Vyhledávání
Domácí výroba woblerů
V diskuzi je 12.371 příspěvků, z toho 12371 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pondělí 20. července 2009 v 10:25® tomini
-
Teda, vyskusam to dopecenie v trube…
- Pondělí 20. července 2009 v 10:24® tomini
-
Dik, vyskusam to na jednom a uvidime. Potom napisem vysledok… Co sa tyka farieb, nebol by problem namalovat ich nanovo, pretoze malovanie sa mi paci zo vsetkych faz najviac (samozrejme ak neratam potom uz samotne chytanie na ne…).
- Neděle 19. července 2009 ve 22:40® BigMike
-
Asi nejlepší bude to ředidlem smáznout, jistě i s barvama. A nebo… Když jsem pátral po Letoxitu na netu, někde někdo z modelářů psal, že když mu to netvrdne, že to dá na 60°C do trouby „dopéct“! Tak je to na tobě:)))))PS: jednoho bych prubnul na nějaké konstrukci z drátů dopéct a pak uvidíš:))
- Neděle 19. července 2009 ve 21:23® tomini
-
Zdravim pani, mam jeden problem s povrchovou upravou poslednej serie vobou… Pouzivam Letoxit PR102M + EM420 tvrdidlo… ale nedodrzal som spravny pomer – tusim som dal viac tvrdidla… a problem je v tom, ze uz mi to schne 3 den a stale je to lepkave… Nemate s tym niekto skusenost, resp. co s tym… nechcem 10 kuskov pracne urobenych len tak zahodit… Rozmyslam dat este jednu vrstvu (uz budem miesat len pomocou striekaciek a presne..), ale netusim ako sa to bude spravat… alebo nejakym riedidlom dat dole tu staru vrstvu, resp. nejako zbrusit…
- Středa 15. července 2009 v 6:45® LuboO
-
BigMike> ja to vsetko robim nozom, a tiez nemam dovod sa podrezavat:)))
- Středa 15. července 2009 v 0:19® BigMike
-
Není důvod se podřezat, nařežu balzu lupínkovou pilkou na základní tvar a zbytek už ladím pilníkem!!!
- Úterý 14. července 2009 v 18:42® LuboO
-
lacika3000> no, to sa ti moze stat aj pri balze, takze bacha…
- Úterý 14. července 2009 v 16:06® lacika3000
-
LuboO> oks…tak uz len pockam na balzu a pustim sa do toho…pred rokom som sa do toho tiez trochu pustil ale nemal som balzu ale nejake ine tvrde drevo a skoncilo to s odrezanim vankusikom na ukazovaku:D:D:D
- Úterý 14. července 2009 v 6:47® LuboO
-
lacika3000> presne tak. Pozor pri vrtani, balza sa rada stiepe, treba mat vysokootackovu vrtacku. Ja tie dierky vydlabavam, ale to je improvizacia.
- Úterý 14. července 2009 v 0:05® lacika3000
-
LuboO> hej tie snimky som videl…a to ma do toho wobu vyvrtat dierku dat tam brok a zacelit dierku epoxidovim lepidlom?
- Pondělí 13. července 2009 ve 23:00® LuboO
-
lacika3000> zacnem od konca, ja pouzivam zvaracsky nerez v hrubke 0,8 a 1 mm. Tvrdy, ale vodeodolny. Dobry je aj zubarsky. Co sa tyka vyvazenia, to je veda. Je to o skusani. Niekto si odlieva olovene zavazicka, niekto pouziva oloveny drot alebo pliesky, je pouzivam olovene broky, len ich trochu kliestami dotvarujem. Skus urobit tri woblery rovnake, jeden osad olovom, vyskusaj. Podla toho potom dovazis ostatne. Len si to zapamataj, ako si ho dovazoval pre buducnost, kolko a kde si dal olova. Co sa tyka rozmiestnenia, zalezi od typu, nejde to pausalizovat. Boli tu aj rentgenove snimky originalov, ale furt si to zabudnem ulozit a nechce sa mi hladat. Niekto to sem urcite hodi.
- Pondělí 13. července 2009 ve 20:36® lacika3000
-
LuboO> tak som si tu balzu objednal…ale chem sa spytat ze ako a cim ich mam vyvazit a este ze aki drot pouzit na oka…
- Pondělí 13. července 2009 ve 12:41® LuboO
-
BigMike> tiez som prisiel na to, ze je lepsie take serie po 3–5 kusov, lebo ked som mal rozrobenych 30 naraz, nemohol som sa dokopat, aby som ich dokoncil.
