Vyhledávání
Rybaření na dírkách
V diskuzi je 3.206 příspěvků, z toho 3206 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Středa 2. února 2011 ve 21:58® MIG-35
-
hecht> Ha!!A víš přesnou polohu ledu???Docela bych chtěl o víkendu vyrazit než to zas rozmrzne.Dík moc!!!
- Středa 2. února 2011 ve 21:51® hecht
-
MIG-35> Týn nad Vltavou, tam se letos taky začalo, ale ještě jsem tam nebyl.
- Středa 2. února 2011 ve 21:01® MIG-35
-
osprey> Dík moc!!!Jo tady je to na díry nějaký mrtvý..Něco je kol ČB,Mrhal a Adamovskej, ale je to dálava.Asi si nějakou louži pronajmu, abych se v zimě nenudil.
- Středa 2. února 2011 ve 20:26® osprey
-
MIG-35> No, zrovna kolem Písku je to docela problém. Nejblíž asi Dobrá Voda u Příbrami. Mají stránky, to dohledáš.
- Středa 2. února 2011 ve 20:00® MIG-35
-
Zdravim!! Taky bych chtěl pořídit takové krásné fotečky!!Jen mi chybí místečko..poraďte prosím kam na dírky v jižních čechách kolem Písku do 70km.Předem dík za dobrý tip!!!
- Sobota 29. ledna 2011 ve 20:42® PepikJosef
-
olin.stod> ahoj dnes se ještě lovilo ze břehu,ale všichni byli spokojený.Zítra už to možná půjde z ledu ale zatím nevím.Rovněž zítra kolem poledne se zde nasazují duháci.Když tak zavolej-te 731171125 ráno budem moudřejší.Příště se budem domlouvat mobilem,protože zde mi to připadá,že zde nediskutují příznivci lovu na dírkach,ale naopak odpůrci.Taky to tak zde vypadá,žádné foto,jenom keci.Tobě sem něco dám,abychom si zavzpomínali,jestli se to povede.Ještě chci pozdravit rybářku Marušku z Teplé s rodinou.Ahoj.
- Sobota 29. ledna 2011 v 19:22® olin.stod
-
Zdravím pana Petroviče a mám dotaz jak to vypadá v Černošíně s rybařením na dírkách,opět nám začalo mrznout a tak by to mohlo jít co.
- Sobota 29. ledna 2011 v 18:46® cercer
-
já mluvil hlavně o tom,jak někoho přehnaně bolí fotka s duhákama od sněhu..mnohdy zakrvácenými..souhlasím,že je to hodně neestetické,ta ryba si to nezaslouží a už vůbec bych se s ní tu nechlubil-každopádně většina těch ošklivě vyfocených ryb jsou už mrtvé a tak to,že si ,,lovci" s ,,naaranžováním" nedali větší práci,bych neřešil tak radikálně..toť vše.
Jiná kapitola je samosebou chování k živým rybám..a tvorům jako takovým..každopádně si stejně myslím,že většina rybářů jsou slušní a ty prasárny dělají spíš,,amatéři" co nikdy oficiální povolenku mít nebudou..ti praví mívají správné chování v krvi.. - Sobota 29. ledna 2011 v 18:40® 1Mara
-
cercer1> No jo , máš pravdu chlape
- Sobota 29. ledna 2011 v 18:28® cercer
-
1Mara> ale já tohle neřešil
- Sobota 29. ledna 2011 v 17:40® sus1
-
1Mara> Asi tak – dořešili.
- Sobota 29. ledna 2011 v 17:39® 1Mara
-
cercer1> Něco jiného je fotit rybu na dírkách a to v ruce a šetrně , a to stebou souhlasím že mnozí rybáři vědí o uctě k rybám prd , ale přišpendlit rybu na strom a mít z toho radost je věc jiná . Ale to už jsme tu řešili a dořešili
Tento příspěvek byl editován 29.1.2011 16:39:30 uživatelem 1Mara. - Sobota 29. ledna 2011 v 16:19® cercer
-
sears.13> mno..na mnohých jiných jsi zřejmě nebyl…
- Sobota 29. ledna 2011 v 15:36® sears.13
-
cercer1> To nestojí za to aby se do tebe někdo pouštěl. Pokud máš takový to názor. Všude kde jsem byl na dírkách nás upozorňovali na zacházení s úlovky a především na válení ryb ve sněhu a na ledě.
- Sobota 29. ledna 2011 ve 14:11® cercer
-
…a teď do mě!!
- Sobota 29. ledna 2011 ve 14:00® cercer
-
pánové..přijde mi,že se to u opravdu trochu přehání s tím moralizováním..samé vážení si úlovku jako jídla,jako ryby,jako živočicha,jako..nevím čeho ještě..nejsem zastáncem žádného ,,hovadství" sám se snažím dodržovat nějaké pravidla a chovám se k rybě vždy co nejšetrněji..je pravda,že vždy to 100% nejde..proto bych asi opravdu nikoho hned nevěšel za to,co tu občas vidíme.Uvědomte si také ještě jednu věc… většina fotek tu z těch duhákodromů jsou fotky amatérských nerybářů,kteří nikdy jindy ani prut nedrželi v ruce a v životě by ani nic jiného jindy nechytili-jsou hrdí,za ,,to" co chytili a chtějí se proto s ,,úlovkem" zvěčnit.Ty fotky potom ukážou při nějaké příležitosti doma či v hospodě a budou čekat slova chvály a uznání,jací jsou chrabří lovci.Nikdo nebude polemizovat o morálnosti lovu či estetice úlovku.Jde jen o borce a jeho oběť. Myslím si,že 90% z nich ani netuší,že ten sníh té rybě vadí či škodí a o pozdějším případném úhynu nemají ani potuchy. Je to vše prostě o tom,že tam má možnost chytat,,neproškolená" veřejnost. O nějaké úctě k úlovku či živočichu..v dnešní době..nenechte se vysmát(ironie)
Tento příspěvek byl editován 29.1.2011 13:01:34 uživatelem cercer. - Pondělí 24. ledna 2011 v 17:55® sidla
-
jarad> a ještě lepší jsou ti, co toho duháka, či sivena pěkně obalí ve sněhu, potlučou o led a pustí zpátky :-/
- Pondělí 24. ledna 2011 v 0:24® PepikJosef
-
HaD> Tady mělo být foto mistra ČR a mezinádodního mistra ČR v přívlači za rok 2010 v kat. dorost s pozváním do reprezentace dospělých,nák se mi to nedaří tak snad jindy.
