Vyhledávání
Diskuze s adminy
V diskuzi je 4.174 příspěvků, z toho 4174 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pondělí 28. prosince 2009 ve 20:24profil byl smazán
-
regulus> To samé by šlo říci i o Windows a o jakémkoliv jiném OS :o) Řešení pro všechny neexistuje. Jinak souhlasím, že s největší ppstí bude nejpoužívanější systém XP se závěsem Vist. Mimochodem je to smutné, když si člověk uvědomí, jak zastaralý systém jsou XP, a přitom je všichni stále používají, ač jsou bezpečnostní hrozby celkem vysoké (rozhodně vyšší než u ostatních použitelných systémů). To se to pak té internetové havěti žije :o) Anketka by byla zajímavá, ale asi ne překvapující.
Tento příspěvek byl editován 28.12.2009 19:27:25 uživatelem . - Pondělí 28. prosince 2009 ve 20:19® sus1
-
regulus> S předposlední větou naprosto souhlasím.
14:01
- Pondělí 28. prosince 2009 v 19:00® regulus
-
Márten> já ale neříkal, že je Linux špatně (většina serverů jen tak pro nic za nic nejede na Linuxu), jen to prostě není řešení pro všechny a nemusí to být jen z důvodů který jsem psal. Nicméně si stejně myslím, že pokud se nejčastěji používaných OS týká (myslím mezi uživateli Chytej), tak asi naprosto vedou Win XP.
HaD> Davide, možná by stálo za to, udělat anketu, jaký kdo používá OS a možná i prohlížeč, viděl bych to na OldWin, WinXP, Visty, Win7, Linux a OS (myslím tím Apple), co ty na to???
Tento příspěvek byl editován 28.12.2009 18:02:05 uživatelem regulus. - Pondělí 28. prosince 2009 v 17:28profil byl smazán
-
regulus> ad Linux) Tohle je jen věc osobních preferencí. Každému vyhovuje něco jiného a nelze říct, že je něco nejlepší. Pro mě je nejlepší Linux. Funguje mi tam vše, jak má, úklid je otázkou jednoho automatizovaného skriptu, systém je stále ve stoprocentní kondici, rychlý, bezchybný, stabilní, nenáročný, chovající se přesně podle mě, bez havěti. Jediné spešl programy, které potřebuji, jsou Matlab, LaTeX a Mathematica. Všechny tři mají verzi pro Linux, která dokonce běží lépe než ve Windows.
ad web) Bezchybné fungování webu je samozřejmost. Jisté deformace stránek většinou způsobuje to, že uživatel Linuxu nemá nainstalované MSí fonty, které jsou vyžadovány k zobrazení stránek (dost často totiž webmasteři používají výhradně MS fonty a pak se diví, že má Linux problémy). Samozřejmě jsou možné i jiné důvody, ale tenhle je ten nejčastější. Firefox pro Linux by měl fungovat identicky jako Firefox pro Windows.
- Pondělí 28. prosince 2009 v 15:01® regulus
-
osprey> Linux je řešení neřešení, chci tím říct jak pro koho. Když vezmu sebe tak mám na komplu haldu speciálních programů, který potřebuju k práci a naprosto nehrozí je používat na Linuxu. Mrkvosoft má v tomto ohledu bohužel monopol, naprostá většina těchto softů je dělaná jen pro wokna a pod jiným OS to nerozchodíš i kdyby ses rozkrájel. Už jsem uvažoval i o dvou komplech, na jednom tyto softy a na druhým to co běží i pod Linuxem, ale nakonec jsem se na to vykašlal. Pokud se ostatních uživatelů týká, tak většina má asi Win XP, někdo Visty a čím dál víc lidí bude mít Win 7, ty na rozdíl od Vist vypadají docela slušně, ale na spoustu věcí ještě nejsou ovladače, hlavně pro 64 bitovou verzi.
Tento příspěvek byl editován 28.12.2009 14:03:09 uživatelem regulus.
