Chytej.cz

České Budějovice a okolí

V diskuzi je 1.404 příspěvků, z toho 1404 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Středa 3. listopadu 2010 ve 20:06® osprey
osprey

Rino> S tím, co píšeš, se dá jen souhlasit. Ale mě prostě úhoři nejdou. Asi je to tím, že nevydržím sedět na zadku:-)

Středa 3. listopadu 2010 v 9:55® BigMike

Tino> to je přímo prototyp prodavače v rybářských potřebách!:)) Nikam tě netlačí, ale stále něco podsouvá, všemu rozumí, má plno typů na cajk, nástrahy, na to kde právě berou atd. atd. Vždy, i když nic moc nepotřebuji tam pár tw.hlaviček a drobností koupím:) Kdysi mi podsunul i echo + baterku:)))

Středa 3. listopadu 2010 v 7:30® Rino

Ještě doplním k těm úhořům. Řekl bych, že se zase začíná blýskat na lepší časy. Letos jsem se jim v červenci poměrně věnoval. Je sice pravda, že průměr byl tak 60cm, ale je to zase o něco lepší průměr než loni. Navíc letošní vysazení bylo mnohem masivnější, takže základ pro další léta je dobrý. To že se nechytají větší je tím, že jich není tolik a nedostanou se k nástraze včas. Byl jsem docela překvapen, když nyní na podzim lovili agregátem potok asi 50–100m od místa, kde jsem trávil léto a otáčeli se jim tam běžně hadice 80–90cm. PS: Jeden poznatek mě letos překvapil a to, že jsem netušil jak moc je úhoř hejnová ryba. Záběry během večera přicházely v intervalech 3× za noc 20 min. šílenství to bych mohl mít nastraženo 10 prutů a všechny by šly do vody a pak tam sedíš 2 hodiny a oždibujou to jen tloušti a cejni.

Úterý 2. listopadu 2010 ve 23:50® osprey
osprey

Tino> Znám. Obchod i prodavače. Jo, je to tam opravdu sympatické, akorát jsem tam nikdy moc peněz nenechal. Asi je ze mě umějí vytáhnout jiní:-))

Úterý 2. listopadu 2010 ve 22:26® Tino
Tino

z jiného soudku… pozitivní dojem

byl jsem náhodou v Budějicích. Žena stála ve frontě na zelené dotace a já jsem zatím zevloval po krámech. Byl jsem v Hradební v rybářství vlevo (z náměstí). Sice krám byl rozdělený na papírnictví a rybářské potřeby, ale obsluhující chlapík mě přišel jako dobrý obchodník. Nechal mě v klidu vybírat, občas jsem to proložil dalšími požadavky a on několika doporučeními. Ještě že jsem musel odejít, jinak bych tam nechal majlant… dobře se mi tam nakupovalo.

Neděle 31. října 2010 ve 21:33® Scanix
Scanix

saman> s uhori to byvavalo dobre hodne v minulosti, ted je to tu a tam tkanicce, rozhodne to neni lov peknych hadicich…

Neděle 31. října 2010 ve 20:25® osprey
osprey

saman> Nevím. Monté se tam určitě sype, ale revír s pěknými úhoři neznám (snad Orlík) a na tkaničky nejsem zvědavý. Nikdy jsem to tam ani nezkusil, ostatně letos jsem na úhořích nebyl ani jednou.

Neděle 31. října 2010 ve 20:19® saman
saman

diky a úhoři jsou nebo ne?

Neděle 31. října 2010 ve 20:10® osprey
osprey

saman> Cejn, kapr, bílá ryba. Sem tam dravec, ale ti jsou dost daleko od sebe.

Neděle 31. října 2010 v 18:53® Scanix
Scanix

saman> asi jako vsude, je tam snad vse, i kdyz po skromnu a prevazne v mikro velikostech, proste bezna svazovka ;-)

Neděle 31. října 2010 v 11:27® saman
saman

Chtěl jsem se zeptat co tady na tom revíru se da lovit za rybky? MALŠE 1 Číslo revíru: 421 044

Pondělí 18. října 2010 ve 23:56® Feed

osprey>Jo jo potkali jsme se nad Zátavským mostem.Tuším že to bylo loni.

Pondělí 18. října 2010 ve 23:40® osprey
osprey

Feed> Myslím, že jsme se spolu asi už bavili u vody. Ale mám špatnou paměť na obličeje.

Podoustev se tu za posledních pár let trochu vzmohla, i když moj nejoblíbenější fleky už nejsou, co byly. Ale zas nejsem u vody tak často, abych si mohl udělat objektivní obraz o celé řece.

Pondělí 18. října 2010 ve 23:26® Feed

osprey> Před dvěma lety jsem nad Pískem na jednom místě chytal Cejny 50–55.Šli tam celé léto a sem tam se povedli i větší,největší měl 58.Letos jsem to tam skoušel ve stejný čas a ne jednou,ale bez úspěchu. Tenkrát jsem tam s nima chytal i Jeseny a docela dost. Jinak nad Pískem pozoruju poslední tři roky jak tu krásně rostou Podoustve a to mě těší na feeder skvělá ryba.

