Vyhledávání
České Budějovice a okolí
V diskuzi je 1.404 příspěvků, z toho 1404 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Neděle 23. ledna 2011 v 15:21@ pesa11
-
sus1-ja nejsem lenivej ale nemam stim skusenosti tak bych potreboval poradit kam
- Neděle 23. ledna 2011 ve 14:26® sus1
-
pesa11> Nebud lenivec a hledej.
http://www.chytej.cz/…eviry/kraj/2 - Sobota 22. ledna 2011 ve 20:45@ pesa11
-
zdravim chtel bych poradit chci vyrazit na ryby na soukromej revir kde muzu kempovat u vody jen jizni cechy dika za napady
- Čtvrtek 20. ledna 2011 ve 22:41® osprey
-
Rino> Ona jsou ta různá pravidla dost rozumná. Nemá smysl na malé říčce zavádět K70, někde na řece může být nějaká úprava ve prospěch říčních ryb (parma, tloušť, jesen, podoustev,…), na přehradě zase něco na podporu candáta a okouna.
Jedny předpisy pro malý potok a velkou přehradu jsou nesmysl. Prostě než někam pojedeš, tak si ten kousek textu přečteš.
- Čtvrtek 20. ledna 2011 ve 2:52® Rino
-
Díky za informace. Jinak bych se přikláněl k tomu, aby rybářský řád obsahoval i stránku na které bude vypsáno, ke kterým změnám oproti loňsku došlo. Je hrozné, že každý rok musí člověk číst znovu pozorně celý rybářský řád a hledat si sám změny. To, že je na každém revíru nějaká výjimka a jiné pravidlo je možná dobré a potřebné, ale doufám, že se to nezvrhne tak, že každý revír bude mít svou vlastní stránku s dobou hájení a mírou ryb atd… Jinak předkládám kopii dotazu a odpovědi ze stránek ČRS:
Dotaz č. 111Datum: 13.01.2011 Kategorie: Rybářský řád a legislativa Dotaz: Došlo k nějakým změnám v Rybářském řádu ČRS na rok 2011?
Odpověď: V rámci Rybářského řádu ČRS na rok 2011 došlo ke třem změnám z toho k jedné zásadní. Za prvé došlo v rámci novely vyhlášky k zákonu o rybářství ke zvýšení nejmenší lovné míry u úhoře na mimopstruhových revírech ze 45 na 50 cm a nově byla stanovena nejmenší lovná míra 50 cm u úhoře i na pstruhových rybářských revírech. Za druhé byl v rámci bližších podmínek výkonu rybářského práva ošetřen správný postup v případě usmrcování ryb, který je v souladu se zákonem na ochranu zvířat pro týraní. Za třetí a nejpodstatnější změnu považuji umožnění lovu ryb osobám mladším 10ti let bez příslušného oprávnění na 1 udici osoby starší 18ti let v rozsahu jejího oprávnění a v jejím doprovodu. V praxi to znamená, že malé děti můžou lovit ryby na 1 udici např. svého tatínka nebo dědečka a přitom nemusí mít rybářský lístek ani povolenku k lovu ryb. Další změny se můžou týkat bližších podmínek lovu ryb u jednotlivých územních svazů nebo můžou být u jednotlivých revírů. Doporučuji proto rybářům seznámit se s podmínkami lovu ryb na revíru před zahájením lovu ryb. Odpovídal: Ing. Branislav Ličko
- Středa 19. ledna 2011 ve 23:14® osprey
-
kamet> No jo, na některých nádržích těch 90 cm pořád bude, to je dobře.
