Vyhledávání
Domácí výroba woblerů
V diskuzi je 12.371 příspěvků, z toho 12371 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pondělí 30. března 2009 v 18:18® gomz
-
sidonius:lak jako povrchovou upravu?letoxit.uz se tu o tom nekde psalo.je dost tvrdy po vyschnuti.
- Pondělí 30. března 2009 v 18:10® sidonius
-
gomz : máš to fakt pěkny co použivaš za lak?
- Pondělí 30. března 2009 v 18:03® gomz
-
mig61:tak nejak to dopadlo.neslo mi o ostre hrany te cerne barvy, ale toto uz je zase moc.mas nejakou radu?diky.
- Pondělí 30. března 2009 v 17:52® gomz
-
sidonius:nekde tu byly rentgenove fotky, ale kde to nevim.
- Pondělí 30. března 2009 v 17:16® sidonius
-
čau, chtěl bych se zeptat, jestli někdo nevíte, kde má X-Rap od Rapaly v těle závaží ?
- Pondělí 30. března 2009 v 16:43® gomz
-
mig61:diky za vysvetleni.podle meho v barve problem nebyl a asi bych se priklonil k tomu, ze tryska byla moc blizko do tela wobku.dam sem nejake foto kde to neni „akorat“.jeste malickost, venujes se vyrobe wobku?a sdelis nam neco o sobe v karte?(po prihlaseni pod tvym nickem:muj profil)diky.
- Pondělí 30. března 2009 ve 13:52® mig61
-
Kryvost barev Vallejo je velmi dobrá a při použití pistole i trysky 0,2 není problém. Pokud ale není pistole a barva správně seřízena, tak ten problém , o kterém píšeš, bude dělat každá barva. Barva by měla být řídká tak, aby šla stříkat, ale zase ne jako voda. Pokud pistole fluše jakoby kapky nebo dokonce kousky barev, je barva hustá, pokud se na povrchu rozprskne, je řídká (nebo byla tryska velmi blízko) a spolu s velkým tlakem udělá tebou popsaný efekt. U Humbrolek (syntetik) mohl být ještě problém ten, že to byla stará barva a ředidlo se s barvou již nespojilo (pokud nemáš originální ředidlo Humbrol, tak ho nahradíš S6006). Pozná se to už při míchání, kdy barva vypadá furt hustá, ale přitom ředidla je tam dost, nebo tak, že když kápneš barvu na okraj sklenice, tak se barva jakoby oddělí a steče aniž by nechala barevnou stopu a na skle zůstane jen to šipnavé ředidlo.
- Pondělí 30. března 2009 ve 13:26® gomz
-
Prutos:nic se nedeje, ale mysli na me.-------------------------------------------------------mig61:vypada to, ze mas nejake zkusenosti s barvenim pistolkou.takze dotaz:Vallejo barvy urcene na airbrush-udelam s nimi detail, s tryskou 0,2mm?maji dobrou kryvost(velikost pigmentu)?humbrolky jsem musel hooodne naredit a pak mi stejne vzduch „rozfoukl“ barvu.nizky tlak,minimum barvy.diky za info.
