Vyhledávání
České Budějovice a okolí
V diskuzi je 1.404 příspěvků, z toho 1404 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pondělí 16. července 2012 ve 13:45® sparta476
-
scarabeus10> jadrny je to hned sousedí z rybníkem bezdrev je tam dobrá chytačka. je to asi 2km od zlivi.a nebo pak u vodnan bejvaly důl jaroslav.tam jsou trofejní ryby. je to v lese u obce ujezdcec nebo ujezd za čičenicema. směr tyn nad vltavou.
- Pondělí 16. července 2012 ve 13:34® sparta476
-
Beer.Beda> tak když myslíš že to tak je no já ti to nberu k rybařům mam hodně blízko nebudu řikat jak.tovíš když někdo na mlejnáku chytá na tři pruty nebudu ho jmenovat ale je z protivína a řiká že to tam nebere a je tam každej víkend tak at se nediví že ty ryby tam pak nejsou.
- Neděle 24. června 2012 v 1:24® BigMike
-
A tady přikládám můj pohled na věc, jak jsem obesílal kolegy z Tá. a jinde, kteří čekali, jestli se pohnou ledy:((( ..........................................Zdar, plantážníci!
Tož asi takhle: je to v prdeli!!! Vyjádření na papíře zatím nedošlo, ale zpráva je dobrá – vše OK, nikdo nic neporušuje, vždy je to jen lehké zakolísání hladiny a pod.:)) Jak něco pošlou, pošlu. A to inšpektór myslel, že mi stačí jen to povídání tam. Tak jsem mu řekl, že chci písemné vyjádření! Když vám řeknu, že v původní schvalovací dokumentaci měl být zůstatkový průtok přes jez 2,41 m3/s a 6 cm a pak to nějak nefungovalo, prý měli špatné vzorečky ( 2 takové MVE jsou někde v Krkonoších a nějak jim ulítko, že je tam jiná rychlost vody) atd., snížili to na 0,5m3/s ( slovy půl kubíku za vteřunu!!!!) a 2 cm!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jo, zapomněl jsem napsat, že když je v Klenovicích průtok 2,398 m3/s, je to už dle Povodí a jejich tabulek SUCHO!!! Takže 0,5 m3/s v Roudné přes jez je naprosto noumání, Úďo:))))) Prostě jak MVE stojí, muší se vše udělat pro to, aby jela i když původní projekt byl krapítek jiný. Někdo to povolí a basta!!! Vše se upraví jak třeba, do teď je tam testovací provoz, pořád sledují, vyhodnocují!!! Jo, chtěl jsem, aby inšpektóři pošťouchli aspoň Povodí, aby vybagrovalo podjezí a prý si to P. nepřeje!!! Takto je to OK, dělá to prý přitozený, zvýšený val „kanálu“ u levého břehu, kudy proplouvají vodáci! Vybagrovat to, je v podjezí moc vody a vodáci by neměli za malého stavu vody v kanálku H2O a kudy projet. To samé ten ostroh pod MVE. Na přání P., že pravá, vybetonovaná strana odráží vodu zpod MVE na levou stranu a narušuje to břeh:))))))) Takžesi pomohli. Bude ještě v blízké budoucnosti ten ostroh prý zkrácen na polovinu a zvýšen. Aby dobře bylo a milému Povodí to nenarušovalo břehy.))) Chlapci, chce se mi blejt!!! Jo a jinak, když někde nejde voda přes korunu jezu – vyfotografovat a napsat stížnost na místně příslušný Městský národní výbor, odd. životního prostředí se stížností!!!:) To už známe a jak se to řeší také, že? Ale asi to chce otravovat, vše psát ofišl!!! Jenže, kdo má čas pak pořád někde jezdit a účastnit se jednání!? Já vám myslel, že když někdo uvidí to tak zkurv..é roudenské podjezí, že je to veme u srdce, jenže teď jde dost vody, vypadá to tam úplně jinak, ale i kdyby ne, prostě dravý kapitalismus s důrazem na ekologii nezastavíš! Někdo chce postavit MVE na jezu u Hvížďalky, směrem k městu, kdysi mlýn Steineger nebo tak nějak. Nyní je tam bytovka, zahrady atd. Město to zamítlo, MO to zamítla, já nevím kdo ještě a onen dotyčný to tlačí pořád dál, je to 2 dny bylo prý na městě jednání s těmi lidmi co tam bydlí atd, kamaráda tam z toho vzal amok:)) No, snad se to nepovede! A na konto toho mi bylo v Roudné někým řečeno, že jsme jako MO povolili tu druhou MVE na druhé straně jezu u Hvížďaly – mlýn Valcha o velkém výkonu a druhou na jednom jezu – pod Špačkovým mlýnem na ostrově. Musel jsem se smát – nakonec jsme to tedy my, MO a nebo Boršov kdo za to vše může a asi máme pravomoce povolovat, zamítat a zmrvili jsme to. Na druhé straně