Vyhledávání
České Budějovice a okolí
V diskuzi je 1.404 příspěvků, z toho 1404 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pondělí 29. listopadu 2010 ve 20:02® hoky61
-
BigMike> Doporučuji diabolo EXACT 0,547g. Slávie 634 že.Mám ji taky.Na přesný střílení to chce větrovku.Ta optika to nezachrání!
- Sobota 27. listopadu 2010 ve 20:08® BigMike
-
osprey> tak to jsme na tom stejně, prostě všude nasrán.!:)) Jestli mě něco krká, tak jsou to hrdličky a kavky! A pak ti černí „krasavci“ u vody:)))
- Sobota 27. listopadu 2010 v 19:48® osprey
-
BigMike> Tak zrovna my jich máme doma soukromé hejno. Nikdo jim nic nedělá a dobře se jim pod naší střechou stavějí hnízda, takže tu máme svých stálých 30 kousků.
Ale dá se to s nimi přežít.
- Sobota 27. listopadu 2010 v 19:36® BigMike
-
Sander> Jak bych mohl, je jich čím dál méně!!! To já jen tak, pro radost z přesného střílení – letos více na střelnici a na zahradě se vzduchovkami než u vody! Ještě vychytat ty správné diabolky:)
Mimochodem, máme doma na smrku kalouse ušatého – už se zase na zimu vrátil. Na jaře zmizí asi někam do polí a pak se vrací. A vrhá zbytky myší a všeho možného pod strom, neřád jeden:)))
- Sobota 27. listopadu 2010 v 17:45® Sander
-
BigMike > na brabčáky?
- Sobota 27. listopadu 2010 v 17:37® BigMike
-
Kazan: poslušně hlásím:
„Jsem připraven!“:)) - Pátek 26. listopadu 2010 ve 21:38® osprey
-
mvincik> Ono se uvidí. Fakt je, že naše MO už měla za 11 mega rozjednanou úpravu jednoho náhonu, pak je předběhl majitel elektrárny – tomu stačily 4 mega, protože toho náhonu využívá pětinu a protože na danou lokalitu byla dotace vyčerpána, rybáři jsou v…
Ale ono by to chtělo postupně dávat do kupy všechny tyhle skomírající lokality. Je jich po kraji víc než dost.
- Pátek 26. listopadu 2010 v 11:41® mvincik
-
osprey> Z toho co vím, tak Strakonická MO, nebo alespoň někteří z jeho vedení měli v nedávné minulosti určitý plán na odbahnění slepého ramene v Sudoměři. Jenže vzhledem k určitým problémům, které mě zcela nejsou známy, z toho nakonec nic nebylo a tak to tam stále upadá a upadá. Takže ani nevěřím tomu, že by se na něco podobného ještě v budoucnu dostalo, obzvláště když financí je všude stále méně a méně…
- Středa 24. listopadu 2010 ve 22:31® osprey
-
mvincik> Ale to je právě to, že ono se nedá čekat, že někdo něco udělá. Je to o konkrétních lidech. Putimáci chtěli obecní revír, starali se, sháněli a snad jim to pomáhal zajistit přímo poslanec za zdejší region.
Ono opravdu platí „voják se stará, voják má“. Možná bychom mohli založit něco jako spolek za lepší Otavu. A zkusit se starat. Bude vo vopruz, ale možná časem bude i nějaký výsledek.
- Středa 24. listopadu 2010 ve 2:12® mvincik
-
Tak pánové, bylo by to krásné, kdyby se ta revitalizace povedla i zde. Ale upřímně tomu moc nevěřím, ikdyž by to stálo za to. Stejně jako v Sudoměři či jinde… Jak psal spike…krásné zážitky, ale dnes jsou to již vzpomínky. Ono nejde ani tak o velikost ryby jako takové, jako spíš o její samotný výskyt…
- Úterý 23. listopadu 2010 ve 22:26® osprey
-
A tohle je právě o tom, že se lze domluvit a pokoušet se iniciovat nějaký zásah. Vím, že to jde, pár podobných lokalit se už čistilo a u nás na okrese může být příkladem staré koryto Blanice v okolí Putimi – je z něj sice místní revír, ale za dvacet miliónů docela prokouklo. A slyšel jsem, že existují úvahy o revitalizaci ramene poblíž soutoku, což je něco podobného jako to diskutované rameno pod nádražím – jenom je v ještě horším stavu.
- Úterý 23. listopadu 2010 ve 22:08® spike-cz
-
Sander> Krásně řečeno, jsme na tom zhruba tak stejně. Jako kluk jsem tam zažil pár nezapomenutelných zážitků, dneska smutek.
- Úterý 23. listopadu 2010 ve 21:26® Sander
-
mvincik > tohle je dobrá voda asi jen na jaře. Úplně se změní. Vody je víc, není tak čistá a z řeky tam při větší vodě natahuje dost ryb. Opravdu velkého asi nic, vím o několika pěkných línech, jinak nic co by stálo za řeč. Ale nijak zvlášť se o tomhle ramenu nesnažím nic dovědět. Ztratil jsem k němu vztah, přestože jsem ho míval jako kluk docela rád. Teď to pro mě znamená jen zábavu pár dní po rozmrznutí, která spočívá v trápení čudel po zimním absťáku. Semtam lončák kapra něco přes pade, docela dost línů běžné velikosti, karas, cejn, tloušť, jesen…je tam všechno.
Tento příspěvek byl editován 23.11.2010 20:27:50 uživatelem Sander.
