Vyhledávání
Domácí výroba woblerů
V diskuzi je 12.371 příspěvků, z toho 12371 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Čtvrtek 27. prosince 2007 ve 12:27® jarryn21
-
Tyhle dva jsou moje první kousky udělaný loni.Jenže jsem na ně na chudáky zapomněl
- Čtvrtek 27. prosince 2007 v 11:55® Salmo
-
to je přesně můj případ je moc těžkeja potápí se rychle tudíž ho nemůžu rozchodit
- Čtvrtek 27. prosince 2007 v 11:43® Ftmči
-
mckvak8: Když tam u takhle malýho woblera narvu tolik olova, aby se těžiště woblera posunulo až za hlavičku (při použití trojháčku), tak ten wobler půjde ke dnu jako kámen a při přitahování se ani nepohne.
- Čtvrtek 27. prosince 2007 v 11:30® Salmo
-
to je on parchant jeden neposednej
- Čtvrtek 27. prosince 2007 v 11:26® cormaxx
-
U tak malýho to bude těžký ho dovážit
Když na něj hodíš kroužek a trojhák tak to bude moc.Koukni do rybářství jestli nemaj malej háček s očkem kterej by tam šel dát místo trojháku…
- Čtvrtek 27. prosince 2007 v 11:23® Salmo
-
asi tak 2 cm foto pošlu
- Čtvrtek 27. prosince 2007 v 11:22® cormaxx
-
Salmo: jak je velkej?hoď sem foto kdyžtak
- Čtvrtek 27. prosince 2007 v 11:19® Salmo
-
mě se kolem osy netočí ale nějak nechcou chodit
- Čtvrtek 27. prosince 2007 v 11:17® ART
-
Proč do tý díry krerá vznikne v bříšku voblera nestrčíte nejaký ty olova a točit kolim osy se nebude.
- Čtvrtek 27. prosince 2007 v 11:15® cormaxx
-
Já loni dělal woblerky 3–4cm a na ty větší jsem dával 2 trojháčky.Musím se přiznat že moc nechodili,protože šly pomalu ke dnu.Ale když jsem jeden trojháček sundal tak šli dobře
- Čtvrtek 27. prosince 2007 v 11:09® Salmo
-
no právě to vyvyžovámí mi moc nejde tak jsem si myslel že když ho udělám z korku tak že ho nebudu muset dovažovat protože korek je sám o sobě těžší než balza tak by to třeba šlo a ten fígl bych se taky rád dozvěděl tak kdo něco ví tak ať to prpsím napíše
- Čtvrtek 27. prosince 2007 v 11:06® Ftmči
-
Záleží na tom, co je u tebe mini:).Nenapadá mě, ale žadný důvod proč ho dělat zrovna z korku.Korek se dost drolí a pokud je z lahve, tak v něm bude díra od vývrtky.Z balzy není až takový problém ho vyřezat.Problém nastává při vyvažovaní, kdy trojháček vzadu wobler moc zatíží a ten se pak ve vodě točí kolem své osy.Při použití jednoháčku, zabudovaného v tělě wobleru (podle článku v Kajmanovi) je wobler dobře vyvážen, ale zase je problém při záseku.Sám tu zátěž u miniwoblerů (asi do 2,5cm) nemám ůplně vyřešenou.Pokud má někdo něaký fígl, tak ať ho tu prosím napíše.
- Čtvrtek 27. prosince 2007 v 10:23® Salmo
-
Tak mě napadlo že si udělám miniwoba ze špuntu od vína co vy na to je to reálný nebo ne ????
- Úterý 25. prosince 2007 ve 23:09® pablo
-
syky: nielen je ten predatek hranatejsi, ale ma aj priecne zarezy po bokoch. som zvedavy ako sa ti ho podari napodobnit. original je z plavajucej peny, mozno plastu
- Sobota 22. prosince 2007 ve 21:25® ART
-
Syky: promin za kritiku doufam ze si to tak neberes a budem kamosi
- Sobota 22. prosince 2007 ve 21:02® Syky
-
No ten jeden je taký plochejší ale to preto že som to robil podľa 2D obrázka ktorý som našiel na nete. Tak niejak som si pamätal že je taký hranatejší ale pracujem už na zaoblení.
