Chytej.cz

Rybaření na dírkách

V diskuzi je 3.206 příspěvků, z toho 3206 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pátek 9. ledna 2009 v 15:00® lucioperce69
lucioperce69

HaD> zkoušel sem pstruhy se smáčkama ale nic prostě živá je živá ale rybky došli tak asi nebudu mít na výběr a něco gumovýho budu muset prubnout

Čtvrtek 8. ledna 2009 ve 22:58® wallys
wallys

HaD> Ahoj,Tomáš – Tomchamik začíná v sobotu s dírkama :-) nesjedem se za ním někdy mrknout ? pivo

Čtvrtek 8. ledna 2009 v 18:56® Alov
Alov

Známý tvrdí, že díru mydlí motorovkou bez mazání řetězu. Prostě ho tam nenaleje a hotovo. Tvrdí, že lišta se stíhá chladit vodou a ledem a i kdyby se spálila nebo otupil řetěz, tak to nevadí. Dycky pry ten led tim prodlube. V akci jsem ho jeste nevidel, takže to nehájím na krev :-D

Čtvrtek 8. ledna 2009 v 18:53® HaD
HaD

yerrx> vrták si udělat, půjčit nebo koupit. Jde to i řetězovkou, ale není to moc ekologické.

Čtvrtek 8. ledna 2009 v 18:52® HaD
HaD

lucioperce69> přívlěč nezkoušíš? smáčci apod…

Čtvrtek 8. ledna 2009 v 16:42® lucioperce69
lucioperce69

HaD: plotička :-'

Čtvrtek 8. ledna 2009 v 16:41® lucioperce69
lucioperce69

cormoran> tosi měl vidět tu výlohu co sme vysekali včera tohle proti tomu bylo okýnko

Středa 7. ledna 2009 ve 12:28® Robur
Robur

YERX, velmi dobře funguje, když si vezmeš kilo soli, otevřeš pytlík, natáhneš ruku, začneš sypat a otáčíš se kolem své osy:-)

Úterý 6. ledna 2009 ve 22:43® cormoran
cormoran

lucioperce69> Dírky, nebo výkladní skříně..?..:-D

Úterý 6. ledna 2009 ve 22:42® yerrx
yerrx

jak mam udelat diru kdyz nemam vrtak? na sekyru jsem moc podleany ze to rupne a jinak nevim…

Úterý 6. ledna 2009 ve 20:45® HaD
HaD

lucioperce69> na copak zabrala?

Úterý 6. ledna 2009 ve 20:30® lucioperce69
lucioperce69

dnes opravdu luxusní den, počasí na výbornou sluníčko pálilo o sto šest skoro na opalovajdu jen kdyby nebylo 6 pod nulou. dírky krapet zamrzali, ale jedna kudla 50+ se povedla

foto/diskuze/dirky/2009/th-img21777.jpgfoto/diskuze/dirky/2009/th-img21778.jpg
Pondělí 5. ledna 2009 ve 21:05® Bandog
Bandog

HaD>Ja byl ted na novym reviru a taky mazec,pojedu na svk přišti tyd.tak bych se tam na Nive stavil

Pondělí 5. ledna 2009 ve 20:57® HaD
HaD

Bandog> TR tam ted byl a docela si cvalil

Pondělí 5. ledna 2009 ve 20:55® Bandog
Bandog

HaD> Na konkurečnim servru jsem viděl něco o tom reviru,je tam odkaz na jejich stranky.

Pondělí 5. ledna 2009 ve 20:31® HaD
HaD

znáte někdo nový revír Niva? Je to mezi Prostějovem a Blanskem…

Pondělí 5. ledna 2009 v 0:06® regulus
regulus

Sander> no to máš sice recht, ale nebije to tak do očí byť je to taky chyba, to bych celej den nedělal nic jinýho než opravoval, ale já se rozhodl, že drobnými provokacemi budu působit na vaše češtinový uvědomnění a ty největší do očí bijící hrubky z tohoto serveru vymýtím, protože není možný, aby jste si to nezapamatovali. :-93;

LojzaRybka> jako tvoje bejvalá rozhodně bejt nemůžu, z jednoho jedinýho důvodu, prostě nejsu baba, teda pokud jsem si všimnul. :-D

Neděle 4. ledna 2009 ve 23:14® LojzaRybka
LojzaRybka

regulus>jsi jak moje bejvalá,taky mě komandovala,snažil jsem se jí vysvětlit že na Y a I jsem ve škole zrovna chyběl:-D

Neděle 4. ledna 2009 ve 23:02® Sander
Sander

regulus > a „s klíčů“ je dobře?

Promiň Lojzo :-D

Neděle 4. ledna 2009 ve 22:40® Raf
Raf

regulus> Byla to dírkovačka se zápletkou :-) Většina z nás ale nepochybovala, že akce bude úspěšná, takže u toho bylo nejen hodně adrenalinu ale hlavně hodně srandy.

