Vyhledávání
České Budějovice a okolí
V diskuzi je 1.404 příspěvků, z toho 1404 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pátek 1. června 2012 v 16:35® BigMike
-
.
- Pátek 1. června 2012 v 16:35® BigMike
-
.
- Pátek 1. června 2012 ve 13:20® BigMike
-
Doporučuji na rybačku jez v Roudné – suprová voda! MVE jede, v řece vody tolik, že občas to i na stránkách Povodí hodí hnědé kolečko – sucho, ale koho by to zajímalo,že? Dnes jsem psal stížnost na Inspektorát životního prostředí do ČB!
- Pátek 25. května 2012 v 0:34® Scanix
-
xifa> presne tak, clovek muze mrknout, kam jej napadne…jen se treba z jedne ci nekolika vychazek nedaji delat zavery…takze asi tak
- Čtvrtek 24. května 2012 ve 23:01® osprey
-
xifa> Nějak si nevybavuju, co to je za místo.
Ale pokud se toužíš někam mrknout, nikdo ti nebrání. Já se taky courám, kde se mi zrovna líbí
- Čtvrtek 24. května 2012 ve 22:51® xifa
-
osprey> Odrazují mne od S.Suchomelu. O to víc toužím se tam juknout.Co ty na to?
- Pondělí 21. května 2012 ve 21:30® osprey
-
Rybapych> Tenhle úsek Lužnice znám, viděl jsem ho, ale nechytám tam. Vyder je samozřejmě dost i jinde – množí se to hlavně na rybnících a na zimu se to slézá na řece.
Ryba, co není na prostředku, je pak mrtvá ryba.
Nějaké rady nečekej, ono není moc s čím radit. Lepší to nebude.
- Pondělí 21. května 2012 ve 20:40® Rybapych
-
osprey> Ahoj,prosím Tě,máš prošlou také Lužnici?Třeba roudná,Soběslav,Planá atd.?Mám chatu v Soběslavi u řeky a nikdy jsem neviděl tolik vyder pohromadě.Pamětníci tvrdí,že dříve také byli,ale byli dvě na kilometru,dnes?na jednom kilometru také šest.V zimě kormoráni na jaře vydry,norci,volavky,veškerá ryba je sjetá na hloubce a co je zajímavé,ani v létě,když je velké horko a málo kyslíku ve vodě,tak ani v této době nevyjede ryba pod jez za kyslíkem.Je to rok od roku horší a to nemluvím o pytlácích a uchovávání ryb atd. Jednou jsme si psali,říkal jsi,že jsi z Vodňan,nebo Strakonic,viď?Díky Honza a přeji pěkné úlovky
- Pondělí 14. května 2012 v 11:37® osprey
-
brych.tomasek> Jsou tam ty pískovny a Lužnice. Pokud jde o braní ryb, tak dneska je to nejlepší tam, kam se dostane nejmíň lidí – prostě proto, že jsou nepopíchané.
A informace o dobrých místech už se dnes na webu nezveřejňují. Ona to pak už nebývají dobrá místa.
- Středa 9. května 2012 v 0:01® brych.tomasek
-
Scanix> Ahojky, moc děkuji za radu. Občas tam také zajdu, ale většinou bez úlovku. Mám rád kaprařinu ale i přívlač. Jsou ještě v okolí i nějaké jiné dobré místečka? Na které pískovně je nejlepší chytat je jich tam 5? Tomáš
- Úterý 8. května 2012 v 10:32® Scanix
-
brych.tomasek> Vlkovske piskovny jiste hosti nejakou peknou rybu a s branim ryb, to je fakt osemetne vzdy, je treba se vzdelavat a zkouset veci, ktere ryby presvedci…nepises, co chces lovit, pokud jde o bilou rybu, kapry ci amury, tak prave tam.
