Chytej.cz

Domácí výroba woblerů

V diskuzi je 12.371 příspěvků, z toho 12371 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Středa 27. května 2009 v 8:13® LuboO
LuboO

ale ten je asi hrubsi, ako 0,75

Středa 27. května 2009 v 8:12® LuboO
LuboO

3stan, lexan mam este od teba, len mi porad, ako ho vytvarujes, tu jamku uz mam, ale ako urobit ten lexan, aby som ho neposkodil, myslis, ze by bolo dobre nahriat?

Středa 27. května 2009 v 8:01® 3stan

LuboO-v prednej casti musis vydlabat alebo vybrusit taky lievik. potom vezmes lexan 0,75 a ten si vytvarujes tiez. orezes a zalepis do tej jamky. lexan kupis vo zvaracskych potrebach.

Úterý 26. května 2009 ve 22:30® LuboO
LuboO

tu je par rozrobenych popperov, v stadiu pred dovazenim, len za panab**a neviem, ako vytvarovat popitko, radte, priatelia…

foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2009/th-img28689.jpg
Úterý 26. května 2009 ve 22:28® LuboO
LuboO

BigMike> ten letoxit by mal byt pravdepodobne toto, aspon s gomzom som to preberal. U nas ho maju v modelarskych potrebach v Piestanoch. Ale nikde inde som ho nevidel.

foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2009/th-img28688.jpg
Úterý 26. května 2009 ve 22:03® sidonius
sidonius

ahoj měl bych takový dotaz, nevíte někdo jak má být vyvážen bolenový wobler samlo thrill? kolik a kam mám dát olova, jediné co vim tak je, že je to potápivý typ. Díky

Úterý 26. května 2009 v 9:57® BigMike

gomz> Byť to tady už asi bylo tolikrát – prosím tě, mohl by jsi mi přesně napsat jaký typ toho letoxitu používáš, nejlépe i vyfotit a kde to jde sehnat? Aspoň širší okruh. Včera jsem proběhl Tábor a v modelařině nemají a nevědí, v drogerii nevědí o co kráčí atd. a já ho teď chci hned:)))Díky

Pátek 22. května 2009 v 0:16® gomz
gomz

jeste omluva-nejak se mi to seklo pri vkladani fotek, pardon.

Pátek 22. května 2009 v 0:15® gomz
gomz

LuboO,Michal:ani airbrush ani prodej ani pujcovani-neda se nic delat, ale zklamu vas…proste si jen budu hrat s doplnky novych hracek…

jinak se mooooc tesim az pujdu na rybky, ale mam pocit, ze letos tech dochazek asi moc nebude.

Čtvrtek 21. května 2009 ve 23:09® Michal/
Michal/

gomz< Půjčíš mi tak na víkend jednu tu hračku? Já bych ti ji vrátil po víkendu ve „stejným“ stavu :-)

Jinak u mě výroba stojí. Vůbec není nálada, ani moc čas. Chce to trošku tu náladu :-)

Čtvrtek 21. května 2009 ve 21:38® LuboO
LuboO

gomz> takze budes tyzdenne produkovat len 30 wobov miesto 100?:)))

Ides robit airbrush, alebo predavat auta?

Čtvrtek 21. května 2009 ve 21:20® gomz
gomz

LuboO:neporadim, bo nevim .....vcera jsem se motal po Trnave a dnes po Brne…

panove, me tvoreni asi velmi pribrzdi-zapojil jsem se do pracovniho procesu, ale pokud to pujde jen trosku tak foto (wobku)prilozim jako doklad cinnosti.

tak, ted jsem dostal na starosti takoveto „hracky“ a OMLUVA:vim, ze to sem nepatri.

foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2009/th-img28685.jpgfoto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2009/th-img28684.jpgfoto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2009/th-img28683.jpg
Úterý 19. května 2009 v 15:38® LuboO
LuboO

Skusim prispiet do tohto skoro mrtveho fora:))) Nakolko je dolezity sklon kvazi noritka na popoch? Je to nejak vyslene v stupnoch, alebo davate odhadom? Aby bol ten „pop“ co najlepsi…

