Chytej.cz

Dámská jízda

V diskuzi je 3.440 příspěvků, z toho 3440 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Úterý 6. prosince 2011 v 10:12® kety.vydra
kety.vydra

pipetka> Tož vitajpivo

Úterý 6. prosince 2011 v 0:42® pipetka
pipetka

jsem tu nova ryba ve vode tak vas vsechny moc zdravim

Pondělí 5. prosince 2011 ve 14:40® kety.vydra
kety.vydra

IV.TO.ŠIRDA> Klidně,ale s Fiskarsem vás pošlu do…víš kam.Ten šmejd už mi nesmí do baráku-jak ta jejich slavná sekyrka tak ty jejich tzv. nůžky (na všechno)…

Pondělí 5. prosince 2011 v 11:01® IV.TO.ŠIRDA
IV.TO.ŠIRDA

kety.vydra> u nás na dvoře má Širda dva kubíky dubového a… velmi ostrou sekyru Fiskars… zvu tě na k nám na rehábku a věřím, že svůj zdravotní problem určitě vyřešíš :-)

Neděle 4. prosince 2011 ve 21:19® 1Mara
1Mara

Wotočte list , už takhle si připadám na 65 let. :-)

Neděle 4. prosince 2011 ve 21:18® Mary
Mary

kety.vydra> v tom případě jsem vyřazená každý den, dnešním felčarům nevěř, já už se bojím i rentgenu. Též mám doporučeno vyhýbat se úhlu, no to je, ale blbý. Zeptám se kamarádů, třeba tě vezmem do party. Musíš se naučit žít s bolestí.:-> jojo

Tento příspěvek byl editován 4.12.2011 20:22:58 uživatelem Mary.
Neděle 4. prosince 2011 ve 20:53® kety.vydra
kety.vydra

Mary> Ty si děláš prdel,ale mě jak to chytne tak jsem vyřazený na tři dny.A největší fór je,že doktoři si nevědí rady,podle nich (a podle rentgenu) jsem v pořádku (hnus).Mimocho­dem,ani masáže,ani elektro,ani rehabky…nic nepomáhá.Jen vím,že se musím vyhnout při předklánění určitému úhlu.Nedávno jsem na to zapomněl,když jsem zvedal malou a pustil jsem ji z výšky kolen (i když jsem ji držel).Horko těžko jsem to pak i odřídil domů.

Neděle 4. prosince 2011 v 19:42® Mary
Mary

kety.vydra> esli Tobě třa masáž? Či to vzít holí, by se zádíčka napravila?:-1

Tento příspěvek byl editován 4.12.2011 18:44:41 uživatelem Mary.
Neděle 4. prosince 2011 v 18:46® kety.vydra
kety.vydra

Mary> Hoj,na co narážíš? :-O

Neděle 4. prosince 2011 v 15:17® Mary
Mary

kety.vydra> Takovej chlap, jak hora, a mladej a už takový chcípák.

Neděle 4. prosince 2011 v 15:14® Mary
Mary

1Mara> Už si nepamatuji, nějak to selhalonojono.

Sobota 3. prosince 2011 v 17:20® línka
línka

Tak k tomu opravdu nemám,co říct. :-( http://www.novinky.cz/…ohlavce.html

Sobota 3. prosince 2011 ve 14:56® Manažerka
Manažerka

IV.TO.ŠIRDA> Ty joooo, to vypadá fakt zajímavě ;-) Já dnes peču od rána, ještě nemám hotovo, ale až bude i nazdobeno vložím foto…letos nějak nestíhám :-((

Pátek 2. prosince 2011 v 18:46® IV.TO.ŠIRDA
IV.TO.ŠIRDA

Holky,konečně jsem udělala sekanou z ryb…asi byla dost dobrá, protože Širda jen pomlaskával… a která z vás už peče vánoční cukroví, hoďte nějakou fotku pro inspiraci

