Vyhledávání
Diskuze s adminy
V diskuzi je 4.174 příspěvků, z toho 4174 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pondělí 28. února 2011 v 18:52® sus1
-
HaDová>
- Pondělí 28. února 2011 v 17:15® džigit
-
Robur> právě že né,jinak bych to nepsal.Už jsem dostal SZ,kde a co to je.Já to fotil po cestě z Ova do Bohumína,ať lidi ví,po příjezdu do Ova po dálnici.
Tento příspěvek byl editován 28.2.2011 16:17:59 uživatelem džigit.
Jinak opět jsem kouknul na možnost úprav a popisky u jednotlivých fotek jsou.A´t dám uložit změny,nebo uložit album,není to tam - Pondělí 28. února 2011 v 17:12® Robur
-
džigit> a není to vidět až při rozbalení fotky?
- Pondělí 28. února 2011 v 16:56® HaDová
-
sus1> nechtějte to .....
- Pondělí 28. února 2011 v 16:15® džigit
-
sím,sím,nahrál jsem fotoalbum i s popiskama u fotek a ty tam při prohlížení nejsou.Nějak to album pak ztratilo důležitý doplněk
- Neděle 27. února 2011 v 18:00profil byl smazán
-
text nepatří do této diskuse – spíše reklamní text
Tento příspěvek byl editován 28.2.2011 15:56:26 administrátorem HaDová.
Důvod editace: Příspěvek neobsahoval relevantní obsah. - Sobota 26. února 2011 v 19:07® inspo
-
sus1> Jak jinak taky.
- Pátek 25. února 2011 ve 23:46® sus1
-
inspo> Dobře ,vid???si to taky myslim.
- Pátek 25. února 2011 ve 23:25® regulus
-
sus1> ona je jedna věc všecko šmahem smazat a druhá probrat to a to ti garantuju, že bys tu brigádu vzal hodně rychle zpátky.
- Pátek 25. února 2011 ve 23:23® inspo
-
sus1> To by dopadlo.
- Pátek 25. února 2011 ve 23:21® sus1
-
Já se hlásim na brigádu, na jeden den být adminem.
- Pátek 25. února 2011 ve 23:17® regulus
-
kerob> v pohodě, jen o tom plkáme a ani jeden z nás nemá patent na rozum. Já sice taky nejsem úplně přesvědčen, že mazání je všelék, jenomže pokud to bude narůstat takovým způsobem jak doposud, tak se dostaneme na krásnou hranici 1000 novejch fór za rok, takže tu za 5 let (a to je raz dva) bude 10 nebo taky 15 tisíc fór a to už bude nezrevidovatelný. Jasný, kdo ví co bude za 5 let, nic není věčný. Z druhé strany, kdyby kdokoliv z adminů začal mazat odzadu ty největší ptákoviny, tak si toho podle mýho nikdo ani nevšimne, leda autor, ale myslím si že v mnoha případech ani on. Jasný je, že fór bude přibývat, pokud se vykašleme na to, že by tu kdokoliv cokoliv v historii hledal, tak na to můžeme klidně hodit bobek, každej si prostě vyrobí nový fórum podle potřeby a někdo mu na jeho dotaz odpoví nebo taky ne, ve své podstatě tu bude čím dál problematičtější cokoliv dohledat. No tady by mě docela zajímalo, kolik lidí by bylo pro variantu řekněme více restriktivní (nějaký omezující faktory při zakládání fór, mazání blbin a slučování duplicit) a kolik by bylo pro tu naprosto liberální (nechat tomu absolutně volnej průběh, bez jakýhokoliv vměšování (nemyslím pochopitelně nějaký vulgarity, zase taková anarchie tu být nemůže).
