Chytej.cz

Domácí výroba woblerů

V diskuzi je 12.371 příspěvků, z toho 12371 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pátek 7. srpna 2009 ve 21:10® D@N
D@N

taky sem to skousel a tohle je muj vytvor.Co vy na to?

foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2009/th-img28735.jpg
Pátek 7. srpna 2009 v 16:21® BigMike

Již hotové tělíčko upnu do švěráku a pilkou na železo zlehka řežu drážku od hlavy k patě:)Někdy jen tak naznačím, pak vemu asi 1,5 mm silný pilníček a jako dlátkem tu drážku prohloubím! Dám kostru, olovo a zaleju epoxidem. Teprve pak fiknu už jen lupenem pilky na železo kolmo zu drážku na lopatku. Vzhledem k tomu, že dělám lopatky z plastu, jsou úzké akorát tak na tu drážku od pilky na železo. Nasadím do drážky lopatku a mrknu jestli je rovně, když ne, trošku to projedu listem pilky aby to bylo rovně. Lopatku opět usadím, omrknu za všech možných a nemožných úhlů až mám poci, že je to OK a pak zakápnu vteříňákem! Drží to dobře! Pak už jen základ v bílé – test ve vodě, konečná barva a lak a očka a lak a hotovo!

Pátek 7. srpna 2009 v 15:23® inspo

http://www.haldorado.hu/articles.php?…

Pátek 7. srpna 2009 ve 14:41® Ftmči
Ftmči

tomini: Drážku dělám stejně jako ty již do vybroušeného tělíčka. Chce to prostě cvik, pevnou ruku a přesný oko :-) . U větších wobů není špatný udělat si na začátek a konec wobu černou tečku fixem, snáz se to pak trefí. V zimě tady byl odkaz na nějakého maďarského výrobce a ten tam měl na fotkách docela dobrou vychytávku na řezání drážky pro lopatku, nicméně odkaz jsem si neuložil, tak ti víc neporadím. Třeba ten odkaz někdo pošle.

Pátek 7. srpna 2009 ve 14:15® tomini

Zdravim vsetkych kutilov, chcem sa spytat, ako riesite presnost drazky – pozdlzny zarez na drotenu kostricku a zarez na lopatku by mali byt co najkolmejsie pri pohlade zhora, pretoze inac to bude dost tazko doladitelne. Velmi casto sa mi totiz stalo, ze mi ta lopatka trosicku usla a potom je to uz problem doladit hoci aj vyhnutim ocka… Uz pracujem na nejakom pripravku (pomocke), do ktoreho si upevnim vybrusene telicko a cez vodiacu drazku pripravku budem rezat zarez na lopatku + pozdlzny zarez pre kostricku. Ja len, ako tuto cast robite vy – mate na to nejake vychytavky? Zrejme by sa presnejsie robili drazky do kvadrika ako uz do finalneho vybruseneho ovalneho tvaru telicka, ale chcem to robit skor opacne, najprv urobim ovalne telicko a potom tam robit tie drazky… Co vy na to?

Pondělí 3. srpna 2009 v 15:03® plescarp

lidi nemzu nikde sehnat balsu nejbliz v ostrave coz je pro me vzhledem k tomu ze sem z třince dost daleko nevite nekdo o nejake prodejne komkretne v třinci a okoli diky

Pondělí 3. srpna 2009 ve 14:44® BigMike

Člověk nachytá na vše čemu dá důvěru!

Pondělí 3. srpna 2009 ve 12:35® Hony

Taky jsem si dělal woby, ale stejně více chytím na rotačky a plechy.

