Chytej.cz

České Budějovice a okolí

V diskuzi je 1.404 příspěvků, z toho 1404 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Neděle 17. října 2010 v 16:31® osprey
osprey

František> Za prvé, já ti žádný tip nedal, jen jsem napsal, abys vypadl z města na kteroukoli stranu. Takže veškeré díky adresuj do Roháčovy ulice.

No a za druhé – člověk si musí vybrat, kam nahodí. Mělký kamenitý proud už je v půlce října dost out.

Ale považ tu kliku, kdyby ti třeba vzal velký pstruh nebo dokonce hlavatka. Ne, že by se to stávalo pravidelně nebo dokonce často, ale teoretická možnost existuje.

Neděle 17. října 2010 v 16:24® Tino
Tino

osprey: nenadělám s tím nic… ale lidi s tím nadělali. Konkrétně blateňáci, když začali vypouštět Labuťák. Takže vysazené kapříky zatím zachránil vyšší průtok vody. :-)

Prošel jsem s vláčákem pár kiláků, jeden kapřík, ale účast jak v Lidlu při slevách :-D

Neděle 17. října 2010 v 11:20® František
František

osprey> Tak Ti musím poreferovat o Otavě pod Pískem, kterou jsi mi doporučil:-) Nemělo to chybu (vlastně jednu jo, neprozradil jsi mi, že první dva kilometry je Otava kamenolom pokrytý tenkou vrstvou vody, urval jsem tam i knoflíky od kalhot ;-) )Pak už mi to připomínalo víc Lužnici a cítil jsem se jako doma. Čekal jsem tlouště, ale přišli pěkní Boleni a pár okounů. Údolí řeky je parádní a teď na podzim, ať jsem třeba za sentimentálního dědka, i docela romantické. Byl to příjemně strávený den. Dík za dobrý tip.

Tento příspěvek byl editován 17.10.2010 11:21:37 uživatelem František.
foto/diskuze/ceske_budejovice_a_okoli/2010/th-img38368.jpgfoto/diskuze/ceske_budejovice_a_okoli/2010/th-img38369.jpgfoto/diskuze/ceske_budejovice_a_okoli/2010/th-img38370.jpg
Pátek 15. října 2010 ve 23:59® osprey
osprey

Tino> S tím moc nenaděláš, všechno je jen o lidech. Pokud chtějí kapry vysadit a do týdne pobít, stane se tak. Ony dvě tuny ryb navíc jsou pro malou vodu jako je Lomnice katastrofa.

Já se pořád snažím lidi přesvědčit, že by měli chtít vodu s rybami. Pak si můžou klidně i sem tam něco sežrat. Většina lidí je ale prostě zvyklá uvažovat v krátkodobějším horizontu. :-)

Pátek 15. října 2010 ve 23:15® Tino
Tino

Scanix: spíš doufám, že se tam ukáže i RS. Ale moc optimismu nemám. Jestli se tam ukáže, tak asi taky masařit… Jó, mrazáky jsou prázdné a Vánoce nedaleko :-)

Mě kapři moc nejedou. Z výlovu jsem přinesl 4, z toho jsem 3 rozdal. Z posledního byla luxusní polívka s jikrami a nic moc filety. Na polívku doporučuju maso se zeleninou nechat táhnout tak 4–5hodin. To je potom luxusní vývar. Ale to se ostatně týká u jiných vývarů…

Pátek 15. října 2010 ve 21:49® Scanix
Scanix

Tino> no mozna jsi mohlo nazev reviru nezminovat a bylo by tam o par lidi mene, dost mozna, ze nektery monitor si ted udelal na nedeli plany, i kdyz kapri jsou od toho, aby byli sezrani, to ze se nezapisi, to je proste nemile…

Pátek 15. října 2010 ve 20:53® Tino
Tino

V sobotu byl výlov na rybníku u Mirotic. Bylo nasazeno 2t kaprů do Lomnice1 a aby nějaký přežili, rybáři udělali do 16.10. „dobu hájení“. Prostě zakázali lov na celé Lomnici1. Docela mě to mrzí, protože jsem chtěl zkusit smáčky…

Ale zpět. V neděli se už může chytat. Tak jsem zvědavej, kolik tam bude lidí a kolik kaprů zmizí z řeky bez zápisu do UL.

Kdybyste měl někdo odznak RS a mohli na zdejší vodu na kontrolu, tak si myslím, že sesbíráte lístků…

Já radši jedu v neděli na Orlík. ;-)

Středa 13. října 2010 ve 2:36® Feed

osprey>Martina znám kupuju tam skoro všechno i když to mám po přestěhování k němu trochu dál a je fakt že červi má vždycky dobrý.