Tento příspěvek byl editován 2.12.2011 17:51:16 uživatelem IV.TO.ŠIRDA.
foto/diskuze/damska_jizda/2011/th-img46176.jpg
Čtvrtek 24. listopadu 2011 v 19:34® IV.TO.ŠIRDA
IV.TO.ŠIRDA

línka> chystáme se na letošní poslední sraz Ostravských chatejáků, těšíme se na pokec s našimi úspěšnými lovci Sl.Harty a na jejich gigantické úlovky… vloni jsme křtili DVD a při trošce ohnivé vody bude sranda…jinak listí opadává, rybníky jsou vylovené, ryby přestávají přijímat potravu, chystají se na zimu…takže my se taky zazimujeme a budeme čekat na ohromnou jarní explozi :-)

Čtvrtek 24. listopadu 2011 v 15:43® 1Mara
1Mara

Mary> Nó copááá si nám chtěla zdělit ? :-))

Čtvrtek 24. listopadu 2011 v 15:28® Mary
Mary
:-1
Tento příspěvek byl editován 24.11.2011 14:35:34 uživatelem Mary.
Středa 23. listopadu 2011 v 7:47® 1Mara
1Mara

IV.TO.ŠIRDA> Sem tady a to každodenně , aly vy ženský to flákáte , žádné jídlo , Mary ta si dělá doma jen tajné recepty a ochutnávky a sem nic do placu nehodí , ostatní jen čekají co se tu bude vařit a jáá , jááá já to ho mám poslední dobou tolik , že nic nestíhám :-) Tak holky šup šup dotoho ať se to tu rtochu opět rozjede :-)

Úterý 22. listopadu 2011 ve 23:10® línka
línka

IV.TO.ŠIRDA>Před­vánoční chaos ? Ani ne,nějak si na vánoční šílenství nepotrpím. :-93; Jen se moc k počítači nedostanu a když jo,tak není o čem psát. :-) Jak se vůbec máte? Pozdravuj Širdu.

Úterý 22. listopadu 2011 ve 14:43® IV.TO.ŠIRDA
IV.TO.ŠIRDA

…útlum Dámské jízdy z důvodu předvánočního chaosu…Maruško, prosím tě, povzbuď tuto usínající Dámskou jízdu a půjč na chvíli klávesnici i Línce…

Neděle 13. listopadu 2011 v 19:26® IV.TO.ŠIRDA
IV.TO.ŠIRDA

Mary> děkuji za radu, ale raději pátrám mezi mými a Širdovými kamarády po vyzkoušených receptech…a pátrala jsem i u tebe…

Středa 2. listopadu 2011 v 19:59® kety.vydra
kety.vydra

džigit> Pro mě daleko…

Středa 2. listopadu 2011 v 18:55® džigit

kety.vydra> třa jet Hartu plenit,než zamrzne…

Středa 2. listopadu 2011 v 18:06® kety.vydra
kety.vydra

Mary> No vidíš,taky mě to nenapadlo…:-93;

Středa 2. listopadu 2011 v 18:04® kety.vydra
kety.vydra

IV.TO.ŠIRDA> Dík za pozvánku,mám v plánu,lépe řečeno měl jsem v plánu se v neděli zajet podívat.Ale člověk míní a pán Bůh (MRCHA) mění…Uvidím,jak to budu mít s autem a po dnešku hlavně se zádama:-(( :-(( :-((

Tento příspěvek byl editován 2.11.2011 17:04:32 uživatelem kety.vydra.
Středa 2. listopadu 2011 v 15:28® Mary
Mary

IV.TO.ŠIRDA> Na co máme encyklopedii??

ENCYKLOPEDIE – recepty..........a máš tam šest půlek receptů. Musíš z té damské, také občas vyjet někam jinam.:-1 :-1

Středa 2. listopadu 2011 ve 14:23® IV.TO.ŠIRDA
IV.TO.ŠIRDA

kety.vydra> moc děkuji za velmi obsáhlý recept…se Širdou se pousíme je udělat…

Peťo, Bezruč lovíme 4.-6.11.2011

Středa 2. listopadu 2011 v 0:51® kety.vydra
kety.vydra

IV.TO.ŠIRDA> Oh,to chcete po mně hodně…O výrobě rybích klobásek můžu sloužit pouze v teoretické rovině.Ale pozor! Štěpnička to jistí,naštěstí mám jeho čtyři kuchařky:-) ,mrknu se a…

Rybí klobásky

Výroba klobás je výborným prostředkem,jak využít menší kapry a plevelné ryby. Z kaprů však využijeme jenom hřbety, protože jsou v nich jemné kosti, které mašinka semele. Úplně čisté maso z vykoštěných boků můžeme využít např. na rybí tlačenku. Maso musí být tak jako u karbanátků bez kůže a semeleme ho půlku na trochu hrubší kousky a půl na jemno, spolu s masem také semeleme slaninu, na velikosti nezáleží.