ani zákaz města na jeho katastru jak vidno nepřiměje někoho, aby to nezkoušel provalit dál a dál!! Povodí povolí vše, asi berou prémie za počet MVE na toku a počtu vyrobených megaW!!! My jako MO se tak můžeme vyjádřit k projektu nebo k některým skutečnostem jako kdysi Beneš k Mnichovské dohodě!:))))))))))))))) Hoši, asi bychom si mohli také nechat zpracovat nějaký projekt a nechat aspoň patentovat – do každé domácnosti, do každého splachovacího WC jednu pidi MVE a brát za to nějaké poplatečky, když už si rovnou nestanovit počet spláchnutí na rodinu za den, aby se to rentovalo!!! + nějaké daně z toho všeho pro Stát!!! Jo, co jsem ještě mluvil s majitelem ( kecali jsme tam asi pak ještě hodinu), jak opadne voda ( při rázech co jdou shora po řece:)), hned se do podjezí nastěhuje orel (pravidelně), volavky, má tam černé vrány a v okolí se prý pohybuje vydří kocour okolo 20 kg! Ví o čem mluví, je to myslivec, dělal na Šumavě, prý jednou přejeli kocoura 18,5 kg a tenhle je jeho starší brácha! Takže chlapci moji, asi takto! Pokud nezaloží někdo nějakou eko teror buňku a nebude odstřelovat MVE trhavinou, nebude to lepší!:))) S pozdravem: „Zelené energii zdar, té vodní zvlášť se loučím!!!“
Tento příspěvek byl editován 24.6.2012 01:24:57 uživatelem BigMike. - Neděle 24. června 2012 v 1:19® BigMike
-
Nils Master> jo táák, Roudná!:) Kdopak se v tom ještě angažoval? No, loni jsem to řešil také,ale neofišl cestami, letos jsem napsal stížnost a poslal jsem tam Inspektorát živ.prostředí ČB. Minulý čt.tam bylo jednání – já, čirou náhodou majitel MVE, inspektóři z ČB a šéfová z životního v Sobíku. A jak myslíš, že to dopadlo? V původním projektu MVE byl minimální průtok přes jez 2,5 m3/s. Soudruzi kapitalisti projektanti něco zkurvi.i, za těhto okolností by MVE nebyla schopna fungovat, tak se povolilo 0,5 m3/s!!!!!! Nic není problém, ať žije „ekologie“! Myslím, že by klidně „zodpovědní“ povolili zavézt jez, jen aby MVE fachčila a vydělávala, když to stálo 30 mega!!! Přikládám vyjádření Inspektorátu k řešené situaci: Dobrý den,
na základě Vašeho podnětu ve věci negativního provozování MVE Mlýn Roudná na řece Lužnici, ř.km 56,425, č.h.p. 1–07–04–040 provedli pracovníci ČIŽP v uvedené lokalitě dne 14.6.2012 vodoprávní dozor. Bylo zjištěno, že MVE Mlýn Roudná je provozována v souladu s vydaným rozhodnutím MěÚ OŽP Soběslav ze dne 12.12.č.j. MS/28269/2011 a též v souladu se schváleným MŔ, kde je stanoven MZP 0,5 m3/s. MVE je řízena automaticky a hodnoty průtoků jsou pravidelně zaznamenávány. ČIŽP vyhodnotila Váš podnět jako neoprávněný.
XY, inspektor ČIŽP
- Sobota 23. června 2012 ve 23:44® xifa
-
scarabeus10> Nová ves
- Sobota 23. června 2012 v 17:42® Nils Master
-
BigMike> tu Roudnou
- Sobota 23. června 2012 ve 13:09® BigMike
-
Nils Master> tak teď jsem nějak mimo, jakou lokalitu myslíš?:))
- Sobota 23. června 2012 v 11:23® Nils Master
-
BigMike> kolega už to řešil loni, ale jak je vidno nic se neděje… Jinak na mikromrdky tam zachytáš hezky, dá se brodit tak 2km po proudu…
- Čtvrtek 21. června 2012 ve 22:25® Beer.Beda
-
sparta476> Jo je dobře zarybněn, ale až teď po cca 6ti letech.Jinak nemáš pravdu, jsem tak skoro každý víkend a vím co se tak chytá a hlavně chytávalo.K lidem se dostalo, že se v zimě nasazovaly pěkný kousky a taky to tam tak letos vypadá.Lidi jsou prasata(né všichni), ale toho bordelu co tam je, prostě hnus.
Napiš více o tom Myšenci?Od kolika, startovné a tak.Nevím, kde se bude chytat, když je rybník do 1/2 zastulíkovaný.
Tento příspěvek byl editován 21.6.2012 22:28:49 uživatelem Beer.Beda. - Čtvrtek 21. června 2012 v 11:30® osprey
-
scarabeus10> Jaderný, pískovna Závlahy, Mrhal,…
Jde o to, co chceš. Já si prostudoval nabídku a šel na ryby na řeku. Nemají tam tlouště
- Čtvrtek 21. června 2012 v 10:48® BigMike
-
Na Lužnici pod jezem se třou hrouzci – tisíce a tisíce. Nádherná podívaná, dají se brát do hrsti, ale hned padají – jsou to čiperové.))
