Chytej.cz

Rybaření na dírkách

V diskuzi je 3.206 příspěvků, z toho 3206 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Sobota 29. prosince 2012 ve 22:57® jouda.net

Dobrý den, nevíte o nějakém dírkovém revíru v okolí Prachatic tak do 100km, kde by ještě nebylo rozmrznuto? Včera jsem byl na jednom soukromém revíru, ale už to bylo dost rozmrzlé, takže jsem raději seděl v belly boatu. Díky za případné tipy.

Tento příspěvek byl editován 29.12.2012 21:58:12 uživatelem jouda.net.
Sobota 29. prosince 2012 ve 21:12® noba
noba

dnes jsem na dírkách chytil candáta. teda spíš candátka:-) ale co. Ještě si mi nikdy nic takového nepovedlo. Jeseter proběhl opět. už se to stává samozřejmostí:-)

Čtvrtek 27. prosince 2012 v 18:31® lunimus

sethy> je mi jasne, ze ryby dychaju kyslik rozpusteny vo vode … ale pod ladom ho vo vode az tak moc nebude … Ak sa vyvrta diera, voda sa dostane do kontaktu s kysikom a zacne sa nasycovat a to bude lakat ryby blizsie … takze uvazoval som tymto sposobom :-) … ale vidim, ze asi som to prekombinoval :-)

Čtvrtek 27. prosince 2012 v 18:08® sethy
sethy

lunimus> Podle mě to není moc reálné.
Vrtám a hledám, pokud do 10–15 min nemám záběr jdu dál.
Kyslíku je plná voda, proč by jezdili k dírce :-D Ryby stejně dýchají kyslík ve vodě a ne vzdušný.
Pokud je na ledu sníh, někdy jezdí za kuželem světla. Mám pak na místě, kde ryby najdu, vyvrtáno třeba 10 děr a jen díry obcházím. Jak tam není záběr do 5 minut (většinou je záběr hned, pokud tam ryba stojí), jdu k další.

Čtvrtek 27. prosince 2012 v 17:39® lunimus

sethy> No … ak by slo prepalovat dierky relativne rychlo, tak by to mohlo byt celkom zaujimave riesenie s prenosnym ohniskom .. navyse by som si mal kde ohrievat priebezne ruky :-) … ale fakt neviem, ako rychlo sa bude diera prepalovat :-)

… pridam ale jednu otazocku … som zaciatocnik, na dierkach som nikdy nelovil … myslel som si, ze ryby su nalakane prisunom kyslika do vody … ako ta ale citam, mam pocit, ze to az tak jednoduche nebude …
Podla coho vyhladavas ryby pod ladom?

Čtvrtek 27. prosince 2012 v 17:26® sethy
sethy

lunimus> Jde o to, že za den navrtáme třeba i 30–50 děr. Ryby prostě nejsou na jednom místě. Ano, jsou tací co vyvrtají jednu a čekají u ní celý den. Pak se diví proč chytnem třeba 15 kousků a oni jeden…

Čtvrtek 27. prosince 2012 v 15:58® Martin Mošna
Martin Mošna

lunimus> Já když jednou za čas zajdu tak vezmu sekeru a je to ;-) Nadřeš se,ale je to jen párkrát do roka ;-)

Čtvrtek 27. prosince 2012 v 15:55® lunimus

Martin Mošna> Lenze borci, ktori to vrtaju takto rychlo pouzivaju vrtak za cca 75,–€ co je cca 1850,– CZK …
erarnym vrtakom, ktory si zapozicias u spravcu ti to bude trvat cca 1/2 hodinu
naklady na ziskanie plechovice su 0,–€, naklady na horlavu napln v principe tiez 0,–€
jedine, co neviem realne odhadnut je skutocny cas takehoto „vrtania“ resp. prerazania diery.

Ale zrejme pojdem v ramci nejakej zimnej vychadzky spravit na oblubenu vodu par prieduchov pre rybky, tak skusim, ako to bude fungovat :-)

Čtvrtek 27. prosince 2012 ve 14:53® Martin Mošna
Martin Mošna

lunimus> Netrvalo by to zbytečně dlouho? Nedávno sem se díval jak to borci vrtali těma vrtákama a 10 sekund to trvalo než to provrtal a led byl 15cm.

Čtvrtek 27. prosince 2012 ve 13:22® lunimus

Btw. napadla mi jedna myslienka, mozno nie uplne marna, mozno uplna hlupost …

Co si myslite o robeni dierky tepelnym zdrojom?

Princip jednoduchy:

• Vezmem plechovicu pozadovaneho priemeru, spravim „vytahovacie ucho“ z drotu
  • nasypem drevene uhlie, nalejem trochu zapalneho oleja/petroje­ja/benzinu
  • postavim na vyhliadnute miesto a zapalim.

Uhlie v plechovici sa rozhori, vytvori dostatok tepla pre topenie ladu vo svojom blizkom okoli a bude sa postupne zanarat hlbsie do ladu, az kym nedojde k roztopeniu vhodnej dierky na lov :-)

Neprajnici si teraz myslia, ze kam tu plechovicu teraz odlozim? ved mi vypali druhu dierku :-)
nie je to ziaden problem … horiace uhlie mozem bud zaliat vodou a uhasit.
Alebo lepsia alternativa, ak pouzijem vhodnu podlozku na relativne tenkych nohach, ktore sa budu dostatocne ochladzovat vzduchom, aby sa nezabarali do ladu, tak budem mat na lade pri sebe aj zdroj tepla, na zahriatie ruk :-)

Co si myslite o tomto mojom napade?

