Chytej.cz

Rybaření na dírkách

V diskuzi je 3.206 příspěvků, z toho 3206 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Středa 23. ledna 2013 ve 20:15® LOMCOVÁK

Dnes v Liběchově spousta pstruhu a sivenu…povedla se i kudla neco okolo 75 cm…ale jsou tam i vetsi!

Tento příspěvek byl editován 23.1.2013 19:16:03 uživatelem LOMCOVÁK.
foto/diskuze/dirky/2013/th-img91681.jpg
Středa 23. ledna 2013 v 17:35® sethy
sethy

sidla_napajedla> Mě tam v noci nikdo nedostane, bych umrzl :-D Navíc mě ten jesík nějak extra neláká.
Jasný napíšu.

Středa 23. ledna 2013 v 17:29® sidla
sidla

sethy> čáu, kurvajs já mám noční :-(( a jsem po ránech nepoužitelný,ale určitě dej info jak jste dopadli. přemýšlím o nočním lovu jesíků,protože ty sobotu jsou na duháky přeplněné

Středa 23. ledna 2013 v 17:23® sethy
sethy

sidla_napajedla> čau, zítra jedem, kdybys neměl co dělat doval taky :-)

Úterý 22. ledna 2013 ve 23:51® vagi
vagi

mvincik> dík za info. Aspoň mi neúčast tolik nemrzi. Zřejmě rybky čekají na me smacky :-D V sobotu jim ukážu :-)

Úterý 22. ledna 2013 ve 22:31® lunimus

bubbu> nie neboj … neber si to osobne … bol to len for :-) … u nas sa v niektorych obchodoch da kupit nastrazne rybky bez problemov a minimalne je mozne si ich objednat :-) … ale to su obchody vo „velkomeste“

Úterý 22. ledna 2013 ve 20:52® bubbu
bubbu

unimus...... tak bl*** nejsem myslel jsem nástražní a jestli se nedaj koupit… omlouvám se že jsem to neupřesnil.....

Úterý 22. ledna 2013 ve 13:49® Rybník Farma
Rybník Farma

Příbram 19.ledna

foto/diskuze/dirky/2013/th-img91639.jpgfoto/diskuze/dirky/2013/th-img91640.jpg
Úterý 22. ledna 2013 ve 12:12® mvincik
mvincik

vagi> Jestli jde o Černošín, co jsem četl vedle, tak se již chytalo a prej bída s nouzí, podle referencí. Asi 5 ryb dohromady.

Úterý 22. ledna 2013 v 11:21® sus1

vagi> Tak dej vedět. Díky. : )

Úterý 22. ledna 2013 v 10:03® lunimus

bubbu> myslis rybicky do akvaria, alebo nastrazne?
… do akvaria v lubovolnom zverimexe + velkoobchody typu baumax, hornbach, OBI atd.
… nastrazne: veznes udicu, maly hacik, silon, nastrahu. Vsetko vhodne zmontujes, nastrahu napichnes na hacik a nahodis do vody, kde predpokladas ich vyskyt. Pripadne lovne miesto zakrmis, aby si si ich k sebe nalakal a zvysil svoje sance na uspech.
… ak chces rybicky v konzerve, odporucam lubovolne potraviny. Zaruceny uspech budes mat v Tescu, Alberte, Jednote …
… ak chces zive rybicky typu kapor, pstruh, u nas to maju urcite vo vsetkych velkych nakupnych centrach … napr v Tescu sa mi este nestalo, ze by som nezohnal :-)

Pondělí 21. ledna 2013 ve 22:44® vagi
vagi

sus1: nevím, jestli už se chytalo tento víkend, ale určitě pojedu tuto sobotu,

Pondělí 21. ledna 2013 ve 22:41® bubbu
bubbu

nevíte jak se ted dají sehnat rybičky?