- Středa 20. června 2012 v 19:22® mvincik
-
scarabeus10> Nejlepší bude určitě nějaký z chovných, co do počtu!
Tento příspěvek byl editován 20.6.2012 19:23:09 uživatelem mvincik. - Středa 20. června 2012 v 19:02@ scarabeus10
-
Můžete mě někdo poradit nejlepší soukromák v okolí Českých Budějovic? Za měsíc jedu na dovolenou k Bezdrevu i s rodinou a chci zkusit jihočeský soukromáky? Který je asi nejlepší co do počtu a velikosti ryb a v okolí Č.B.?
- Úterý 19. června 2012 v 10:10® sparta476
-
čus 30 června jsou v myšenci na třech sáhách dětsky rybařský zavody od 8 do 11:30 a pak je tam nějaky akce a odpoledne souteže pro děti jako dětský den.. a 1července jsou závody pro dospělí a na štiku a kapra.
- Úterý 19. června 2012 v 9:58® sparta476
-
Beer.Beda co to povídáš mlýnsky rybník je dobře zarybněn znamosti co mam tak to tam bere dost a některy ryby tam jsou velky řikal jeden znamej že tam byly a že musely chytat na 1 prut jak to bralo. je vidět že si tam asi dlouho nebyll.
- Sobota 9. června 2012 ve 22:39® Beer.Beda
-
Honza1234> Mlýnský rybník moc nedoporučuji, posledních asi 6 let to tam nestojí za mnoho.Letos tam nějaké ryby dávali, ale asi to nebude to pravé ořechové.Také jsem slyšel, že je to sportovní rybník letos naposled.Jinak je tam opravdu krásná příroda.
- Sobota 9. června 2012 ve 13:08® osprey
-
Honza1234> Zkus si prohlédnout revíry Rybářství Hluboká nebo Mlýnský rybník u Krče, který provozuje Rybářství Protivín (povolenky se kupují na náměstí, 250 Kč na den , ryba v ceně, revír je 4 km od Protivína).
- Sobota 9. června 2012 ve 12:11@ Honza1234
-
Zdravím a prosím o radu. Třicátého června bych chtěl vzít svého dědu z Vodňan na nějaký soukromý revír zarybařit. Rybářství byl dědův celoživotní koníček, i jeho celý profesní život – pracoval ve výzkumném ústavu rybářském ve Vodňanech na šlechtění a umělém výtěru pstruha a kapra. Teď je mu 91 let, sám už k vodě kvůli zdraví dlouho nemůže. Poraďte mi prosím Vaši zkušenost s nějakým soukromým revírem dosažitelném z Vodňan kde máte dobrou zkušenost, že to tam co nejčastěji bere (nejde o velké ryby, ale o to, aby tam něco tahalo za policajta)a je to tam hezké v přírodě. Dole případně mail. Díky. jericho@email.cz
- Čtvrtek 7. června 2012 ve 14:04® BigMike
-
Rybapych> nevím o tom, že by ne, asi se to řídí normál lodním provozem na našich tocích. Ale ten neznám, používám ruce.)
- Středa 6. června 2012 v 18:32® Beer.Beda
-
Nazdárek, nevíte někdo o nějakých závodech teď o víkendu?S kamarády bychom rádi něco podnikli.Vím o závodech v Týně n.Vlt.,ale je to tam bez vnezení a to není ono.
- Středa 6. června 2012 ve 12:39® Bigpista
-
mvincik> V pohodě. Díky. Jinak teď budu jezdit do St často, tak se někdy můžeme domluvit.
- Středa 6. června 2012 v 11:10® mvincik
-
Bigpista> Zdar, normálně bych rád kývl, ale v současné době jsem out. Budu rád, když se k vodě dostanu někdy po 16-tém…
- Středa 6. června 2012 v 9:18® Bigpista
-
Budu o víkendu ve Strakonicích. Nezašel by někdo na chvilku s feederem na Otavu? Ideálně v sobotu odpoledne nebo v neděli ráno.
- Úterý 5. června 2012 ve 21:05® Rybapych
-
Ahoj,nevíte někdo,jestli se může na Lužnici 6. používat benzínový motor do 5koní?Díky honza
- Úterý 5. června 2012 ve 20:27® Jenda17
-
BigMike> musíš to posílat do Tábora, tam spadá roudná ale dopadne to stejně jako se stropnicí, krásnej jez tam bejval dokud tam místo hist, mlýna neudělal majitel MVE ted se tam neudrží ani vysazený ryby, něco jako česle tam ani neexistuje
- Neděle 3. června 2012 v 10:40® osprey
-
BigMike> Za co jste demonstrovali? Tolik lidí jsem na rybách viděl snad jen na chytejsrazu.
- Sobota 2. června 2012 v 18:18® BigMike
-
Dnes opět Roudná, ale pískovna a dětské rybářské závody.
- Pátek 1. června 2012 v 17:24® osprey
-
Tam ti neunikne ani šupina.
Tento příspěvek byl editován 1.6.2012 17:47:02 uživatelem osprey. - Pátek 1. června 2012 v 16:37® BigMike
-
.
- Pátek 1. června 2012 v 16:36® BigMike
-
.