Chytej.cz

Domácí výroba woblerů

V diskuzi je 12.371 příspěvků, z toho 12371 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pondělí 23. února 2009 ve 23:18® gomz
gomz

LuboO:zavazi jsem nacpal do predni casti a jde „po hlave“ ke dnu.lopatka ho usmernuje a pri potazeni jde hlavou k hladine.podle meho je riziko poskozeni u vsech wobku skoro stejne, ale od toho si je tvorime a mame moznost i opravit, ne?taky je ta lopatka opravdu dost mala a pod uhlem-poskozeni zuby ano, ale jinak je to dost pruzne tak myslim to vydzi.

Pondělí 23. února 2009 ve 23:11® Dredaty
Dredaty

kdysi jsem opravoval na par vobech lopatky a daval tam plexi a kdyz jsem byl chytat, tak jsem s jednim hned pri prvnim nahozu pleskl o sutr a bylo po ni. Me se to moc nezamlouva-hodne prace a mala efektivita.

Pondělí 23. února 2009 ve 23:09® LuboO
LuboO

Dredaty, osobka

Pondělí 23. února 2009 ve 23:07® LuboO
LuboO

inak, ten matros, co som objavil, je uplne spickovy, len ho je nedostatok a myslim, ze sa uz nevyraba. Su to polotovary na vyrobu sablon pre brusenie brylovych cocek do sablonovych brusov. Mam teraz prislubenych cca 20 ks, z jedneho urobim tak 2–4 lopatky.

Pondělí 23. února 2009 ve 23:07® Dredaty
Dredaty

gomz: netusim kde by mohli v mem okoli s lexanem delat. Me staci, ze mi mistr z praxe shani nerezovy drat, bo unas ve skole svarujem jen klasicky CO-ckem. :-D

Pondělí 23. února 2009 ve 23:04® LuboO
LuboO

Dredaty, mne sa plexi opracuva dobre, len to musis robit s citom. Ale mam trochu strach z tych ran o sutre na brehu. Treba si dat na to pozor. gomz, a ako si ho vyvazoval? Toho s lopatkou vzadu? Btw, nie je tam riziko poskodenia lopatky rybou vacsich rozmerov?

Pondělí 23. února 2009 ve 23:03® Michal/
Michal/

gomz :-D

Pondělí 23. února 2009 ve 23:02® gomz
gomz

LuboO:uz i folklor?

Pondělí 23. února 2009 ve 23:02® Michal/
Michal/

gomz< lexan je nedostatkove zboží! :-D

Pondělí 23. února 2009 ve 23:02® Michal/
Michal/

LuboO< :-D :D Se zase budu řezat celou noc, už pudu spat a teď neusnu :-D

Pondělí 23. února 2009 ve 23:01® gomz
gomz

Dredaty:pokud se k tomu nekde dostanes tak hledej lexan.je dost tvrdy, ale pruzny a odolny.da se ohybat i za studena.da se propalit(pro diry na ocka v lopatce)

Pondělí 23. února 2009 ve 23:01® LuboO
LuboO

Michal, som si spomenul na taky slovensky song: nasiel som ja na zahrade cudne sklo, trikrat som ho mrdol o zem neprasklo, ooo plexisklo…:)))

Pondělí 23. února 2009 ve 23:00® Michal/
Michal/

Dreaty< Tak dám na vás no, Myslím na tebe a na Luba. Nwm, rád bych našel plast tak 2mm hrubý a průhledný, aby to vypadalo krásně, jenže to se sehnat nedá :-((

Pondělí 23. února 2009 ve 22:59® Dredaty
Dredaty

Michal: klasicke plexi je fakt na nic, mam toho doma plno, ale stejne radsi hledam neco jineho. Docela spatne se opracovava – pri rezani praska. A jak rikal Lubo, staci nekde klepnou a muzes delat novou lopatku.

Pondělí 23. února 2009 ve 22:58® Michal/
Michal/

gomz< Máš pravdu, jenže když jsem to zředil moc, tak bych tam musel být až do večera jak vocas, aby sem to měl obarvený. Dával sem 4 vrstvy a pořád to bylo bílý :-D Dneska sem dal cca 3 a bylo to fajn :-)

Pondělí 23. února 2009 ve 22:56® Michal/
Michal/

oprava: vydržet

Pondělí 23. února 2009 ve 22:56® gomz
gomz

LuboO:ano, experiment probehl(zatim jen v sudu s vodou)a funguje to tak jak jsi psal.neuhyba do stran, ale diky lopatce a pretizeni pri brnkani chodi hore, dole.navic si myslim, bude dost daleko mozne i nahazovat.de­adfish bych mozna nechal i bez lopatky.pokud bude trosku pretizeny.pak by mel mit chod nekde pod hladinou a pri pomalem tazeni(spis brnkani spickou prutu)by mohl makat super.

