Vyhledávání
Diskuze s adminy
V diskuzi je 4.174 příspěvků, z toho 4174 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pátek 25. prosince 2009 v 0:29® b.gun
-
HaD> Prováděcí vyhláška Ministerstva zemědělství ČR č. 197/2004 Sb. k zákonu č. 99/2004 Sb. o rybářství – v § 15 odst. 1 písm. c) říká, že „Ulovené ryby v rybářském revíru, které jsou chráněny podle zvláštních právních předpisů, musí být šetrně vráceny zpět do rybářského revíru, v němž byly uloveny.“ A odkazovaným zvláštním právním předpisem je Zákon č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny, jehož prováděcí vyhláška Ministerstva životního prostředí ČR č. 395/1992 Sb. ve svých přílohách vyjmenovává chráněné druhy rostlin a živočichů podle stupňů ohrožení. A v Příloze III., bodu 3. se za druhy ohrožené prohlašují jak mník, tak i dokonce jesen a sazan. Ani jeden z těchto druhů sice v Bližších podmínkách konkrétně vyjmenován není, nicméně to nic nemění na jejich ochraně.
- Pátek 25. prosince 2009 v 0:28® HaD
-
b.gun> add. hlavatka: to s Mírou proberu, je fakt, že např. ČRS uvádí „Hlavatka obecná (podunajská)“.
- Pátek 25. prosince 2009 v 0:25® b.gun
-
A ještě k názvosloví – pro Hucho hucho by měl být taxonomicky platný český název hlavatka obecná (hlavatka podunajská je starší, dříve platný název).
- Pátek 25. prosince 2009 v 0:24® HaD
-
o jesenovi ani mníkovi zde není zmínka, naopak:
"IV. Doby hájení ryb v rybářském revíru § 13 vyhlášky č. 197/2004 Sb.
.....
(7) Od 1. ledna do 15. března je v rybářském revíru hájen mník jednovousý (Lota lota). … "
a
"IV. Doby hájení ryb v rybářském revíru § 13 vyhlášky č. 197/2004 Sb.
(2) Od 16. března do 15. června jsou
a) v rybářském revíru hájeni:
b) v mimopstruhovém rybářském revíru dále hájeni:
1.
jelec jesen (Leuciscus idus),
2.
jelec tloušť (Leuciscus cephalus). " - Pátek 25. prosince 2009 v 0:21® HaD
-
b.gun> Ahoj, nechtěl bych se pouštět do nějakých legislativních přestřelek, ale, cituji: "I. Doby hájení některých dalších živočichů
Celoročně jsou hájeni:
- losos obecný,
- celoročně jsou chráněni dle vyhlášky č. 395/92 Sb. (jedná se pouze
o seznam vybraných druhů živočichů):
- mihulovci a ryby: střevle potoční, hrouzek Kesslerův, ouklejka pruhovaná, cejn perleťový, plotice lesklá, ostrucha křivočará, sekavec písečný, sekavčík horský, piskoř pruhovaný, ježdík žlutý, drsek menší, drsek větší, vranka obecná, vranka pruhoploutvá, mihule potoční a mihule ukrajinská,
- bezobratlí: rak kamenáč, rak říční, rak bahenní, perlorodka říční, velevrub malířský a škeble rybničná,
- obojživelníci.
"
- Pátek 25. prosince 2009 v 0:00® b.gun
-
Zdravím, zatím jsem atlas prolétl jen tak zběžně, ale vypadá to pěkně. Jen bych měl poznámku ke druhům jelec jesen a mník jednovousý – máte uvedeno, že nejsou chráněni. Není to pravda, jde o druhy chráněné a tudíž celoročně hájené. Lov mníka je možný pouze na několika málo revírech ve středních Čechách, na které je udělena výjimka.
- Čtvrtek 24. prosince 2009 ve 23:50® HaD
-
noba> smazáno
- Čtvrtek 24. prosince 2009 ve 23:34® HaD
-
Jeff> díky za upozornění, opraveno!
- Čtvrtek 24. prosince 2009 ve 22:55® Sander
-
Jeff > nech to až po svátkách. Také jsem jich několik pohledal, ale vem je čert.
- Čtvrtek 24. prosince 2009 ve 22:49® Jeff
-
Ahojte. Našel jsem malinkou chybku v super novém atlase ryb.
- Čtvrtek 24. prosince 2009 ve 22:06® noba
-
tak jsem asi z té vánoční nálady zapoměl jak se vkládají aukce nebo co.Tak prosím smazat všechny 3
Tento příspěvek byl editován 24.12.2009 21:06:49 uživatelem noba.
dík - Čtvrtek 24. prosince 2009 ve 21:59® noba
-
HaD> dík
- Čtvrtek 24. prosince 2009 v 18:28® HaD
-
noba> tak znovu a já to zítra smažu
- Čtvrtek 24. prosince 2009 v 18:07® noba
-
zdravičko Prosím mohli by jste mi zrušit nebo alespon upravit aukci. nějak se mi tam nepodařilo dát fotku a bez fotky je to na prd. díky.