- Středa 19. ledna 2011 v 17:31® kamet
-
Rino..PS Z: 49°10'53.096"N, 14°26'45.18"E, K: 49°2'55.049"N, 14°26'45.645"E Od hráze ÚN Hněvkovice až k jezu v Hluboké nad Vltavou. K revíru patří zatopené pískoviště (GPS 49°2'19.997"N, 14°26'31.171"E) v Hluboké nad Vltavou – 3,8 ha na levém břehu. Na pískovně je zákaz lovu z ostrovů. Lov z plavidel na ÚN Hněvkovice povolen, včetně hlubinné přívlače a zavážení nástrah a návnad. Do revíru nepatří potok Libochovka a spojky rybníků. V úseku od mostu v Zámostí po jez Hluboká nad Vltavou platí zákaz lovu ryb v období od 1. 1. do 15. 6. (včetně) a celoroční zákaz čeřínkování. Celoroční zákaz lovu ryb platí pod jezem v prostoru vymezeném jezem a tabulemi Povodí Vltavy, které ohraničují plavební prostor a zakazují koupání. Zákaz používání dvou bójek pevně spojených spojkou a zákaz používání klepadel a šplouchadel. Používání plovoucích a jiných předmětů označujících krmná místa se zakazuje. Nejmenší lovná míra sumce velkého je stanovena na 90 cm. Horní míra u kapra obecného je 70 cm. Každý ulovený kapr delší než 70 cm (včetně) se musí bez prodlení a s maximální šetrností vrátit zpět do rybářského revíru. Kapra nad 70 cm (včetně) je osoba provádějící lov povinna zapsat do oddílu II. povolenky k lovu ryb (Evidence docházky a úlovků) s uvedením data lovu (datum se zakroužkuje), čísla revíru, délky a hmotnosti (hmotnost lze stanovit odhadem). Tato ryba se nezapočítává do sumáře úlovků a docházek. Lov ryb s režimem 24 hodin je povolen v době od 16. 6. do 31. 8. včetně:
- Středa 19. ledna 2011 ve 14:54® mvincik
-
osprey> A není možné, že by si tu míru upravovali jen samotné místní MO na svých revírech?? Jinak si osobně myslím, že kdo si vezme sumečka nějakých cca 75 cm, nedělá dobře, jelikož masa tam moc není a je ho škoda. Ikdyž hodně rybek zbaští.
- Středa 19. ledna 2011 ve 2:17® osprey
-
Rino> Schválně jsem se kvůli tobě podíval. Nikde to tam nevidím. Je tam úprava doby hájení, ale míry ne.
- Úterý 18. ledna 2011 ve 23:32® Rino
-
Zdravím, chci se zeptat? Našli jste v novém rybářském řádu, že by se na jihu míra sumce zvedala na 90cm jako vždy, nebo to letos vypustili?
- Sobota 15. ledna 2011 v 18:37® tadeas
-
Kazan> No,tak posedět,chytnout nějakýho toho cejna,kapříka a jet zase domů…žádný extrémy..
- Úterý 11. ledna 2011 v 10:44® Kazan
-
tadeas> pokud ti jde skutečně jen o to si zachytat, tak ta Jistebnice je na tom pořád stejně a na Smutné(říčce) se taky nechají povodit nějaké ty bíle rybky menších velikostí.
- Pondělí 10. ledna 2011 v 19:18® osprey
-
busemi> Kdyby neměli zájem o pytláky, tak je odtud vykopou. Takže ho mají.
Bož můj, proč mě to vůbec, ale vůbec nepřekvapuje…
- Pondělí 10. ledna 2011 v 18:46® busemi
-
a letos na mydlák daly zatim 400duháků .. osobně byl sem na dírkách v týně na takovým malím rybníčku 2× a vždy super chytačka a i jiný příštup než na mydláku ale jedna nevíhoda tu je .. chytá se jen o výkendech
- Pondělí 10. ledna 2011 v 18:43® busemi
-
to ale nejni jedinej problém na mydláku že má 34 hektarů to by tak nevadilo ale je tam takovej laidský přístup. Normální poctivej rybář si koupí povolenku ale je tam spousta těch co přídou vysekaj dírku vloží klacek se šnůrou a jdou pryč . zkrátka sposta pytlaků a když jim to vytahneš tak slišíš co si si to dovolil.. a rybářství hluboká nemá žádnej zájem o pytláky.