Na 1kg masa si připravíme:

250g slaniny, asi 3 stroužky česneku, 1 lžičku pepře, 1 lžičku drceného kmínu, asi 2 lžíce mleté sladké papriky (můžeme přidat i 1 lžičku pálivé papriky), 1 lžíci soli, dobré je také běžné klobásové koření, které je stále na trhu.

Do větší mísy vložíme připravené maso a slaninu, osolíme a přidáme rozetřený česnek s kořením. Začneme míchat a podle potřeby stále doléváme po troškách vodu. Rybí maso má značnou pojivost a aby hmota byla příjemně vláčná a šla narážet do střívek, nesmíme se bát použít vodu. Namíchanou směs přikryjeme a necháme v chladnu 1 den proležet, maso je velmi jemné a úplně to stačí. Nepoužívejte žádné rychlosoli! Po proležení směs ještě jednou promícháme a na zkoušku narazíme menší kousek střívka na odzkoušení slanosti. Malou klobásu krátce povaříme na hranici varu, ale opatrně, aby nepraskla. Ochladíme ji studenou vodou a ochutnáme. Pokud bude slanost v pořádku, přikročíme k narážení do střívek. Pokud se povede hned z počátku směs natolik přesolit, že je to vyloženě na závadu, radši s další prací počkáme a na rychlo zpracujeme ještě jednu rybu. Přidáme ji k proleželé směsi, vůbec to po stránce kvality není na závadu, spíše naopak. Úplně čerstvé maso má maximální pojivost, je to doslova lepidlo. Naražené klobásky pěkně opereme v teplé vodě, necháme okapat a vložíme do vyhřáté udírny. Teplotu snesou jako uzené ryby, mezi 60–70°C. Hotové budou, až chytnou pěknou barvu, záleží na venkovním počasí a typu udírny. Po vyndání z udírny je dobré namočit klobásy do studené vody, jejich povrch potom nebude po vychladnutí tolik svraštělý. Klobásky nesušíme, je to měkká uzenina, kterou je vhodné do týdne spotřebovat.

V dnešní době se dá sehnat libovolné množství kvalitních vepřových střívek, dobře opracovaných a očištěných, snadno vám je nějaký profesionální řezník sežene. Můžete si najednou objednat i větší množství, když jsou pořádně nasolená, prosypaná kuchyňskou solí, jsou úplně věčná, v chladnější místnosti nebo v lednici vydrží celá léta. Před upotřebením se pouze propláchnou v čisté vodě.

Toto je přepis ze Štěpničkovy kuchařky.

Kamaráda bych musel fest opít,aby mi dal recept.Ale asi by to bylo houby platné,protože bych s ním musel držet krok.Takže ve finále bych to stejně musel někde najít.V hlavě bych to asi hledal marně…:-))

Tento příspěvek byl editován 1.11.2011 23:55:38 uživatelem kety.vydra.
Úterý 1. listopadu 2011 ve 21:23® HaDová
HaDová

NOVINKA – http://www.chytej.cz/uzly-a-montaze/

Úterý 1. listopadu 2011 ve 20:19® IV.TO.ŠIRDA
IV.TO.ŠIRDA

kety.vydra> rybí klobásky jsme se Širdou ještě nikdy nejedli, ani nevíme jak se dělají,nemáš jednu navíc na ochutnání? Pokud nemáš, tak pošli alespoň recept nebo je přivez osobně a já se Širdou k nim otevřeme láhev vodky…

Tento příspěvek byl editován 1.11.2011 19:20:08 uživatelem IV.TO.ŠIRDA.