Pondělí 18. října 2010 ve 22:11® osprey
osprey

Feed> Ten nedávný byl poměrně malý – hádám, že moc přes 45 cm neměl, ale mám letos kousek od Sand City i 53 a 57 cm. Jak je v řece míň ryb než dříve, tak o poznání líp rostou.

Pondělí 18. října 2010 ve 21:49® Feed

osprey> Nedávno jsi měl ve „Z lovu“ cejna. Můžu se zeptat jak byl velkej.

Pondělí 18. října 2010 v 19:03® osprey
osprey

Feed> Je to těžký. Co dělám publicistiku na plný úvazek, nemám čas courat pěšky. Celkově parchantím a je mi to líto. Ale nedá se nic dělat, čas je drahý a není.

Můžu chodit i jezdit na kole v podstatě celý den, zatím bych to asi vydržel, ale je dost problém najít ten den.

Pondělí 18. října 2010 v 0:22® Feed

osprey> Ještě mi napiš co je pro tebe pěšky daleko ať mám představu jak jsem na tom.Jestli budu muset začít jezdit na kole,nebo to co jezdíš na kole zvládnu pěšky.

Pondělí 18. října 2010 v 0:12® osprey
osprey

Feed> I já souhlasím. (to si tak krásně jeden druhému notujem, že?) :-)

Ale jinak přece jen nebydlím v Písku a tak se pohybuju trochu jinde. A když sedím na kole, dostanu se skoro kamkoli. I tam, kam je to pěšky daleko a auta se tam nedostanou.

Neděle 17. října 2010 ve 23:39® Feed

osprey>Souhlasím že jsou místa kam moc lidí nechodí,ale konkrétně na Otavě kolem Písku už jich moc není.Přesto si myslím že ryb je tu dost na to jaký je tu rybářský tlak. Akorát jsou období kdy se jim prostě nechce z vody.

Neděle 17. října 2010 ve 23:14® osprey
osprey

Feed> Není to tak zlé. Ještě se najdou místa…

Neříkám, že úplně bez lidí a nejsou to žádné top fleky, ale ryba se tam chytit dá.

Neděle 17. října 2010 ve 22:53® Feed

osprey>Já si myslím že dneska už chodí desítky vláčkařů skoro všude,takže jestli chceš chodit někam kam nikdo nechodí musíš si rychle koupit rybník a dát kolem ostnatej drát.

Neděle 17. října 2010 ve 22:31® osprey
osprey

František> O víkendu jsem nerybařil. Doufám, že jste si ten sraz užili, všichni známí, co se ho účastnili jsou v pohodě a třeba se zas někdy dostavím.

A pokud jde o ten proudný úsek, který se ti líbil, chodí tam desítky vláčkařů. Takže tam chodím jen velmi málo.

Neděle 17. října 2010 ve 22:22® František
František

Osprey:Na Lužnici je takhle proudná voda pod jezem max. 400 metrů a následuje tišina a hluboká voda. Nečekal jsem,že tady to jsou poctivé dva kilometry, tak jsem rezignoval a průběžně to prochytával = trhal a trhal:-) . Ale jak jsem napsal pak se to srovnalo a zachytal jsem si. V létě to ale musí být docela zajímavá vodaod samého začátku hned za městem. Jinak včera jsme převážně se „sousedy“ chytali na soutoku Lužnice Vltavy a taky to byl parádní den.

Tento příspěvek byl editován 17.10.2010 22:23:19 uživatelem František.
Neděle 17. října 2010 ve 22:18® Feed

František>Musím říct že ty dva kilometry kamenolomu pod Pískem mám na přívlač nejraději. Samozřejmě že teď už je pozdě,ale v létě je to tam skvělé.

Neděle 17. října 2010 ve 21:55® osprey
osprey

František> Hlavatku teoreticky. Lososa ti tam maximálně hodím mraženého z Kauflandu. Naostři si háky, blbě se do prosekává, zvlášť když to ani nemá hlavu.

Neděle 17. října 2010 ve 21:39® František
František

osprey> Ale považ tu kliku....... Ne, že by se to stávalo pravidelně nebo dokonce často, ale teoretická možnost existuje.;-)

Neděle 17. října 2010 ve 20:28® osprey
osprey

František> Tak to jsi se minul o 75 let v čase. Poslední dopluli na Otavu v roce 1935.

Dneska bys musel tak do Hřenska.

Neděle 17. října 2010 ve 20:16® František
František

osprey> A což teprve losos.......:-)

Neděle 17. října 2010 v 16:32® osprey
osprey

Tino> Ideální stav věci – když je u podobných příležitostí voda jako hnůj a pak se to postupně srovnává, je to pro ryby to nejlepší, co může být.