Chytej.cz

Domácí výroba woblerů

V diskuzi je 12.371 příspěvků, z toho 12371 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pátek 21. března 2008 v 19:58® Prichy
Prichy

gomz: mas proto nejake rozumne vysvetleni? Vubec tedy netusim, jak to delali, dnes je snad krome popu vse z peny. Kdyz vemu minulost tak urcite nejake nc ci kopirovaci frezy…dle me je to dost pomale a neverim moc tomu, ze to vydrzeli dlouho. Cili postaru pokud stroje jedine pripravky a specialni nastroje (brusne bych asi opet vyloucil, spis specialne nabrousene noze (neco jako srovnavacka, ale asi vice nozu)

Jinak jeste drive to delali urcite rucne.

Pátek 21. března 2008 v 19:28® gomz
gomz

jo jasne,ze je vse dle osy.prave proto jsem to chtel vyzkouset.nekde jsem cetl,ze i rapala tu nejlepsi balsu soustruzi.

Pátek 21. března 2008 v 19:25® gomz
gomz

na soustruhu jsem zacal delat teprve nedavno.spis slo o pokus.je to nesrovnatelne rychlejsi jak brousit tvar ve sveraku.taky jde o wob do delky kolem 3 cm.ty se me proste blbe v ruce delaji.nechci napinat,ale fotecky budou.

Pátek 21. března 2008 v 19:14® kostnak
kostnak

BM ma vzdy pravdu, lebo je velky. :-)

Pátek 21. března 2008 v 18:19® Prichy
Prichy

mckvak8: BM ma samozrejme pravdu (viz archimeduv zakon kontra hustata jednotlivych materialu)

Pátek 21. března 2008 v 16:51® olík

koukám Salmo že to tu pekně rozjíždíž hele máš v sobotu čas někam bysme zašli

Pátek 21. března 2008 ve 13:14® ART
ART

Big Mike s vztlakem bych se hádal ja mam s lipvýma woblerama problémy uplne opacný, ale s tim soustruhem je to divný to udelas jen obekty osove soumerný kdyz nepositam zavity

Pátek 21. března 2008 ve 12:29® BigMike

Proti gustu žádný dišputát, ale z té lípy to nemá takový vztlak a co především, jde to pomalu! Ale jak říkám, kdo jich udělá jen pár a chce mít pocit z dobře odvedené práce, proč ne? Však 20 jich bez soustruhu za den neuděláš:))A jde na soustruhu udělat tvar rybky? Strojařině nerozumím.

Pátek 21. března 2008 v 10:18® Salmo
Salmo

Ale nějak se to tu rozjelo já teda voby brousím z lipového dřeva smirkovým papírem ale prvně si nožíkem vyřežu hrubý trvar a pak to doladím

Čtvrtek 20. března 2008 ve 23:36® gomz
gomz

jednoduse…pokud hodim hranol do soustruhu.....staci jen odchytavat upichy

Čtvrtek 20. března 2008 ve 23:05® Kubajs
Kubajs

gomz:to by mě zajímalo jak tělo vytvoříš za 20vteřin z nového hranolku??

Čtvrtek 20. března 2008 ve 22:34® gomz
gomz

pokud nekdo mate nejake www na toto tema tak vam dekuji predem.jiste,ze nikam neprcham,ale moc rad bych nejaky pokec…

Čtvrtek 20. března 2008 ve 21:48® gomz
gomz

par wob doma mam a na foto musite vsichni pockat,nemam doma fotak.venuji se jim cca 4roky a o vysledky se rad podelim.dnes jsem presel na metodu,kdy mi telo wob trva vytvorit cca 20sec.

Čtvrtek 20. března 2008 ve 21:43® gomz
gomz

nejsem proti.vim,ze balsa je urcite lepsi…lipove je to co mam po ruce a bez placeni.jsem totiz ten, co si radeji neco tvori doma sam nez jit do obchodu koupit mat.dle me je to napul to same co za pul ceny koupit nejaky ten wob…dle me je na techto strankach aspon trosku provoz nekolika lidi co maji zajem o neco co by radi doma stvorili a meli byt jen pro potechu uspesnosti nastrahy radost z vysledku.

Čtvrtek 20. března 2008 v 19:17® Salmo
Salmo

gomz> jo pár jsem si jich taky udělal ale jak jsem přešel na balzu tak bych asi neměnil každopádně pokec klidně dát můžeme :-)

Čtvrtek 20. března 2008 ve 13:23® gomz
gomz

zdar chlapi.tvori tady nekdo wob z lipoveho dreva?par jich mam a chtel bych na toto tema pokecat…

Středa 19. března 2008 ve 20:19® Salmo
Salmo

pablo> Ano přesně tyhle.Kam jim umisťuješ zátěž ??

Středa 19. března 2008 v 19:03® pablo

Salmo: niečo takéto? zo šiestich, čo som zatiaľ robil, mal problémy s pohybom iba jeden

Středa 19. března 2008 v 17:43® Salmo
Salmo

Ale koukám že se moje fórum zvedlo z upadnutých fór :-) Já teď dělám něco jako Original Floating ale nechce makat sviňa :-D

Úterý 18. března 2008 ve 20:13® Dussy

Moje první handmade woblery…

Pondělí 3. března 2008 v 0:51® cormaxx
cormaxx

Tak co, máte nějaký nový výtvory?

Pondělí 4. února 2008 ve 21:44® Salmo
Salmo

jo je pěknej tihle malý kousci makaj jako o život 9-)

Pondělí 4. února 2008 v 18:11® Michal7
Michal7

jo zkoušel ani jsem nemusel do břicha dávat zátěž a plave hodně dobřě, jde to cejtit až v rukojeti prutu

Pondělí 4. února 2008 v 17:14® Salmo
Salmo

mckvak8> já taky chodím do školy 9-)

Pondělí 4. února 2008 v 16:25® l_boy

Tak nad tim premejslim taky…Kdyz sem koukal na www.babelfish.altavista.com, tak tam si ty Taliansky frajeri davaj plastovy noritka(snad z lexanu) s prohlubni uprostred-maj na to specielni porichtung-kovovou kulickou vtlacej ten plast do takovy maticky…-podobnym zpusobem by slo udelat urcite i tu „tlamicku“ na poppery si myslim! Tezko se to popisuje,tak na to mrkni-nekde to tam urcite najdes…

Pondělí 4. února 2008 v 16:02® cormaxx
cormaxx

Dratek: už si zkoušel jak plave?

Pondělí 4. února 2008 v 15:37® Michal7
Michal7

Můj první wobler ještě není hotovej ale na začátek dobrej ne.

Pondělí 4. února 2008 v 7:27® ART
ART

salmo: Výroba mi zabere cca 15min. takže mám spoustu tělíček. Pak dělám nořítko(chviličku) a to mě nebaví vůbec. Nakonec barvení tak to je uplnej konec. Nesnášim ja musim udělat dvě tři vrstvy a ještě čekat až to zaschne. P.S. Chodim do školy tak toho času taki neni mnoho

Pondělí 4. února 2008 ve 2:18® Mysho 22
Mysho 22

Chlapi a co takto popy ty nevyrábate? Ide mi hlavne o ten dolíček či priehlbinku či ako to nazvať bo robím lopatky z plexi skla a že by bolo zrovna nejako flexibilné sa povedat nedá.

Neděle 3. února 2008 ve 21:26® Salmo
Salmo

mckvak8> ani moc nespěchám teď jsem měl týden útlum 9-) P.S. co ti na tom trvá tak dlouho ??