Nalijme si ale čistýho vína, web musí šlapat pod jakýmkoliv OS a na všech běžných prohlížečích. Vím, že je to honička vychytat muchy, ale nedá se nic dělat. Kdo se dal na vojnu musí bojovat … . - Pondělí 28. prosince 2009 ve 3:13® b.gun
-
osprey> Ahoj, jak jsem tak koukal do atlasu, tak problém bude nejspíš v tom, že jsi asi vycházel z Červeného seznamu mihulí a ryb ČR. Ten totiž rybářská legislativa vlastně vůbec nebere v potaz, směrodatný v otázce ochrany a celoročního hájení je seznam živočichů uvedený v příloze III. vyhlášky č. 395/1992 Sb. ( http://www.mzp.cz/…654b0044ddbc?… ). Ten dělí chráněné druhy živočichů podle stupně ohrožení na kriticky ohrožené, silně ohrožené a ohrožené.
Všechny tyto druhy jsou z hlediska rybářské legislativy celoročně hájené a dle § 15 odst. 1 písm. c) vyhlášky č. 197/2004 Sb. je rybář v případě jejich ulovení povinen je vrátit šetrně zpět do revíru, ve kterém byly uloveny ( http://www.rybsvaz.cz/…_2004_sb.pdf ).
„Rybářská“ vyhláška nevyjmenovává jednotlivé druhy, ale správně odkazuje na předpis, který tuto problematiku již řeší. Tvůrci Bližších podmínek však zřejmě ve snaze usnadnit rybářům život šli cestou vyjmenování daných druhů. Ovšem jak realita ukázala, nebylo to úplně nejšťastnější řešení – MŽP totiž údajné návrhy rybářů na vyřazení některých druhů nereflektovalo a přes množství novel, kterou daná vyhláška prošla, seznam chráněných druhů ryb nedoznal v tomto ohledu žádných změn. Takže ač nejsou mník, jesen ani sazan uvedeni jmenovitě v BP, zůstali ve skutečnosti druhy chráněnými a celoročně hájenými.
Aby bylo možno např. mníka nebo jesena v rybářském revíru lovit, musí uživatel revíru zažádat o udělení výjimky příslušný správní orgán ochrany přírody. Tuto výjimku lze udělit pouze pro druhy vedené jako ohrožené, pro silně a kriticky ohrožené druhy výjimku udělit nelze.
Osobně si myslím, že volba Červeného seznamu mihulí a ryb ČR pro kategorizaci ochrany v Atlasu tudíž nebyla nejvhodnější. Vzniká přitom i trochu zmatek, např. hořavku vedete jako chráněný ohrožený druh, který je celoročně hájený. Podle rybářské legislativy tomu tak ale není. Naopak u slunky či karasa ob. máte zase uvedeno, že nejsou chráněni, přitom podle Červeného seznamu z roku 2005, který mám k dispozici, jsou tyto druhy vedeny ve stejné kategorii, jako hořavka, piskoř apod. (Ohrožený). Případně cejna perleťového vedete jako celoročně hájeného (což je správně) a podle Červeného seznamu jako kriticky ohroženého – což už se ale s legislativou rozchází, protože podle vyhlášky je to druh pouze ohrožený a lze ho po udělení výjimky lovit.
Celá záležitost se tak použitím tohoto zdroje dosti zkomplikovala, chtělo by to ujednotit podle jasného kritéria.
Tento příspěvek byl editován 28.12.2009 02:14:47 uživatelem b.gun. - Pondělí 28. prosince 2009 v 0:04® osprey
-
regulus: Díky.
To all: Po svátcích se určitě bude dál bojovat se všemi nedostatky. Ale mě osobně (OS Linux, prohlížeč Firefox) teď chytej chodí dokonce líp – předtím se mi deformovaly některé klikací lišty včetně té úplně hlavní, teď ne. S těmi N-ky tam nějaká změna je.Taky mi místy ubyla.
Protože softwarové stránce věci nerozumím, můžu jen upozornit Radima.
- Neděle 27. prosince 2009 v 18:13® Beer.Beda
-
Nevím proč, ale nejdou mi zvětšovat fota.Vůbec nikde.
- Neděle 27. prosince 2009 ve 14:27® Jak.novi
-
Márten> Taky byl bych pro.
- Neděle 27. prosince 2009 ve 14:25profil byl smazán
-
Docela rád bych viděl v regionální diskuzi položku Plzeň a okolí. Bylo by možné založit jí? Byl by vůbec zájem?
