Chytej.cz

Domácí výroba woblerů

V diskuzi je 12.371 příspěvků, z toho 12371 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Čtvrtek 27. března 2008 ve 20:58® Sander
Sander

A další kámoš. Tihle jsou fakt nejjednodušší… :o))

foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2008/th-img27758.jpg
Čtvrtek 27. března 2008 ve 20:50® Sander
Sander

gomz > oči jsou k tělu přilepeny kanagomem. Žádnou změnu na tvaru polyše jsem nezaregistroval. Po přelakování také vše ok.
A co se týče povrchu – používám lodní lak, nikdy nebude tak tvrdý jak bych si představoval, nicméně sezonu by vobler tohoto typu měl vydržet. A když ne, nechá se snadno opravit, nebo vyhodit. Za necelé dvě hodiny může být hotov jeho další nástupce.

Čtvrtek 27. března 2008 ve 20:35® gomz
gomz

lak na lode je „dle me“vesmes olejovy a to moc dlouho trva co se tyka vytvrdnuti…

Čtvrtek 27. března 2008 ve 20:34® gomz
gomz

Sander:ja jen,ze vetsina laku je vuci polystyrenu agresivni az destrukcni.kapni kanagom na polyst a on chudak zmizne.z ceho udelas povrch,ktery bude odolavat zubum?

Čtvrtek 27. března 2008 ve 20:21® sidonius
sidonius

jde použít i lak na lodě mám ho celou plechovku

Čtvrtek 27. března 2008 ve 20:17® gomz
gomz

pardon.prece nebudes neco lepit jen proto,abys to pak mohl rezat…udelej kostru,zatez a pak slep v jeden celek.brouseni­......ryba!

Čtvrtek 27. března 2008 ve 20:16® Sander
Sander

gomz > předpokládám že nic. Tyhle očička dělám poprvé, tenhle vobler je už pod jednou vrstvou laku, tzn. takhle už to zůstane.

Čtvrtek 27. března 2008 ve 20:11® gomz
gomz

sidonius:herkules je dobry,ale moc bych ho ve vode nemacel…pred chvilkou jsem psal o napousteni lakem…

Čtvrtek 27. března 2008 ve 20:10® gomz
gomz

sander:co ti udela polystyren, kdyz pak delas tu tvrdou vrstvu z laku?

Čtvrtek 27. března 2008 ve 20:02® sidonius
sidonius

čau chtěl jsem jak mám w. z balzy ztvrdit nekde jsem myslím četl že to mám potřít herkulesem prosil bych o pomoc díky

Čtvrtek 27. března 2008 v 19:54® Sander
Sander

gomz > ano, jsou to 3D odstřižky z polystyrenové kuličky :o)))) Ani nevím jak se to bude chovat ve vodě, zítra vyzkouším.

Čtvrtek 27. března 2008 v 19:52® sidonius
sidonius

děkuji za odpovědi a chtěl jsem se ještě zeptat jestli je lepší dřevo slepit nejdřív a pak řezat nebo nejdřív udělat hrubý tvar ,kostru ,vyvážit a pak slepit .Dělám je poprvé ze dvou dílů a nevím si rady díky

Čtvrtek 27. března 2008 v 19:43® gomz
gomz

sander:ty oci tak vypadaji nebo je tam efekt3D?z tohoto pohledu jsou pekne.

Čtvrtek 27. března 2008 v 19:38® gomz
gomz

sidonius:urcite to jde a par jsem jich delal(fotky jsem pridal)jen to nebyla balsa,ale smrk nebo borka.pokud mas neco hotoveho a delas dal tak chces urcite vylepsovat.to me taky potkalo.kdyz dve pulky pak urcite kostra z dratu jako celek.nechci delat chytreho,ale dam sem fotky jak to delam ja.trosku pocitam s tim,ze telo muze byt pryc po utoku dravce,ale myslim,ze i na zbytku kostry ho dostanu-snad.mozna mi bude nekdo oponovat.na to se uz tesim,aspon budu mit co zlepsit.

