Vyhledávání
Rybaření na dírkách
V diskuzi je 3.206 příspěvků, z toho 3206 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Úterý 7. února 2012 v 16:44® smrt spartě
-
ahoj lidi prosim vas kam muzu jetna dirky jsem z prahy zapad a rad bych nekam vyrazil nejlepe do 50km na dirkach jsem zacatecnik diky ta vase rady
- Úterý 7. února 2012 v 16:43® FInnnp
-
Já byl na dírkách asi dvacetkrát.Osmnáctkrát jsem se ugrogoval na šrot a dvakrat se vykoupal.
- Úterý 7. února 2012 ve 14:17® Jenda17
-
Nová Ves tloštka ledu 30 cm a více
- Úterý 7. února 2012 ve 14:07® Jenda17
-
to je přesně ono co miluju jak to člověk drží v ruce klep klep a najednou je tam úžasnej pocit
- Úterý 7. února 2012 ve 13:17® ssg.Jimmy Wild
-
MIG-35> Jo já mám plavanou moc rád, takže také rád sáhnu po splávku. Je to podle nálady, aktivity ryb atd… Na splávky jsou nejhezčí záběry obecně, jako pro potěchu oka myslím
Jinak posledně, jak jsem kvedlal klackem, tak se mi také moc líbily ty záběry, když jsem pozoroval tu planžetku, jak za ni pomalu tahají. Bylo to zase něco jiného a líbil se mi ten bezprostřední kontakt s rybou.
- Úterý 7. února 2012 ve 12:32® Jenda17
-
- Úterý 7. února 2012 ve 12:01® MIG-35
-
ssg.Jimmy Wild> Ale i tak je to jak píšou kolegové krása, když se ti splávek hne, přpotopí......
A jak píšeš, mladej (7let)spíš splávek. Járači kvedlam klackem nad dírou.
- Úterý 7. února 2012 v 10:08® ssg.Jimmy Wild
-
Jenda17> Jo tak to taky vidím. Navíc vidím plavanou, jako ideální způsob třeba pro nerybáře, kteří zajdou jen občas na dírky třeba s nějakým kamarádem rybářem.
- Úterý 7. února 2012 v 9:23® Jenda17
-
tak tu na to koukám a já osobně plavačku přechytávám tak z 90% ale všecko je to dle mě dáno revírem osazením a taky tim jakej kdo má cit, když tam s tim někdo kvedká nahoru dolu jak … tak je jasný že je to omyl když se ryba oběsí. za to na plavanou jí chytne každej když si u toho bude sedět.
- Úterý 7. února 2012 v 8:39® mvincik
-
hecht> jojo, hezky jsi si to tu odkecal.
Jinak objednal jsem ho z Dragonu ještě s pár dalšíma drobnostma. Uvidíme, pro začátek ani nepočítám, že by se mi do ruky dostal klenot. Snad to ale nebude ouplnej kůl.
- Úterý 7. února 2012 v 0:08® hecht
-
Dobrou, jdu chrnět.
- Úterý 7. února 2012 v 0:06® hecht
-
petrikveprik> neboj, nejsem nijak fanaticky zaměřený. Spláveček na jaře na máčovce je moc pěkná věc. Viděl jsem taky už pána s cca 3,5 metrovým kaprákem a navijákem na přehradu, jak se snažil dostat z dírky nějakou tu rybu. A to s touto sestavou cca 0,30 vlascem a piditwisterem, neumíš si představit jeho radost, když po několika hodinách posilování vytáhnul odpoledne první rybu
- Pondělí 6. února 2012 ve 23:32profil byl smazán
-
hecht> vždycky jsem vláčel potažmo na dírkách kvedlal nějakým vláčkařským nesmyslem.. co se ale dírek týče docela jsem propadl i splávečku – má to také své kouzlo. (btw než jsem začal vláčet vždycky jsem byl plavačkář) a to se neřadím mezi monterkáře se zmijovkou. Prostě má to taky něco do sebe a dokáže to být hezký lov.
- Pondělí 6. února 2012 ve 21:36® MIG-35
-
No nwm já co sem pár návštěv dírek sledoval tak vláčkaři válcovali splávky…
Ale netvrdim, že je to tak furt!!!
- Pondělí 6. února 2012 ve 21:34® hecht
-
osprey> šmankote, ramena nedělám, jen na základě toho, co jsem za ty roky na ledě viděl, tlumočím, to co tlumočím. No řekni, nejni to něco jako misionářská práce, měnit poměr lidí ve zmijovce a montérkách koukající na splávek s napíchnutou rybkou či těstem, ve prospěch rybářů s nekontrolovaným třesem v ruce třímající proutek s umělou nástrahou
- Pondělí 6. února 2012 ve 20:18® osprey
-
hecht> Já bych plavanou nepodceňoval. Když mi dovolíš vybrat si podmínky, budu fakt zvědav, jak budeš muset s tím vláčákem kvedlat
Já jenom vláčím, ale na plavačkáře ramena nedělám. Přechytám jenom ty, co to moc neumějí (ono jich není úplně málo).
