Vyhledávání
Domácí výroba woblerů
V diskuzi je 12.371 příspěvků, z toho 12371 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Středa 27. května 2009 v 8:13® LuboO
-
ale ten je asi hrubsi, ako 0,75
- Středa 27. května 2009 v 8:12® LuboO
-
3stan, lexan mam este od teba, len mi porad, ako ho vytvarujes, tu jamku uz mam, ale ako urobit ten lexan, aby som ho neposkodil, myslis, ze by bolo dobre nahriat?
- Středa 27. května 2009 v 8:01® 3stan
-
LuboO-v prednej casti musis vydlabat alebo vybrusit taky lievik. potom vezmes lexan 0,75 a ten si vytvarujes tiez. orezes a zalepis do tej jamky. lexan kupis vo zvaracskych potrebach.
- Úterý 26. května 2009 ve 22:30® LuboO
-
tu je par rozrobenych popperov, v stadiu pred dovazenim, len za panab**a neviem, ako vytvarovat popitko, radte, priatelia…
- Úterý 26. května 2009 ve 22:28® LuboO
-
BigMike> ten letoxit by mal byt pravdepodobne toto, aspon s gomzom som to preberal. U nas ho maju v modelarskych potrebach v Piestanoch. Ale nikde inde som ho nevidel.
- Úterý 26. května 2009 ve 22:03® sidonius
-
ahoj měl bych takový dotaz, nevíte někdo jak má být vyvážen bolenový wobler samlo thrill? kolik a kam mám dát olova, jediné co vim tak je, že je to potápivý typ. Díky
- Úterý 26. května 2009 v 9:57® BigMike
-
gomz> Byť to tady už asi bylo tolikrát – prosím tě, mohl by jsi mi přesně napsat jaký typ toho letoxitu používáš, nejlépe i vyfotit a kde to jde sehnat? Aspoň širší okruh. Včera jsem proběhl Tábor a v modelařině nemají a nevědí, v drogerii nevědí o co kráčí atd. a já ho teď chci hned:)))Díky
- Pátek 22. května 2009 v 0:16® gomz
-
jeste omluva-nejak se mi to seklo pri vkladani fotek, pardon.
- Pátek 22. května 2009 v 0:15® gomz
-
LuboO,Michal:ani airbrush ani prodej ani pujcovani-neda se nic delat, ale zklamu vas…proste si jen budu hrat s doplnky novych hracek…
jinak se mooooc tesim az pujdu na rybky, ale mam pocit, ze letos tech dochazek asi moc nebude.
- Čtvrtek 21. května 2009 ve 23:09® Michal/
-
gomz< Půjčíš mi tak na víkend jednu tu hračku? Já bych ti ji vrátil po víkendu ve „stejným“ stavu
Jinak u mě výroba stojí. Vůbec není nálada, ani moc čas. Chce to trošku tu náladu
- Čtvrtek 21. května 2009 ve 21:38® LuboO
-
gomz> takze budes tyzdenne produkovat len 30 wobov miesto 100?:)))
Ides robit airbrush, alebo predavat auta?
- Čtvrtek 21. května 2009 ve 21:20® gomz
-
LuboO:neporadim, bo nevim .....vcera jsem se motal po Trnave a dnes po Brne…
panove, me tvoreni asi velmi pribrzdi-zapojil jsem se do pracovniho procesu, ale pokud to pujde jen trosku tak foto (wobku)prilozim jako doklad cinnosti.
tak, ted jsem dostal na starosti takoveto „hracky“ a OMLUVA:vim, ze to sem nepatri.
- Úterý 19. května 2009 v 15:38® LuboO
-
Skusim prispiet do tohto skoro mrtveho fora:))) Nakolko je dolezity sklon kvazi noritka na popoch? Je to nejak vyslene v stupnoch, alebo davate odhadom? Aby bol ten „pop“ co najlepsi…
- Úterý 12. května 2009 ve 23:12® LuboO
-
Tak ja uz 2 tyzdne pracujem na troch popoch, jednoducho nie je cas, aj teraz pracujem pre firmu… Clovek si proste neoddychne, kurna…
- Úterý 12. května 2009 ve 22:10® Michal/
-
Tak se to tady o5 rozjelo
gomz< paráda. Však počkej, za chvíli tě doženu
( ve snu )
Jinak já jsem dneska udělal jen 2 tělíčka, nějak nebyl čas, trošku sem zahradničil apod
, ale už mi konečně chodí ty woblerky s lomenou lopatkou! Je to zázrak
Takže už mám celkem 6 tělíček připravených do další fáze
Zkoušel sem i dneska ty lopatky z plexi ale v poslední fázi mi to prasklo, já vůl to totiž držel v kombinačkách a křup. Ale jakmile to dodělám, tak přidám fotky
- Pondělí 11. května 2009 ve 21:35® gomz
-
Doudleban:diky a jak neco budu zase mit pridam foto.
LuboO:vyrizeno a diky.
- Pondělí 11. května 2009 ve 20:23® LuboO
-
gomz> osobka
- Pondělí 11. května 2009 v 19:55® Ftmči
-
gomz: Super, nic víc se k tomu říct nedá. Já nejsem schopen dodělat ani ty 2 Slidery z lípy. Pstruhovka je v plném proudu a domácí výrobky šlapou na 100%. Bohužel už mě 4 kousky opustily.
- Pondělí 11. května 2009 v 19:49® gomz
-
sidonius: nevim jak kdo, ale sliderum davam olovo na stred tela a jerkum do predni a zadni casti.par fotek-snad ti to pomuze.