- Pátek 25. února 2011 v 16:59® kerob
-
regulus> v necem s tebou souhlasim, v necem ne. V cem zasadne nesouhlasim je to, ze je potreba cokolivc mazat. Ja bych nemazal nic, datovej objem je minimalni (a tech vlaken zas tolik neni) a nikdy nevis kdy se to bude nekomu hodit. A ani nejsem presvedcen, ze jakekoliv mazani prispeje k prehlednosti. 2× jsem zazil na diskuznim foru, ze bylo zavedeno mazani a nikde to neprineslo kyzeny cil.
- Pátek 25. února 2011 v 16:05® regulus
-
kerob> jistě, to co píšeš je svým způsobem logický, obávám se ale, že v mnoha, pokud ne ve většině případů tomu tak není. Zadavatel fóra se vůbec nepodívá jestli takové fórum už neexistuje, on prostě jen udělá nový fórum a důvody, ty se mnohu jen domnívat, ale soudě podle duchaplnosti některých zadání bych to viděl tak, že jen chce mít fórum který sám založil nebo mu možná jde o oněch 5 fishbonů za založení.
Z druhé strany určitě stojí za zamyšlení, jestli archivovat jak jsi napsal „… tuny 100 let starejch plků …“, jestli by náhodou nebylo rozumný fórum, který je nějakej delší čas „mrtvý“ prostě a jednoduše smazat, aby tu nestrašilo. Musím uznat, že naprostou většinu těch prehistorickejch fór asi vůbec nikdo nečte i když se nedávno stalo, že tu někdo vylovil fórum z roku 2005 a jeden nebo dva lidi pobouřeně reagovali na 5 let starý příspěvky, ani je nenapadlo se podívat na datum, kdy to bylo napsaný.
Jak konec konců psal osprey, jsou fóra, který jsou zcela jasně na odstřel z důvodu, že daný prut nebo naviják se už dávno nevyrábí a tudíž to nikoho nezajímá, akce které se konaly před několika lety apod. to je asi jasný. Druhou skupinou jsou fóra řekněme o obecných informacích. Jako příklad jsem vyhrabal dvě ukázky z úplně prvních fór na tomto serveru, první už 6 let „mrtvý“ http://www.chytej.cz/forum/57/ a druhý po 4 letech oživený http://www.chytej.cz/forum/59/ . To jsou jenom dva příklady, první je asi historicky i námětově předurčený ke smazání, ale to druhý je dle mýho námětově stále aktuální, druhá strana věci je ta, že na téma zahájení s prakticky stejným nebo podobným námětem je tu mnoho dalších víceméně duplicitních fór i když mají různé názvy a zadání je kapinku jinačí.
K otázce proč vadí duplicitní fóra. V prvé řadě jde o to, trošinku zpřehlednit tento server. Neřekl bych, že duplicitní fóra jako takový přímo vadí, jde spíš o to co je námětem. Klasická otázka v zadání fóra „Jaký … (prut, naviják, vlasec …)“, zadej si do vyhledávače slovo jaký, dej vyhledat jen témata fóra a vypadne ti toho 16 stránek, z poloviny furt ta samá z hlediska tématu fóra stupidní otázka, 100× odpovězená a navíc na ni už málokdo relevantně odpoví. Domnívám se, že by dotyčný dostal spíš odpověď v příslušné diskusi. Možmá by bylo pro tento případ vhodné zřídit rubriku „Otázky a odpovědi“, jakási obdoba fór, s tím, že by životnost tématu byla časově omezena, třeba 3 měsíce a pak by byla systémem automaticky smazána. Pokud se fór samotných týká, tak by možná nebylo od věci, že by systém nedovolil založit fórum se stejným názvem a uživatele automaticky přesměroval na již existující fórum.
Jak jsem psal, chci tady na toto téma rozproudit diskusi, zajímá mě každej názor a důvod je jedinej, aby tu byly rozumný náměty a to co se uvede v praxi či nikoliv je na tom jestli to jde či ne a na Davidovi, pro kterýho si myslím budou tyto připomínky cenný. - Pátek 25. února 2011 ve 12:29® kerob
-
Robur> uz jen proto, protoze museji svou otazku napsat jako odpoved na otazku puvodni a pokud je to z historie vyhrabany vlakno s vetsim mnozstvim odpovedi, tak tam XX% lidi po jeho oziveni bude odpovidat na puvodni otazku a ne na tu, ktera to ozivila. Nebo bude dochazet k nedorozumenim jako ve vlakne ohledne rybareni na Machaci… Je to tu videt kazdou chvili.