- Úterý 8. května 2012 v 0:37® brych.tomasek
-
Petrův zdar rybáři, neví někdo o nějakém dobrém místě kolem Veselí nad Lužnicí a okolí 30km na chytání ryb. Aby tam byli nějaký větší kousky a hlavně to trochu bralo. Moc se mi v poslední době dvou let nevedlo. Prosím o radu. Dík Tomáš
Tento příspěvek byl editován 8.5.2012 00:38:39 uživatelem brych.tomasek. - Pondělí 30. dubna 2012 v 17:53® xifa
-
osprey> Tak to jsi celej já.Hezký zážitky u vody.Petrův zdar
- Sobota 28. dubna 2012 ve 22:07® osprey
-
xifa> Poslední dvě věty neber jako rýpnutí. Poraněné ryby tvoří velkou část toho, co od vody odnesu a momentálně mám hlad na kapra (v MP papírech ještě letos nemám odnesený úlovek a těch několik šupináčů, co jsem náhodně pochytal, jsem pustil).
A moje moralizování? Musím si nějak zdůvodnit, že dělám to, co dělám.
Pokud jde o můj osobní pohled na rybařinu, je tady ta moje otřepaná fráze, že cesta je důležitější než cíl. Párkrát jsem se od tohohle kréda odchýlil a nebylo to dobře.
- Pátek 27. dubna 2012 ve 22:27® xifa
-
Děkuji za odpověd,dobrý.Masaři a kormoráni ty mraky duháků sežerou a zmrzačej.Aspon´mají původní druhy větší šanci se za to schovat,myslím masaře,berou duháky a kapry.Kormoráni to teda nepřebírají moc.Píšeš,že jsi se snažil jít od vody,po.chyt.ne napako.Sám sebe zbytečně moralizuješ.Já chci chodit od vody štastnej,že jsem měl zážitky a k rybám,že jsem byl fér.Poslední dvě věty tvé odpovědi mám brát,jako rýpnutí? AMEN,jdu se pomodlit za Petrův zdar,trpící ryby,které pro svoji zábavu chytáme a žereme,za RS,za nás rybáře at´ nejsme bezcharakterní. Ahoj
- Pátek 27. dubna 2012 v 8:40® Bigpista
-
osprey> Amen.
- Pátek 27. dubna 2012 v 0:40® osprey
-
xifa> Je tam skepse, protože není nad čím jásat. Ostatně letošek to potvrdil. Nejvíc jsou vidět vysazené ryby – a dominuje tomu sorta 25 – 28 cm. Naštěstí nejde přehlédnout, že jsou mezi nimi i potočáci – sice kolem 15 cm, ale jsou.
Možná jsi zaregistroval moje řeči tady na serveru, že příští rok si P povolenku nevezmu. Dnes jsem byl na přítoku přehrady. Plotice jsou tam větší a bojovnější než průměrný vysazený duhák. Ale místo toho, abych se jich snažil nachytat, co nejvíc, tak jsem zkoušel, jak reagují na krmení, sledoval, jak dlouhý musí být návazec na feeder, aby to spolehlivě dobíraly a prostě jsem se snažil odejít od vody povznesenější a chytřejší, ne napakovanější. Dávno už do Z lovu nepíšu, kolik jsem čeho chytil. Proč taky.
A co je správné? Těžko říct. Rozhodně se za ničím nehonit, nechat malé ryby vyrůst a velké nechytat na počet a pokud to jde, šetrně je pouštět. I ten candát se pustit dá, zejména je-li seklý na kraji tlamy a pokud se netáhne z hloubky. Mírné masaření není problém. Někdo ty hromady kaprů a duháků sníst musí. Krom toho občas se nějaká ryba potrhá a občas je prostě hlad…
- Čtvrtek 26. dubna 2012 ve 23:20® xifa
-
osprey> Dneska jsem četl tvůj článek v Č .R.CHyt.co si vy…e .Taková skepse!! Rád tě čtu,ale čím dál si smutnější.Já bych si taky rád zachytal ve 20letech.Co vlastně je správné.Ušlechtilý rybář chytá nejmodernější technikou,všechno pustí.Polovina ryb po tomto lovu je oslabena,dorazí je vydra,nebo leknou atd. O candátu nemluvě.Klasický masař chytne,vezme rybu a víc nedevastuje rybí hrdla,aby ukojil svoje ego.Malou rybu pustí každý normal.rybář.Chyt a pust je podle mne falešné hrdinství,a záminka jak chytat a trápit.Tak co ty na to?