- Pondělí 30. března 2009 ve 12:33® mig61
-
Jestli můžu přispět s několika postřehy ohledně barvení pistolí: pistole (stříkací): opravdu není nutné mít pistoli za 6tis. stačí ta nejobyčejnější (kdysi byly za 300 ruské jednočinné Aerografy), ale do 1000,– se dají koupit vhodné kousky: http://www.airbrush-model.cz/shop/sindex.php?… Kompresor: ten z ledničky, protože je zadarmo – sám na něj jedu roky. Tento kompresor ale stále plive olejovou emulzi, tak je nutné mezi pistoli a komp dát filtr – stačí zaletovat do nějaké plechovky (pokud bude větší 3–5l jen dobře – bude zároveň působit i jako tlaková nádoba a nebude tolik kolísat tlak při spuštění pistole) jednu sací a jednu vypouštěcí trubičku a do plechovky nacpat cokoli co saje a zaletovat víčko. A to je všechno. Pokud je pistole dvoučinná (ovládá se vzduch i barva a pistolí tedy STÁLE NEPROTÉKÁ vzduch), tak aby v přestávkách mezi stříkáním nebezpečně netlakoval kompresor (většinou stejně dřív vyletí hadička, ale může bouchnout i ta plechovka), tak je nutný přepouštěcí ventil – ten ale lze nahradit obyčejnou dírkou (velikost nastavit stylem pokus-omyl) v hadici někde na cestě mezi kompresorem a pistolí, aby mohl přebytečný vzduch unikat, ale aby zároveň ještě fungovala pistole. Nebo vypínat kompresor, ale to je nepohodlné. barvy: kvůli smradu doporučuji akryl (vodou ředitelné) Vallejo nebo Tamiya k dostání v modelářských prodejnách, cena kolem 60,–/ks. Vallejo dělá řadu označenou jako Air, což je barva rovnou naředěná ke stříkání. Na štětec jsou ty druhé a jsou také výborné. Agama dělá syntetiky i akryl, lze je použít také a jsou levnější. snad jsem na nic nezapomněl
- Neděle 29. března 2009 ve 23:51® Prutos
-
Gomz: Promiň, částečně jsem na tebe zapomněl a částečně nestíham. Zítra nafotím a pošlu…
- Neděle 29. března 2009 ve 23:22® gomz
-
LuboO:zitra ti nafotim ty moje „broky“…gratulace k fishkam.mizim.ahoj .
- Neděle 29. března 2009 ve 23:17® LuboO
-
Inak, dnes dve hodky na rybach a dve podustvy (ostroretky) 42 a 43 cm. Konecne nieco krajsie.
- Neděle 29. března 2009 ve 23:06® LuboO
-
kukam, ze vy cpete do drazky platky? Ja na to pouzivam normalne broky do dierok, ktore vyvrtam odspodu do tela.
- Neděle 29. března 2009 ve 22:52® gomz
-
Michal:presne takovou formu jsem delal-jsi mne videl?
- Neděle 29. března 2009 ve 22:47® Michal/
-
gomz< Já to olovo hodil na plech a potom ho rozklepal kladivem. Pak sem to štípačkama, nebo pilkou nařezal na plátky a rvu to do drážky na drát. Ale uvažuju, že si odleju tyčinky. Ale času dost. Asi fakt prubnu tu tuš. Zítra ji zkusim a uvidim.
- Neděle 29. března 2009 ve 22:41® gomz
-
Michal:na tech fotkach bude vse z boku ploche a moje predstava je chod jerku.jinak sila je 1,5cm balsa.a s oluvkama opravdu nejdu, delal jsem je od obeda a uz mam praskly puchyr takze sory.vzory mas dobre tak se snaz a vyhraj si s barvou at to stoji za to.jinak jsem si udelal formu na olovo do wobku, zacina dochazet platkove…foto pozdeji.
- Neděle 29. března 2009 ve 22:24® Michal/
-
Tadyk jsou
Pro orientaci, ten první nahoře má 6 cm.
- Neděle 29. března 2009 ve 22:17® Michal/
-
gomz< Nechtěl by ses stavit? Potřebuju jich pár udělat
Jinak ten šestnáct centimetrovej obr vypadá dobře
Když sem začínal s výrobou, tak sem měl tendenci dělat hřbety do špičky. Teď už to flákám
Kamarád mi teď pučil nějaký woby, tak mám konečně originály, podle kterých můžu dělat
- Neděle 29. března 2009 ve 22:05® gomz
-
zde ty oluvka.zbytek je pohozeny v krabici, ale ty fotit nebudu
- Neděle 29. března 2009 ve 22:03® gomz
-
panove dekuji za pochvalu testu pistolky, ale jak to dopadne s barvou zatim netusim.dnesek ve znameni odlevani oluvek na feeder-uz mi z toho paradne hrabalo.jinak jsem se nechal malinko podrazdit a jak to dopadlo viz foto.ten obrouseny kousek mam nachystany na test zateze tak jsem zvedav.-----------------------Michal:myslim si, ze pouzit tuse by nemel byt problem, navic jsou dost ridke na paradni rozpraseni(taky jsem nad tim uvazoval)
- Neděle 29. března 2009 ve 14:24® Michal/
-
gomz< Jak sem se tak díval, tak si říkám, že kdybych si pořídil tuš, tak by to mohlo být na woby taky dobrý. Pěkně kryje a vypadá to s ní dobře
Nasadil jsi mi do hlavy brouka
----------------------------- Jinak dneska bylo zahajování a supr, 1 fiška za4 hodinky, ale pak to šlo, byl lín, kapříci apod
- Neděle 29. března 2009 v 11:29® Ftmči
-
Gomz: Ty si s těmi barvami opravdu vyhraješ. Už se těším na hotové woblery. Ten 12 gramovej je pořád ještě plovoucí. Koukají mu z vody asi 3mm hřbetu, takže by snesl ještě tak 2–3g, ale už by nechodil jak má.
