Vyhledávání
Domácí výroba woblerů
V diskuzi je 12.371 příspěvků, z toho 12371 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pondělí 28. ledna 2008 ve 20:24® Jirka.:)
-
Michal:Já používám drát cca 1,5mm.Lopatku je nejlepší udělat z nějakého obalu od vaničkové zmrzliny,Salmo je dělá z krabičky které se dají sehnat v cukrářství jsou v nich většinou nějaké kiselé jazyky nebo pendreky.V podstatě zkoro ze všeho hlavně aby to něco vydrželo.Samozřejmně že woby se dají dělat i z jiného dřeva např.z lipového dřeva ale balza se líp opracovává.
- Pondělí 28. ledna 2008 v 19:48® Salmo
-
Jointed Blue
- Pondělí 28. ledna 2008 v 15:10® Ftmči
-
Mysho 22: Používám stejný jako na woblera. Dvousložkové epoxidové lepidlo, musí být průhledný. Vyrábí se rychloschnoucí i normální. Já používám to normální, protože mi přijde, že se ten epoxid líp rozteče.
- Pondělí 28. ledna 2008 ve 12:41® Michal/
-
Já bych potřeboval poradit a to ve 3. věcech. 1. Jaký průměr drátu by byl asi tak nejvhodnější? A z čeho vych měl udělat tu lopatku? No a za 3. jde to udělat i z něčeho jinýho než z balzy?
- Pondělí 28. ledna 2008 ve 12:20® MadMack
-
Tak tady je můj první popík na letní škádlení okounů na písácích.
- Pondělí 28. ledna 2008 v 10:33® pablo
-
kostnak: dík za typ na perfektnú stránku o výrobe wobkov. keď som pred časom nejaké hľadal, bolo to vždy v angličtine, max. ruštine. v taliansku by som to nikdy nenašiel
- Neděle 27. ledna 2008 ve 23:03® Mysho 22
-
Tu su moje vytvori pred farbenim.Sorry za kvalitu je to foto z mobilu
- Neděle 27. ledna 2008 ve 22:59® Mysho 22
-
Doubleban:Fuuu tak to je pekne pracne a použivaš ake epox. lepidlo ?? Použiješ rovno to s ktorym zalepuješ woba či maš nejake iné.
- Neděle 27. ledna 2008 ve 21:52® Ftmči
-
Mysho 22: Ja taky barvím modelařskými barvami. Postupuji takto: nejprve na celý wobler nanesu vrstvu dvousložkoveho epoxidoveho lepidla. Potom musím wobler přebrousit jemným smirkovým papírem, protože se balza jakoby naježí. Pak dám nátěr bílé barvy až zaschne dám barvu podkladovou (např. u okouna to je zelená), až zaschne i tato vrstva udělám detaily (např. oko, černý hřbítek a pruhy). Na závěr vše opět přetřu vrstvou epoxidu (kvuli lesku a ochraně barev).
- Neděle 27. ledna 2008 ve 21:26® Salmo
-
tak tu značku neznám
tudíž nevím co od toho můžeme čekat na jaké je to bázi(myslím tím jako vodovky,barva na plot,lihové barvy atd.)
- Neděle 27. ledna 2008 ve 21:17® Mysho 22
-
JA laky neopuživam som si kupil v modelarstve farby od Agamy
- Neděle 27. ledna 2008 ve 21:10® Salmo
-
Drží dobře nevím jak by držely ty tvoje ale moje laky na nehty drží až až
- Neděle 27. ledna 2008 ve 20:20® Mysho 22
-
kostnak:Diky celkom mi tie obrazky pomohli a dufam ,že eče pomožu bo chcem vyskušat vyrobit viacero typov. Salmo:Ked ho natreš tym Herkulesom a ideš farbyt držia farby nestekaju abo to musiš eče pretierat???
- Neděle 27. ledna 2008 ve 20:17® Mysho 22
-
Ono pytal som sa 1.) kvoli tomu aby som nahodou nenalakoval vobler a potom zistil ,že mi farby na nom nedržia 2.)Kvoli absobrcii balzy voči drevu nakolko je dost makka tagže aj dost toho asi nasaje Hlavne dufam ,že sa teraz po namalovani ked budem natierat lakom tie farby nerozmažú.
