Vyhledávání
Domácí výroba woblerů
V diskuzi je 12.371 příspěvků, z toho 12371 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Neděle 6. ledna 2008 ve 12:01® Salmo
-
koukám že jsi pěkně pokročil oproti začátku už to vypadá víc „profi“ já se teď zameřuju hlavně na Shady a úspěšně už se tvoří Red Head pak přihodím foto
- Neděle 6. ledna 2008 v 1:52® Prichy
-
pardon, polystyren…jeden (ja) napise blbost, a druzi…, proto se radsi ted opravim.
- Neděle 6. ledna 2008 v 0:34® Jirka.:)
-
Tak jak to jde?Tak sem se tu dlouho neukázal a ještě 3 týdny nebudu moc nic vyřezávat
zlomená ruka.Tak alespoň posílám fotku woba kterého jsem ještě stihl vyrobit.
- Sobota 5. ledna 2008 ve 22:21® rgb23
-
Mno, odlívání woblerů do sádry, silikonu, pryskyřic a pod. jsem zkoušel mnohokrát, vždycky jsem se ale po pár hodinách vrátil k nožíku, smirkovému papíru a dřevu. Polystiren je ale určitě blbost, když už, tak pokud se podaří perfektní forma, jde to z náplně do tavné pistole(nasekané kousky dáš do formy a proženeš to mikrovlnkou, doplníš a repete, dokud není forma plná), nebo akrylátového tmelu (schne několik dní)
- Sobota 5. ledna 2008 ve 22:06® Prichy
-
jarvan: mas velice naivni predstavy o vyrobe polystirenu
- Sobota 5. ledna 2008 ve 20:30® jarvan
-
Nazdar handmadeři, když jsem si na konci sezóny chtěl udělat radost a při nákupu několika woblerů utratil ticku, tak jsem se začal zaobírat myšlenkou výroby woblera z polystirenu. Sťačilo by vzít origoš wobler, odlít ho do sádry a tak vyrobit dvoudílnou formu, doplnit ji o vtokové otvory a otvory pro odchod vzduchu. Do hotové formy vložit drátěnou kostřičku pro následné připevnění háčků, nořítko a nechat takto připravenou formu „vyboptnat“ polystirenem. Takto připravenou „nahou“ rybku, nabarvit a následně vytvořit lakový obal odolný proti prokousnutí a je hotovo.
Zatím jsem ale neměl čas na zjištění jak a z jakých surovin se vlastní polystiren vyrábí.
Jestli se mi to podaří zjistit tak to sem určitě hodím. Kdyby s tím měl někdo zkušenosti, nebo měl nějaký jiný tip na materiál který by byl na toto vhodný tak to sem prosím hoďte, nebo mi pošlete osobku. díky
- Sobota 5. ledna 2008 v 11:52® Salmo
-
Další Shad dokončen jen by to chtělo dokreslit detaily lihovkou…
- Pátek 28. prosince 2007 ve 20:52® Ftmči
-
mckvak8: To asi dost záleží na velikosti.Při 2cm to opravdu není problém, u 10cm ,,cvalíka" je to zas o něčem jiném.
- Pátek 28. prosince 2007 v 17:18® jarryn21
-
Nazdar Toulíku jak se vede?
- Pátek 28. prosince 2007 ve 13:17® Salmo
-
no tak za pokus to stojí teď jdu zalovit naposled a pak už budu jenom dělat woby na zahájenou
- Pátek 28. prosince 2007 ve 13:08® ART
-
Salmo : Taky je to řešení, bude to vypadat trochu divne, ale rybám to snad vadit nebude.
- Pátek 28. prosince 2007 v 11:33® toulovec
-
jaryn 21: dělal jsem tu maličko pořádek, chtěl jsem smáznout ty tvý nepovedený obrázky a omylem smázl i ten povedený. Omlouvám se, můžeš to plís poslat ještě jednou??
- Pátek 28. prosince 2007 v 11:05® Salmo
-
mckvak8> jo mě napadlo dát na ten trojháček kus polystyrenu a natřít ho třeba na červeno.Funkci by to splnilo a ještě by to lákalo dravce
- Čtvrtek 27. prosince 2007 ve 21:56® Tomik
-
Jarryn21> ty ses minul povoláním, měl jsi být malíř!!
- Čtvrtek 27. prosince 2007 ve 21:12® ART
-
salmo: jak ho odlečit když už je zalitý nevim, ale pokusim se něco vymyslet
- Čtvrtek 27. prosince 2007 ve 21:06® the fish
-
díky moc…
- Čtvrtek 27. prosince 2007 v 19:06® the fish
-
jak dáváte do woblerka ty očka pro uchycení trojháčků?? díky
- Čtvrtek 27. prosince 2007 v 19:06® the fish
-
jak dáváte do woblerka ty očka pro uchycení trojháčků?? díky
- Čtvrtek 27. prosince 2007 v 17:46® ART
-
Doubleban: já mám s mýma uplně opačný problémy pořád plavou. Já do nich cpu olova a taky je to veliký množství.
- Čtvrtek 27. prosince 2007 v 15:05® Ftmči
-
mckvak8: Ja ho tam taky tunu nedaval.Teď jsem zrovna jeden dělal.Napřed normalně s trojháčkem v zadu (ten trojháček je fakt mikro) a po odzkoušení to bylo úplně k ničemu.Vyrval jsem celou kostru ven.Dal tam místo ní jednoháček, znova vyvážil tou samou zátěží a zalepil.Pak už makal v pohodě. Tam jde o to, že při týhle velikosti (2cm)je i ten nejmenší trojháček až moc.
- Čtvrtek 27. prosince 2007 ve 14:17® Salmo
-
aha tak to už nemám žádné připomínky
- Čtvrtek 27. prosince 2007 ve 14:12® jarryn21
-
ale to není kopie totok je original.
Měl jsem miniwob. na okounky.Jenže orig, měl právě trojhák jen u bříška.A tak se často stávalo, že okounci jen „ocucávali“prdelku.Tak jsem tam přidal trojháček a bylo po problému.A tenhle jsem si dělal na pstruhovku.Kvůli focení jsem tam jeden přidal.Všimni si, že je menší.
- Čtvrtek 27. prosince 2007 ve 13:39® Salmo
-
u tý první fotky jak je ten trojháček na bříšku blízko „ocasu“ u origošů je hned za hlavou
- Čtvrtek 27. prosince 2007 ve 13:38® Salmo
-
jo už jsem toho drobka dělal tak před měsícem a pak jsem to vzdal ale teď nemám co dělat tak jsem se k němu vrátil ale zalitý už to je
- Čtvrtek 27. prosince 2007 ve 13:37® jarryn21
-
Tou zvláštností myslíš co?
- Čtvrtek 27. prosince 2007 ve 13:35® ART
-
salmo: A už to máš zalitý ?
- Čtvrtek 27. prosince 2007 ve 13:23® Salmo
-
dal jsem tam jden asi gramovej broček a jde ke dnu jak šutr ale náznaky chodu tam jsou nevíte někdo jak ho mám nadlehčit ??
- Čtvrtek 27. prosince 2007 ve 13:21® ART
-
Doudleban: nerikal jsem tunu ale stačí malinko fakt ne moc a rozdíl uvidíš.
- Čtvrtek 27. prosince 2007 ve 12:32® Salmo
-
pěkně provedené ale nějak se mi nezamlouvají ty trojháčky proč to máš tak zvláštně řešené ??
- Čtvrtek 27. prosince 2007 ve 12:32® jarryn21
-
Nějak mně to tu druhou fotku nevzalo.