- Pondělí 11. května 2009 v 19:47® gomz
-
a dalsi
- Pondělí 11. května 2009 v 19:46® gomz
-
par kousku
- Neděle 10. května 2009 ve 12:55® regulus
-
LuboO> to co mám na obrázku jsou jerky ne woblery a jerky dělat z balzy je blbost. Jinak zůstanu u buku, je to pro mě relativně lehce dostupnej materiál, bez problémů ho koupím v malým množství co potřebuju, nechce se mi shánět habr nebo tis.
)
Mimochodem doma nikdo nadšenej nebyl, teda kromě mě, mám to štěstí že mám dílničku a uklidit jsem si to musel sám.
- Neděle 10. května 2009 v 7:51® LuboO
-
regulus> tak to klobuk dlu pane, to si si ozaj uzil a doma boli urcite vsetci nadseni:))) Inak, hustota bukoveho dreva je v inych cislach ako u balzy, tam to dovazovanie bude ozaj jemne, treba na to dat pozor, ja by som si tie kusky zo 2× strekol lakom a potom v umyvadle postupne po kuskoch skusal pridavat olovo. On sa ti uz teraz bude uplne inak ponarat ako balza. Nabuduce skus hrab (habr), to je tiez chutovka, jedna z nasich najtvrdsich drevin, a extremisti to robia z tisu:))))
- Neděle 10. května 2009 v 1:15® regulus
-
sidonius> dělal jsem to podle těch návodů, někde na těch odkazech je i návod jak to vyvážit (ne na první straně, někde v hloubi, myslím toho holandskýho webu). V každým případě to nesmí plavat na boku jako leklá ryba, nedá se to říct univerzálně, obecně, aby byl hřbet u hladiny (u plovoucích), potápivý jsem neřešil, záleží na vyvážení předku a zadku, což je u každýho typu trochu jinak, většinou „čumákem“ lehce dolů. Abych pravdu řekl, dostal jsem se akorát k tomu opracování, mám jich ještě asi 10 nedodělanejch(myslím tím neopracovaný dřevo), pak už jsem na to neměl čas a leží to rozdělaný od předloňska. Díry na olovo jsem dělal kapinku větší s tím, že to pak vyzkouším jak to bude chodit a doladím odlehčením (třeba odvrtáním), jenže na to zatím nedošlo. Olovo tam buď nalít nebo si odlít válečky a vlepit. Kup si jednoho jerka od Salma (myslím výrobce PL) a hned pochopíš jak to má chodit, těžko se to vysvětluje. Já koupil přes E-Bay dva od toho anglána (odkaz na hand made jerky), má je taky luxusní (i cenu), tam je to možná vidět ještě líp.
LuboO> ano je to buk, děsná práca, plná cimra pilin, pokud tě zajímá jak, tak tvar ryby přímočarkou, na kterou jsem si udělal takovej stoleček (pila je přišroubovaná zespodu /foto/ pod tou deskou, je to na tý fotce vidět, trčí tam pilovej list) párkrát se to seklo a dostal jsem dřevem po tlamě, obrys z toho webu, vytištěný a obmalovaný na dřevo, dodělávka ruční pásová bruska. Očka na háčky zubařskej stočenej drát (viz foto) síla tuším 1,1 nebo 1,2 mm, taky se to „dobře“ dělá.
- Sobota 9. května 2009 v 16:34® LuboO
-
regulus> pozeram, ze si nenechal nic na nahodu a pouzil si poctive bukove drevo. Ako sa ti javilo ohladom opracovania? Predpokladam, ze si to nerobil rucne. Pekna praca.
- Sobota 9. května 2009 ve 13:05® sidonius
-
regulus: díky za odkazy, ještě jedna otázka a to, kam mám dát olovo, a jak tak jerky plavou jestli u hladiny nebo pod ní,abych věděl kolik olova mám do něj dát díky
- Sobota 9. května 2009 ve 12:30® regulus
-
sidonius> jen zakulatit hrany, případně rádius o průměru rovným tloušťce jerka. Tady máte nějaký odkazy pro ispiraci, teda pokud to neznáte. http://home.hetnet.nl/…s_aad_uk.htm http://www.lurebuilding.nl/…rkbaits.html http://www.lurebuilding.nl/indexeng.html http://www.roofvissite.nl/…rkbaits.html http://lures.mysite.orange.co.uk/ http://www.eaglesportscenter.com/…ty/smity.htm#… Ještě fotečka, snad to už letos budu mít čas dodělat.
- Sobota 9. května 2009 v 11:34® dedacek
-
gomz> Závidím ti tvoji pevnou ruku. Moc pěkné.
- Pátek 8. května 2009 ve 23:05® BigMike
-
Gomz: proč šílenosti? Ve vodě je normální všechno:)Hlavně mít čas dát těm „šílenostem“ šanci!!!A vyzkoušet všechny vyrobené woblwry, propy, popy, glidery:)))) Já mám pořád pauzu a jiné zájmy, ale už mám slabé záchvěvy, asi do zahájení nějaké tělíčko osadím, nabarvím a uložím do krabice:) V nejbližší době objednám super banja, někde jsem je našel za 9,50! Tak na podzimní candáty dozbrojím a na ty letní okolo břehů na Lužnici ještě pár „šílených“ půlených w. mám.
- Čtvrtek 7. května 2009 v 10:04® mirecxxx
-
Salmo>Dik za wobky, s vyrobou som zacal trosku neskorsie......najskor som planoval ze si vyrobim len par,ale akosi ma to zacalo bavit
))na ryby akosi cas neostal
… tento rok sa neviem dockat ked zacne sezona
))
))
))
Chcel by som sa spytat na vase postrehy z lovov popripade farby, tvary telicka, velkosti woblerov .........ake mate skusenosti.