Neděle 4. ledna 2009 ve 21:41® regulus
regulus

LojzaRybka> si dneska dělám takovou češtinovou trenýrovku, „švyhlo“ je rozhodně blbě :-93;

Neděle 4. ledna 2009 ve 21:36® LojzaRybka
LojzaRybka

Raf> 9-) gratulace k oboum úlovkům,s klíčů by mě asi švihloTento příspěvek byl 4.1.2009 ve 20:40 editován administrátorem regulus

Neděle 4. ledna 2009 ve 20:53® regulus
regulus

Raf> tak to teda bylo úplně infarktový dírkování. :-D

Neděle 4. ledna 2009 ve 20:27® Raf
Raf

Snad žádný úlovek mě tak nepotěšil jako ten dnešní. Vyrazili jsme na dírky. Od začátku jsem Marii vždy, když si odběhla do auta říkal: „Nepodávej mi ty klíčky od auta nad tou dírkou!“ A ona mě poslechla. Při příštím výletu do auta mi nepodala klíče na dírkou, ale položila mi je do klína. Jenže já byl zapovídaný s bráchou a kamarády a operace jsem si vůbec nevšiml. Stalo se tak to, co se stát muselo. V mrazu nevydržíte sedět věčně, a tak jsem po chvíli vstal a můj jediný klíč od Octavie zahučel přímo do dírky (když píšu jediný tak tím myslím to, že nemám ani doma rezervní). Pod dírkou byla tma a třímetrová hloubka, v hlavě zoufalost. V srdci ale byla naštěstí bojovnost. Nejdříve na to náš záchranný tým nešel chytře, ale šel na to „rybářsky“. Sestrojili jsme montáž s olovama a trojháčkama, vzájemně prokonzultovali účinnost montáže a zkoušeli klíče podseknout za kroužek. Neuspěli jsme. Potom jsme na to šli dokonce chytře. Uvědomili jsme si, že na klíči je kov a na kov platí magnet! Tomáš tak rozsekal v autě reprák a magnet dovezl. Jenže ani magnet nezabral. Alespoň tedy zpočátku. Bylo nutné vyvrtat několik dalších dírek v nejbližším okolí, než se stalo něco velmi euforického – po desítkách minut magnetování se poprvé z temnot vynořil nejen magnet ale i klíč! Zbývalo už jen rychle utíkat s klíčem do tepla a doufat, že voda a mráz nepoškodily elektroniku v klíči (autům s imobilizérem totiž prosté zasunutí klíče do zapalování k nastartování nestačí). Jenže i tato akce vyšla a auto nastartovalo. Pak už bylo jen poděkování záchrannému týmu – automechanikům Petrovi a Milanovi, všeumělovi Tomášovi, skeptikovi Václavovi a topičce Marii:-) . P.S. Den jsme dochytali až do tmy. Kromě klíče jsem chytil duháka 42 cm, který už byl jen třešničkou na dortu. O víkendu jsem tak strávil každou minutu, kdy bylo světlo na ledě a chytil pouze jednu rybu a klíč. Většina lidí co jsem na ledě potkal nechytila ani klíč ani rybu. Dobrou zprávou pro Pražáky a Středočechy je ovšem to, že se v sobotu podle všeho otevírá dírkařská voda v Dolních Jirčanech, kde by měl být nejen led ale i dostatek ryb.

foto/diskuze/dirky/2009/th-img21746.jpg
Neděle 4. ledna 2009 v 15:18® sus1

Radim11> Osobka.:-)

Neděle 4. ledna 2009 v 15:14® regulus
regulus

Radim11> třpytky nebudou asi to pravý ořechový, zkus marmyšky a ty gumy asi spíš malinký. Nicméně ber moji odpověď jako čistě teoretickou, tento způsob rybolovu mne nijak neláká, neprovozuji ho, byť mám v relativně krátký vzdálenosti nejmíň dva dírkový revíry se slušnou obsádkou.

Neděle 4. ledna 2009 v 15:09® Radim11
Radim11

už sem byl 4× na dírkách a furt ani tuk tak nevim co dělám špatně (chytam na třpytky, twistry). Nevim jestli mam chytat treba na neco jinyho. V tom reviru jsou perlíny, štiky, okouni, uhoři, sumec tak nevim co na ne použit. Chtel bych chytit stiku nebo okouna. Prosim poradte;-)

Neděle 4. ledna 2009 ve 14:05® Bandog
Bandog

Zdravym dirkaře,dnes jsem byl vyskoušet novy rybnik na Střibrsku a slušně jsem si zachytal siveny a duhaky,v tyd­.budou opět nasazovat a po domluvě se da chytat i přes tyd.hodim tady kont.na provozovatele 731171125 a ob­čerstveni supr!!!

Sobota 3. ledna 2009 ve 21:53® Raf
Raf

mannice> Hele, díky. Příští týden tam sjedu na kapry. Kdyžtak sem v sobotu mrkni, ať mi poradíš zase nějakou jinou cílovou rybu:-) .

Sobota 3. ledna 2009 ve 21:15profil byl smazán

raf: asi cekaj ze tam budes chytat na dirkach kapry :-D