- Neděle 27. prosince 2009 ve 13:04® Jak.novi
-
sus1> Já tam ty oranžový enka mám.
- Neděle 27. prosince 2009 v 11:25® sus1
-
inspo> Tak vidíš.
Tento příspěvek byl editován 27.12.2009 10:26:27 uživatelem sus1.,mě taky.Něco jsem tu měl a mam tet ještě mín.
Musíme počkat po svátcích,kluci to dají dohromady.
- Neděle 27. prosince 2009 v 11:23® inspo
-
sus1> No něco málo se mi tu změnilo.
- Neděle 27. prosince 2009 v 11:21® sus1
-
inspo> Vzhled máš pořád stejnej??
- Neděle 27. prosince 2009 v 11:17® inspo
-
sus1> Tady se něco inovovalo?
Tento příspěvek byl editován 27.12.2009 10:18:15 uživatelem inspo.Mi to jede pořád stéjně blbě.
- Neděle 27. prosince 2009 v 11:13® sus1
-
inspo> Nic sem nedělal,to je zase tou inovací.
- Neděle 27. prosince 2009 v 11:12® inspo
-
sus1> Tak sis je neměl vypínat v nastavení v osobním menu.
- Neděle 27. prosince 2009 v 11:10® sus1
-
inspo> To se tejkalo přečtenej nebo nepřečtenejch přízpěvků ale,tohle je něco jiného,ty enka tam nejsou vůůůůůůbec.
- Neděle 27. prosince 2009 v 11:08® inspo
-
sus1> Ty sis na to ještě nezvykl.
- Neděle 27. prosince 2009 v 11:07® sus1
-
Bez těch oranž. enek u for je to vážně naprd,nevim co kde je nového a musim klikat na všechny fora.Obvyklé opravy na to nereagujou.Díky.
- Sobota 26. prosince 2009 ve 2:13® regulus
-
b.gun> osprey> vím, že platí neznalost zákona neomlouvá, ale z druhé strany, ruku na srdce, kdo zná všechny zákony.
Připadá mi jako nebetyčná pitomost, pokud je pravda co tu píše b.gun a není důvod tomu nevěřit, že v BP nejsou uvedeny ryby, který jsou z jakýhokoliv důvodu chráněný nebo to lze taky napsat jen to co se smí chytat. Myslím si, že by si ČRS i MRS měli tak trochu šáhnout do svědomí a v BP vyloženě uvést ryby které jsou z nějakého důvodu chráněné, pokud se pamatuju, tak to tak v dobách dřívějších bylo.
Důvod je jednoduchej, já fakt nevím jestli to co člověk vyhrabe na netu musí být ausgerecht pravda, kromě toho hledat v těch blábolech 60-ti stránkovýho elaborátu může být pro spoustu lidí prakticky nemožný, protože než by to v tom zákoně vyhledali, tak se na to vyserou, někteří to tam nejspíš ani nenajdou i kdyby moc chtěli.Míro, pokud ti to pomůže, tak (pokud je to platná verze) to najdeš tady http://www.ochranaprirody.cz/…9/011246.pdf , hledej mezi stranama 13–30, je to smíchaný všecko dohromady, s fóglama, houbama i kytičkama … nebo tady trochu přehlednější verze http://csth.teraristika.cz/…/vy395p3.htm
Tento příspěvek byl editován 26.12.2009 01:15:27 uživatelem regulus. - Pátek 25. prosince 2009 ve 20:13® osprey
-
b.gun> Ahoj kolego.
S hlavatkou máš pravdu – myslím, že ten problém kolem názvu částečně řeším v textu prvního odstavce. Druhové jméno podunajská jsem ponechäl v souladu s názvoslovím, které je podle pulikace Hanela a Luska z r. 2005. Zřejmě se jedná o setrvačnost. Asi to ještě upravíme.
Ten problém s legislativou (mník a jesen), jsem prostě nepobral. Očekával bych, že když řadový rybář do ruky dostane papír, kde má nějaký druh míru a dobu hájení, tak si mírovou rybu mimo dobu hájení může ponechat – ergo asi chráněná není.
