Chytej.cz

České Budějovice a okolí

V diskuzi je 1.404 příspěvků, z toho 1404 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Sobota 1. ledna 2011 ve 20:50® sus1

leiter> http://www.chytej.cz/…eviry/kraj/2
Pozeptej se v místních ryb.prodejnách a určitě tě tam kluci poradí,kam chodí zákazníci chytat,něco určitě o tom budou vědět.:-)

Tento příspěvek byl editován 1.1.2011 19:51:04 uživatelem sus1.
Sobota 1. ledna 2011 v 19:06® osprey
osprey

leiter> Ono to tak bude. Ještě je kousek od Strakonic Jinín a v Písku Šarlák – ten taky patří pod Blatenskou rybu. Ale já na soukromáky moc nechodím.

Sobota 1. ledna 2011 ve 12:33® leiter
leiter

Zdravím všechny a přeji hodně štěstí a zdraví v Novém roce. Teď k dotazu, koupil jsem chalupu u Blatné, znáte tam někdo nějaký místní soukromý revír, kde se dobře chytá? Projel jsem to tam a většina patří pod Blatenskou rybu. Díky za odpovědi.

Pátek 31. prosince 2010 ve 23:20® Kazan

kapr1> následující řádky jsou od BigMika
Na Klenovické ( ta v lese )popadali z 80% tolstolobci, ale na obsádku to nemělo vliv. Co kdo říkal, letos si tam bílou rybu zachytali. S dravcema je to horší, ale spíš je to tím, že to spadá pod Lužnici 6 a člověk nemá přehled, co se přímo tam nachytá. Osobně jsem asi před 3 roky mluvil s klukem, zaměřoval se na amury a ten jich tam za týden lupnul asi 20, nej. do 80 cm! O větších kaprech ani nemluvě! Na té Roudenské (u vesnice)je větší šrumec, ale ryby tam jsou také. Je to tak 5 let, chlapík tam chytal před sezónou na velké boilí i sumce do 120 cm! Divil se, že je v sezóně nikdo nelupe. Nasypalo se tam moře duháků, sezónu po sezóně a návratnost byla mizivá a nebo to nepsali. Osobně bych dal přednost té vzadu. A další + je, že o pár metrů dál na skoro všechny strany teče Lužnice.

Čtvrtek 30. prosince 2010 v 11:00® kapr1

František> dík za info.

Kazan> dík za radu.

Středa 29. prosince 2010 ve 22:16® Kazan

kapr1> BigMike má v současnosti nějaké potíže s pc a přihlášením, takže pokud by jsi mu psal a on ti neodpověděl tak je to z výše uvedených důvodů.

Středa 29. prosince 2010 v 19:31® František
František

kapr1> Tak to se obrať spíše na BigMika, ten bude vědět podrobnosti.

Tento příspěvek byl editován 29.12.2010 18:31:47 uživatelem František.
Středa 29. prosince 2010 v 16:05® kapr1

František> díky za odpověd. Tak to tam asi nemá cenu jezdit. Co způsobylo ten úhyn???

Středa 29. prosince 2010 ve 13:29® František
František

kapr1> Nojo no, moji dva kluci jsou taky paličatí a nedají si říct :-)) Tak když jinak nedáš, než že musíš mermomocí do té Roudné tak asi takhle: Na jižní straně, to co na fotomapě vypadá jako písečná pláž je mokřad (odtud se fakt chytat nedá) plynule, ale velmi pozvolně přecházející do hloubky (ještě 15 metrů od břehu je tam sotva 40cm).Západní levá strana přiléhající k řece má pevný břeh se spádem v 20m do cca 4 m, ale je tam ve vodě pár nepříjemných pařezů(tady chytá většina rybářů). Severní strana přiléhající k příjezdové cestě pevný břeh strmější spád než na západní straně, ale nikdy jsem tam nikoho z domácích neviděl chytat. Východní část je chytatelná jen tom oblouku u severní strany, protože k jihu přechází v mokřad. Tady v tom oblouku by měla být největší hloubka, ale to nemůžu s jistotou potvrdit. Jinak loni v zimě, díky prudké změně pH vody nám tam popadalo pár metráků ryby a v jakém stavu je obsádka nyní Ti fakt nepovím, jezdím tam opravdu jen ve zcela specifických případech.

Středa 29. prosince 2010 v 0:25® kapr1

osprey> Já to mám tak že mi návadí jestli mi za zádame jezdí auta nebo řvou lidi. Je mi to jedno, prostě sednu a chytám a o jiný věci se nestarám a ani je nevnímám.

Středa 29. prosince 2010 v 0:23® kapr1

František>Kokal jsem na google earth a ta v tom lese se mí líbí. Jáká je tam asi hloubka a kde přibližně?

Úterý 28. prosince 2010 ve 22:55® František
František

kapr1> Bydlím v malé vesnici přibližně uprostřed půlkruhu, který Lužnice v okrese Tábor vytváří. To znamená, že na revíry Lužnice II. – VIIB. to mám autem ± 15 minut a pískovna v Roudné je v pomyslném žebříčku až ten poslední revír kam bych jel.

Úterý 28. prosince 2010 ve 21:31® osprey
osprey

kapr1> Viděl jsem pískovny, ze kterých to tak blbě nečiší. Některé se mi i líbily.

Úterý 28. prosince 2010 v 19:53® kapr1

František> Psal jsem za větou otazníky né vykřičníky. Na vlkov jezdím taky ale dik za doporučení. No a jestli nejsi uraženej, tak bych měl na tebe otázku ohledně těch pískoven?