Jednou jsem na dírkách nuceně feederoval a přechytal sám sebe coby vláčkaře.
- Pondělí 6. února 2012 v 19:01® Beer.Beda
-
noba> No jestli nebudou závody tak bych tam jel na normální dírkovačku.Samozřejmě, že si prachy budu hlídat, aby mi je šizuňk jako ty nevybral.
- Pondělí 6. února 2012 v 18:50® noba
-
Beer.Beda> tak už to vidím jak tam v so budeš od 7hod nastartovanej a budeš hlídkovat abych si tam nevyzvednul startovné
- Pondělí 6. února 2012 v 18:45® noba
-
Jenda17> mě se doma náhodou líbí, nehledě na to že na jihu už skoro doma nejsem. Ale já si nějak poradím. když nebudou zavody tak bude standartní chytání.
- Pondělí 6. února 2012 v 18:42® hecht
-
Kua, za chvilku si budu stačit v diskuzi sám
Tento příspěvek byl editován 6.2.2012 18:45:43 uživatelem hecht. - Pondělí 6. února 2012 v 18:42® hecht
-
mvincik> kupoval jsi to přes internet ? Doporučoval bych to prubnout v krámu, většina těch dírkoproutků jsou dost tuhé krumpáče, na splávek se to poddá, ale ta vláčka je pak bez citu. Vrták mám léta zaseknutej ve špalku
- Pondělí 6. února 2012 v 18:34® hecht
-
sethy> jo čtvrtej je v tom tubusu na ležato, ale nemám na něj extra další rukojeť. Je to takovej ten kůl na splávek, nebo bys to mohl nazvat jeseterobijka. Já tomu tak říkat nemůžu, protože jsem žádného nechytil,ani nemám kde. Používám jeden s kyvnou špičkou, jeden s citlivějším koncem na těžší smáčky, a jeden samodomo na to jemné marmeládování. Ten splávek už ani nepoužívám, nic moc mi to civění na hodinu se nehýbající anténku neříká.
- Pondělí 6. února 2012 v 18:12® ssg.Jimmy Wild
-
Beer.Beda> No my to píšemš proto, že z těch peněz máme pak od noby provizi
- Pondělí 6. února 2012 v 18:11® ssg.Jimmy Wild
-
hecht> Aha… V tomto smyslu jsem čerpal z toho co jsem slyšel tak po různu od ostatních a to většinou bylo, že je spláveček úspěšnější. Sám bych si tyhle teorije ještě tahle netroufl podle svých zkušeností tvrdit. Dírkuji letos prvním rokem…
- Pondělí 6. února 2012 v 18:05® hecht
-
ssg.Jimmy Wild> nechci se chlubit, ale spláveček se s vláčkou dá přechytat skoro vždy. Ale je to jako se vším, chce to pár vycházek, no a jistota není nikdy žádná. Když si vzpomenu na první dírkování na soukromáku cca 4 roky z5 ještě se sanderem, tak jsem byl rád, že jsem uhnal po nějakých 3 hodinách jednoho náhodného duhoně. A na těsto tam tenrát přece jen několik ryb bylo vymlasknuto.
- Pondělí 6. února 2012 v 18:05® hecht
-
ssg.Jimmy Wild> nechci se chlubit, ale spláveček se s vláčkou dá přechytat skoro vždy. Ale je to jako se vším, chce to pár vycházek, no a jistota není nikdy žádná. Když si vzpomenu na první dírkování na soukromáku cca 4 roky z5 ještě se sanderem, tak jsem byl rád, že jsem uhnal po nějakých 3 hodinách jednoho náhodného duhoně. A na těsto tam tenrát přece jen několik ryb bylo vymlasknuto.
- Pondělí 6. února 2012 v 17:36® Beer.Beda
-
noba>Proč tady ty oškliví lidi píšou, že si máš nechat vrátit penízky??On je dá tobě, ty pojedeš jinam a já budu mít oči pro pláč.
- Pondělí 6. února 2012 v 16:57® ssg.Jimmy Wild
-
noba> No to, že se těšíš chápu a je mi jasné, že to člověka naštve
- Pondělí 6. února 2012 v 16:01® Jenda17
-
tak si nech vrátit peníze ajed v ten termín jinam
nevim co řešíš, jde o to si czachytat a vypadnout z baráku ne
- Pondělí 6. února 2012 v 15:29® noba
-
aby bylo jasno, vůbec neřešim to, že bych měl já respektive beda přijít o peníze. To že pořadatel hlásí problém včas je taky ok, mě akorát štve že už se těším a v ty náhradní termíny nebudu moct.