Neděle 20. ledna 2013 v 17:45® LOMCOVÁK

Dalsi supr chytacka v Libechove.chyceno neco pres 30 ryb behem hodinky co vic si prat :-)

Tento příspěvek byl editován 20.1.2013 16:45:55 uživatelem LOMCOVÁK.
foto/diskuze/dirky/2013/th-img91609.jpg
Neděle 20. ledna 2013 v 11:17® VB
VB

Pro Ostravu a okolí: včera byla zahájena dírkovačka na Nebesáku. Lidí nebylo moc, led cca 15cm, duháci byli při chuti, v průměru 35cm, vytáhli se dva potočmeni 50+, siven 45, jesík 90+. Supr pochytáníčko.

foto/diskuze/dirky/2013/th-img91605.jpg
Sobota 19. ledna 2013 ve 20:50® Blondak11
Blondak11

sidla_napajedla> Rybnik Balaton Sokolnice

Sobota 19. ledna 2013 v 16:38® LOMCOVÁK

Tak dnesni testovacka v Libechove dopadla na vybornou i kdyz bylo malo ledu cca 5 cm, tak se to s trochou adrenalinu dalo.Chyceno neco prez 50 ryb.brali siveni, duhaci i zlaty pstruzi.nej 45 zlatak

foto/diskuze/dirky/2013/th-img91599.jpg
Pátek 18. ledna 2013 ve 23:10® HaDová
HaDová

Martin Mošna> ZA REKLAMU SE PLATÍ. Až budeš starší, pochopíš

Pátek 18. ledna 2013 ve 23:05® sidla
sidla

Blondak11> kdeže ? vůbec neznám

Pátek 18. ledna 2013 ve 12:10® lunimus

jiří1845> fuu .. tu uz mi to ale zacina smrdiet neplatenou reklamou :-)

Čtvrtek 17. ledna 2013 ve 21:49@ jiří1845

DObrý den, bohužel tam jsem se ještě nedostal. Prý letos nově zarybňovali.. Asi 2180q tam nasypaly do rybí obory.. dobře se tam chytá hlavně ze vzducholodi ..

Čtvrtek 17. ledna 2013 ve 20:39® LOMCOVÁK

OPĚT NEVYŽÁDANÁ REKLAMA, TADY TO BUDU KONTROLOVAT ČASTĚJI :-)

Tento příspěvek byl editován 18.1.2013 22:08:43 administrátorem HaDová.
Důvod editace: Příspěvek neobsahoval relevantní obsah.
Čtvrtek 17. ledna 2013 ve 20:09® Blondak11
Blondak11

sidla_napajedla> Ahoj čistě náhodou s dírkama na Balatoně nemáš zkušenost ?

Čtvrtek 17. ledna 2013 v 1:19@ jiří1845

Teď jsem byl poprvé v životě zadírkovat na rybníce Houpačka u Teplé. přijeli jsme až po poledni a první hodinu skoro ani ťuk. pak se to nejak otočilo nebo co a ve třech jsme nachytali za dvacet minut 27 ryb. Větší pstruzi měli přes 45cm. Můžu jen doporučit. teď o vejkendu vyzazíme s bandou asi znova. prý je ofiko zahájení a má být i nějaký svařák či co. pokud někdo chcete, přidávám kontakt na majtele.. NEVYŽÁDANÁ REKLAMA Petrův Zdar, Jiří

Tento příspěvek byl editován 18.1.2013 22:09:15 administrátorem HaDová.
Středa 16. ledna 2013 v 10:49® lunimus

sidla_napajedla> jj … s tym vrtakom to bude asi najjednoduchsie :-) Co sa tyka ohna priamo na lade, tam naozaj nie je velka sanca hruby lad prepalit … popol je totiz celkom slusny tepelny izolant a ked sa nieco z ladu roztopi, vytvori to pod pahrebou mokru vrstvu popola a nemas sancu … S tymto som pocital a skusal som to uz aj realne (vid posledny prispevok), ze som ohen robil v plechovici … resp. som tam zapalil drevene uhlie … Tym padom mi to slo podstatne rychlejsie, ako keby som spravil ohen priamo na lade … ale ako som spomenul, zakladny problem je, ze ta plechovica plava vo vode a aby som „prepalil“ celu dierku, tak by som to musel zatlacat …
Doma som robil test na cca 5cm vrstve ladu. Za cca 8–10min to bolo urobene … ale to som musel do ladu plechovicu zatlacat.
Cize ak sa chce niekto hrat, tak mu to pojde, ale nie je to nic moc a navyse to nie je tak automaticke, ako som si myslel na zaciatku – zabudol som na Archimedov zakon – ze mi ta plechovka bude plavat skor, ako vypali dierku v celej hrubke ladu :-)

