Chytej.cz

Diskuze s adminy

V diskuzi je 4.174 příspěvků, z toho 4174 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pondělí 21. února 2011 ve 14:24® džigit

kerob> počkej až to přečte Klon,poputuješ jako „příklad“ do fóra „výzva“ , aneb zvyšme úroveň těchto stránek tolerancí hrubek :-))

Pondělí 21. února 2011 ve 13:38® kerob
kerob

džigit> …a plakat neprestane.

foto/diskuze/diskuze_s_adminy/2011/th-img40918.jpg
Neděle 20. února 2011 ve 12:17® HaD
HaD

sus1> jj, vycházel jsem z ofic. seznamu přihlášených zde na Chytej. Pošli na edice@chytej.cz svou adresu a v pondělí Ti vstupenku pošleme.

Neděle 20. února 2011 ve 12:01® sus1

HaD> Platil jsem tvé manželce hned po příjezdu,zapisovala mě na nějaký seznam.
Pokud ne,nic se neděje,zaplatim si.:-)

Tento příspěvek byl editován 20.2.2011 11:03:47 uživatelem sus1.
Neděle 20. února 2011 v 11:45® HaD
HaD

sus1> teď přemýšlím – byl jsi v seznamu přihlášených?

Sobota 19. února 2011 v 19:29® sus1

MP-E65mm> Asi.:-)

Sobota 19. února 2011 v 19:18® MP-E65mm
MP-E65mm

sus1> tak Tě tam asi nikdo nechce

Sobota 19. února 2011 v 19:17® sus1

MP-E65mm> Že si mam přečíst články o FF a o kormoránech, jiná instrukce bohužel nedorazila.:-)

Sobota 19. února 2011 v 19:01® MP-E65mm
MP-E65mm

sus1> ty tam zase v tý práci chlastáš. Nadměrná konzumace alkoholu zpusobuje odemírání nervového zakončení v mozku, ten pak nemůže pracovat tak jak by si chtěl. A proto usuzuju, že si nemůžeš pamatovat co jsi dostal do mailu.

Sobota 19. února 2011 v 18:41® sus1

MP-E65mm> Vzhledem k tomu,že ještě nebyla dodána zpráva o tom, jak se hlásit u brány při vstupu na FF?! ,důvěryhodnost v nějakou dobrou zprávu klesá rychle.:-x

Sobota 19. února 2011 v 18:24® MP-E65mm
MP-E65mm

zprávu :-)

Sobota 19. února 2011 v 18:00® MP-E65mm
MP-E65mm

HaD> v jakém slova smyslu máš pro nás dobrou správu :-)

Pátek 18. února 2011 v 15:07® HaD
HaD

regulus, džigit> chybička se asi vloudila. Už jsme upozornili a opravuje se.

Pátek 18. února 2011 v 15:04® regulus
regulus

džigit> :-D :-D :-D

Co k tomu říct, ale zcela určitě je to záměr, reklamní tah … :-))

Pátek 18. února 2011 v 8:45® džigit

Čeština pláče…

Tento příspěvek byl editován 18.2.2011 07:46:21 uživatelem džigit.
foto/diskuze/diskuze_s_adminy/2011/th-img40882.jpg
Pátek 18. února 2011 v 1:21® sus1

osprey> Toho taky,zahrada je doma jak po boji.:-)

Pátek 18. února 2011 v 1:17® osprey
osprey

sus1> Zničit krtka…

Čtvrtek 17. února 2011 v 0:52® sus1

Zvětšit fotky.
Zničit Kormorány.

Čtvrtek 17. února 2011 v 0:47® Libor
Libor

Nadále lobuji za zvětšení a orámečkování fotek v článcích. viz rozdíl ve foto.

Žádné zpětné změny, jen začít od příštího.. .

Tento příspěvek byl editován 16.2.2011 23:47:51 uživatelem Libor.
foto/diskuze/diskuze_s_adminy/2011/th-img40879.jpgfoto/diskuze/diskuze_s_adminy/2011/th-img40880.jpg
Čtvrtek 17. února 2011 v 0:41® osprey
osprey

regulus> Já s tebou souhlasím. Pravdu máš v tom, že jsem to myslel tak, že by tu existovala rubrika s vlastním nastavením dovolujícím prezentaci fotografií ve vyšším rozlišení a kvalitě. Aby byly fotky kolem 1200 bodů všude, to je nesmysl.

Čtvrtek 17. února 2011 v 0:39® Libor
Libor

Tak jak píše HaD, zvětšovat všude je hloupost. stále exstuje mnoho uživatelů používající rozlišení monitoru 1024× 768 a tak je 800px volba akorát.

Pro fotootázku by to bylo ale fajn.

PHP atd. je všemocné, určitě by to šlo.