Úterý 12. května 2009 ve 23:12® LuboO
LuboO

Tak ja uz 2 tyzdne pracujem na troch popoch, jednoducho nie je cas, aj teraz pracujem pre firmu… Clovek si proste neoddychne, kurna…

Úterý 12. května 2009 ve 22:10® Michal/
Michal/

Tak se to tady o5 rozjelo :-)

gomz< paráda. Však počkej, za chvíli tě doženu :-D ( ve snu ) :-D

Jinak já jsem dneska udělal jen 2 tělíčka, nějak nebyl čas, trošku sem zahradničil apod :-) , ale už mi konečně chodí ty woblerky s lomenou lopatkou! Je to zázrak :-D Takže už mám celkem 6 tělíček připravených do další fáze :-) Zkoušel sem i dneska ty lopatky z plexi ale v poslední fázi mi to prasklo, já vůl to totiž držel v kombinačkách a křup. Ale jakmile to dodělám, tak přidám fotky :-)

Pondělí 11. května 2009 ve 21:35® gomz
gomz

Doudleban:diky a jak neco budu zase mit pridam foto.

LuboO:vyrizeno a diky.

Pondělí 11. května 2009 ve 20:23® LuboO
LuboO

gomz> osobka

Pondělí 11. května 2009 v 19:55® Ftmči
Ftmči

gomz: Super, nic víc se k tomu říct nedá. Já nejsem schopen dodělat ani ty 2 Slidery z lípy. Pstruhovka je v plném proudu a domácí výrobky šlapou na 100%. Bohužel už mě 4 kousky opustily.

Pondělí 11. května 2009 v 19:49® gomz
gomz

sidonius: nevim jak kdo, ale sliderum davam olovo na stred tela a jerkum do predni a zadni casti.par fotek-snad ti to pomuze.

foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2009/th-img28682.jpgfoto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2009/th-img28681.jpg
Pondělí 11. května 2009 v 19:47® gomz
gomz

a dalsi

foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2009/th-img28680.jpgfoto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2009/th-img28679.jpgfoto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2009/th-img28678.jpg
Pondělí 11. května 2009 v 19:46® gomz
gomz

par kousku

foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2009/th-img28677.jpgfoto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2009/th-img28676.jpgfoto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2009/th-img28675.jpg
Neděle 10. května 2009 ve 12:55® regulus
regulus

LuboO> to co mám na obrázku jsou jerky ne woblery a jerky dělat z balzy je blbost. Jinak zůstanu u buku, je to pro mě relativně lehce dostupnej materiál, bez problémů ho koupím v malým množství co potřebuju, nechce se mi shánět habr nebo tis. :-)) )

Mimochodem doma nikdo nadšenej nebyl, teda kromě mě, mám to štěstí že mám dílničku a uklidit jsem si to musel sám. :-)

Neděle 10. května 2009 v 7:51® LuboO
LuboO

regulus> tak to klobuk dlu pane, to si si ozaj uzil a doma boli urcite vsetci nadseni:))) Inak, hustota bukoveho dreva je v inych cislach ako u balzy, tam to dovazovanie bude ozaj jemne, treba na to dat pozor, ja by som si tie kusky zo 2× strekol lakom a potom v umyvadle postupne po kuskoch skusal pridavat olovo. On sa ti uz teraz bude uplne inak ponarat ako balza. Nabuduce skus hrab (habr), to je tiez chutovka, jedna z nasich najtvrdsich drevin, a extremisti to robia z tisu:))))