Tento příspěvek byl editován 28.12.2010 18:55:05 uživatelem kapr1.
Úterý 28. prosince 2010 v 19:05® František
František

kapr1> Tak nevím, mám pocit, že mi (tedy nejen mě)někdo vyčinil za pokus o sice obecnou, ale dobrou radu. Jinak k dotazu – na pískovny jak v Roudné tak i u Veselí jezdím (mám je takříkajíc za rohem). Na ty veselské jezdím často, ale nějak nemám chuť Ti nic dalšího poradit.

Úterý 28. prosince 2010 v 17:15® worlik

Koukal jsem na fotky starý řeky je pravda že jde pomalu do háje,ale možná by stačilo málo, pustit do ní vodu z hlavního koryta možná by tam ryby nebyly ale mohla by se vypláchnout no potom zase uzavřít přítok.Já vím že je to možná pitomej nápad,ale jak píše mvincik nikdo z nás neni odborník ale tohle mě přijde jako nejlevnější varianta stačilo by pár velkejch vod a možná řikám možná by bylo po problému.

Úterý 28. prosince 2010 ve 14:58® kapr1

osprey> už si někdy viděl pískovnu která neni umělá?

Pondělí 27. prosince 2010 ve 22:40® mvincik
mvincik

worlik> To nevím jak to dělali dříve. A s tím…nechat to zajít…nebudu soudit, jelikož nejsem odborník na tyto věci a nevidím do hloubky problému. Ale určitě by bylo dobře to nějak vyřešit a obnovit tyto tůně, kde se ryby třeli nebo schovávali před velkou vodou. Dnes se sklopí jezy a můžeme rovnou na Orlík…

Pondělí 27. prosince 2010 ve 22:37® osprey
osprey

worlik> Jistě, máš naprosto pravdu. Jenže dneska je práce drahá a lidem se dělat nechhce. Nějaké udržování vodních ploch ve veřejném vlastnictví nikoho netrápí. Teprve když začnou zanikat, láme si s tím pár jedinců hlavu.

Pondělí 27. prosince 2010 ve 21:57® worlik

Dobrý večer pánové se zájmem jsem si přečetl diskuzi o slepých ramenech na Otavě.Další zanesené rameno je tzv.pracejovické pod čističkou v pracejovicích staří pamětníci říkali že tam bývalo až 3–4 m vody dnes sotva 0,5m co se starě řeky týče tak tam snad jsou problémy s vytěženým bahnem prý je hodně kontaminované a není sranda ho někam uložit to samé je prý s bahnem s blatského rybníka a na víc je tam problém s cestou neni to kudy vozit,ale napadá mě jak to dělali naši předkové-_?že by lepší ůdržba a nenechat to dojít až do extrému?

Neděle 26. prosince 2010 ve 21:08® kapr1

František> a jezdíš tam často nebo mi nemáš k tomu co poradit???

Neděle 26. prosince 2010 v 19:34® František
František

kapr1> Jak píše osprey je to malá voda se spoustu rybářů a když natrefíš na dobu kdy tam nasypou násaďáky tak Tě místní masny ušlapou. Být tebou tak, když už u nás na pískovnu, tak zajeď na Vlkovské (Lužnice VIIB). Sice je tam taky dost velký rybářský tlak, ale díky rozloze se nechá spíš najít klidný kout.

Neděle 26. prosince 2010 v 18:47® osprey
osprey

kapr1> Já na nich chytal jeden den. Už nebudu. Příliš blízko civilizace, příliš umělé vody, příliš obyčejné ryby. Dost rybářů, dost daleko od mého bydliště.

Pár větších kaprů a amurů tam asi plave, ale to i jinde.

Asi by to vyhovovalo někomu, kdo přijede autem, postaví „kulometný hnízdo“ (stojan s pruty) a zapadne do křesla v očekávání kapra 40+.

Neděle 26. prosince 2010 ve 14:14® kapr1

AHoj
chci si zajet zachytat na jaře do Roudné u Soběslavi Jsou tom prý dvě pískovny. Pokud je někdo odtamtud, tak bych se ho rád zeptal na pár věcí.

Sobota 25. prosince 2010 v 19:30® František
František

Tak jestli už jste dostříleli, rád bych vám všem popřál do nového roku spoustu ryb na prutě, dobrou náladu a pevné zdraví.

Pondělí 6. prosince 2010 v 10:43® saman
saman

no jo je to hukot kdyz spusti to nestiháš chladit ani menit pásy:-D

Pondělí 6. prosince 2010 v 10:37® Kazan

saman> jo, tak to je taky jiná kategorie :-D

Pondělí 6. prosince 2010 v 10:32® saman
saman

ja střílím tímhle:-D :-D :-D

foto/diskuze/ceske_budejovice_a_okoli/2010/th-img39400.jpg
Pondělí 6. prosince 2010 v 10:26® Kazan

BigMike> co na tom máš za optiku?
hoky61> optika je fajn, jinak větrovka je jiná kategorie a taky jiné peníze. Jinak 634 je ta horní.

foto/diskuze/ceske_budejovice_a_okoli/2010/th-img39399.jpg
Čtvrtek 2. prosince 2010 ve 13:20® BigMike

hoky61> mám „jen“ 631, koupil Exakty 0,65g tak jsem zvědavej. Musím znova nastřelit a ta přesnost zatím stačí:) Jo, větrovka by byla jinačí, tuhle už jsem měl spády,al evčas se ovládl. Nemohu teď v inzerátech najít co to bylo za výrobce, ale pákou jsi si napumpoval výkon.