Nechť rozhodne David :-)

Středa 16. února 2011 ve 23:56® regulus
regulus

osprey> nevidím do systému, ale protože jsou počítače a programy část mýho živobytí, tak ti můžu odpřisáhnout na holej pupek, že tak jednoduchý jak jsi to napsal („… máme Pozadí na obrazovku, použil bych ho …“), to rozhodně není. Vcelku chápu Davidovu zdrženlivost i když původně tak nějak v slabé chvilce řekněme „zdánlivě přislíbil, že se bude uvažovat“, nicméně musí brát ohled na úplně všechny, takže pokud někde bude chtít zvětšit vloženou fotku, tak ji buď musí zvětšit ve všech úrovních daného přednastavení (fóra, diskuse) nebo udělat jen pro fotofórum speciální mustr, ale to se zase bude bít s tím, co je ve fórech, případně diskusích (pokud by to „povýšilo“, což by dle mýho názoru který jsem tu před nedávnem napsal, úplně dobře nebylo). Speciální nastavení jen pro fotofórum by prakticky znamenalo vytěsnit ho někde „mezi“, myšleno tak, že ani fórum ani diskuse a to by myslím taky moc dobře nebylo.
Lidé co do fotofóra (alespoň z většiny) chodí nemají naprosto žádný problém upravit fotografii do požadovaných parametrů, ale vzhledem k výše napsanému (stejné nastavemí i pro ostatní fóra či diskuse), by se pak stalo to, že by značná část lidí co sem chodí začala mít problém s vkládáním fotografíí z jednoho prostého důvodu, že to neumí nebo tak úplně neví jak na to a možná na to nemají ani softwarové prostředky. Jediný řešení je (pokud opravdu není problém hardwarově zvládnou množství dat), přizpůsobit systém tak, že sice umožní vložit fotku požadovaných rozměrů, ale zároveň bude schopen případně automaticky upravit vkládané fotografie, které budou tyto parametry přesahovat (do určité velikosti jako je to doposud), ale na tuto otázku dle mýho musí odpovědět Radim. Možná mnozí namítnou, že na různých fotoserverech je navrhované rozlišení vcelku běžné, jenže je si třeba uvědomit, že Chytej je server zaměřený kapinku jinam a fotografování ryb byť je toto fórum velmi úspěšné, je jen takovou třešničkou na dortu, ale v žádným případě prioritou.
Tím chci naznačit, že problematika větších fotografií není tak úplně jednoduchá záležitost, je třeba zvážit všechna pro a proti a v neposlední řadě systém upravit tak, aby to nedopadlo tak, že díky tomu, že se vyhoví jedné skupině bude se druhá, možná značně početnější trápit s vkládáním obrázků.

Konec konců, jak už jsem psal, moc se přimlouvám, ale ne za cenu, že se to bude lámat přes koleno.

Středa 16. února 2011 v 16:59® sus1

osprey> Tak právě na tebe spoléháme,vidíš se s nim častěji než my,tak to prodiskutuj a …
Všichni tě dopředu děkujeme.:-)

Počkáme ještě na info od Hada.

Středa 16. února 2011 v 16:06® HaD
HaD

4ALL: tak možná budu mít dobrou zprávu :-)

Středa 16. února 2011 ve 14:32® osprey
osprey

sus1> Ten, kdo řeší kvalitu fotky a chodí diskutovat do fotootázky, ten to ví. Ostatní by se přizpůsobili nebo by měli smůlu.

Jak ale David píše, je to obtížné. Asi bych to řešil někde osobně. Většina z vás jezdí na srazy nebo se ukáže na výstavách.

V běžných diskuzích nemá cenu kvalitu fotek měnit, je naprosto dostatečná.

Středa 16. února 2011 v 11:11® HaD
HaD

Chlapi fakt nevím. Třeba pro mě by to bylo hodně nepříjemné – používám velmi často netbook a větší rozměr fotografií bych si nebyl schopen rozumně prohlížet. Takže zvětšovat to všude se mi moc nechce.

Jen pro konkrétní fórum či diskuzi to podle mého taky jen nějakým rozumným zásahem nepůjde. A rozhodně ne kopírováním částí kódu z pozadí.

Středa 16. února 2011 v 7:35® sus1

MP-E65mm> Ale to já vim, jenže jak již bylo řečeno,muselo by to bejt pro vše,nejen pro fotoforum a nejsem si jistej, jak by to vypadalo,když budou všude velké fotky(objem dat,apod.)a jestli to system umí(zvládne),ale to je na programátorovi.
To by ses divil,když píšeš ,,většina to ví"- možná ve fotoforu,ale jinak?!
No,necháme se překvapit.Jak jsem již psal, jsem též pro zvětšení.

Tento příspěvek byl editován 16.2.2011 06:35:59 uživatelem sus1.
Středa 16. února 2011 v 1:21® osprey
osprey

MP-E65mm> To je právě ono – limit a když si fotograf ohlídá, vloží se to tak jak to je.

A fórum by bylo pro fotografy – lidi, co umí upravit rozměry fotky a nebudou to zacpávat balastem.

Ale nevím, jak rychle by to mohlo být, ani jak si to stojí na žebříčku priorit.

Středa 16. února 2011 v 0:41® MP-E65mm
MP-E65mm

sus1> hele většina znás to ví a pokud se někdo najde tak mu to rád vysvětlím. To jsou věci, který bych momentálně nerad řešil (chápeš). Priorita je někde jinde.

Středa 16. února 2011 v 0:34® sus1

MP-E65mm> No,nejdřív asi ale naučit lidi, jak zmenšit fotku,hele těch dotazů – jak,proč,kolik,­.....:-)