Právě proto, že jsou druhy řazeny do různých kateorií (hájený, celoročně hájený, ohrožený, zranitelný, kriticky ohrožený), je otázka, kdy o druhu říci, že je „Chráněný“. Přiznávám, že mi to dělalo potíže a nedivím se, že to nemám úplně dobře.
Ještě to projdu, pokusím se to dát úplně do pořádku a pokud mě v tom můžeš ještě nějak postrčit (třeba nějaký šikovný odkaz), pak bych tě o to poprosil.
- Pátek 25. prosince 2009 v 19:29® Sander
-
Kluci, bacha v tom atlasu na pořadí ryb dle abecedy – úhoř poslední být nemá.
Jo, a u duháka se po kliknutí na „foto“ nic nezobrazí.
Detaily, ale ať je to dokonalý.
- Pátek 25. prosince 2009 v 16:18® HaD
-
šotek
Radim na to koukne
- Pátek 25. prosince 2009 ve 14:34® sus1
-
Technická – proč nemam od včera enka u for??Z důvodu přechodu…
- Pátek 25. prosince 2009 v 1:25® b.gun
-
HaD> Problém je právě v tom, že řada rybářů (nebo spíš skoro všichni) se řídí jen tou částí Bližších podmínek, kterou jsi sem vložil a neuvědomují si, že jak vyhláška k zákonu o rybářství, tak i ty samé Bližší podmínky obsahují i ustanovení o tom „chráněni podle zvláštního předpisu“ (což je vidět např. i v Trofejích). A podle předpisu o ochraně přírody a krajiny jsou tyto druhy – mník, jesen, sazan – chráněni, a tudíž pro nás rybáře celoročně hájeni.
Aby byl jejich lov legální, musí uživatel revíru zažádat příslušný správní orgán ochrany přírody (Krajský úřad) o udělení výjimky, případně musí přímo konkrétní osoba vlastnit zvláštní oprávnění pro tuto činnost (např. pro vědecké účely). Co tak vím, tak jedině středočeský územní svaz má na lov mníka udělenou výjimku – tuto výjimku má uvedenou ve svých BP a vybrané revíry má označené v soupisu revírů heslem „MNÍK“.
Jinak ta odpověď od Ing. Vrány je zhruba měsíc stará, pokud bys chtěl, mohu ti ten zmiňovaný mail klidně přeposlat.
- Pátek 25. prosince 2009 v 1:22® džigit
-
Nějak se mi nezobrazují ty „N“.Teda někde a někdy ano a někde nee…
Tento příspěvek byl editován 25.12.2009 00:25:57 uživatelem džigit. - Pátek 25. prosince 2009 v 0:39® HaD
-
b.gun> OK, Pavla znám
, pokud tohle napsal, beru to za směrodatné.
- Pátek 25. prosince 2009 v 0:34® b.gun
-
HaD> Mám k dispozici mj. i odpověď Ing. Pavla Vrány z ČRS na mail jednoho kolegy, který mi tento mail poskytnul (jméno tazatele jsem odstranil):
Vážený pane XXX, ačkoliv se stavy některých našich druhů ryb v poslední době zvedly a dle našeho názoru by mohlo dojít ke změně statutu jejich ochrany, jsou mník jednovousý a podobně jelec jesen nadále vedeni v příloze III., 3., vyhlášky č. 395/1992 Sb. jako druhy ohrožené. To, že má mník jednovousý ve vyhlášce č. 197/2004 Sb. stanovenou nejmenší lovnou míru a dobu hájení nic nemění na této skutečnosti a jeho ochraně. Proto je třeba, aby příslušný uživatel revíru, který na svých vodách umožňuje jejich lov, měl k tomu patřičnou výjimku od příslušného orgánu ochrany přírody.
S přáním pěkného dne
Ing. Pavel Vrána ČESKÝ RYBÁŘSKÝ SVAZ Odborný referent pro životní prostředí, čistotu vod, ichtyologii. Hospodářské oddělení sekretariátu Rady ČRS Nad Olšinami 31 100 00 Praha 10
- Pátek 25. prosince 2009 v 0:32® HaD
-
bgun: OK, požádám o vyjádření radu ČRS. To pro mě bude směrodatné. Osobně si myslím, že nemáš pravdu, ale hádat se o tom nebudu