Michal: Ten Butcher chodí s hodně velkým výkyvem do stran, protože je zatížení dost v zadu. Takže při pomalém vedení dělá krásně jeden dlouhý kmit za druhým. Při rychlejším vedení je to síla. Agresivnější wobler jsem zatím neviděl. Díky extrémě dlouhé lopatce jde rychle ke dnu. Už přesně vím, kde ho využiju. Štiky a okouni třeste se
.
PS: Všem dík, jsem rád, když se wobky líbí.
- Neděle 29. března 2009 v 0:11® Salmo
-
HaD> Jaký test ??
- Neděle 29. března 2009 v 0:09® Salmo
-
pro rejpaly> Teď ode mě nečekejte žádný výrobky,páč nemám balzu.Chtěl jsem jí pořídit v Brně,ale modeláři tam nebyli a to byla trochu čára přes rozpočet…Příští týden půjdu pro fošnu balsy a pak to roztočím
- Neděle 29. března 2009 v 0:07® Salmo
-
Zdravím pánové !! Měl jsem povinnosti,tak jsem musel naše nestárnoucí fórko zanedbávat…
Michal> Nejsi sám.Mě to taky blblo… gomz> Pistolka vypadá(a stříká) luxusně.Jinak musím ti pochválit wobky.Jako vždy paráda Doudleban> Pěkný,hlavně ten baculáč vypadá slibně…
- Sobota 28. března 2009 ve 23:05® Michal/
-
Stalo se to jen mě, nebo vám taky nešlo dneska chytej?
- Sobota 28. března 2009 ve 23:05® Michal/
-
gomz< Ty voe. To je jak kdyby si vzal lihový fix 0,1 mm a udělal čárku. To bude fakt super na woblery. Už vidim jak si budeš hrát s detailem šupinek a hlavy
Tiše závidím
Jinak s tolika barvama. Mno ty co sem koupil padly při prvotních pokusech a omylech, takže už moc nezbývá. Spíš bych pořeboval další skleničky na barvu.
Doudleban< Vypadá to dost dobře. Jak jsi psal, že má 6 gramů, tak jak jsi toho docílil? Já do nich rvu olovo všema směrama a nemaj víc jak 4 gramy
Jinak je to perfektní. Já, jak už jistě víš, čekám na materiál.
- Sobota 28. března 2009 v 16:19® gomz
-
Michal:to chces strikat auto?co s takovym mnozstvim budes delat?jinak foto testovani pistolky, ale jen s inkoustem, barvy takove linky asi delat nebudou.-----------------------------------Doudleban:vypadaji super, ten 5,5cm pujde asi ke dnu jak sekera, ne?
- Sobota 28. března 2009 ve 12:30® Ftmči
-
Copak skoro všichni výrobci už přestali vytvářet woblery? Přihodím sem tedy dva takové nestandardní typy ze série připravené na 1. lakování. Ten s očkem v lopatce je dělaný bodle Salmo Butcher SDR, má 5cm a 6g. Druhý wobler je dělaný bez předlohy, má 5,5cm a 12g a mám představu, že ho využiji při nočních pokusech o ulovení sumce.
- Pátek 27. března 2009 ve 22:34® Michal/
-
gomz< Spíš uvažuju o nějakým větším balení barev. Našel jsem kolem 200ml ale stálo to 800 Kč, takže nic, ale jsou prý i levnější a Agamy to vyráběj taky.