Chytej.cz

České Budějovice a okolí

V diskuzi je 1.404 příspěvků, z toho 1404 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Čtvrtek 19. dubna 2012 v 16:33® Ftmči
Ftmči

Scanix> Ahoj, letos jsem nezahájil. Pstruhům dám letos pokoj. O to víc se chci po zahájení věnovat MP dravcům. Možná se v květnu zajedu podívat na 24, abych zjistil, jak se tloušťům a potočákům daří…

Čtvrtek 19. dubna 2012 v 10:44® Scanix
Scanix

Doudleban> Zdar Honzo, co ty, chodis vubec k vode, ze jsem te nepotkal…jak jsi zahajil?

Čtvrtek 19. dubna 2012 v 8:14® Ftmči
Ftmči

osprey> Ono je to samozřejmě i v normálním soupisu revívů pro JČÚS. V bližších podmínkách u MP je to bod 10 u P bod 6.

Středa 18. dubna 2012 ve 21:55® osprey
osprey

Jenda17> Na twistery už se muškařilo. Dokonce i vysoce postavený člen RS to praktikoval na podzim na pstruhovce.

Ale jinak mám CS povolenku a tam je v bližších podmínkách pro JČÚS v bodě 10 uvedeno, že lov na veškeré gumy je brán jako přívlač bez ohledu na náčiní.

Středa 18. dubna 2012 ve 12:57® Jenda17

čaudy lidi, koukal někdo z vás na definici muškaření a přívlače pro jižní čechy na letošní rok?? zajímavě upraveno, muška je vše co nemá rotující plíšek či vrtulku a má jeden jednoduchý či dvojitý či trojitý háček :-) zajímavé, dem muškařit třeba na twistry ne :-D

Neděle 15. dubna 2012 ve 20:31® PetrZ

mvincik> Ale odpoledne, navečer už bude po… Nakonec bude třeba lejt jak z konve a budu línej. To já dokážu

Neděle 15. dubna 2012 v 19:53® mvincik
mvincik

PetrZ> Dobře, že to není mrtvá voda. A jelikož jsi řekl že na to kašleš, měl by jsi to dodržet. Já nic takého neřekl… :-D

Neděle 15. dubna 2012 v 18:15® PetrZ

Tak jsem se zařekl, že na zahájení kašlu, ale začal ve mě hlodat nějaký červík a přemýšlím, že odpoledne po práci bych na chvilku mohl namočit mouchy. Byl jsem kouknout na Bezdrevským potoce o kterým se tady před časem mluvilo a povedlo se pár rybek. Plotice, tloušť od 10 do 30cm. Něco tam po zimě zbylo:-)

Neděle 15. dubna 2012 v 17:49® mvincik
mvincik

Scanix> Nálety budou všade, je ale pravda, že (p)opíchaný duhák již není snadná kořist leckdy.

Neděle 15. dubna 2012 v 17:12® Scanix
Scanix

mvincik> ony ty stojaky jsou po par dnech naletu lidi s igelitkama pak dost tezke vody, nekdy to prekvapi a jindy je to ke vzteku ;-)

Neděle 15. dubna 2012 v 15:32® mvincik
mvincik

Scanix> Jojo, o Kaplických revírech vím. Zbytek neznám, ale můžu poznat.

Tak ať se daří a ať se nevykoupeš, voda není ještě zrovna dvakrát ohřátá. :-D

Neděle 15. dubna 2012 ve 13:28® Scanix
Scanix

mvincik> mame jich tu nekolik v dostrelu 40km± Dobrkovska Lhotka, Zumberk, Humenice, muskarske pak jeste navic Malce a Kvetonov. Staci si vybrat ;-)

Neděle 15. dubna 2012 ve 13:12® mvincik
mvincik

Scanix> Jojo, tam máte i pstruhový stoják jo? To jsou mi ale věci… Já až budu mít nádobíčko od Jehly pohromadě zase rád navštívím tvou vodu s mušinou. Vidím to tak za 2 týdny.

Kdyby jsi měl chuť, ozvi se a zajeď, Volyńka přeci jen tak rozbouřená nebude.