- Čtvrtek 24. prosince 2009 v 16:57® HaD
-
na toto máme také připravený lék…již brzy
- Čtvrtek 17. prosince 2009 ve 21:17® Libor
-
jájá> obecně je to na webech zvykem že kliknutím na logo se dostaneš na úvodní stránku. Když si na to zvykneš, usnadní Ti to brouzdání po interfernetu
- Čtvrtek 17. prosince 2009 v 19:06® jájá
-
díky za radu. nevěděl jsem, že logo v levém rohu funguje jako aktivní. já se vždy znovu přihlašoval. díky
- Čtvrtek 17. prosince 2009 v 18:24® Robur
-
abyste nemuseli moc bádat, též říkám, že to jak popisuje Osprey je jediná cesta. Měřička toprostě umí jen na 1. straně
- Čtvrtek 17. prosince 2009 v 18:06® osprey
-
jájá> Já moc nevidím do technické stránky věci, ale asi to není jen u tebe, bo to tak mám taky. Stačí ale kliknout na hlavní logo chytej vlevo nahoře a hodí tě to na tu stranu s vyhledávačem.
Neber to jako řešení problému, ale krátkodobou výpomoc.
- Čtvrtek 17. prosince 2009 v 16:50® jájá
-
Chtěl bych se optat, možná se to tu už probralo, ale nenašel jsem odpověď. Když spustím chytej, tak se objeví okno pro vyhledávání výrazů, ale když skočím na nějakou jinou stránku, třebas ikonu články, diskuze, atd. už se mi nenačte lišta pro vložení hledaného textu s ikonou vyhledat. Je to normální u každého, nebo jen u mě. Díky
- Středa 16. prosince 2009 ve 12:57® Jak.novi
-
Žádám o smazání dvou fotek amurů černých ve všeobecný dizkusi. Díky
Tento příspěvek byl editován 16.12.2009 11:58:06 uživatelem Jak.novi. - Pondělí 14. prosince 2009 ve 21:28® inspo
-
regulus> Taky to čtu popořadě, takže to dělám přesně jako ty, ale bohužel mi to tak jak píšeš nefunguje.
- Pondělí 14. prosince 2009 ve 20:17® sus1
-
regulus> No,tak nějak,nevěnuju pozornost, těm číslům.
- Pondělí 14. prosince 2009 v 18:40® regulus
-
HaDová> není třeba, mám ji
inspo> nevím jak tobě, ale pokud je příspěvků na víc jak jednu stránku, tak kliknu na předchozí a jsou tam modrý ty, co jsem nečetl, pokud kliknu na následující, tak už sice modrý nejsou, ale je jasný, že jsem tu stránku ještě nečetl, teda aspoň já to čtu popořadě.
Popravdě, počtu přečtených nebo nepřečtených příspěvků ve formě čísla vůbec nevěnuju pozornost. - Pondělí 14. prosince 2009 v 17:10® sus1
-
inspo> Jo ,to máš pravdu,souhlasim.
Už sem asi otupěl tohle porád řešit.
- Pondělí 14. prosince 2009 ve 14:27® inspo
-
sus1> Řeší, bo mi to znepříjemňuje pobyt tady.
A taky od toho tady ta diskuze je.
A ohledně těch modrých příspěvků to je asi tak: když tu je někdo jako ty skoro pořád, tak se to dá takhle řešit. Ale například minulý týden jsem byl tři dny na školení, takže jsem se sem nedostal. A pokud už máš nepřečtených příspěvků víc než jednu stránku (tedy víc než 30) tak ti ani modré příspěvky nepomůžou, jelikož když musíš přepnout na další stránku, tak už máš smůlu.
- Pondělí 14. prosince 2009 ve 12:27® sus1
-
inspo> Tohle se ještě řeší???
Já už sem zvyk,že to tak je a pohoda.Nepřečtené jsou modré a at si píšou co chcou.
- Pondělí 14. prosince 2009 v 11:08® inspo
-
HaDová> N-ka fungujou v pořádku, je je problém s počtem nepřečtených příspěvků (viz. obrázek). Buď to píše, že je vše přečteno, nebo to napíše: V diskuzi je 726 příspěvků, z toho 4 jste ještě nečetli, ale ve zkutečnosti jsem nečetl třeba 17 příspěvků.
Tento příspěvek byl editován 14.12.2009 10:09:04 uživatelem inspo. - Pondělí 14. prosince 2009 v 10:41® Robur
-
aby to u Scanixe nebyla štičí kletba
- Pondělí 14. prosince 2009 v 9:39® HaDová
-
regulus> OK dávám do osobky radimovu mail. adresu