Středa 16. ledna 2013 v 7:56® sidla
sidla

lunimus> odborník se diví, lajk žasne :-D pamatuju si ryb. brigády kdy se kácaly topoly a dělal se oheň na ledě 20cm,a ,,nepropálilo,, se to, a to byl oheň jak prase.přestav si v –16 propalovat díru :-D to bys tam byl do jara. a pokud by měl led 25 čísel, tak do další zimy. podle mě je to blbost. jak jsem ti psal do osobky,tam kde jezdím ti pučí vrták, sice tupý jak prdel,ale led má do 10cm a pokud ti někdo pomůže držet směr a zatlačí tak je to na minutku či dvě. jina včera jsem tam byl s přítelkyní chytli jsme si každý snad 8ryb. pd aj siveny. nějaké 38cmale bylo to nějaké slabšík polednu. v sobotu vysazujou a je tam noční lov jeseterů.

Úterý 15. ledna 2013 ve 20:34® kamos007
kamos007

Zduř, nevíte někdo jak to vypadá v Lískovci s dírkovačkou? V sobotu nebo neděli bych jel na dírky, ale nevím jak to je s ledem díky.

Neděle 13. ledna 2013 v 10:43® lunimus

Priatelia … prednedavnom som pridaval otazku, ci je mozne robit dierky do ladu tepelnym zdrojom – plechovica so zapalenym drevenym uhlim.

Spravil som maly test. Na balkone som nechal vymrznut misku s vodou a po premrznuti som robil dierku plechovkou s priemerom 7 cm
Vysledok je, ze to naozaj funguje
Pravdou je, ze to ide pomalsie, ako som cakal, ale rychlejsie, ako tvrdili niektori skeptici.

Vzhladom k tomu, ze som pouzil malu plechovicu, som presvedceny, ze by to slo s velkou o trochu rychlejsie …
Kritickym bodom na ktory som narazil pri experimente je, ze plechovica s drevenym uhlim plava … teda do okamihu, kym sa dostane do vyvazeneho stavu, tak sa relativne pekne zanara do ladu (nie je to zas extra rychle – ale pouzitelne). Akonahle sa ale dostane do vyvazeneho stavu, prestane vlastnou vahou vytlacat vytopeny lad a v kritickom bode pre pokracovanie vyroby dierky je nutne bud plechovicu zatlacat rucne, alebo pockat, kym voda pod nou nevyhreje tak, ze sa zacne lad vytapat „velkym“ mnozstvom teplej vody a to uz ide pomaly.
Este jedno zistenie … plechovica ma tendenciu vytapat lad pod sebou nerovnomerne, teda sa jemne nakloni a nasledne cestuje po lade v smere naklonenia. Vysledna diera je teda oval (moze byt aj nepravidelny)

Strucne zhodnotenie nazaver. V kritickom pripade pouzitelne, ale naozaj len v kritickom :-) Hlavna vyhoda, ktoru som od tohto ocakaval, ze sa mi dierka urobi „sama“ kym lovim na vedlajsej dierke je nerealna – plavajuca plechovica) a treba ju zatlacat do ladu mechanicky …

Takze „tudy cesta nevede“

Středa 9. ledna 2013 v 17:09® sidla
sidla

sethy> odhaduju 15 lidí :-D byli jsme tam už 7.22 :-D nemohl jsem se dočkat. 7.52 jsem už smočil smáčka

Středa 9. ledna 2013 v 16:41® sethy
sethy

sidla_napajedla> A bylo tam víc takových bláznů?