Tento příspěvek byl editován 25.2.2011 11:33:05 uživatelem kerob. - Pátek 25. února 2011 v 11:10® cercer
-
kua,zas ty ENka
- Pátek 25. února 2011 v 11:09® cercer
-
osprey> no,nepodceňuj je-nadatlovat něco a zmáčknout Enter umějí už dneska od 2roků…jen se vším ostatním to je malinko horší..
- Pátek 25. února 2011 v 1:14® osprey
-
regulus> Asi bych měl já. Jenže nevím, jestli to, co mě připadá jako pyčovina se tak jeví i čtrnáctiletému klukovi (například), který tu otázku zadal. O čtenářské gramotnosti dnešní mládeže si myslím své a vlastně můžu být rád, že to tam ten jedinec dokázal nadatlovat a zmačknout Enter. Kolikrát radši jen opravím hrubky v zadání a nechám to být.
- Pátek 25. února 2011 v 0:47® regulus
-
osprey> ano, přesně to co jsi napsal v druhé části (prut 2007), by asi bylo vhodný odstranit, aby to tu nestrašilo i když taky kdo ví???
Jinak nevím co vidíš pod slovem masivní, já měl na mysli spíš nějak efektivně zamezit duplicitám a mazat jen ty úplně největší pyčoviny, je ovšem otázkou, kdo bude ten „arbiter elegantiarum“ který bude rozhodovat jestli už jo nebo ještě ne.
- Čtvrtek 24. února 2011 ve 23:42® osprey
-
regulus> Já tím nejsem nadšen, ale mám pocit, že masivní mazání by udělalo větší škody.
A u některých fór je lepší začít od nuly. Koho by třeba zajímaly rady ohledně výběru nového prutu napsané v roce 2007?
- Čtvrtek 24. února 2011 ve 22:12® regulus
-
Alov> s tím, že se musí upravit vyhledávač sice souhlasím, ale obávám se, že to nebude nic platné, protože lidi na to jednoduše serou, ani je nenapadne něco vyhledávat, prostě udělají nový fórum je to pohodlný, můžou to udělat, tak proč by se namáhali. A to, že je tu stejný nebo podobný fórum už 5× nebo i víckrát, to je jim absolutně fuk. Ještě pokud se toho vyhledávače týká, tak udělat vyhledávač tak, aby našel alespoň většinu, to je taky kumšt, když se člověk podívá jakým způsobem jsou někteří lidi schopni fóra pojmenovat a co je pak v zadání.
Aktuální stav je tady takovej, že se díky liberálnosti nic nemazalo, všichni směli všechno a vznikl docela slušnej mišmaš, jen od začátku února do teď, vzniklo 58 nových fór, takže se jich nejspíš kolem 20 ještě dočkáme. Ano jak jsi správně napsal, uzamykat, slučovat a ty co už nikdy nebudou aktuální prostě mazat. Bohužel, zatím nevyšel příkaz, mazat sice můžu, ale je jakási dohoda nebo požadavek, že se mažou jenom vulgarity apod., pro slučování fór nemám ani já a nejspíš ani ostatní admini oprávnění nebo tu prostě ta možnost není. Jen pro zajímavost, zadej si do vyhledávače „Dalešice“ a „Dalešická přehrada“, jenom z těchto dvou názvů na tebe vykoukne 10 fór, zadání … no posuď sám, jak je to specifický a to jsem přesvědčenej, že jsou tu ukrytý ještě jiný který někdo zadal třeba bez diakritiky nebo s pravopisnou chybou a tudíž je aktuální vyhledávač nenajde. Pokud se týká tý jednoduchosti administrace otázek, tak to žádnej program neudělá, někdo bude muset těch víc jak 5000 fór přebrat a to ti z vlastní zkušenosti můžu říct, že to je pakárna jako sviňa.
