Chytej.cz

Domácí výroba woblerů

V diskuzi je 12.371 příspěvků, z toho 12371 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Neděle 6. ledna 2008 ve 12:01® Salmo
Salmo

koukám že jsi pěkně pokročil oproti začátku už to vypadá víc „profi“ já se teď zameřuju hlavně na Shady a úspěšně už se tvoří Red Head pak přihodím foto :-)

Neděle 6. ledna 2008 v 1:52® Prichy
Prichy

pardon, polystyren…jeden (ja) napise blbost, a druzi…, proto se radsi ted opravim.

Neděle 6. ledna 2008 v 0:34® Jirka.:)

Tak jak to jde?Tak sem se tu dlouho neukázal a ještě 3 týdny nebudu moc nic vyřezávat :-(( zlomená ruka.Tak alespoň posílám fotku woba kterého jsem ještě stihl vyrobit.

Sobota 5. ledna 2008 ve 22:21® rgb23
rgb23

Mno, odlívání woblerů do sádry, silikonu, pryskyřic a pod. jsem zkoušel mnohokrát, vždycky jsem se ale po pár hodinách vrátil k nožíku, smirkovému papíru a dřevu. Polystiren je ale určitě blbost, když už, tak pokud se podaří perfektní forma, jde to z náplně do tavné pistole(nasekané kousky dáš do formy a proženeš to mikrovlnkou, doplníš a repete, dokud není forma plná), nebo akrylátového tmelu (schne několik dní)

Sobota 5. ledna 2008 ve 22:06® Prichy
Prichy

jarvan: mas velice naivni predstavy o vyrobe polystirenu :-)

Sobota 5. ledna 2008 ve 20:30® jarvan

Nazdar handmadeři, když jsem si na konci sezóny chtěl udělat radost a při nákupu několika woblerů utratil ticku, tak jsem se začal zaobírat myšlenkou výroby woblera z polystirenu. Sťačilo by vzít origoš wobler, odlít ho do sádry a tak vyrobit dvoudílnou formu, doplnit ji o vtokové otvory a otvory pro odchod vzduchu. Do hotové formy vložit drátěnou kostřičku pro následné připevnění háčků, nořítko a nechat takto připravenou formu „vyboptnat“ polystirenem. Takto připravenou „nahou“ rybku, nabarvit a následně vytvořit lakový obal odolný proti prokousnutí a je hotovo.

Zatím jsem ale neměl čas na zjištění jak a z jakých surovin se vlastní polystiren vyrábí.

Jestli se mi to podaří zjistit tak to sem určitě hodím. Kdyby s tím měl někdo zkušenosti, nebo měl nějaký jiný tip na materiál který by byl na toto vhodný tak to sem prosím hoďte, nebo mi pošlete osobku. díky

Sobota 5. ledna 2008 v 11:52® Salmo
Salmo

Další Shad dokončen jen by to chtělo dokreslit detaily lihovkou…

Pátek 28. prosince 2007 ve 20:52® Ftmči
Ftmči

mckvak8: To asi dost záleží na velikosti.Při 2cm to opravdu není problém, u 10cm ,,cvalíka" je to zas o něčem jiném.:-)

Pátek 28. prosince 2007 v 17:18® jarryn21
jarryn21

Nazdar Toulíku jak se vede?

Pátek 28. prosince 2007 ve 13:17® Salmo
Salmo

no tak za pokus to stojí teď jdu zalovit naposled a pak už budu jenom dělat woby na zahájenou :-)

Pátek 28. prosince 2007 ve 13:08® ART
ART

Salmo : Taky je to řešení, bude to vypadat trochu divne, ale rybám to snad vadit nebude.

Pátek 28. prosince 2007 v 11:33® toulovec
toulovec

jaryn 21: dělal jsem tu maličko pořádek, chtěl jsem smáznout ty tvý nepovedený obrázky a omylem smázl i ten povedený. Omlouvám se, můžeš to plís poslat ještě jednou??

