10 cm na kopírování, sklon a tvar lopatky atd. A vlastně se ho držím doteďka – je to sázka na jistotu:) I když i mně se stane, že dám lopatku trošku jinak a musím to předělávat. Vyvážení neřeším, buď plave nebo klesá – chod dělá lopatka!!! Tím nechci nikomu nic vnucovat.