Pokud se týká toho „… novým návštěvníkům něco zakazovat nebo povolovat po určité době je nesmysl. Lidem (zákazníkům) se musí vyjít vstříc …“ tak každá mince má dvě strany, pokud ta liberárnost svým způsobem škodí stávajícím nebo je dokonce tak odradí, že na server přestanou chodit, je nutné tuto alternativu zvážit, co má pro majitele serveru větší hodnotu, ale to je otázka na Davida. Já osobně to dal do placu jako jakousi diskusi nebo řekněme průzkum veřejnýho mínění, názory můžou být různý, někomu ty fóra vo ničem nevadí, jiným vadí hodně, mě osobně to je ne jedno, ale že bych nad tím stákal radostí to rozhodně ne, řekl bych, že mne to tak trochu obtěžuje prodírat se nesmyslnejma fórama na který většinou nikdo relevantně neodpoví. - Čtvrtek 24. února 2011 ve 20:32® Robur
-
kerob> a proč ti lidé nemohou tu starou diskusi směřovat tam, kam chtějí a co je zajímá?
- Čtvrtek 24. února 2011 v 15:46® kerob
-
Robur> proc vam porad vadej duplicitni fora? Kdo ma porad prebirat ty tuny 100 let starejch plku aby stejne zjistil, ze se tam nic z toho, co potrebuje nedozvi? Hodne lidi se stejne pred zalozenim fora pokusi neco rozumnyho vyhledat a kdyby nasli co hledaj, nebudou nic zakladat… a v neposledni rade, kdyz se zacne „nanovo“, tak si muze zakladatel smerovat vyvoj diskuze k tomu, co ho zajima a taky se vyvaruje odpovedi na neco, na co se ptal treba puvodni zadavatel…proste je podle me lepsi mit 5 podobnych vlaken, nez jedno 5× ozivene, ve kterym se nikdo nevyzna.
- Čtvrtek 24. února 2011 v 15:22® inspo
-
To aby David najmul další pracovní sílu na hledání duplicitních fór. Je jich už spousty a navíc vyhledávač je pro jejich odhalení nepoužitelný.
- Čtvrtek 24. února 2011 v 15:03® Robur
-
reálné zjedndušení je to, že fórum může založit kdokoliv, ale na ploše by se objevilo, až ho admin schválí. Pokud by bylo duplicitní, nabídne admin už založenou alternativu, kterou si může nový zájmence oživit.
- Čtvrtek 24. února 2011 v 8:48® Alov
-
regulus> V první řadě se musí upravit vyhledávač. Zjednodušit a zpřehlednit jej. Poté se může začít řešit, co s otázkama. Nemůžeš lidem mazat nebo zakazovat zakládat otázky a odkazovat je na vyhledávač, který momentálně je téměř k ničemu.
Jakmile bude vyhledávač jednoduchý, tak i administrace otázek se zjednodušší. Pokud bude forum duplicitní, tak by bylo fajn, kdyby šlo „zamknout“ s tím, že admin do fora napíše, že bylo zamčeno pro duplicitu, hodí do příspěvku odkaz na již existující a třeba po dvou dnech se automaticky po uzamčení smaže (nebo ručně, to je fuk).
Ale novým návštěvníkům něco zakazovat nebo povolovat po určité době je nesmysl. Lidem (zákazníkům) se musí vyjít vstříc. Ne je hned omezovat a tím pádem odrazovat. - Středa 23. února 2011 ve 23:52® džigit
-
regulus> myslíš,že funguje vůbec hlasování?