Pondělí 3. srpna 2009 ve 12:30® BigMike

Tak včera na imitaci okouna s troškou fantazie navrch hupnul bolen 60cm, pak tlošť tak 45 cm, pár kudliček do 50 cm a na gumu asi 3 candátci ±30 cm a na závěr mi utekl candát tak 60+. Dobrá chytačka, nebýt těch miliónů komárů!!! Dnes večer odjezd směr Nové Mlýny.

foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2009/th-img28732.jpgfoto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2009/th-img28733.jpgfoto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2009/th-img28734.jpg
Neděle 2. srpna 2009 ve 14:12® BigMike

Ať dělám co dělám, při té rychlosti vláčení se vždy položí na bok, i tihle poslední a to jasně vidno, jak je tam daná zátěž! Ale už se nepřetáčí! Pokud bys dal zátěž asymetricky, dozajista by se ti to zase překlápělo na tu její stranu:)) Jinak vrtulky mám 2 rozměry od Zeduse.(kdysi tady býval,teď nevím co se s ním stalo.) Vypálil mi je v práci laserem. Ale první jsem dělal z hliníkového plechu.

Neděle 2. srpna 2009 ve 12:11® Hony

BigMike – Jak a z čeho děkáš vrtulky?

Neděle 2. srpna 2009 v 11:50® dudu

BigMike> Nemám zkušenosti s vrtulkáči, sem se chtěl zeptat. Dáváš na ně zátěž symetricky? U kupovanýho se mi nelíbí, že má sklon při rychlém tažení vlivem reakce na odpor vrtule, pokládat se na bok. Tak mě napadlo, že asymetrickou zátěží, by se to dalo trochu eliminovat.

Neděle 2. srpna 2009 v 11:39® plescarp

Kazan> diky moc

Sobota 1. srpna 2009 ve 21:07® Kazan

plescarp> http://www.chytej.cz/…obu-wobleru/ http://www.chytej.cz/…oba-telicek/ http://www.chytej.cz/…obit-wobler/ http://www.chytej.cz/…cky-bigmike/

Sobota 1. srpna 2009 v 18:46® plescarp

lidi pls sem uplne neznaly z jakych materialu se muzou woblery delat a instruktazni videa sem taky nenesel tak jestli by byl nekdo ty dobroty a poslal mi osobku z odkazem nebo doporucil materila byl bych moc rad diky

Sobota 1. srpna 2009 v 15:33® BigMike

Tak, vrtulky mají kabát,něco jedovek také přibylo a hurá večer k vodě testovat.

foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2009/th-img28729.jpgfoto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2009/th-img28730.jpgfoto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2009/th-img28731.jpg
Pátek 31. července 2009 v 11:59® BigMike
Uživatel nenapsal žádný text, pouze vložil následující fotografie.
foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2009/th-img28727.jpgfoto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2009/th-img28728.jpg
Pátek 31. července 2009 v 11:57® BigMike

Ještě se mi nestalo, že bych měl w. úplně rozedranýho od zubů:))) Chytám ty okolo 8–10 cm a tam se mi většinou pověsí jen na trojháčky, samotný w.moc záhul nedostává! Teď dělám další verzi vrtulkáčů, jiné zatížení, tak jsem zvědav! V po. jedu na pár dnů na Dyji do Nových Mlýnů, tak jsem zvědav ta tamní obsádku bolenů a jejich reakce. Ani nevím jestli tam teď něco jde.

Pátek 31. července 2009 v 8:27® gomz
gomz

Doudleban:napoustim obrousenou balsu ridkym letoxitem, brousim, znovu letoxit a teprve jdu do vody.barva a dalsi dve vrstvy letoxitu(hustej­siho, abych dosahl silnejsi vrstvy).jak moc dostavaji zabrat od zubu ti reknou jedine ti, kteri na ne maji nejake uspechy(ja to nejsem).

BigMike:poslal jsem ti osobku.

Čtvrtek 30. července 2009 ve 23:10® BigMike

Smířen s tím, že je to věc denní potřeby, tudíž nějakou tu dírku neřeším (kéž je jich tam co nejvíc).Spíš mám pocit,že čím víc je to ožužlané, tím je žádanější! A než ho rozkoušou úplně, většinou ho utrhnu!