Čtvrtek 27. března 2008 v 19:35® Sander
Sander

sidonius > tohoto jsem dodělal před chvílí, potřebuji jen pár redskinů na duháky, takže věř, že ze dvou kusů to jde. Je tam vidět i dělící rovina, není ještě nalakován.

foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2008/th-img27757.jpg
Čtvrtek 27. března 2008 v 19:31® b.gun

sidonius: Nalistuj o dvě strany zpět a najdeš tam výrobu woblera právě ze dvou kusů balzy o tloušťce 1 cm.

Čtvrtek 27. března 2008 v 19:10® sidonius
sidonius

dobrý den chtěl jsem se zeptat jestli jdou vyrábět wob. z balzy,kterou slepím ze dvou dílů(dvě centimetrové prkénka)asi to půjde ale mám strach aby sem mi při řezání nebo pří chytání nerozdělily .děkuji za odpověď

Čtvrtek 27. března 2008 v 18:55® Sander
Sander

gomz > hezké korpusy na splávky :o)

Čtvrtek 27. března 2008 v 18:46® gomz
gomz

Mysho22:ja bych osobne telo prebrousil do te miry,kdy bude cca50% cisteho dreva a pak bych zacal napoustet lakem.mrni do starsich prispevku tam je nazoru na laky vic.ja osobne pouzivam jednoslozkovy epoxidovy lak.po dvou vrstvach jsem ja spokojeny.to uz se telo blyska jak psovi vaj…:-)

Čtvrtek 27. března 2008 v 18:04® Mysho 22
Mysho 22

gomz:Hej natrel som ich obyč. lakom na drevo ,aby nesali toľko vody pri vyvažovaní.No budem muset zajtra zajisť pozreť či predávajú ten epoxid. lak.Má nejaké špecial. označenie ten lak?

Čtvrtek 27. března 2008 v 16:28® gomz
gomz

mckvak8:ja vim…osa.ty hotovky na fotce jsem trosku pretizil tak jsem si par telicek udelal a budu laborovat nad mnozstvim olova.v podstate se daji ty tela jeste dobrousit v rukach a osa muze zustat jen jako hrbet.

Čtvrtek 27. března 2008 v 16:22® ART
ART

Gomz: jso zajimavý ale je tam vidět ta osa. Kdyby si je dělal rucně bylyby pro me zajimavejsi kdyz uz mas nejakou tu praxi na soustruhu tak to udelaš i driv ja delam na soustruhu jen splávky

Čtvrtek 27. března 2008 v 16:11® Prichy
Prichy

Gomz: to mi pripomelo film, pockej, jak se jmenoval…Pearl Harbor, moc pekny dilo.

Čtvrtek 27. března 2008 v 15:39® gomz
gomz

a tohle prace asi za 2–2,5hodiny

foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2008/th-img27756.jpg
Čtvrtek 27. března 2008 v 15:38® gomz
gomz

to jsou ti soustruzeni

foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2008/th-img27755.jpg
Čtvrtek 27. března 2008 v 15:29® gomz
gomz

Mysho 22:ja bych je vytvrdil epoxidovym lakem.dve tri vrstvy ridkeho laku je pekne do hlouby napusti.jen se divam, ze nejaka vrstva uz na nich je.

Čtvrtek 27. března 2008 v 15:18® Mysho 22
Mysho 22

TAk tu sú moje ďalšie výtvori.No akurát rozmýšlam čím by ich bolo dobré vytvrdiť.

foto/diskuze/domaci_vyroba_wobleru/2008/th-img27754.jpg
Středa 26. března 2008 ve 21:17® gomz
gomz

salmo:prosim te muzes nejak zrusit ty fotky co trci o tri monitory vedle?dekuji.

Středa 26. března 2008 ve 21:03® gomz
gomz

pablo:vsak ja taky wobliky nedelam cely rok,jen pres zimu.na nektere si derovackou na papir delam tecky z baliciho papiru,ktere lamou svetlo na ruzne strany.uvidis,ze s kompresorem budes mit zajimave kabaty.

Středa 26. března 2008 ve 20:28® pablo

gomz: hm, zaujmavý postup, páči sa mi že nekopíruješ typové voblery. tieto tovje by mohli fungovať. Ja som dosiaľ maloval lakmi na nehty, alebo som lepil fólie, teraz si však robím kompresor a chcel by som ich striekať (len nejak sa mi k tomu nedá dostať- nechce ma pustiť práca- hnusoba jedna)