Chytej.cz

České Budějovice a okolí

V diskuzi je 1.404 příspěvků, z toho 1404 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Neděle 18. července 2010 ve 21:49® BigMike

osprey> už 91. U nás v Klenovicích na odečtu je „normál“ tak 30:))))

Neděle 18. července 2010 ve 21:47® BigMike

Mikyška> já se tam u vás dnes jen mihl, v 19:00 jsem akorát mizel – voda ještě nic moc. Candátek 50 cm. Možná mrknu zítra.

Neděle 18. července 2010 v 18:36® osprey
osprey

BigMike> 72? U nás 271! Doufám jen, že jak rychle to šlo nahoru, tak rychle to půjde dolů. Zdá se mi, že už to kulminuje, možná i pomalu začíná klesat.

Neděle 18. července 2010 v 16:18® Mikyška
Mikyška

BigMike> Já vyrážim tak po sedmý. Poladit trochu výkon na větší vodu a potom jim ukážu. Ještě sem na pár větších vobů nasadil ownery. Mohlo by to jít jako loni když šla voda nahoru, ale teď ten vzestup nebude tak velkej, ale věřim že je to zvedne a něco povodim.

Neděle 18. července 2010 v 16:11® BigMike

Jde to pěkně nahoru, v Klenovicích už 72 cm! Dokoukám 14. etapu Tour (vjeli do Pyrenejí)a někam kouknu! Včera nikde nebyl – je pouť v Tučapech, u šváry na chalupě posezení do rána, tak to „vydýchávám“:)))

Neděle 18. července 2010 ve 12:36® Mikyška
Mikyška

BigMike> Tak co byl jsi včera někde. Já sleduju vodu a začínaji mě svrbět ruce, tak asi večer vyrazim. I když to chvíli potrvá než to k nám doteče.

Pátek 16. července 2010 ve 22:04® Mikyška
Mikyška

BigMike> Kachničku bych si taky dal. Jak se říká: Když je hlad je i husa dobrá.

Pátek 16. července 2010 v 19:01® BigMike

Tak jsem dnes neodolal, vyrazil k vodě, ale bez prutů a vzal to i jako vodní regeneraci chromé končetiny. Pořádně prošlápnout dno na jednom „provaleném“ hot fleku. Voda odhadem + 25°C, při hladině asi i více! Nejdříve jsem „uklidil“ a pak se dal na průzkumu dna.

foto/diskuze/ceske_budejovice_a_okoli/2010/th-img36019.jpg
Pátek 16. července 2010 v 18:58® BigMike

Dno samý kamen a na něm tisíce a tisíce vodních šneků – asi je místním kaprařům divné, proč ti kapři „nežerou a nežerou“. Já bych na nějaké těsto a kolínka také prděl a dal si pěkně mašíško!

foto/diskuze/ceske_budejovice_a_okoli/2010/th-img36018.jpg
Pátek 16. července 2010 v 18:57® BigMike

Vody i na tu bídu je vcelku dost.

foto/diskuze/ceske_budejovice_a_okoli/2010/th-img36017.jpg
Pátek 16. července 2010 v 18:56® BigMike

Převážně je tam pěkně hluboko.

foto/diskuze/ceske_budejovice_a_okoli/2010/th-img36016.jpg
Pátek 16. července 2010 v 18:55® BigMike

Někde jsou pěkné kameny, takže udržet se na nich je kumšt

foto/diskuze/ceske_budejovice_a_okoli/2010/th-img36015.jpg
Pátek 16. července 2010 v 18:54® BigMike

A nakonec jsem se vydal chytit něco k večeři.

foto/diskuze/ceske_budejovice_a_okoli/2010/th-img36014.jpg
Pátek 16. července 2010 v 18:39® osprey
osprey

Tino> Ale jen chytej, kapr se vysazuje pořád a ne málo, něco ostatního tam taky zbylo. ale zeptej se někoho staršího, jaké to bylo před 15 – 20 lety.