Neděle 10. května 2009 v 1:15® regulus
regulus

sidonius> dělal jsem to podle těch návodů, někde na těch odkazech je i návod jak to vyvážit (ne na první straně, někde v hloubi, myslím toho holandskýho webu). V každým případě to nesmí plavat na boku jako leklá ryba, nedá se to říct univerzálně, obecně, aby byl hřbet u hladiny (u plovoucích), potápivý jsem neřešil, záleží na vyvážení předku a zadku, což je u každýho typu trochu jinak, většinou „čumákem“ lehce dolů. Abych pravdu řekl, dostal jsem se akorát k tomu opracování, mám jich ještě asi 10 nedodělanej­ch(myslím tím neopracovaný dřevo), pak už jsem na to neměl čas a leží to rozdělaný od předloňska. Díry na olovo jsem dělal kapinku větší s tím, že to pak vyzkouším jak to bude chodit a doladím odlehčením (třeba odvrtáním), jenže na to zatím nedošlo. Olovo tam buď nalít nebo si odlít válečky a vlepit. Kup si jednoho jerka od Salma (myslím výrobce PL) a hned pochopíš jak to má chodit, těžko se to vysvětluje. Já koupil přes E-Bay dva od toho anglána (odkaz na hand made jerky), má je taky luxusní (i cenu), tam je to možná vidět ještě líp.

LuboO> ano je to buk, děsná práca, plná cimra pilin, pokud tě zajímá jak, tak tvar ryby přímočarkou, na kterou jsem si udělal takovej stoleček (pila je přišroubovaná zespodu /foto/ pod tou deskou, je to na tý fotce vidět, trčí tam pilovej list) párkrát se to seklo a dostal jsem dřevem po tlamě, obrys z toho webu, vytištěný a obmalovaný na dřevo, dodělávka ruční pásová bruska. Očka na háčky zubařskej stočenej drát (viz foto) síla tuším 1,1 nebo 1,2 mm, taky se to „dobře“ dělá.

foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2009/th-img28674.jpgfoto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2009/th-img28673.jpgfoto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2009/th-img28672.jpg
Sobota 9. května 2009 v 16:34® LuboO
LuboO

regulus> pozeram, ze si nenechal nic na nahodu a pouzil si poctive bukove drevo. Ako sa ti javilo ohladom opracovania? Predpokladam, ze si to nerobil rucne. Pekna praca.

Sobota 9. května 2009 ve 13:05® sidonius
sidonius

regulus: díky za odkazy, ještě jedna otázka a to, kam mám dát olovo, a jak tak jerky plavou jestli u hladiny nebo pod ní,abych věděl kolik olova mám do něj dát díky

Sobota 9. května 2009 ve 12:30® regulus
regulus

sidonius> jen zakulatit hrany, případně rádius o průměru rovným tloušťce jerka. Tady máte nějaký odkazy pro ispiraci, teda pokud to neznáte. http://home.hetnet.nl/…s_aad_uk.htm http://www.lurebuilding.nl/…rkbaits.html http://www.lurebuilding.nl/indexeng.html http://www.roofvissite.nl/…rkbaits.html http://lures.mysite.orange.co.uk/ http://www.eaglesportscenter.com/…ty/smity.htm#… Ještě fotečka, snad to už letos budu mít čas dodělat.

foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2009/th-img28671.jpg
Sobota 9. května 2009 v 11:34® dedacek

gomz> Závidím ti tvoji pevnou ruku. Moc pěkné.

Pátek 8. května 2009 ve 23:05® BigMike

Gomz: proč šílenosti? Ve vodě je normální všechno:)Hlavně mít čas dát těm „šílenostem“ šanci!!!A vyzkoušet všechny vyrobené woblwry, propy, popy, glidery:)))) Já mám pořád pauzu a jiné zájmy, ale už mám slabé záchvěvy, asi do zahájení nějaké tělíčko osadím, nabarvím a uložím do krabice:) V nejbližší době objednám super banja, někde jsem je našel za 9,50! Tak na podzimní candáty dozbrojím a na ty letní okolo břehů na Lužnici ještě pár „šílených“ půlených w. mám.

Čtvrtek 7. května 2009 v 10:04® mirecxxx
mirecxxx

Salmo>Dik za wobky, s vyrobou som zacal trosku neskorsie....­..najskor som planoval ze si vyrobim len par,ale akosi ma to zacalo bavit:-)) ))na ryby akosi cas neostal:-(( … tento rok sa neviem dockat ked zacne sezona :-)) )):-)) )):-)) ))

Chcel by som sa spytat na vase postrehy z lovov popripade farby, tvary telicka, velkosti woblerov .........ake mate skusenosti.