Čtvrtek 27. prosince 2012 ve 13:09® lunimus

sethy> jj … to mi bolo jasne, pozeral som ho v obchode … nie je ani o moc drahsi od konkurencnych modelov, ale jeho cena je privysoka s ohladom na to, ze pojdem lovit na dierky max 1× rocne …

Vyrobne naklady homemade vrtaku su pre mna tak do 20,–€ +cas straveny vyrobou … alebo si ho mozno rovno poziciam a budem vrtat aj tu 1/2 hodinku … co je cas podstatne kratsi, ako bude cas vyroby :-)

Čtvrtek 27. prosince 2012 v 11:21® sethy
sethy

lunimus> Ne, jen obyčejný funkční vrták.

Čtvrtek 27. prosince 2012 v 10:10® lunimus

sethy> hehe … to mas vysokoobratkovu masinu pohananu benzinovym motorom? :-D

Středa 26. prosince 2012 v 18:39® sethy
sethy

lunimus> Já s kupovaným Tonarem 30cm led tak 20 vteřin. Ty pohledy rybářů kolem, co se marně snaží vrtat erárním vrtákem stojí za to :-D

Středa 26. prosince 2012 ve 2:27® lunimus

sethy> hehe … ta kto asi tak dlho, ako by som vrtal aj s vlastnorucne vyrobenym :-) … a kupovat sa mi to teda fakt nechce … to uz mi pride naozaj ako zbytocny prepych :-)

Středa 26. prosince 2012 v 0:22® sethy
sethy

lunimus> Pučují, ale budeš s ním vrtat dírku tak půl hodiny :-D

Pondělí 24. prosince 2012 ve 13:48® lucan
lucan

No v takovémhle počasí se na dírky ještě asi chvilku nepodíváme. Až do 2.1. maj být teploty nad nulou. Osobně mi to vůbec nevadí, jen ty dírky chyběj

Pondělí 24. prosince 2012 v 11:35® sidla
sidla

lunimus> pučujou pučujou, aj pruty. dokonce tam kupíš vše potřebné. jestrabice.cz

Pondělí 24. prosince 2012 v 11:31® lunimus

regulus> Dakujem za tip :-) … Jestrabice su od mojho baraku 138km podla googlemaps … a nie je to kriticka vzdialenost, takze pre jednorazovu vypravu to bude O.K. :-)
teda ak nenajdem nahodou nieco blizsie :-)
… priznam sa, az tak moc ma dierkovanie nelaka, ale mladeho to nadchlo a vyskusat to asi bude treba :-)

… nevies nahodou, ci tam aj poziciavaju vrtaky do ladu? … alebo si budem musiet nejaky vyrobit sam? … kupovat sa mi to zrovna nechce :-)

Pondělí 24. prosince 2012 v 11:22® regulus
regulus

lunimus> na Slovensku netuším, ale u nás máš asi nejblíž Jestřabice, to nejblíž by ale mělo být v úvozovkách, protože to máš asi 125 km.

Třeba vyštracháš něco blíž u vás, já nic nevygooglil kromě diskuse u sousedů, kde v podstatě žádný informace nejsou http://www.mrk.cz/diskuse.php?… .

Jo ještě jakejsi takejsi seznam je tady http://www.chytej.cz/…-na-dirkach/ , ale jak to je aktuální nevím.

Tento příspěvek byl editován 24.12.2012 13:47:13 uživatelem regulus.
Pondělí 24. prosince 2012 v 10:38® lunimus

Priatelia … neviete mi nahodou niekto poradit revir co najblizsie k Bratislave, kde je povoleny lov na dierkach?

Neděle 23. prosince 2012 ve 21:03® Martin Mošna
Martin Mošna

kamos007> A u nás zamrzá :-) nasnězilo kolem 5cm a pak chvilku pršelo teď to zmrzlo a na sněhu je 1cm ledu :-))

Sobota 22. prosince 2012 v 18:19® kamos007
kamos007

Taky bych zašel, ale u nás stále rozmrzlo :-((

Pátek 21. prosince 2012 v 18:14® noba
noba

Beer.Beda> tak to by mě taky zajímalo:-((

Pátek 21. prosince 2012 v 18:00® Beer.Beda
Beer.Beda

noba> Kdy dorazíš na jih?

Pátek 21. prosince 2012 v 17:52® noba
noba

Beer.Beda> klasicky Mirošovice

Pátek 21. prosince 2012 v 17:46® Beer.Beda
Beer.Beda

noba> Kde si byl.Ty mediální hvězdo.

Pátek 21. prosince 2012 v 17:18® noba
noba

Beer.Beda> ne prosím neprozrazuj. Ikdyž teda nutno říct že to na kaviár dneska vůbec nešlo. Chytil jsem 5 pěkných duháků a jeden kus jetesera. Při zdolávání jsem byl natáčen, tak možná bude i video.

Tento příspěvek byl editován 21.12.2012 16:18:37 uživatelem noba.
Pátek 21. prosince 2012 v 16:32® Beer.Beda
Beer.Beda

noba> A já vím co je to za nástrahu.Asi to prozradím.

Chce to tady někdo vědět????

Čtvrtek 20. prosince 2012 ve 23:28® noba
noba

tak zítra razím na dírky. Akorát že jsem ted zjistil že se mi zakuklili červy:-(( ale neva. mám v záloze jednu luxusní tajnou nastrahu. Tak jsem zvědav.