No a kdyby nic jiného, máš to kousek na Orlík.

Pátek 16. července 2010 v 18:07® Tino
Tino

osprey: přistěhoval jsem se sem, viděl jsem docela pěknou vodu, tak jsem si říkal, že si po pár letech obnovím papíry…

příště až se budu někam stěhovat, tak se nejdřív zeptám na vodu ;-) )

Čtvrtek 15. července 2010 ve 23:16® Mikyška
Mikyška

BigMike> Tak to já si ztím vůbec nic neplánuju. jakmile začnu plánovat tak se všechno začne zamotávat. Jediný co je v plánu je taková menší gril párty na mlejně příští víkend, tak kdyby si měl cestu kolem tak se klidně stav a pokecáme. Joo kino, tak tam už sem taky pěkně dlouho nebyl. Asi počkám až budou dávat nějakej akčňák z Chytejácký dílny.

Čtvrtek 15. července 2010 ve 22:05® BigMike

Tak zítra asi místo k vodě kouknu po letech do kina – dávají nového, snad „drsného“ Robina Hooda. Jsem zvědav, naposledy jsem byl v kině na „Vojínovi Rayenovi“ – čekám trošku brutal.))))) Jinak nožka se normalizuje, pečuji o ní, dávám jí přemíru kostivalu, tak sobota to jistí určitě! Jen nevím kam, ale mají být bouřky tak prubnu asi „HodněPodTábor“:))

Čtvrtek 15. července 2010 ve 20:56® Mikyška
Mikyška

BigMike> Jo to znám člověk se kousne a na bolest si zvykne. Jenže za čas už je jak hrbáč, tak jde a nechá se srovnat. Na orlasu sem se byl v neděli koupat a měl sem sebou jen UL a smáčky, tak sem chyt jednoho pidi okounka a dva boleni mi to nedobrali. Jinak kdybych šel na kapry tak bych si asi slušně zachytal. Jezdili podél břehu a hledali co do huby. Brácha tam byl v ůterý a měl na rybičku dva záběry, ale oba podělal. Od soboty budu mít motor tak budu mít větší akční rádius a šanci se podívat do odlehlejších míst. Jen abych měl čas.

Čtvrtek 15. července 2010 v 16:13® BigMike

Ono to nebude tak zlé, ještě jsem to dnes konzultoval:) Mám spíš natrhlý přechod svalu od šlachy, už kdysi jsem to měl přeseklé kousek nad tak to asi celkově už nedělá dobrotu.Ale než mi to zjistili, prokulhal jsem 14 dní, takže nyní už na doporučené berle prdím, poladím to na rehabce laserem a jestli se nemýlím, tak někam na rovinu k vodě bych se už zítra mohl pustit:))))Byl jsem si v ČB pro ortézu, ale čekal bych víc jak týden,byla na objednávku, tak jsem to také nehrotil:)Za týden musím už skákat přes kaluže i bez ní. Takže asi tak, člověk se nesmí moc rozmazlovat, kor když už vidíš na horizontu důchod:))))Tak ať se daří! Na Orlas teď nejezdíš?

Čtvrtek 15. července 2010 v 0:55® Mikyška
Mikyška

BigMike> No tak to potěší. Přeju brzké uzdravení. Já sem teď dorazil domu, byl sem dole a akorát jeden bolen přes šede. Jinak mrtvo. Minulej čtvrtek sem dostal na trhajdu jednoho 136cm. Plave dál, když chci tučný tak jedině vepřový. Pod jezem sem to ani nezkoušel, za tohodle stavu a provozu je to zbytečný. Pokud nechceš dráždit droboť.