- Sobota 22. prosince 2007 v 18:28® Salmo
-
tak jsem právě dodělal Shada a jede opravdu výborně odpusťte mi ten brok u lopatky je to můj první kousek tak jsem ho nedovážil tak jak jsem chtěl a musel jsem to zachraňovat takhle
- Sobota 22. prosince 2007 v 17:48® ART
-
Syky: nejde to z týhle fotky poznat ale nemaj náhodou plochý boky. Promin jestli jsem se splet.Ale jinak ti fandim.
- Sobota 22. prosince 2007 ve 14:05® Syky
-
Práve mám rozpracované dva také Predateky, tak uvidím ako to dopadne.
- Pátek 21. prosince 2007 ve 14:14® ART
-
Mám novej soustruh tak ted jsu ho zkouset. Asi zacnu ale splávkem:)
- Pátek 21. prosince 2007 v 11:47® pablo
-
a čo poviete na takýto vzor? plávajúci vobler, hlbokopotápavý – potápa sa pod uhlom 45stupňov do 7m. Je z austrálie
- Pátek 21. prosince 2007 v 11:06® cormaxx
-
MadMack:Moc děkuju za vysvětlení! Já jsem si to nedokázal vysvětlit proč tečku na tělo
…Ale je fakt že to zní logicky
- Pátek 21. prosince 2007 v 9:21® MadMack
-
cormaxx- Je to kvůli lepšímu zaměření pro dravce. když se v létě rybičky zdržují v hejnu, dravec vidí to hejno jako jednu masu. Při útoku se rybičky rozprchnou do všech stran a dravec neví na co má vlastně zaútočit. ale když se v hejnu nějaká rybka odlišuje, dravec se na ni zaměří a vede na ni útok. Proto se dělá na woby ta tečka. Myslím že uplatnění mají tyhe woby v létě při protahování hejnem.
- Čtvrtek 20. prosince 2007 ve 22:39® cormaxx
-
BigMike:Proč děláš tu černou tečku i na bok ? Viděl jsem to i na origoš woblerech a nevim proč to tam je…dík
- Čtvrtek 20. prosince 2007 ve 21:58® Salmo
-
já dělám očka z třpitivých fólií a dám ne ně kapku laku a udělá to takovej vyboulenej tvar a vypadá to jako 3D oko
- Čtvrtek 20. prosince 2007 ve 21:03® Kuba V.
-
Díky za odpověď to by snad nemělo vadit hlavně když to dělá bordel:D Pokusím se taky nějaké vyrobit docela jsem jim propadnul na PROPa jsem nikdy nechytal, ale to by se mělo změnit už je budu mít konečně sehnané snad to nějak okopíruju a přijdu na to jak na PROPy:)
- Čtvrtek 20. prosince 2007 ve 20:16® BigMike
-
3D očka jsem také dával, ale jak píše 3stan (jinak kam se hrabe rapala:),byly problémy s plochou pod nimi, tak jsem se vrátil ke klasice – hlavičkou nastřelováku natisknu podklad oka, většinou žlutě a po zaschnutí koncem špejle ťuknu černě zbatek a vypadá to dobře! To samé někdy na bok,jen velkou černou tečku.
A co se týče popů, dělal jsem ty prohlubně do balzy ručně,pomocí takových těch kolatých brusek do ruční frézky. Ale ne frézkou,ručně.Dobrousil jemným smirkem. Jinak musím přiznat, že spíš šplouchají než pukají:) - Čtvrtek 20. prosince 2007 v 16:53® 3stan
-
MadMack – to by si mal:) , Inak som nezaznamenal rozdiel v ucinnosti. J e to asi len otazka vkusu:)
- Čtvrtek 20. prosince 2007 v 16:48® MadMack
-
hajan – dík, našel jsem je 3stan – no tak to budu muset ještě před lakováním vyvrtat dolíčky, dík za info
- Čtvrtek 20. prosince 2007 v 16:22® hajan
-
MadMack: Nerad se vám pletu do diskuse, ale Gammarus ty 3D wočadla má.