Teraz sa snazim vyrobit vzorovu seriu kvazi Salmo (znacka, nie nas kamarat) Hornet, Minnow, Popper. V jednej farbe a dlzke. Uvidime, co to bude.
- Pondělí 13. července 2009 v 11:52® BigMike
-
Salmo: nějak jsem chytil slinu, v zimě byl útlum, jiné zájmy. Musí mě to chytit, pak to jede. Dělám vždy po 2 – 3 kouscích a to se nechá, není to takový „dřina“. A pořád mi vždy něco chybí, buď délkově nebo barvou nebo gramáží:)))
- Pondělí 13. července 2009 v 0:35® Salmo
-
BigMike> Člověče,ty jedeš víc jak v zimě
Pěkný kousky
- Neděle 12. července 2009 v 0:44® BigMike
-
Tak mi to nedalo a barvil jsem, zítra lak!
- Sobota 11. července 2009 ve 23:52® BigMike
-
Dnes jsem udělal svého prvního „Nilse“.Byť jich mám doma asi 15 origošů, moc na ně nechytám – dost často se mi z neznámých příčin chytá spodní trojhák za šňůru. Ale nadalo mi to… Chodí perfektně, posunul jsem spodní očko, tak snad ani nebude zachytávat, zítra dobarvím, nafotím a dám k nahlédnutí!
- Pátek 10. července 2009 v 15:07® 3stan
-
Robur-ponukol by som sa ti s tym lexanom,ale do ciech posielat je asi nevyhodne. inak klasicke plexi nieco vydrzi,ale je tiez krehke. sklicka do zvaracskych okuliarov su tenke 0,75mm,tak to nebude ono. polykarbonatove byvaju aj rozne nerozbitne flase pre deticky
- Pátek 10. července 2009 ve 14:23® Robur
-
myslím, že to kouřilo i když ten alobal od čoklády nebyl, nebo čím víc kakaa tím hustší dým?
- Pátek 10. července 2009 ve 13:16® regulus
-
Kazan> jo jo, taky jsem si na to vzpoměl, zabalilo se to do alobalu od čokolády a zapálilo …
- Pátek 10. července 2009 ve 12:40® Kazan
-
regulus> a dělali se z toho skvělé dýmovnice
ty nové šmejdy co praskají už to neumí.
- Pátek 10. července 2009 v 8:10® sus1
-
regulus> Sem to asi blbě napsal,
myslel jsem do roku 80.maximálně,to by asi tak odpovídalo.
- Pátek 10. července 2009 v 5:47® LuboO
-
lacika3000> no, v pripade tej dosky, co kupujem ja, ta vyjde spalik 20×20×100 na 0,09 €, v pripade toho hranolceka na 0,19 €. Tak si myslim, ze nie je o com.
- Pátek 10. července 2009 v 0:01® regulus
-
sus1> Mám dojem, že se to vyrábělo jen když jsem chodil na devítiletku a to ještě jen v nižších ročnících, pak už se začaly dělat ty co praskaly, typoval bych tak do r. 1973–75.
- Čtvrtek 9. července 2009 ve 23:10® sus1
-
regulus> Přesně tak,půda to jistí.
Bych tipnul do 80 let.
- Čtvrtek 9. července 2009 ve 22:59® regulus
-
sus1> no vidíš, to mě nenapadlo, hodně kdysi dávno než se začaly dělat ty křehký sračky, bývaly pravítka z trochu jinýho matroše, nevím jak se to jmenovalo, ale bylo to hodně dost pevný, pružný nebylo to úplně čirý a zlomit to taky jen tak nešlo, jenže to bylo tak v první polovině 70 let nebo ještě dřív. Je dost možný, že by to někdo doma nebo třeba u babičky ještě vyhrabal.
- Čtvrtek 9. července 2009 ve 22:52® sus1
-
regulus> No to víš, dneska pravítka jsou z Taiwanu, to je vpr… Chtělo by to kohinor.
Ještě sem si vzpoměl,děti mají do školy takový desky apíšou na to obyč tužkou a pak to vygumujou,tak ty sou taky tvrdý.
Robur – školní desky.
už si asi zapoměl.
- Čtvrtek 9. července 2009 ve 22:47® regulus
-
sus1> nevím jaká je krabka od sýrů Olympic, ale pravítko je na kočku, je to strašně křehký, jak tu už konec konců někdo psal.
- Čtvrtek 9. července 2009 ve 22:37® sus1
-
regulus> Taky se to dělá s krabkou od sýrů Olympic.