- Neděle 22. dubna 2012 ve 20:02® Scanix
-
osprey> je to tak, nakonec potkal jsem tam i Havlase, odpocivajiciho pred hospodou na brehu reky
Bylo tam krasne, pokazde je to super, zasel jsem i na mista, kde jsme byli posledne s Petrem…
- Neděle 22. dubna 2012 v 18:47® Jenda17
-
osprey> já to samosebou nepraktikuji vím že gumy sou zakázaný ale vadí mi že sou v řádu mezery, chtělo by to všecko vytlačit aby nebyla vůbec možnost spekulace. Jinak letošní zahájení celkem fajnový až na počasí nepamatuji si kdy mi naposled na zahájení sněžilo.
- Sobota 21. dubna 2012 ve 23:06® osprey
-
Scanix> Dneska jsi byl v místech, kde už jsem se taky podíval. Řekl bych, že s velmi podobným výsledkem. Nebylo toho málo, ale jen o jedné rybě se dalo říct, že byla slušnější a samozřejmě byla z těch, co byly v řece týden.
- Sobota 21. dubna 2012 ve 21:16® Scanix
-
osprey> tak dneska jsem si to druhove taky rozsiril, ale zato ta velikost, az na jednu rybku, coz byla zase granule
Jinak je to tak, lidi zajima vicemene co napytlikovat, ale uz ne to, co je pekne a co je pro tu reku prirozenejsi…
- Sobota 21. dubna 2012 ve 12:46® osprey
-
Scanix> Chytám malé vody s pestřejší obsádkou. Mám ryby menší, ale úlovky pestřejší.
Bohužel, jde to celé do kopru. Duháka a sivena nasypou, ale ten zbytek moc lidí nezajímá. Vesměs slouží jako krmení vydrám.
- Pátek 20. dubna 2012 ve 22:34® Scanix
-
osprey> kurna, ja jsem letos nejakej jednotvarnej, krome jednoho sifona, porad granule a to jsem sel i na mista, kde by nemely byt, je fakt, ze nebyly, ale nechyt jsme tam nic jineho
- Pátek 20. dubna 2012 ve 21:20® osprey
-
Scanix> No, já už mám pstruhovou sezónu skoro odbytou…
Vlastně ještě lipan mi chybí.
- Čtvrtek 19. dubna 2012 ve 21:43® Scanix
-
mvincik> je to o vode, vsak vis…ale tahle je krapet jinak…mam dojem, ze se tam podobne 2 lapli na zahajeni…asi chteji vetsi sousto a ne mikrace
- Čtvrtek 19. dubna 2012 ve 21:40® mvincik
-
Scanix> Tak to jo. Nedá se se mnou asi nic dělat a budeš mě tam muset jeden den pověnovat se mi. Ne, není odpověď!
Jinak má Doudleban pravdu. Ty chytáš duháky jako prase. A jak napsal Osprey, my naopak prase jako duháka. Měnil bych s tebou.
Tento příspěvek byl editován 19.4.2012 21:41:41 uživatelem mvincik. - Čtvrtek 19. dubna 2012 ve 21:39® Ftmči
-
mvincik> Snad ty duháky něják prohodím
.
Scanix: Zato tobě se tedy daří pěkná selátka.
- Čtvrtek 19. dubna 2012 ve 21:34® Scanix
-
mvincik> kdepak, Honza vi, zna, to tam a ne vsude je nasypano a jsou tam mista, kde se dalo vzdy lovit tarka vyhradne tlouste a kde byvalo pomerne dost potoku…
- Čtvrtek 19. dubna 2012 v 17:08® mvincik
-
Doudleban> To budeš mít v tom přehršle duháků docela pracné.