Úterý 12. října 2010 ve 12:40® osprey
osprey

Feed> Jediné slušné červy má v Sand City Martin Vaněček v Roháčovce. Navštěvuju tam všechny tamní obchody, všude se dá něco rozumně koupit, ale s kostňáky je problém, skoro všude přežívá ten starý přístup, že rybář stojí jen o pár červíků na háček a než je schytá, tak se mu stejně zakuklí.

Úterý 12. října 2010 v 1:01® Feed

osprey>S těma pilinama si to napsal moc krásně taky jsem je tam párkrát koupil.

Pondělí 11. října 2010 ve 23:09® osprey
osprey

František> S tím se netrap. Hlavně si to užij. Procházka je to hezká a úplně prázdná ta řeka zatím ještě není.

Pondělí 11. října 2010 ve 23:02® František
František

osprey> Jasně, ale k netu se dostanu až zase v pátek tak referát nebude úplně online ;-)

Pondělí 11. října 2010 v 16:50® osprey
osprey

František> Tak jsem rád, že jsi dobře pořídil. A teď ještě něco pěkného chyť, ale popíchej nám je pěkně zlehka:-))

Pondělí 11. října 2010 v 15:53® František
František

osprey> Ahoj, já zašel do té prodejny v Roháčově ulici a super. Pohovořili jsme o vláčce, dostal jsem pár tipů, nakoupil jsem co jsem potřeboval. Je možné, že pán u Kamnného mostu neměl ve čtvrtek svůj den…

Pondělí 11. října 2010 v 0:13® Tino
Tino

taky jsem neměl u kamenného mostu problémy… poradil, pokecali jsme a odnes jsem si krmení, špičku, vlasec a naviják :-)

Neděle 10. října 2010 ve 23:01® osprey
osprey

František> Mohl bych tě tam taky poslat, neb ten člověk není zlý a vycházím s ním docela dobře.

Myslím, že měl spíš nějaký problém, starost, nebylo mu dobře… Jinak je celkem fajn a jako obchodník bez problémů. Co si tam u něj ale nikdy nekupuj, jsou bílí červi – nejdražší piliny ve střední Evropě:-))

Neděle 10. října 2010 v 0:30® František
František

osprey> Díky, já jsem navštívil tu prodejnu za Starým mostem a pán tam něco lovil síťkou v akváriích v kumbále naproti vchodu. Pozdravil jsem on se otočil něco zabrblal a pokračoval dál. No a když se mě ani po hodné chvíli neráčil jako normální obchodník zeptat co bych si přál, otočil jsem se a pozdravem sbohem jsem odešel. Tak jsem rád, že mě tam neposíláš:-)

Sobota 9. října 2010 ve 20:34® osprey
osprey

František> Cormoran ve spojce mezi Velkým a Malým náměstím a pak obchod Martina Vaněčka v Roháčově ulici – odbočka ze Žižkovy ulice asi 100 m nad hlavní poštou.

Pokud jde o chování k rybě, viděl jsem taky dost a možná potkáš v Písku pána, který ti poví, že jsem arogantní a hnusný k lidem a závidím jim chycenou rybu (se kterou zacházejí zhruba tak, jak jsi popsal).

Sobota 9. října 2010 v 10:16® František
František

osprey> Popravdě čekal jsem, že ozveš, ale mě to fakt strašně naštvalo. Normálně nijak zvlášť neřeším jesli chytit a pustit, nebo chytit a sežrat, protože to záleží na spoustě okolností, ale i když si rybu vezmu tak jí usmrtím tak, aby se co nejméně trápila. Když ji pouštím, tak ji zase předtím pokud možno nevyválím v po břehu. Teď z jiného soudku, nemohl bys mi prosím poradit v Písku rybářské potřeby, kde bych sehnal sponky na bezuzlové navázání šňůry na vláčku. V Písku je jich určitě několik, tak ať zbytečně příští týden nebloudím:-) Dík

Tento příspěvek byl editován 9.10.2010 10:17:17 uživatelem František.
Pátek 8. října 2010 ve 23:03® osprey
osprey

František> Jako bych tam byl s tebou. Nic z toho mě nepřekvapuje.

