Chytej.cz

Diskuze s adminy

V diskuzi je 4.174 příspěvků, z toho 4174 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Středa 16. února 2011 v 0:28® MP-E65mm
MP-E65mm

osprey> jj, těch 200kb na rozměr 1200pix na delší straně je myslím v poho. Možná by stálo za úvahu, aby do toho server nazasahoval, prostě každý at si to pohlídá při upravě. Ale to bych chtěl už asi moc. Já fakt do toho moc nevidím. těch 1200 by byl ale luxus...... to by bylo jiné pokoukáníčko :-) však víš.

Středa 16. února 2011 v 0:21® osprey
osprey

MP-E65mm> Parametry fotky bychom museli probrat s programátorem, kvůli datovým objemům a tak.

Středa 16. února 2011 v 0:10® MP-E65mm
MP-E65mm

HaD> abych se přiznal já programování až tak nerozumím, jen jsem chtěl rozjet debatu. Osobně bych to viděl podobně jako regulus. Dokázal bych si představit velikost 1200 pix na delší straně do 200kb at tam nemáme jen kostičky. To by bylo opravdu nadstandartní a věřím, že by bylo uspokojeno hodně lidí:-) Jestli by to šlo udělal jak píše Míra bylo by to fajn. Tohle forum by si to opravdu zasloužilo, tot muj pohled. Zvaž to, je to na tobě.

Díky

Úterý 15. února 2011 ve 23:46® osprey
osprey

HaD> Já bych to udělal jinak – máme Pozadí na obrazovku, použil bych ho (programově – zkopíroval část kódu nebo tak něco) jako jádro fotografické rubriky, která by měla nadstandardní velikost fotek. Už by to nebyla řadová otázka, ale rubrika jako je třeba Z lovu. Fotografové by si fotku upravili sami, byl by tam jen datový limit na velikost obrázku a rozměry. Zbytek bych nechal jak je.

Úterý 15. února 2011 ve 23:07® regulus
regulus

HaD> je to daný možnostma, na facebook nechodím, nevím, neznám (teda znám, ale nechci znát), tam je to spíš daný obrovským množstvím uživatelů, to se s Chytej nedá srovnávat.
No popřemejšlej o tom, prober to s Radimem …

My ti to zase připomeneme. :-D

Úterý 15. února 2011 ve 22:57® sus1

Hele Hade,koukej to zvednout??!!nebo na tebe pošlu Alova a bude to do 2 dnů?!!!!!!:-D

Úterý 15. února 2011 ve 22:57® HaD
HaD

regulus> mno, s tím standardem si nejsem jist, že máš pravdu. Např. facebook má fotky ještě menší a určitě to není zastaraly a nemoderní a neoblíbený systém. Ale budu o tom přemýšlet.

Úterý 15. února 2011 ve 22:51® regulus
regulus

HaD> 800px spíš BYL jakýsi standart, bylo to tak trochu dáno rozlišením monitorů kdysi v pravěku. Myslím si, že to co jsem navrhoval ohledně pixelů, by mohlo být optimální řešení nebo alespoň zvedni hranici na 1000px na delší straně (když už jsi napsal, že bys mohl), pokud se týká velikosti souboru, to nedokážu posoudit, neznám množství a kapacitu, ale aspoň těch 200 kB by asi taky mohloprojít, ne??? :-1

Ber to tak, že se hodně, hodně přimlouvám, MPčko určitě taky a myslím, že nejen on. ;-)

Úterý 15. února 2011 ve 22:10® HaD
HaD

MP-E65mm> ahoj, je to jak píše regulus – úprava velikosti fotek je dána systémem jednotně. Musel bych zvětšit velikost všude. To bych asi mohl, nicméně těch 800 je jakýsi standard…

Úterý 15. února 2011 ve 20:16® sus1

Alov> Ale náhody se taky počítaj.:-)

Úterý 15. února 2011 v 19:59® regulus
regulus

MP-E65mm> jen malá technická poznámka, nevidím sice do zdejšího systému, ale navýšení velikosti fotek jen u konkrétního fóra nejspíš nepůjde, muselo by se to udělat u všech (nastavení je pro včechny fóra a nejspíš i diskuse stejné).

Jinak s tebou souhlasím, jen mne napadá na jakou velikost by se muselo jít, aby to bylo kloudný, viděl bych to tak kolem 1 000 000 pixelů na fotku, což by odpovídalo 1000×1000 px u čtverce a necelých 1200*900 px u formátu 3:2. Datová velikost dejme tomu do 200–300 kB.

Úterý 15. února 2011 v 19:00® Alov
Alov

sus1> Mám prd ty housko :-D To byla náhoda jenom :-P

Úterý 15. února 2011 v 18:33® cormaxx
cormaxx

HaD: Budete mít v Praze na FF i chytejácký kšiltovky? Táta pořád tahá tu mojí,tak bych mu jí přivezl:-)

Úterý 15. února 2011 v 16:43® sus1

MP-E65mm> Musíš napsat Alovovi,ten se zmínil o Enkách(asi má větší vliv,respekt než ostaní) a bylo to vyřešeno skoro hned.:-)

Ale jinak souhlasim s návrhem v celém znění.