Středa 14. července 2010 ve 22:13® BigMike

Mikyška> zdárek! Tak mám natrženou achilovku, k mlýnu ze stráně a hlavně do stráně se hned tak nekouknu i když ani stav vody mě tam neláká:)Vlastně mě to v tomto vedru neláká nikam.) Hlavně, že ty máš už klídek! To měl bratr, pořád bolelo rameno, trapéz, záda a až u 3. Dr. mu udělali rentgen a měl také vykloubené rameno a nějak trošku mimo jamku.

Středa 14. července 2010 ve 21:33® osprey
osprey

Tino> Pěkná voda s obvyklou obsádkou (kapr, štika, tloušť, bílá ryba, úhoř,…).

Poslední dobou přestává zvládat tlak povodní, masařů a predátorů.

Ryby tam ještě nějaké jsou, ale platí obvykle, že čím hezčí úsek tím věší kulový.

Myslím, že jsi přijel pozdě.

Středa 14. července 2010 v 17:29® Tino
Tino

Máte někdo zkušenosti s Lomnicí1? Konkrétně okolo Mirotic? Jsem v této oblasti nováčkem, tak bych rád věděl o té vodě co nejvíc…

Konkrétně s chutí ryb, obsazeností, dnem a tak dále…

Středa 7. července 2010 ve 20:40® Mikyška
Mikyška

BigMike> Srovnali. Myslel sem že to mám něco se zádama , ale nakonec to bylo rameno. Už sem nemoh unést ani vláčák. Teď už je to celkem v pohodě. Ani nevím jak sem to měl dlouho, jestli už od března ještě z hokeje nebo z dubna z práce. Jinak záda teď delší dobu docela držej. Za tohoto stavu je to pod jezem slabota. Proto chodim dolu, tam se mi letos zatim daří. Chtěl sem vyrazit dnes, ale nestíhám. Zítra vemu snad už konečně vyvětrat sumčáky.

Středa 7. července 2010 ve 13:54® BigMike

Mikyška> koukám, máme mnoho společného:)Záda tě berou také (už tě srovnali?), vyhozené rameno a u toho jistě nezůstalo, že?:) Mě zas momentálně bere achilka, jak kulhám tak se to přenáší na koleno…:))) Ono jak spadne voda, tak mě to k vám netáhne, já tam spíš boduju když se to zvedne. Tak se brzo uzdrav!

Středa 7. července 2010 ve 13:12® Mikyška
Mikyška

BigMike> Já jinak než na noc nemám moc čas. V pondělí sem byl makat na mlejně, tak sem zkoušel chvilku pod jezem UL a jen jeden drbanec a lidí jak na Václaváku. Navíc sem měl vyhozený rameno a stim se moc nedalo.

Středa 7. července 2010 v 11:40® BigMike

Jo, jo, noční přívlač! Asi se také někdy nechám od mého druhého já ukecat. Ráno nevstanu (včera jo a stejně prd)a večer už nějak ztrácím elán. Ale i tak to jde, jen ty candáty holt v ten čas nepotkám:(

Středa 7. července 2010 v 10:10® Mikyška
Mikyška

BigMike> Dostal sem ho na Lužnici, slyšel sem i od dalších rybářů že nějaké oklo šedesáti dostali, ale ty je chytaj na zažíračku. Já chodim jen vláčet. Většinou tak od osmi do půlnoci, někdy vyrážim až dýl.

Středa 7. července 2010 v 8:18® BigMike

Mikyška> Ahoj, tak to se daří! Toho candoše jsi dostal na L. nebo Orlasu? Na vláčku? Kouknu ráno z okna a mám po náladě, jak vyleze ten puchýř, už mě to k vodě netáhne:(

Tento příspěvek byl editován 7.7.2010 08:18:20 uživatelem BigMike.
Úterý 6. července 2010 ve 23:10® Mikyška
Mikyška

BigMike> Ahoj.Tak já zase naopak ještě nadostal bolena. Lepší štiku sem pouštěl jednu, byla taková pomlácená a hubená. Od posledně sem dostal jednoho lepšího candoše, pár menších fousů a jednoho kolem metru podělal.