- Neděle 23. ledna 2011 ve 23:59® jarad
-
osprey> Já jsem taky z vesnice a dříve to byla taková nutnost co nezabiješ to nesežereš
,ale v poslední době s tím mám problém mnohdy bych to pak nebyl ani schopen sníst. A s rybama to bude asi stále dokola i když to by bylo super o tom jen kecat a u vody to nevidět. Proto k vodě chodím nejraději sám abych se nemusel rozčilovat a hádat se s kamarády.
Měj se jdu..
- Neděle 23. ledna 2011 ve 23:58® PepikJosef
-
HaD> ahoj,myslím si,že tady nepíšou příznivci lovu na dírkach,ale i Ti co na dírkach nikdy nebyli,protože nemají ani páru co to obnáší.Ve svém příspěvku chci zareagovat na to,co Ty jsi tady zpochybnil ve svém varování. Tak reprezentant tady loví každý víkend,bydlí tady a je to náš kamarád.Ti ostatní o kterých jsem psal jsou „jen“ ligouši,ale to jsem nevěděl tak se omlouvam.Pokládám toto vysvětlení za nutné,protože chci,aby bylo jasno o čem mluvíme. Tímto příspěvkem nechci vyvolat žádné emoce,ale pokládal jsem za nutné se k tomu vyjádřit,aby jsme byly oba v obraze.
Tento příspěvek byl editován 23.1.2011 23:03:34 uživatelem PepikJosef. - Neděle 23. ledna 2011 ve 23:37® osprey
-
jarad> To znamená, že jsi rybu zabil a vykrvil – vážíš si úlovku – přinejmenším jako jídla, které budeš jíst. S tím bych si hlavu nelámal. Ten flek není pěkný, ale horší je pohled na člověka, kolem kterého se ve sněhu plácají živé ryby.
Zabil jsem toho v životě dost (jsem z vesnice), nikdy jsem z toho neměl bůhvíjakou radost, ale vždy jsem snažil udělat to dobře.
- Neděle 23. ledna 2011 ve 22:40® jarad
-
osprey> Ono po mě tam zese byla červená skvrna.
- Neděle 23. ledna 2011 ve 22:31® osprey
-
jarad> Jo, to si říkám taky. Nic proti rybám na jídlo, zvlášť ne na dírkách, ale pak je tu rybu aspoň potřeba se ctí zabít.
- Neděle 23. ledna 2011 ve 21:58® jarad
-
V týdnu jsem pořídil dírkařský proute který doma testoval prcek(3roky). Proutek přežil a já byl dnes úplně poprvé na dírkách.Jel jsem až na poledne což prý byla chyba,ale i tak jeden siven a pár mi jich spadlo a duhák 47,5cm. Nevěřil bych že dou dírkou projde
Tento příspěvek byl editován 23.1.2011 20:59:30 uživatelem jarad.Docela zajímavá zkušenost,ale poskakující ryby na ledě ostatních rybářů nic pěkného. Snad je nepotkám na pstruhovce.
- Neděle 23. ledna 2011 v 18:41® pompak
-
ahoj tak dneska v Mokrouších super. To sem ješte snad nezažil i pár moc pěknejch kouskú se povedlo
- Sobota 22. ledna 2011 ve 22:08® mvincik
-
Noodling> já to jako žádnou omluvu nepsal, to ne. Spíše jako logické vyústění jejich chování. Střízliví by se …snad… chovali jináč.
osprey> On takovej dobrej grůček nejni někdy v té kose zcela od věci. Ale zajisté v menších dávkách…a při nemalém množství.
- Sobota 22. ledna 2011 ve 22:05® hecht
-
Upřímě řečeno, viděl jsem na dírkách už i horší věci. Tím se ale těch kaprofilů nezastávám, ani je neodsuzuju. Viděl jsem loni partu, která se tak ožrala, že sesta z bufetu zpět na led byla tůra o mnoha kontaktech s matičkou zemí. Viděl jsem na Mydláku ožralé hovado, které spalo na ledě s obličejem promodralým tak, že jsem pochyboval o jeho procitnutí. To, co si provádějí lidi sobě, je mi šumák. Víc mi serou ty válené ryby na sněhu, mrskající se až k smrti a podobné chuťovky.
- Sobota 22. ledna 2011 ve 13:20® osprey
-
mvincik> A myslíš, že by se našel chlast, se kterým by to mělo hladší průběh?
Fernet dírky, Johny Walker dírky (walking od dírky k dírce – nějakých 18 jamek), Rudolf Jelínek dírky,…
V záloze pořád ještě zůstává rum, Čert, Kontušovka a podobně.
- Sobota 22. ledna 2011 ve 12:18® Noodling
-
mvincik> To je pravda, ale není to žádná omluva, spíš naopak.