Brzy se tam ale naučí spousta lidí a třeba už týden po rozmrznutí, pokud je pěkně, si skoro nemáš kam sednout. - Úterý 23. listopadu 2010 ve 21:00® mvincik
-
Sander> Jj, to máš pravdu. Jdu tam jen tak 1–2 do roka. Většinou na čudly, zaškubat si na brko či feeder. Ale dneska jsdem šel spíše okolo, než na rybky, ale ten pohled byl stejně smutnej. Pamatuji si doby, kdy tam bylo čisto, voda se tam měnila, rybama se hemžila…vše je to pryč, nánosy bahna z povodní vítězí!Bohužel…
- Úterý 23. listopadu 2010 ve 20:29® Sander
-
mvincik > na tohle rameno jsi si vybral dost blbou dobu – tedy na oprášení vzpomínek myslím. Po podzimních nájezdech vyžehlíno, zazimováno, myslím že jsi nemohl čekat že budeš tahat rybu za rybou.
A co že tam občas nezajdeš? Máš to z práce pár set metrů
- Úterý 23. listopadu 2010 ve 20:21® mvincik
-
Tak jsem se dnes byl po delší době podívat na úsek revíru, kde jsem v mládí rád chytával. Mé zjištění však bylo smutné. Na kdysi krásné klidné vodě je dnes v 95% bahno a rákosí…a voda žádná, i proto tam ani těch rybek už moc nejni. Škoda, že se v dnešní době téměř nic neudržuje! Tak aspoň pár fotek odtud…
Tento příspěvek byl editován 23.11.2010 19:23:40 uživatelem mvincik. - Neděle 21. listopadu 2010 ve 21:24® Scanix
-
stambik> ?
- Neděle 21. listopadu 2010 ve 21:20® stambik
-
Scanix>
- Sobota 20. listopadu 2010 ve 20:42® pruhac
-
osprey> V pohodě,zajedu tam a uvidíme.snad něco přijde.
- Sobota 20. listopadu 2010 v 19:35® osprey
-
pruhac> Každý z nás by něco chtěl. V reálu, když se podělí ryby vykázané v povolenkách, připadá na chlapa čtyři desetiny candáta a o jednoho okouna 30+ se dělí asi 10 lidí. Samozřejmě, pokud ty ryby chytíš, budiž ti přáno.
Abys to nebral jako že moralizuju, několik dravců jsem si letos taky vzal. Něčemu koukalo z huby cizí lanko, něco jsem potrhal a asi dvakrát jsem měl prostě chuť na rybu.
- Sobota 20. listopadu 2010 v 15:21® mvincik
-
Radši bych to prošel víckrát s vědomím, že tam ryby zase budou, než abych časem zjišťoval, že je jich méně a méně. Druhý případ je dnes ale v módě…
- Sobota 20. listopadu 2010 v 8:51® Scanix
-
pruhac> jasne, brat s rozumem, ale je fakt, ze ve finale je i tohle problem, kdyz treba 4000 clenu MO udela to same, kolik treba v lokalnim reviru je takovych ryb, obavam se, ze podstatne min
Tim ti nechci kazit vanoce, taky bych si takoveho candata vzal.
- Sobota 20. listopadu 2010 ve 2:42® pruhac
-
osprey>brát s rozumem.chtěl bych asi 4 okouny kolem 30–35cm a jednoho kandáta 60–65.(vánoce)
- Pátek 19. listopadu 2010 ve 20:33® osprey
-
saman> Nebál bych se toho, je to dobrý úsek s pestrou obsádku. Hlavně si brát ryby s rozumem, poslední dobou už to taky není to, co bývalo. Ale to se dá říct skoro všude.
- Pátek 19. listopadu 2010 ve 20:22® saman
-
osprey> Děkuji za info ohledně té Vltavy 24 tak budu zkoušet niž a možna i kolem te Hluboké.
- Pátek 19. listopadu 2010 ve 20:16® osprey
-
pruhac> Nevím, jak na Hněvkovicích, ale na Orlíku jeden den ano a další vůbec. Jsou to holt ryby a počasí se teď trochu kýve…
Čekal bych, že o přehradu vedle to bude podobné.
- Pátek 19. listopadu 2010 v 15:29® pruhac
-
Zdravím,chtěl bych se optat jak to vypadá na Hněvkovicích.jestli jdou candoši a vokmeni.
- Čtvrtek 18. listopadu 2010 ve 22:25® mvincik
-
Diky. Zřejmě tam udělám ještě letos jednu z rybičkových výprav a uvidíme… Aspoň si to obhlédnu na následující rok.
- Čtvrtek 18. listopadu 2010 ve 21:35® osprey
-
mvincik> Změnilo. Všeho je míň a štiky menší. Ale sem tam se tam asi nějaká schovává. Rybičkáři každý rok nějakou slušnější vyndají.
Měl jsem ten úsek moc rád, dnes tam chodím spíš jen z nostalgie. Hezky je tam pořád.
- Čtvrtek 18. listopadu 2010 ve 20:54® mvincik
-
Ono jak nadjezí u chobotů, tak v Sudoměři dost utrpělo místními elektrárnami, které berou dost vody. Například choboty jsou pak skoro prázdné… A jak to vůbec vypadá dole pod Sudoměřským jezem?? Dlouho už jsem tam nebyl, bývalo to tam fajn na štiky a poměrně často tam brali tloušti na rybičku v proudu. Teďka nevím, jestli se to tam nezměnilo.