Čtvrtek 30. července 2009 v 18:15® Ftmči
Ftmči

Zdar výrobci, mám jeden problém týkající se vlastního lovu s domácími woblery. Po každé kudle, která má woblera přímo v tlamě, zůstávají ve woblerech díry od zubů. Na vytvrzování používám 2 vrstvy epoxidového lepidla. Předpokládám, že bych musel dávat alespoň 5–6 vrstev, abych dosáhnul lepších výsledků, ale to by byla hrozná pakárna. Zajímalo by mě tedy, jak to řešíte vy? Jestli woblery hodně vytvrzujete, nebo jestli jste prostě smířeni s tím, že dříve či později bude wob úplně zdemolován?

Bigmike: Koukám, že jsi asi jediný aktivní výrobce:-) . Pěkná práce.

Čtvrtek 30. července 2009 v 11:07® BigMike

Několik potřebných narychlo robených:):

foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2009/th-img28726.jpg
Neděle 26. července 2009 ve 21:43® tomini

Takze mam vysledok – tentokrat mi vrchna vrstva pekne vytvrdla. Nechtom sa spravi ryha, ale aspon ze sa to nelepi… takze tuto seriu malych vobov uz nejako takto zachranim, ale vobec mi nevysla podla predstav. Ked budem mat vsetky z tejto serie hotove, tak to nafotim a hodim sem foto. Inac, robil som prve hlbokopotapave, ale nejako divne chodia, takze to este musim vysperkovat. Dufam, ze dalsia bude zase lepsia – uvidime.

Pátek 24. července 2009 ve 23:37® tomini

Dik za podporu – s voblerikmi este len zacinam, takze hladam, co a ako funguje, ale velmi ma to bavi. Prave som 5 ks testol dat 2. vrstvu (na tu staru nie uplne vytvrdnutu) a som zvedavy, co to spravi, ci to uspokojivo prekryje a vytvrdne. Uz som miesal v striekackach, tak je to snad spravne… Aspon preverim aj takuto moznost… Dam vediet, ako som pochodil. Ak to nepomoze, som pripraveny vsetko s acetonom dat dole a malovat a letoxitovat.. nanovo.

Pátek 24. července 2009 v 7:52® 3stan

tomini-na vlastnych chybach sa uci najlepsie:). stalo sa mi to parkrat,ale pri inom epoxide. kym som niektore postupy vysperkoval,tak slo plno materialu a vyrobkov do kosa.

Čtvrtek 23. července 2009 ve 21:31® BigMike

Je asi fakt, že je rozdíl, když dopékáš tkaninu s vlákny a nebo balzu jen s nátěrem:)) Jo, zkušenosti jsou nepřenosné:))) Hlavně, že to šlo dolů a máš zase co dělat! Dnes mi došly 4 ks bolenového Hermese od Gloogu, prubnul zatím jen v bazénu a vypadají dobře!

Čtvrtek 23. července 2009 v 16:01® tomini

Takze, skusal som to dopecenie voblerov v rure, ale nezabralo to… Dal som to na 60 st. Celzia a 20 min. , ale nezoskelneny letoxit zacal odkvapkavat. Ako jedinu moznost vidim riedidlo. Uz som skusal aceton C6000 – s tym to ide vsetko dole az na balzu… takze nanovo farbenie, ale to je v pohode – viac by ma mrzelo, keby som tych 10 kuskov musel kvoli tomu vyhodit. A od teraz budem miesat spravny pomer Letoxitu striekackami…

Pondělí 20. července 2009 v 18:22® lacika3000
lacika3000

3stan> sak hej uz som nasiel videa na nete tak uz som ich par vystruhal…len este nemam lak:d

Pondělí 20. července 2009 v 17:07® 3stan

lacika3000-nehnevaj sa na mna,ale trosku by si mohol prezriet zaciatok diskusie, pripadne clanky tu alebo na susednom servery.

Pondělí 20. července 2009 v 17:01® lacika3000
lacika3000

tak mi ta balza konecene dosla:D ale vobec neviem ako zacat…poradte..dik