- Neděle 9. ledna 2011 v 1:12® osprey
-
tadeas> Nevím, ale bez ryb to nebude. Kdyžtak je kousek vedle Orlík
- Neděle 9. ledna 2011 v 0:15® tadeas
-
je to škoda.Čím dál víc omezení…a novot..já si půjdu taky zařidit povolenku…po 7letech už při pokusu o nákup nových prutů a navijáků sem si připadal jak ten blb..když jsem byl malý chodíval jsem s otcem chytat do Jistebnice na revír Smutná (takové nějaké nádrže..)úlovky jsme neměli nikterak kapitální ale vždycky jsme si zachytali. Nevíte jak to tam vypadá se zarybněním nyní? dík Tadeáš
Tento příspěvek byl editován 8.1.2011 23:16:11 uživatelem tadeas. - Sobota 8. ledna 2011 ve 22:13® osprey
-
tadeas> Bejvávalo. Dnes jsem si byl pro papíry, podíval jsem se ti do nového soupisu, žádné dírky tam nejsou.
- Sobota 8. ledna 2011 v 18:23® mvincik
-
osprey> No tak to je mi jasné. Bál bych se, aby v tom hledání nenastal problém. Mohl bych se totiž ovrtat ze všech stran a pak se taky vykoupat… S koupáním mám sice jen dobré zkušenosti, ale studenou zrovna nijak nemusím.
- Sobota 8. ledna 2011 v 16:01® tadeas
-
Dobrý den někde jsem slyšel(četl,že i na Jordáně (v Táboře)se dá chytat na dírkách..je to tak?dík T.
- Pátek 7. ledna 2011 v 18:39® osprey
-
mvincik> V Mydlovarech je jediný problém – má to 34 hektarů. No a vem si vrták a hledej na té ploše ryby…
- Pátek 7. ledna 2011 v 10:28® mvincik
-
osprey> Děkuji, slyšel jsem včera, že ty mydlovary nejsou nic moc, že je lepší popoject dále… Tak uvidím, jakmile bude čas, asi něco podniknu. Dik
- Čtvrtek 6. ledna 2011 v 15:34® osprey
-
mvincik> No, nejblíž máš Mydlovarský rybník u Zlivi, pak Mrhal u Budějovic, něco je u Lipna, něco u Kaplice, něco na Plzeňsku. Taky Dobrá Voda na Příbramsku je relativně na dosah.
Celkem vzato, moc tu toho nemáme.
- Čtvrtek 6. ledna 2011 v 10:03® mvincik
-
Přátelé, chtěl bych se zeptat, zda u nás na jihu také někde frčí rybaření na dírkách?? Nějakej zajímavej a solidně zarybněný revír. Nikdy jsem tak nechytal, ale zkusit by se mělo vše a tak bych to rád něke prubnul…
- Úterý 4. ledna 2011 v 11:54® sus1
-
Tino>
Tento příspěvek byl editován 4.1.2011 10:56:01 uživatelem sus1.
Ne,neptal, je to pro mě daleko. - Pondělí 3. ledna 2011 ve 22:39® kapr1
-
Kazan> díky moc vám oběma.
- Pondělí 3. ledna 2011 ve 21:03® Tino
-
sus1> nojo, tebe se nikdo neptal
- Neděle 2. ledna 2011 ve 21:21® sus1
-
Tino> Joooo v Blatné???,tak to je mi prd platné??!!
- Neděle 2. ledna 2011 ve 14:05® Tino
-
leiter> kde? Bydlím asi 15km severně od Blatné…
Jeden soukromák je přímo u nás. Shodou okolností se jmenuje Leitnerův rybník, neboli Laiťák. Ale zatím jsem tam nebyl…
- Neděle 2. ledna 2011 v 10:42® spike-cz
-
leiter> A navíc vody kolem Blatný jsou slušně zarybněný. Nenachytáš golemy, ale zachytáš si krásně. Ještě je soukromák Jedráž – Hoštice u Volyně Kapitální kusy jsou ale jen na Šarláku.