- Neděle 27. ledna 2008 v 18:55® Salmo
-
mckvak8> schéma přihodím večer teď není čas…
Mysho 22> já dávám zátěž hlavně k lopatce wob pak má agresivnější akci a je to lepší než aby nešlapal vůbec
.A co se těch barev týká tak to prvně natřu lepidlem „HERKULES“ a potom barvím laky na nehty (ten „HERKULES“ proto aby wob ztvrdl a aby mi z něho první zubatá nenadělala třísky)
- Neděle 27. ledna 2008 v 18:46® kostnak
-
suvisi to s momentom hybnosti. ak chces wobler s agresivnym chodom, zataz musi byt sustredene cim blizsie k osi otacania. ak chces kludnejsi chod (ako napr. countdown) zataz musis rozlozit na vacsiu dlzku. os otacania ma vacsina woblerov zhruba v mieste predneho hacika.
- Neděle 27. ledna 2008 v 18:18® kostnak
-
miso, tak je umiestnovana zataz v originaloch: xoomer.alice.it
- Neděle 27. ledna 2008 v 17:57® ART
-
Jirka: Já si myslim ze Mysho22 se ptal kvuli vsakování barev do dřeva proto tam chtěl dát ten lak. Bez laku a vodovek normalne hned na drevo a 3 vrstvy barvy a wob je hotov
- Neděle 27. ledna 2008 v 17:47® Jirka.:)
-
Salmo:Jj tenhle ten víkend mám nějakej popletenej omlouvám se. Mysho 22:Já barvím napřed vodovkmi na dřevo a pak teprve dávám lak protože když bych dal napřed lak tak by vodovky nechytly.
- Neděle 27. ledna 2008 v 17:41® ART
-
mysho: barvi normálně na dřevo s tim lakem jsem to jeste nezkousel ale jak rikam barvim na drevo a staci to vpohodě
- Neděle 27. ledna 2008 v 17:01® Mysho 22
-
Dalšia otazka je k farbení.FArbite hned na drevo alebo nanesiete najprv na woba nejaky lak a až potom??? Budem to farbit modelarskymi farbami od Agamy.
- Neděle 27. ledna 2008 v 16:58® Mysho 22
-
Chlapi jako vyvažujete woby bo u každeho to mi pride inak ked som robil Minnow tak mi stačilo dat broky k lopatke ale teraz ked som robil Shad-rap tak som sa s tym musel trocha viacej pohrat nemate nejaky tip ako to umiestnit bročky ,aby som s tym nemusel špekulovat.
- Neděle 27. ledna 2008 v 16:42® ART
-
Salmo : Vim ze už to tu bylo receno dostkrát ale nenamaloval by si mi schema toho dvojdilnyho woba. Stačí jenom ty nosný dráty jak to máš spojený. Diky p.s. abych se taky naucil neco novýho.
- Neděle 27. ledna 2008 v 16:17® Salmo
-
Jirka.:)> No tak to potom jo já bych jí dal do woblera jako jsi říkal ty bude se tam klepat ze strany na stranu.....
P.S. jirko ty obrázky jsi popsal oba b) tak je v tom guláš
- Neděle 27. ledna 2008 ve 13:46® Jirka.:)
-
Já nemyslel že tu kuličku dám do woblera špatně jsem to napsal omlouvám se.Vyrobyl jsem si chrastítko z bombiček od pera vzal jsem pár kuliček a dal do jedné z bomboček kterou jsem trochu zmenčil.
- Neděle 27. ledna 2008 ve 13:26® sidonius
-
Zkus do něj dát chrastítko které je na podvodním splávku , prodavají je zvlášť je jich tam asi 5 nebo 6 a stojí asi 100kč
- Neděle 27. ledna 2008 ve 13:25® sidonius
-
pro Jirku
- Neděle 27. ledna 2008 ve 13:22® sidonius
-
Zkus do něj dát chrastítko které je na podvodním splávku , prodavají je zvlášť je jich tam asi 5 nebo 6 a stojí asi 100kč
- Neděle 27. ledna 2008 v 11:46® Salmo
-
Tak přidávám foto slíbeného Jointeda zatím bez barvy(nevím jakou mu dát barvičku)
- Neděle 27. ledna 2008 v 11:16® Salmo
-
Jirka.:)> s tou kuličkou nevím v balze asi cvakat nebude… všechny woby z kuličkou jsou udělané z plastu
rgb3> nevím je to asi o tom kdo tě přijde zkontrolovat..... ale „lov“ bez háčků není lov lá taky zkoušel na naší říčce woby bez papírů ale naštěstí nikdo nepřišel