Neděle 15. dubna 2012 ve 12:53® Scanix
Scanix

mvincik> nekdy urcite rad mrknu…jeste nevim, jestli stojak ci reka, dle pocasi to bude masox a vody tece jak na Mississippi :-)

Neděle 15. dubna 2012 ve 12:42® mvincik
mvincik

Scanix> Tak tak. Kdepak budeš Petře zahajovat? Na 24P nebo jinde? Kdyby jsi měl chuť zavýletit, rád tě uvidím i třeba na naší vodě. Ale těžko tě tu na co nalákat, leda tak na krajinu. :-D

Neděle 15. dubna 2012 ve 12:26® Scanix
Scanix

mvincik> spravne jen houst :-)

Neděle 15. dubna 2012 v 11:55® mvincik
mvincik

ssg.Jimmy Wild> Jakej hnus? Troška deštíčku no. Alespoň nebudeme mít u vody takej tlak, hodně kusů to odradí. :-)

Neděle 15. dubna 2012 v 11:46® ssg.Jimmy Wild
ssg.Jimmy Wild

spike-cz> Myslím, že to je všude stejný… Neprší asi jedině někde pod mostem a pod. Je to hnus…

Neděle 15. dubna 2012 v 10:14® spike-cz
spike-cz

Kde teď chlapy neprší a kam v tomhle hnusu na ryby?

Pondělí 9. dubna 2012 v 19:59® jirkatrebon

Ahoj jak to vypadá na Vlkově na pískovnách.Byl jste tam letos někdo?

Sobota 7. dubna 2012 ve 12:21® mvincik
mvincik

Uchaazim> Kapři při chuti jsou, podle posledních zpráv. Záleží ale kde, kdy a jak. :-D

Sobota 7. dubna 2012 v 11:22® jižan

Uchaazim> když jsi toho byl tolikrát svědkem, tak doufám, že jsi proto, aby se to neopakovalo, něco málo udělal!

Čtvrtek 5. dubna 2012 v 19:15® Uchaazim

Zdravím kolegové, nevíte jak to vypadá na Lipně? Už jsou kapři při chuti? Nebo tam jezdí zas jen rusky mluvící spoluobčané na candáty, jak už jsem byl několikrát z jara svědky?Díky a Petrův zdar

Pondělí 19. března 2012 v 19:06® František
František

PetrZ>Mluvíš mi z duše :-)

Neděle 18. března 2012 ve 22:30® osprey
osprey

PetrZ> Krásné vody, o kterých píšeš. Jen co je pravda…

Neděle 18. března 2012 v 19:31® PetrZ

František> Kdepak trofejní kusy, nejraděj, když je čas, vyrážím na horní Blanici, Lužnici nad Majdalenou a nebo právě takový říčky jako je Smutná nebo Koštěnický potok. Dostanu se tam parkrát za sezonu, ale tam se dá každá ryba považovat za trofejní, je tam většinou klid a když se zadaří něco třeba na vlastoručně umotanou mouchu tak jsem spokojený. Je to o relaxu, odpočinku…

Sobota 17. března 2012 ve 22:57® osprey
osprey

František> Jo, vydry s tím umějí zamávat. Ale tady už jsou ryby v pohybu, takže nejsou jen na místech, kde zimovaly.

Sobota 17. března 2012 v 19:42® František
František

PetrZ> Jo dobrý to bylo:-)) , první vycházka, první zásek švih zápěstím jako při vláčce. Úplně jsem zapomněl, že držím v ruce to plačkářský ráhno. Dvaceticentime­trovej cejnek se rázem změnil v létající rybu. Pak už jsem se víc hlídal a ostaní už šli z vody kultivovaným způsobem:-) . Jinak s Černovičákem je to tak, že si musíš zjistit od domorodců, v kterém úseku zimovaly vydry (tam je to holt marný). Kaprař nad ním asi ohrne nos, ale na vláčku je vděčnej revír (pokud teda nejdeš po trofejních kusech).

Tento příspěvek byl editován 17.3.2012 19:46:26 uživatelem František.
Pátek 16. března 2012 ve 22:54® PetrZ

František> Tak jak dopadla ta plavačka na černovickém potoce, pokud se můžu zeptat? Nedávno jsem projížděl mapy na netu a přemýšlel jsem, že zkusím prozkoumat právě Černovický, Dírenský potok a taky Smutnou…

Pátek 16. března 2012 v 11:55® František
František

mvincik> Super, kdy to je ve hvězdách, bo máme teď doma i v práci dost nabitý kalendář, ale na co, tak to bych věděl okamžitě, (ale to teď nejde): na vláčku! Jenže nejdřív bych asi radši udělal takovou obhlídku vody „s domorodcem“ :-)) . Třeba s feedrem, nebo opravdu jen se tak projít kolem řeky. Nečekám prozrazení top fleků, spíš abych se zorientoval, kam má smysl jít a kam ne (čas je s přibývajícím věkem čím dál vzácnější). Jinak za hoďku vyrážím na Černovický potok zkusit se naučit plavanou (bude strašný to sadomaso), ale do 16.6. jsou to už jen 3 měsíce:-)

Tento příspěvek byl editován 16.3.2012 11:58:13 uživatelem František.