Pátek 28. prosince 2007 v 11:05® Salmo
Salmo

mckvak8> jo mě napadlo dát na ten trojháček kus polystyrenu a natřít ho třeba na červeno.Funkci by to splnilo a ještě by to lákalo dravce :-)

Čtvrtek 27. prosince 2007 ve 21:56® Tomik
Tomik

Jarryn21> ty ses minul povoláním, měl jsi být malíř!!:-D :-D

Čtvrtek 27. prosince 2007 ve 21:12® ART
ART

salmo: jak ho odlečit když už je zalitý nevim, ale pokusim se něco vymyslet

Čtvrtek 27. prosince 2007 ve 21:06® the fish

díky moc…

Čtvrtek 27. prosince 2007 v 19:06® the fish

jak dáváte do woblerka ty očka pro uchycení trojháčků?? díky

Čtvrtek 27. prosince 2007 v 19:06® the fish

jak dáváte do woblerka ty očka pro uchycení trojháčků?? díky

Čtvrtek 27. prosince 2007 v 17:46® ART
ART

Doubleban: já mám s mýma uplně opačný problémy pořád plavou. Já do nich cpu olova a taky je to veliký množství.

Čtvrtek 27. prosince 2007 v 15:05® Ftmči
Ftmči

mckvak8: Ja ho tam taky tunu nedaval.Teď jsem zrovna jeden dělal.Napřed normalně s trojháčkem v zadu (ten trojháček je fakt mikro) a po odzkoušení to bylo úplně k ničemu.Vyrval jsem celou kostru ven.Dal tam místo ní jednoháček, znova vyvážil tou samou zátěží a zalepil.Pak už makal v pohodě. Tam jde o to, že při týhle velikosti (2cm)je i ten nejmenší trojháček až moc.

Čtvrtek 27. prosince 2007 ve 14:17® Salmo
Salmo

aha tak to už nemám žádné připomínky :-)

Čtvrtek 27. prosince 2007 ve 14:12® jarryn21
jarryn21

ale to není kopie totok je original.:-) Měl jsem miniwob. na okounky.Jenže orig, měl právě trojhák jen u bříška.A tak se často stávalo, že okounci jen „ocucávali“prdel­ku.Tak jsem tam přidal trojháček a bylo po problému.A tenhle jsem si dělal na pstruhovku.Kvůli focení jsem tam jeden přidal.Všimni si, že je menší.:-)

Čtvrtek 27. prosince 2007 ve 13:39® Salmo
Salmo

u tý první fotky jak je ten trojháček na bříšku blízko „ocasu“ u origošů je hned za hlavou

Čtvrtek 27. prosince 2007 ve 13:38® Salmo
Salmo

jo už jsem toho drobka dělal tak před měsícem a pak jsem to vzdal ale teď nemám co dělat tak jsem se k němu vrátil ale zalitý už to je

Čtvrtek 27. prosince 2007 ve 13:37® jarryn21
jarryn21

Tou zvláštností myslíš co?

Čtvrtek 27. prosince 2007 ve 13:35® ART
ART

salmo: A už to máš zalitý ?

Čtvrtek 27. prosince 2007 ve 13:23® Salmo
Salmo

dal jsem tam jden asi gramovej broček a jde ke dnu jak šutr ale náznaky chodu tam jsou nevíte někdo jak ho mám nadlehčit ??

Čtvrtek 27. prosince 2007 ve 13:21® ART
ART

Doudleban: nerikal jsem tunu ale stačí malinko fakt ne moc a rozdíl uvidíš.

Čtvrtek 27. prosince 2007 ve 12:32® Salmo
Salmo

pěkně provedené ale nějak se mi nezamlouvají ty trojháčky proč to máš tak zvláštně řešené ??

Čtvrtek 27. prosince 2007 ve 12:32® jarryn21
jarryn21

Nějak mně to tu druhou fotku nevzalo.