Já k tomu mám zatím jen malou nepodstatnou vychytávku-což takhle konečně překopat vyhledávač?!? Možná by si lidi našli potřebné a omezilo by se zakládání… Ovšem zakládání fór o „poraďte“ prut,navi,či odobně asi neomezíš.Přicházejí noví,mladí dospívají apod. - Středa 23. února 2011 ve 21:31® regulus
-
Fórum „Výzva“ a hlavně nespočetné množství fór vo … asi nemá cenu ani psát o čem, mne opět vyprovokovalo k tomu, abych se přimluvil, doufám že za většinu normálních návštěvníků Chytej, aby se nějakým způsobem zamezilo vznikání dalších a dalších nesmyslných fór. Zářným příkladem je poslední perlička http://www.chytej.cz/…fmaster-750/ jehož autor http://www.chytej.cz/…11272/lalin/ se zaregistroval dnes, přihlásil se jednou, že by napsal alespoň nějaké údaje do karty ho ani nenapadlo, ale už stihnul vyrobit fórum. Mimochodem já jsem za 6 let co tu jsem registrovanej vyrobil 16 fór a to mě k některým přinutily okolnosti, průměr je tedy asi 2,5 fóra za rok.
Ať si kdo chce říká co chce, ale můj názor je ten, že pokud se nějakým vhodným způsobem alespoň částečně nezamezí tomuto jevu, bude tu mít za chvíli fórum každej naviják, prut, rybolovná technika, ta navíc rozdělená podle síly vlasce, velikosti háčku, ročního období a používané nástrahy. Možná se to ještě rozšíří na slunečno, polojasno, oblačno, zataženo, déšť, kroupy a sněžení. Dále tu budeme mít fórum každého revíru v ČR, ty známější hned několik duplicitních, případně ještě vztahující se k cílové rybě. Stručně a krátce řečeno, vznikne ve fórech naprostej zmatek a bordel, nedohledá se vůbec nic a navíc nebude ani v lidských silách, ani v silách výpočetní techniky v tom udělat pořádek.Z toho důvodu jsem se rozhodl, že v této diskusi zkusím apelovat na vás ostatní, jestli nemáte nějakej dobrej nápad, jak účinným způsobem co nejvíce eliminovat tento chaos, asi to ničím jiným než restrikcemi nepůjde, takže bych byl rád, kdyby z vás vypadlo něco rozumnýho, co by vyřešilo problém, ale příliš neomezovalo rozumné uživatele. V konečném důsledku, bych byl rád, kdyby se nad vašimi návrhy David zamyslel, jestli by nebylo rozumné některý z návrhů uvést do praxe.
Přiznám se, že mne samotnýho nic co by mě nadchlo nenapadá, asi bych ale byl pro to, aby fórum nemohl založit kde kdo, omezeno délkou registarace (třeba až po měsíci), možná by stálo za úvahu podmínit možnosti založení fór ostatní aktivitou na serveru (po X odpovědích v diskusích a ostatních fórech nebo jen třeba na základě počtu přihlášení ne každý je spisovatel). Možná i mnou už zmiňované odečtení fishbonů za založení fóra a následné odečtení dalších, pokud se odhlasuje, že fórum bude smazáno. Varianta, že by admini rozhodovali sami od sebe zda fórum smazat či ne je dle mýho nepřijatelná i když by se to mohlo zdát nejjednodušší.
Ještě jedna taková možná ošemetná věc, která by možná trochu odlehčila. Vím, je tu všeobecná diskuse, ale často se to zvrtne tak, že diskutují dvě nebo tři skupinky a příspěvky se prolínají a často uniká pointa. Což takhle uzavřené fórum nebo jak to nazvat, něco jako místnosti na Chatu a zakladatel bude současně moderátorem, povolí nebo zakáže přístup, případně to celé zruší. Dost možná by to taky trochu pomohlo.
- Pondělí 21. února 2011 ve 14:54® kerob
-
džigit>
- Pondělí 21. února 2011 ve 14:31® inspo
-
džigit> Smích??? Přejde!!!