Michal:ja tu barvu redim opravdu hodne-humbrol.je pravda, ze to spatne kryje a je potreba strikat nekolikrat, ale barva je paradne rozprasena a pokud ji nedam moc na jednu vrstvu dela super praci.asi to bude i prumerem trysky, protoze mensi dirka musi mit ridsi barvu jak vetsi.

Pondělí 23. února 2009 ve 22:55® Michal/
Michal/

LuboO< Mno jak sem tak zkoušel, tak by to mohlo něco vydzřet. Měl sem v ruce 2mm a 3 mm plexi.

Pondělí 23. února 2009 ve 22:52® LuboO
LuboO

Michal, ide skor o to, ze nim niekde slahnes na brehu o skalu, to sa stane x-krat.

Pondělí 23. února 2009 ve 22:49® Michal/
Michal/

dneska se mi dostal do ruky kousek plexi a vypadá to, že vy neměl prasknout. To nejsou až tak ohromný nárazy do woba když dře o dno ne?

Pondělí 23. února 2009 ve 22:01® Michal/
Michal/

LuboO< Tak to ti nezávidím :-)

Já dneska stříkal, šlo to perfektně, až na konec kdy se to všechno po*ralo. Byla zima, a tak mi ta barva neschla ani po půl hodince, takže mi to nakonec všechno steklo dolů a zůstala základní bílá. Dřevo mám mokrý, takže tam nemůžu topit, a táta mě vystěhoval, ale vyklidil sem si místnost ve sklepě, kde vedou trubky od topení, takže bude hej. Sice je to tam malý, ale dá se to přežít :-)

gomz< Zkoušel sem stříkat přez šablonu na woba a je to perfektní :-) Jinak k těm barvám, ty používáš pořád ty Humbrolky? Mě totiž nejde do hlavy, že z 14 ml už mám půlku pryč. Když to naředim hodně, tak to nekryje, a když málo, tak se to cpe v trysce. Namíchal sem asi čtvrt sklínky od malý tatarky :-D ani ne, možná míň a vypadá to dobře.

Pondělí 23. února 2009 ve 21:24® LuboO
LuboO

prehnuty v dvoch osiach

Pondělí 23. února 2009 ve 21:24® LuboO
LuboO

tym, ze je prehnuty v dvoch asiach, tak predpokladam, ze pri kolmom osadeni lopatky mi ho bude tahat do strany. Ale neviem, ako to vykompenzovat, ci sikmejsim ulozenim lopatky, alebo ulozenim zavazia viac do strany. Pri sikmom ulozeni lopatky musim trafit uhol, to nebude sranda.

Pondělí 23. února 2009 ve 21:21® LuboO
LuboO

gomz, skusal si experimentovat s tymi lopatkami v zadnej casti tela? Stale premyslam, ako vyvazim a olopatkujem toho deadfisha

Pondělí 23. února 2009 ve 20:57® LuboO
LuboO

gomz, len ma to tak zaujima, alternativne nastrahy a tak. Uvidime, co splodime.

Pondělí 23. února 2009 ve 20:54® gomz
gomz

LuboO:tak to opravdu ne, ale asi to bude tim, ze tech dravcu jsem nijak moc nevzal od vody na obed.ani na videu jsem nic takoveho nevidel, ale je pravda, ze jsem toto tema ani nevyhledaval.mam pocit, ze jdes delat nejakou hadici, je to spravne?

Pondělí 23. února 2009 ve 20:50® LuboO
LuboO

gomz, mimochodom, ty si sa nestretol niekedy s tym, ze by dravce lovili hady? Alebo nevidel si niekedy v zaludku dravca hada?

Pondělí 23. února 2009 ve 20:39® gomz
gomz

LuboO:ja ti to psal.podle meho je to opravdu lepsi a pokud udelas a otestujes tak uz potom vis co a jak.neni potreba neco delat na xkrat.nekdy je to sice na palici, ale kdyz to vyjde je to super.

Pondělí 23. února 2009 ve 20:33® LuboO
LuboO

gomz, ja som to zacal robit bez systemu, ale prejdem na to, jak som ti vravel, 5 ks jedneho druhu az do finale, potom dalsich 5 iny typ atd. Plus nejaka pikoska popri.

Pondělí 23. února 2009 ve 20:29® gomz
gomz

LuboO:tak neco mam hotove, ale kolik jich je rozdelanych nevim-uz se v tom nejak ztracim.asi mi z toho uz hrabe.snad bude brzo pocasi a budu delat barvu-kompresor bude mit opet radost.navic mam udelat napodobeninu nejakeho hmyzu a zatim nad tim premyslim, ale snad to vyjde.