Pátek 8. října 2010 ve 22:47® František
František

Ahoj všichni, musím se s vámi podělit o zážitky ze včerejška:-) . Jsem na ozdravnm pobytu nedaleko Písku a tak jsem s vláčákem navštívil prvně v životě Otavu přímo ve městě. Fakt jsem neměl toho Šrámka číst.;-) Zažil jsem hned tři šoky

1. Při příchodu k řece jsem zjistil, že Povodí Vltavy zvedlo nad hladinu jez pod Starým mostem a tudíž je voda o 70 cm dole a z řeky koukají kameny = z chytání v tomhle úseku nebude nic:-((
  2. Chlapík tak mezi 45 a smrtí bojoval z cca 3 metry vysokého nábřeží s rybou. Na trávě vedle něj ležel podběrák s dostatečně dlouhou tyčkou a tak jsem se nabídl, že mu rybu pomohu podebrat. Odmítl, že netřeba a na vlasci za hubu vyheveroval po zdi nádhernýho tlouště 50+. Fláknul s ním na zem vyndal háček a kopancem ho poslal z nábřeží mezi ty vyčnívající šutry dole. Moje zaměstnání mi nedovoluje seřezat jak psa hovado, co k vodě rozhodně nepatří – bohužel:-(( . Jinak poznávací znamení toho borce – bílé vlasy a lupénka na hřbetech obou rukou.
  3. Otava je sice průzračnější, než Lužnice v tuhle dobu, ale smrdí neskutečně a sajrajtu je v ní fakt dost. Pozitivní na tomhle výletě bylo, že na Otavě II. rybky spolupracovaly i když žádní obři to nebyly. V každém případě jsem se vracel od vody otrávenej chováním rybářům k rybám a lidí k přírodě vůbec.
Tento příspěvek byl editován 8.10.2010 22:54:26 uživatelem František.
foto/diskuze/ceske_budejovice_a_okoli/2010/th-img38211.jpg
Středa 6. října 2010 v 15:56® jižan
  • tom → tak hodně štěstí, já to moc reálně nevidím, ale třeba se pletu a celoživotní zkušenost s řekou mi vyvrátíš, přeji ti to.
Úterý 5. října 2010 ve 22:17® sus1
  • tom → Jasan.;-)
Úterý 5. října 2010 ve 21:38® -tom-

Což o to, nějaký ty fleky jakš-takš odhadlý a prošlý mám (ikdyž po větší vodě to zase může bejt úplně jinak), spíš mi jde o to, jestli fousáči vůbec jsou a jenom se to tají, nebo fakt ne, jak píše Osprey… já se furt přikláním k tomu, že něco bude, jen je nikdo nelape, protože všichni chodí klasicky hlavně na tlouště a kapry. Uvidíme… :-)

Úterý 5. října 2010 ve 21:04® sus1
  • tom → Jo, jo, ňáký prd,někdo zase něco vykecá a bude zle, jako v Přívlači.:-)

Jen hledej??!!:-)

Úterý 5. října 2010 v 16:17® osprey
osprey
  • tom → U Krumlova je to spíš o pstruzích, tlouštích a štikách. Je to dost vysoko, voda studená. Jestli tam nějaký sumec bude, bude se cítit dost osaměle…
Úterý 5. října 2010 v 10:49® -tom-

Budu se teď pohybovat pár dní na Vltavě okolo Českýho Krumlova, chtěl bych se zeptat na sumce v tohmle úseku, máte nějaký zkušenosti? Často je to poměrně mělká a rychlá voda, ale najdou se i pomalý a docela hluboký úseky, do kterých bych řekl, že tam něco vousatýho musí bejt 100%, jenže co jsem se bavil s poměrně dost rybářema, nikdo neví, že by tam kdy kdo nějakýho chytil, kromě jednoho starýho pána, kterej mi řekl, že asi před 4 lety vytáhl jedno miminko pod Zlatou Korunou, jinak nic. Myslím si, že když je jeden malej, bude i pár větších a že nikdo nic neví- klasika, nikdo se o tom nešíří, ale přecejenom… kdybyste věděli o slušným místě, nebo alespoň měli zkušenosti, že tu fakt jsou, byl bych vděčen. Jde mi jen o přívlač, na rybu chytat nebudu.

Čtvrtek 23. září 2010 v 6:35® sus1

osprey> Jo, jo, drzost se rozrostla, to je pravda.
V tom rákosí to byl ale adrenalin.:-)
Ten rybník,co jsem sem dával ty čer.fotky,tak to je on.:-)

Čtvrtek 23. září 2010 v 0:28® osprey
osprey

sus1> Víš co je průser? Že na rybníku, kde jsem se jako dítě v tom rákosí schovával, si dnes týpci klidně nahodí dva pruty a donesou i to křesílko… Sice je to asi pět let, co jsem tu scénu viděl, ale myslím, že se to moc nezměnilo.

Středa 22. září 2010 v 10:36® Patlaloš
Patlaloš

BigMike> Nechceš tu pistoli testnout třeba v Hostomocích nebo v Bílině.....nějak se tu přemnožila černá..