Úterý 15. února 2011 ve 13:55® MP-E65mm
MP-E65mm

Ahoj Davide, měl bych na Tebe prosbu. Jedná se mi o velikost vkládaných fotek do fora „Fotografování ryb“ vím bylo to tu již několikrát řešeno, ale sám víš , že současná velikost je dost nevyhovující a tak znovu lobuji o navýšení velikosti. Možná si kladeš (ale nejenom Ty) otázku proč zrovna toto forum. Na to je jednoznačná odpověď, už jenom podle názvu forá je všem jasný že se tam zdržuje převážná většina rybařících fotografů, kteří by to určitě velice uvítali. Když se podíváš na návštěvnost a počet příspěvků tak musíš sám uznat, že toto forům jen tak nezapadne a tudíš vynaložená práce s přeprogramováním nepříjde v „hniveč“. Další fakt, který mluví proto aby se velikost zvětšila je, že po zmenšení na oněch 800pixelů se fotka degraduje, tím samozřejmě nemyslím technickou stránku věci ale vizuální.....­.....sám víš, že fotka ve větší velikosti vypadá mnohonásobně líp a vyniknou některé detaily, kterých si při malé velikosti ani nevšimneš. Možná mi budeš oponovat tím, že se nejedná o fotografický server, ale o rybářský jenže k zlepšení podmínek a zvýšení návštěvnosti je zapotřebí udělat i některé ne moc příjemné kroky, což soudě podle dosavadního přístupu k tomuto problému vám jaksi chybí chut :-) . Nemyslím si, že by byl problem s datovým objemem (ono takové video proti desítkám ba stovkám fotek je mnohonásobně objemnější). Nebudu sem psát jak by to mělo vypadat, byť nějakou představu mám, jen jsem se chtěl připomenout. Zkus se nad tím pozastvit a udělat proto maximum, myslím že to bude k dobru věci.

Díky

Neděle 13. února 2011 ve 12:42® kety.vydra
kety.vydra

Při vložení reakce pod Ospreyův článek,se objevilo,že za chvíli budu přesměrován zpět,ale zůstal jsem viset na tomto oznámení…nikam mě to nepřesměrovalo.(?)

Sobota 12. února 2011 ve 22:46® kety.vydra
kety.vydra

osprey> Vložila se do toho „polovička“,pře­kopala to,tak je to v pořádku…

Sobota 12. února 2011 ve 22:24® osprey
osprey

kety.vydra> Tak jestli vkládáš bmpčka, tak se nedivím, že ti to nejde. Nepůjde ti to na žádném serveru.

Celý Internet formát *.bmp úplně obchází. Nedáš to nikam. Je to bezkompresní formát s obrovskými datovými objemy. Dnes už se používá hodně málo.

Sobota 12. února 2011 ve 21:59® kety.vydra
kety.vydra

regulus> Díky moc.

Sobota 12. února 2011 ve 21:40® regulus
regulus

kety.vydra> ne může, ale je, musíš to převést do JPG, myslím, že to zblajzne i PSD, ale to nevím určitě. Ta první varianta je na 100%.

Tento příspěvek byl editován 12.2.2011 20:52:14 uživatelem regulus.
Sobota 12. února 2011 v 19:02® kety.vydra
kety.vydra

Snažím se vložit fotky do fotoalba,ale jsou ve formátu bmp.Může být tohle problém proč nejdou vložit? Děkuji za případné info.

Sobota 12. února 2011 ve 13:45® inspo

Alov> Omluva se přijímá kolego. :-)

Pátek 11. února 2011 ve 21:16® kety.vydra
kety.vydra

osprey> V poho.Díky.

Pátek 11. února 2011 ve 21:07® osprey
osprey

kety.vydra> Dneska vydrž. Budou toho mít chlapi dost, když celý den honili Nka. Ale dojde na to.

Pátek 11. února 2011 ve 20:30® kety.vydra
kety.vydra

Stále mám problém s vkládáním fotografií do fotoalba,i přesto že velikost je v limitu pro přijetí.Kde může být problém?

Pátek 11. února 2011 ve 20:15® kety.vydra
kety.vydra

Pardon.Překlep!

Pátek 11. února 2011 ve 20:15® kety.vydra
kety.vydra

1Mara>

Pátek 11. února 2011 v 18:21® 1Mara
1Mara

Celej den v poho , a teď mám enka na druhé straně diskuzí :-)) je toto normální ? :-)

Pátek 11. února 2011 v 17:01® Alov
Alov

inspo> Kuuuuua, tak to omluva. Já měl vsugerované, že jsi z Kravař nebo někde odtamtud. Takže nemeškáš za řekum, tak to si naš cisarak :-D

Pátek 11. února 2011 v 16:33® inspo

Alov> Já ti dám prajzáka. :-) Se podívej pořádně do mapy. :-) A klidně tluč, aspoň bude co číst.